Ewa Marta Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Kochana Benia kolejny raz nie zawiodła:loveu: Namawiam Was gorąco do odwiedzenia jej wątku i poczytania historii jej pojawienia się i pozostania w rodzinie Gallegro:-) Skoro ludzie okazali się kontaktowi, to może warto raz na jakiś czas podrzucić im worek karmy? A może udałoby Ci się Gallegro podpytać, czy psiak, który został jest zaszczepiony i odrobaczony? Jakie to szczęście, że przeprowadziłeś to jednak legalnie... Kto by pomyślał, że facet jest tak spostrzegawczy:razz: Czekam z niecierpliwością na zdjęcia psiaka i nadal cała twarz mi sie śmieje od ucha do ucha:multi: Quote
Jasza Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Ja wątek Beni - fokadora koszewnickiego (?) - znam i podczytuję, chociaz się nie ujawniam. ;-) I Gallegro też "znam" stamtąd właśnie, stąd wiem, że razem ze swoją TZ-ką są cudowni. Quote
Pragnienie-Milosci Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Ale super!!! Nie spodziewałam się takiego zwrotu akcji. Czyli DT już zaklepany? Mam nadzieję,że zostanie DS! ;-) Brawo za sprawną akcję! Quote
Sarunia-Niunia Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Znam cały wątek. Byłam tu od pierwszego postu. Bardzo się cieszę, że dla Tobiaszka wszystko tak dobrze się skończyło:):):)... Super akcja z fantastycznym skutkiem! Brawo!!! Byłabym wdzięczna, gdybyś EwaMarta wrzuciła tu link do wątku Beni:)... Quote
Ewa Marta Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Pragnienie-Milosci']Ale super!!! Nie spodziewałam się takiego zwrotu akcji. Czyli DT już zaklepany? Mam nadzieję,że zostanie DS! ;-) Brawo za sprawną akcję! A ja pozwolę sobie na małą prywatę;-) Gdybyś nadal była zainteresowana daniem DT jakiemuś szczeniakowi, to ja bardzo intensywnie poszukuję takiego domku dla mojego podopiecznego. Chłopak ma prawie 9 miesięcy, dzisiaj właśnie po raz drugi zostanie zaszczepiony, a za 2 tygodnie czeka go kastracja. W tej chwili przebywa w hoteliku w kojcu, ale nie jest to miejsce dla niego. To prawie boksio,z krótką sierścią. Kocha cały świat, psy, ludzi... Nie mam szans na wykastrowanie go i wsadzenie ponownie do kojca, bo jest już za zimno. Psiak jest piękny, kilka domków już się nim interesoało, ale narazie nie udało się znaleźć mu tego właściwego domu. Tu jest wątek Kulfona: http://www.dogomania.pl/threads/214133-Kulfon-czyli-dzieciak-na-diecie-KFC Opłacałabym wszystko, co jest mu potrzebne, intensywnie poszukuję domu, ale każdej nocy myślę o nim, bo robi się coraz zimniej i bardzo chcę zabrać go do jakiegoś domu. Quote
gallegro Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 [quote name='Pragnienie-Milosci']Ale super!!! Nie spodziewałam się takiego zwrotu akcji. Czyli DT już zaklepany? Mam nadzieję,że zostanie DS! ;-) Brawo za sprawną akcję![/QUOTE] Małe sprostowanie. DT nie jest zaklepany, ponieważ chauwa nie skontaktowała się jeszcze ze mną, a więc nie wiem nawet gdzie jechać. W związku z powyższym zarezerwuj proszę swój DT do czasu wyjaśnienia tej kwestii. Ponieważ Tobi jest bezproblemowym psiakiem, a moje brytany nie mają zamiaru go skonsumować, w razie czego moze zaczekać kilak dni u nas. Quote
Ewa Marta Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 To ja się oczywiście wycofuję. Czekam na rozwiązanie sprawy. Quote
Jasza Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Gallegro, mogę? Wątek Beni :-) i nie tylko). http://www.dogomania.pl/threads/133434-Beniowe-opowieści-czyli-fokador-koszewnicki-i-jej-zwariowana-rodzinka Quote
gallegro Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 [quote name='Ewa Marta']To ja się oczywiście wycofuję. Czekam na rozwiązanie sprawy.[/QUOTE] Już nie musisz. Właśnie przed chwilą rozmawiałem z Chauwa(ą?) :roll: i jeszcze dziś zawożę Tobiego. Mam nadzieję, że wszystko będzie O.K. Zanim jednak wyruszę, zrobię trochę fotek i zarejestruję filmik, który pozwoli zorientować się potencjalnym zainteresowanym, z jakim to fantastycznym psiakiem mamy do czynienia. Quote
Pragnienie-Milosci Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Oczywiście, że nie wezmę żadnego psiaka, aż Tobi nie znajdzie się w DT/DS ;-) Na razie i tak mam jeszcze Enzo. Ewa Marta - chętnie przygarnę każdego szczeniaka, ale problem w tym, że nie ogarnę 2 tak dużych i silnych psów. Mieszkam sama w mieszkaniu, mam teraz niezłe problemy z Enzo, który ciągnie na smyczy tak samo jak moja sunia (43kg i drugie tyle siły), więc wspólne spacery nie wchodzą w grę. Dodatkowo nie mogę zostawić go samego w domu bo wyje i niszczy. Jestem kompletnie uwiązana, wyjście do sklepu graniczy z cudem:( Dzisiaj straciłam buty... To jeden z powodów dla których biorę szczeniaki tak do 5 miesiąca. Muszę liczyć siły na zamiary. Wolę sprzątać kupy i siki po mieszkaniu, niż dać się rozerwać na spacerze ;-) Mam ogródek, ale płot jest dość niski, dla dorosłego psa nie jest problemem go przeskoczyć. Popytam znajomych o DT dla Kulfona, jednak wiem że mamy już problem żeby przekazać gdzieś Enzo :( Quote
Ewa Marta Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Pragnienie-Milosci']Oczywiście, że nie wezmę żadnego psiaka, aż Tobi nie znajdzie się w DT/DS ;-) Na razie i tak mam jeszcze Enzo. Ewa Marta - chętnie przygarnę każdego szczeniaka, ale problem w tym, że nie ogarnę 2 tak dużych i silnych psów. Mieszkam sama w mieszkaniu, mam teraz niezłe problemy z Enzo, który ciągnie na smyczy tak samo jak moja sunia (43kg i drugie tyle siły), więc wspólne spacery nie wchodzą w grę. Dodatkowo nie mogę zostawić go samego w domu bo wyje i niszczy. Jestem kompletnie uwiązana, wyjście do sklepu graniczy z cudem:( Dzisiaj straciłam buty... To jeden z powodów dla których biorę szczeniaki tak do 5 miesiąca. Muszę liczyć siły na zamiary. Wolę sprzątać kupy i siki po mieszkaniu, niż dać się rozerwać na spacerze ;-) Mam ogródek, ale płot jest dość niski, dla dorosłego psa nie jest problemem go przeskoczyć. Popytam znajomych o DT dla Kulfona, jednak wiem że mamy już problem żeby przekazać gdzieś Enzo :([/QUOTE] Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Dodam tylko, że Kulfon waży 22 kg, a na smyczy chodzi nieźle. Gotowa byłabym przywieźć Ci go na próbę, żebyś zobaczyła jak się zachowuje:-) Nie chodzi jednak o wciśnięcie Ci psa na siłę, jeśli masz się stresować to nie było tematu;-) Będę Ci bardzo wdzięczna za popytanie ludzi dookoła, może ktoś zaopiekowałby się mluchem do czasu znalezienie DS. O odpowiedzialnym DS nie wspomnę bo to oczywiste, że skakałabym z radości pod sufit. Kulfon jest super sympatycznym psem, w kojcu nie niszczy nic, bawi się zabawkami. Gryzienie belki przy drzwiach uskutecznił raz, kiedy miał kosmiczną biegunkę i nie chcąc załatwiać się w kojcu, usiłował wyjść. Po skończeniu biegunki, nie ruszył tej belki więcej. W budzie ma miękką podusię, a kocyk wyjął sobie na zewnątrz i ułożył na nim swoje zabawki:-) Quote
gallegro Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Niedługo zrobię, bo dopiero teraz naładowały się aku. Nie jestem jednak pewien, czy uda mi się je wstawić przed wyjazdem. Spróbuję choć jedno. Reszta, łącznie z filmikiem, wieczorem po powrocie Quote
azalia Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Gallegro,Chauwa-dzięki serdeczne,tak się cieszę szczęściem i wolnością tego ślicznego malucha. Quote
Jasza Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Gallegro - no coś Ty - podróż ważniejsza! Żartowałam - na zdjęcia poczekamy ile będzie trzeba! Najważniejsze, że Tobiaszek bezpieczny! A oczami wyobraźni to ja już go widzę, ze szczęściem w oczach i w ogonku! Quote
gallegro Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Tymczasem jedna fotka - więcej wieczorem. Zapewniam Was, ze warto. Na filmiku zobaczycie jaki jest szczęśliwy i jak Benia opiekuje się nim, obsobaczając inną sunię, kiedy ta stawała się mało delikatna w zabawie. Wyjeżdżam z małym poślizgiem, ale miałem jeszcze coś ważnego do załatwienia. Quote
Jasza Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Mi się otworzyło w 1/4 i już widzę czubeczek jego głowy!!! Jedź, jedź i wracaj! Quote
Jasza Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 No, mały dzielny piesek! I wreszcie obróżka, a nie kawał paska parszywego i łańcuch. Dziękujemy! Quote
dagsam Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 piekny psiak! i napewno bedzie wdzeczny za podarowanie nowego zycia! wyglada jak Pan na wlosciach, a nie biedne wystraszone stworzonko.. ale rozumiem ze nie ktorzy nie moga pozwolic sobie na lepsze traktowanie zwierzat i robia na co ich stac.. grunt ze pan chetnie oddal Tobiego i to za karme dla innego pieska :) Quote
juliaikamil Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 ale wypatruje... co by tu zbroić ...? ;) Quote
Hotel KADIF Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Tkwił mi w głowie ten szczenior jak nie wiem....Nawet przeszeregowałam w zamyśle psy... Ale fajnie, że jest dla niego już rozwiązanie! Był u nas niedawno Tofik. Malutki 2-miesięczny szczeniorek, którego matka wyprowadziła wraz z siostrą gdzieś na wieś. Wróciła tylko z dziewczynką, Tofelek zaginął. Ale dziewczyny nie odpuściły, chodziły po wsi od domu do domu i pytały o psiaka. Znalazły go ... przykutego do budy na krowim łańcuchu!:angryy: Wypłakały, wyprosiły, wybłagały... i tak piesek trafił do nas. Teraz on i siostra grzeją doopinki w DS-ach. Quote
Recommended Posts