Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 914
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='WATACHA']Jeszcze niektóre "dziabią" :smile:

Ale mam farta z Szagim ;-)

Szagi ma jakiś problem z yorkami. Nie wiem czemu, ale wzbudzają w nim agresję. A, że u mnie na osiedlu jest jakieś zatrzęsienie, to spacery są na wiecznej czujce...:roll:

[quote name='wilczy zew']ciekawe kto go tak rozpuścił

Nie mam bladego pojęcia...:hmmmm::hmmmm::hmmmm:

Posted

Andzike napisał(a):

Szagi ma jakiś problem z yorkami. Nie wiem czemu, ale wzbudzają w nim agresję. A, że u mnie na osiedlu jest jakieś zatrzęsienie, to spacery są na wiecznej czujce...:roll:

haha ciesz się, że z yorkami bo moja Luna miała korbę na ASTowate i boksery :mdleje: kamikadze...

Posted

mamanabank napisał(a):
A Pan Szagisław się może wybiera w niedzielę? Hi :-)

Wybiera się wybiera ;)

Dzwoniłam do domu - Szagi męczy Shibę, która strzeliła mega focha. Owszem - bawi się z Nelką, ale jak Szagi chce się przyłączyć to idzie obrażona na podusie.
Pochwalić synusia muszę, bo tylko raz podniósł nogę do góry i to jak jeszcze u mamy byłam, ale huknęłam i odechciało mu się lać na ścianę ;)

Posted

[quote name='wanda szostek']Znaczenia terenu trudno oduczyć. Nie wiem nawet czy to możliwe. Hienek ze schroniska w Łodzi jest u nas już dobrych kilka lat a ciągle coś w domu podlewa.

Szagi generalnie oduczył się znaczenia, ale zdarza mu się czasem jeszcze kałuża w domu :(

Tymczasem ciąg dalszy kwiatków z ankiety przed/a ;)
Pytanie z ankiety / odpowiedź / mój komentarz

[FONT=Constantia]Czy mieszkanie jest własnościowe czy wynajmowane?[/FONT]
[FONT=Constantia](jeżeli mieszkanie jest wynajmowane, czy właściciel zgadza się na zwierzę w domu?)
Jeśli chodzi o to mieszkanie jest wynajmowane, szuka pieska który by pilnował mieszkania.[/FONT]
/no Szagi wystraszy każdego złodzieja, wchodząc na wysokie tony z radości i zalizując go na śmierć... ;)

[FONT=Constantia]Czy w bloku/domu, którym Państwo mieszkacie jest winda czy schody? (Które to jest piętro?)
Jest jedynie próg
[/FONT]
/ no nie wiem jak to skomentować poza :mdleje::rofl::mdleje:

[FONT=Constantia]Czy pies może wchodzić do wszystkich pomieszczeń w domu (pokoje)? Czy będzie miał wyznaczony teren, gdzie może przebywać?
U mamy tak,czyli na wsi,bo ja wezmę tego yorka który przebywa w zameldowaniu.[/FONT]
/ i znowu :mdleje::rofl::mdleje:ale o co come on?

[FONT=Constantia]Posiadanie psa wiąże się także z koniecznością szczepień, odrobaczania, profilaktyki przeciw pchłom i kleszczom itp. Czy jesteście Państwo gotowi ponosić te wydatki?
Tak,pies powinien być odrobaczany ze względu na to,że przenosi bakterie.Szczepienie również wskazane.[/FONT]
/ dobrze, że szczepienie jest wskazane...

[FONT=Constantia]Czy pies będzie miał możliwość wychodzenia na zewnątrz bez opieki? Tak.[/FONT] / niedoczekanie Pani, proszę Pani...

[FONT=Constantia]W życiu różnie bywa… niestety, nie znamy dnia ani godziny, kiedy coś może nam się przytrafić. Co będzie się działo z psem, gdy nie będziecie już Państwo w stanie sprawować nad nim opieki? Czy macie osobę, która zgodzi się zaopiekować Waszym podopiecznym? Czy ta osoba wyrażą zgodę na wpisanie w umowie swojego numeru telefonu (adresu e-mail) i zobowiąże się do opieki nad psem w „razie czego”? Nie dopuszczam takiej sytuacji [/FONT]/ no jasne nikt nie dopuszcza, a ile psów prosto z kanap trafiło po śmierci własciciela do schroniska?

[FONT=Constantia]Dlaczego akurat teraz zdecydowali się Państwo na adopcję psa? I dlaczego ma to być właśnie TEN pies?
Bo jest do oddania,dlatego bo te psy dobrze pilnują i są wierne dla właściciela.[/FONT]
/ no to nie jest argument, który mnie przekonuje...

I tak w tym stylu ;)

Posted

[quote name='zerduszko']Z Warszawy i okolic :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[quote name='malawaszka']hahahaha a ja się ugryzłam w język jak zawsze :roflt:

Hehehe. Z Warszawy i okolic miałam może kilka telefonów ;)
A cała reszta ... ;)

[quote name='Florentynka']Ojej.... ten próg i york przebywający w zameldowaniu....coś pięknego!

O tak, tak ... :D mnie jeszcze zabił argument czemu wybrali Szagiego ;)

Nic to ... zobaczcie jak fajnie może wyglądać korespondencja w sprawie psa ;)

Jarek M.i
Macie może pieska Cziłała??!!!!
Biorę od razu. To marzenie mojej kuzynki, ma juz 18 lat i mieszka w domku jednorodzinnym.

6 godz. temu Anna Mikropsy Nowak
Ja przepraszam, ael to nie jest sklep. Adopcja to nie 'biore od razu' tylko to MY decydujemy czy pies idzie do konkretnego domu. A tym bardziej nie oddajemy psow do 18 latek, ktore same nie sda w stanie utrzymac psa. Z takim podejsciem zapraszam do SMYKA po pieska interaktywnego., Tam mozna wziac od razu.
Zegnam

Jarek M.
Co za ludzie.
Osiemnastolatka to mała zdzira bez odpowiedzialności??!!
*******cie się kontrolerzy. Żadnej otwartości na ludzi.

spadać

korespondencja Fundacji Mikropsy ;)

Posted

malawaszka napisał(a):
hahah czytałam to własnie :lol:

Za każdym razem się śmieję jak to czytam :D :D :D Pokrętna ludzka logika nigdy nie przestanie mnie zaskakiwać;)

Czy chwaliłam dziś Szagunia? Mamuśka jest nim zachwycona. Podobno przepięknie chodzi na smyczy, nie histeryzuje i nie drze japy na widok każdego psa na spacerze...:roll: Zastanawiam się czy ona na pewno zajmowała się dziś Szagim... :evil_lol: