Jump to content
Dogomania

Szczeniak na krowim łańcuchu, bez budy - dramat w DS u "chauwy" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Mam nadzieje ze moje miejsce zamieszkania problemem nie będzie, mieszkam 80km od Warszawy, w domku jednorodzinnym. Doświadczenie z psami mam od 20lat. Piesek mieszkałby w domu, jestem przeciwniczka trzymania zwierząt na dworze.
Dodam, ze 10dni temu straciłam suczkę. Na tej stronie bywam od dawna lecz nigdy się nie rejestrowałam. Z racji na szok jaki przeżyłam i na to, ze nadal dochodzę do siebie po stracie postanowiłam, ze zanim zdecyduje się na psa na stale pomogę na tyle ile jestem w stanie dając DT, pełna miskę i siebie w zamian oczekuje ze pies który by do mnie trafi ukoi trochę ma dusze:(

• Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Jasza'](...)Nawet wódkę mogę wysłać, bo mam od 5 lat weselną w szafie ;-)[/QUOTE]

Słyszałem, że teraz wszystko zamawia się dużo wcześniej (sala weselna, fotograf itp), ale żeby gorzałkę trzymać 5 lat w szafe? :crazyeye:
No chyba, że w tzw międzyczasie pogoniłaś gościa i czeka teraz (ta gorzałka) na kolejnego kandydata :diabloti:
Sorki za tę dygresję, ale nie mogłem się powstrzymać :p

Teraz już lecę przygotować się do akcji. Pomyślałem, że powinienem mieć drobną kasę i butelkę, żeby potem nie rozmieniać czy kupować.

Posted

[quote name='chauwa']Mam nadzieje ze moje miejsce zamieszkania problemem nie będzie, mieszkam 80km od Warszawy, w domku jednorodzinnym. Doświadczenie z psami mam od 20lat. Piesek mieszkałby w domu, jestem przeciwniczka trzymania zwierząt na dworze.(...)
Dodam, ze 10dni temu straciłam suczkę. Na tej stronie bywam od dawna lecz nigdy się nie rejestrowałam.([/QUOTE]

To mi w zupełności wystarczy. Bardzo Ci współczuję z powodu straty przyjaciela... Bywałem w takiej sytuacji wielokrotnie, dlatego doskonale znam to uczucie...
W związku z tym nie zapytam nawet z której strony W-wy mieszkasz, bo w takich okolicznościach gotów jestem jechać nawet do Szczecina.
Nie ukrywam też, że sprawiłoby mi ogromną radość, jeśli okazałoby się, że zarówno Ty jak i Tobi, przypadlibyście sobie do gustu. Niczego nie sugeruję, ale... ;-)

Posted

Ale fantastyczny zwrot akcji!!!!! Bardzo się cieszę i bardzo dziękuję Chauwa, że mimo bólu po stracie suni decydujesz się na taki pięny gest!
Gallegro - jesteś absolutnie rewelacyjny! I proszę Twoją Tz-kę, żeby nie była zazdrosna, bo mój zachwyt Tobą jest ściśle powiązany z zachwytem Nią i tym, jak kochacie zwierzęta:-)
To co, ja odwołuję miejsce w hoteliku?
I chyba zaraz zatańczę sobie z radości w pracy:-)

Posted

[quote name='Ewa Marta']Ale fantastyczny zwrot akcji!!!!! Bardzo się cieszę i bardzo dziękuję Chauwa, że mimo bólu po stracie suni decydujesz się na taki pięny gest!
Gallegro - jesteś absolutnie rewelacyjny! I proszę Twoją Tz-kę, żeby nie była zazdrosna, bo mój zachwyt Tobą jest ściśle powiązany z zachwytem Nią i tym, jak kochacie zwierzęta:-)
To co, ja odwołuję miejsce w hoteliku?
I chyba zaraz zatańczę sobie z radości w pracy:-)

JA JUŻ TACZĘ.

Posted

Psiaki Gallegro przyjęły malucha przyjaźnie. Napisałam maila do Chauwy i podałam numer telefonu Gallegro, żeby się znim skontaktowała i dała znać, gdzie ma jechać:-) Uwielbiam takie poniedziałki!!!!

Posted

Ludzie okazali się całkiem kontaktowi. Byli zupełnie trzeźwi, choć na twarzy mieli wypisany ciąg do alkoholu.
Zacząłem z grubej rury, czyli z wersją niepełnosprawnego dziecka. Potem, kiedy okazało się, że sami chętnie oddali psiaka, było mi nawet głupio :oops:. Niestety, nie mogłem przewidzieć ich reakcji. Wygląda na to, ze gdyby mieli jakiś zasób pieniędzy, psiaki byłyby bardziej zadbane. Pani zwracała się do malucha bardzo czule i na koniec powiedziała, żeby był grzeczny i zdrowo się chował. Obiecałem im, że za jakiś czas do nich zajrzę i opowiem jak się ma Tobi.
Przyznałem się też, że przed kilkoma dniami robiłem psiakowi zdjęcia, żeby pokazać (wyimaginowanej) mamie dziecka. No i okazało się, że facet widział mnie dokładnie przez okno. Qrcze, gdybym go wykradł, to i tak byłbym pierwszym podejrzanym.
Na koniec dałem im 20 kg dobrej karmy, za co mi bardzo dziękowali.
Okazało się, że sunię (matkę Tobiego) w międzyczasie komuś wydali. Został tylko psiak, który wygląda całkiem dobrze (Tobi zresztą też) i ma niezłą budkę. Myślę, że na dziś zrobiliśmy wszystko co można i trzeba było.
W świetle powyższego, potencjalna interwencja Policji byłaby wielkim niewypałem...

A teraz o Tobiaszku.
Jest grzeczny jak aniołek (oby zawsze tak było :razz:). W samochodzie leżał grzecznie na przednim fotelu i nawet się nie bał.
Na posesji zapoznałem go z większą częścią mojego stada i było O.K. Bał się i chodził z ogonkiem pod brzuszkiem, ale kiedy zostały tylko dwie sunie, wyraźnie się ożywił i z zaciekawieniem zwiedzał posesję.
Jedna ze wspomnianych suń to nasz psia terapeutka Benia (Ewa Marta wie dokładnie o co chodzi ;-)), która, tylko sobie znanymi sposobami, potrafi socjalizować zagubione i przerażone psiaki.
Baterie w aparacie jak na złość padły po kilku sekundach, więc samego momentu przywitania nie zobaczycie (w szkoda).
Jak się naładują, zrobię kilka fotek i filmik.
Tobi jest posłuszny. Przybiega na zawołanie. Uwielbia mizianko i jest bardzo przytulaśny. Ładnie chodzi na smyczy :crazyeye:. Nie chciał pić wody, tylko pochrupał nieco suchej karmy. Nie daję mu więcej, ponieważ niewykluczone, że niebawem pojedzie do "DT" (cudzysłów zamierzony ;-))
Wygląda na to, że to całkiem bezproblemowy psiak. Jego nowy opiekun będzie mieć z niego wiele pociechy.
Czekam na kontakt ze strony DT i w razie czego ruszam w dalszą drogę.
Cieszę się, że Tobi już nigdy w życiu nie zazna łańcucha, zimna i głodu...
Wszystkim Wam dziękuję za okazaną pomoc i duchowe wsparcie.

Posted

super :D :D tylko tyle jestem wstanie chyba napisac xD
laduj te baterie, bo chcemy zdjecia Tobiaszka :D

ciesze sie bardzo ze sprawa zakonczyla sie tak super ;)

Posted

O, rany ale akcja :crazyeye::loveu:super, że maluszek już bezpieczny :cunao:- w naszej kulturze do ludzi czasami nie dociera, że to co robią jest złe i okrutne :shake:

Posted

Nie uwierzycie, Tobi szaleje już z obiema suniami, a Benia kolejny raz przechodzi samą siebie. Turla się z nim po mokrej trawie i ziemi, dlatego całe są upiaszczone :cool3:. Kiedy wypuściłem następną, tym razem zakapiorowatą sunię (charakter rotka w skórze ratlerka), Tobi bez pardonu podbiegł do niej i dalejże zaczepiać łapą. Inka stanęła jak osłupiała ze zjeżoną sierścią na karku, ale po mojej reprymendzie jej przeszło.
A Tobi właśnie wszedł na werandę i przez szybę w drzwiach zagląda do pokoju, gdzie aktualnie zamknąłem 4 psiaki. Kiedy one szczekają z zapamiętaniem (tak pro forma), on stoi spokojnie, nic sobie z tego nie robiąc. Naprawdę, Tobi to bardzo fajny psiaczek.