Andzike Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 malawaszka napisał(a):a na uszach to niby jakie? zrudziałe bleee :lol: A ta znowu swoje ;) Quote
malawaszka Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Andzike napisał(a):A ta znowu swoje ;) bo obiecałaś coś :D że jak domu nie znajdzie w Koniku to..... :turn-l: Quote
Andzike Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 malawaszka napisał(a):bo obiecałaś coś :D że jak domu nie znajdzie w Koniku to..... :turn-l: Oj tam, oj tam ;) Quote
feliksik Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 no jestem już jestem - lecę z wątku Marleja, no ale Andzike, czyżbyś się łamała z oddaniem tymczaska:cool3: czy źle zrozumiałam:evil_lol: Quote
Kasiaw201 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Witaj malutki, co u Ciebie, myślałam, ze już w nowym domku.........wiem dobrze Ci u Ani, ale już czas na własne łózko Quote
Akrum Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Wczoraj zadzwoniła do mnie koleżanka z prośbą - szuka dla siebie sznaucera miniaturki, albo bolończyka albo yorka... Wiedziałam, że mieli psa w domu, więc pytam kiedy odszedł ich dotychczasowy psiak skoro szuka nowego - a ona zdziwiona odpowiada: odszedł? przecież on żyje.Więc znów mówię - a szukasz towarzystwa dla swojego? A ta odpowiada - nie, tamten za bardzo broił, niszczył w domu - po kilku latach pobytu w domu nagle mu się coś odmieniło i zaczął wszystko niszczyć, więc zamknęła go na dworze w kojcu i tam już od lata mieszka, a teraz szuka psa do domu... :shake::shake::shake: Więc jak to usłyszałam to dałam wykład, po którym ona stwierdziła, że coś ze mną nie tak i jak nie chce jej pomóc w znalezieniu nowego psa, to sama poszuka :shake::shake::shake: Eh... co za ludzie... Szagisławie - pora do swojego domku już zmykać :lol: Quote
Andzike Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 Niestety Akrum, ale niektórzy ludzie właśnie tacy są - zabawka się popsuła, zabawkę trzeba wyrzucić i kupić nową... TZ zabrał Szagisława rano do aikowo - my z Nelką dojeżdzałyśmy po południu. Jaki to jest luksus mieć tylko Nelkę... :roll: Nic po Tobie nie skacze rano, nie mendzi, że coś chce, nie towarzyszy Ci w każdym momencie porannej toalecie, nie zostawia kałuży na środku pokoju, gdy jego prośby nie zostaną wysłuchane... :angryy: Za to radość Szagisława jak przyjechałam - bezcenna (zresztą Neski też - czemu dała wyraz odbijając mi wszystkie swoje łapki na kurtce:roll: Weekend uznajemy za rewelacyjny :lol: Psy miały taką dawkę spacerów i szaleństw w ogrodzie, że teraz przez tydzień nie zejdą z narożnika. Mam nadzieję :evil_lol: Quote
Jasza Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 ...nie zejdą z narożnika...chmmm...to znaczy, że wyprawy do ds nie przewidziano.... Quote
malawaszka Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Akrum napisał(a):Wczoraj zadzwoniła do mnie koleżanka z prośbą - szuka dla siebie sznaucera miniaturki, albo bolończyka albo yorka... Wiedziałam, że mieli psa w domu, więc pytam kiedy odszedł ich dotychczasowy psiak skoro szuka nowego - a ona zdziwiona odpowiada: odszedł? przecież on żyje.Więc znów mówię - a szukasz towarzystwa dla swojego? A ta odpowiada - nie, tamten za bardzo broił, niszczył w domu - po kilku latach pobytu w domu nagle mu się coś odmieniło i zaczął wszystko niszczyć, więc zamknęła go na dworze w kojcu i tam już od lata mieszka, a teraz szuka psa do domu... :shake::shake::shake: Więc jak to usłyszałam to dałam wykład, po którym ona stwierdziła, że coś ze mną nie tak i jak nie chce jej pomóc w znalezieniu nowego psa, to sama poszuka :shake::shake::shake: echhh a zaczęło się tak obiecująco :shock: Quote
zerduszko Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 malawaszka napisał(a):echhh a zaczęło się tak obiecująco :shock: E, jak ktoś chce sznaucer albo yorka, bolończyka itd. to już wzbudza we mnie czujność ;) Quote
malawaszka Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 zerduszko napisał(a):E, jak ktoś chce sznaucer albo yorka, bolończyka itd. to już wzbudza we mnie czujność ;) noo to tak - pisałam o samiuśkim początku - do przecinka po "sznaucera miniaturki" bo to jednak nic zdrożnego - dzięki takim znajdujemy domy dla sznupków :lol: Quote
mshume Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Rozumiem,że jako właścicielka takowego jestem na cenzurowanym, a dodatkowo przygarnęłam starą maltankę. Hmmm, może ich też do kojca włożę bo ostatnio się rozbrykali, to jest myśl :eviltong: Nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka jak to się mówi :p A co z domem dla Szagiego? Brak zainteresowania?zerduszko napisał(a):E, jak ktoś chce sznaucer albo yorka, bolończyka itd. to już wzbudza we mnie czujność ;) Quote
Jasza Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Podałybyście mi wątek mikropsiaków? Bo Marley jak się okazuje, waży niespełna 5 kilo....;-) Quote
Andzike Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 [quote name='Jasza']Podałybyście mi wątek mikropsiaków? Bo Marley jak się okazuje, waży niespełna 5 kilo....;-) A to malizna :) http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-og%C5%82aszaj%C4%85c-swoje-MIKRUSY-pami%C4%99tajcie-o-innych-kt%C3%B3re-cierpi%C4%85! Quote
zerduszko Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 mshume napisał(a):Rozumiem,że jako właścicielka takowego jestem na cenzurowanym, a dodatkowo przygarnęłam starą maltankę. Hmmm, może ich też do kojca włożę bo ostatnio się rozbrykali, to jest myśl :eviltong: Nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka jak to się mówi :p A co z domem dla Szagiego? Brak zainteresowania? A czy ja mówię o właścicielach? Przeczytaj jeszcze raz, co napisałam ;) Quote
Andzike Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 [quote name='malawaszka']no halo co taka cisza? a bo właśnie wstawiłam zdjęcia do Lakiego i Neski i mialam się tu odezwać, ale jakoś tak nie miałam po co ;) No ale skopiujemy ;) Weekendowe matrioszki ;) Weekendowe matrioszki ;) Mamusiu, biegnę do Ciebie!!! Trzymajcie kciuki, bo jutro zawożę rano Nelkę i Szagisława do mamuśki - zapowiada mi się późniejszy:cool3: powrót do domu, a TZ wciąż wyjechany:roll: Mam nadzieję, że mama ogarnie trzy psy z czego dwa rozpieszczone wymuszacze histeryki* ... :evil_lol: (*oczywiście nie mówię o Nelce...:lol:) Quote
malawaszka Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 no trzymam :kciuki: a jak domek? nic a nic??? ZERO chętnych??? :shock: Quote
Andzike Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 [quote name='malawaszka']no trzymam :kciuki: a jak domek? nic a nic??? ZERO chętnych??? :shock: chętni walą drzwiami i oknami... :roll: -"pani, no, czemu Pani go wykastrowała, on taki ładny? ja mam taką podobną sukę, tylko łaciatą, piękne by były szczeniaki!" - "proszę mi powiedzieć coś o tym psiaku: - oczywiście, co Pani chciałaby wiedzieć , poza tym, co jest w ogloszeniu?" - no na przykład gdzie teraz przebywa? - tak jak jest napisane w ogłoszeniu - przebywa w Warszawie - dobrze, a czy jest wykastrowany? - tak jak jest napisane w ogłoszeniu -tak - a czy jest zaszczepiony, odrobaczony itp - tak jak jest napisane w ogłoszeniu -tak - a jak się zachowuje w domu? - a czytała Pani ogłoszenie??? Po co robić opisy w ogłoszeniach, jeśli ludzie ich i tak nie czytają? :roll: -"dzwonię z Kołobrzegu, Zakopanego, Gdańska, Zielonej Góry... itp itd" - wiem, że tu się zaraz do mnie przyczepicie, że wybrzydzam. Wybrzydzam i już. Bycie BDT daje komfort wybrzydzania ;) -"czy moglibyśmy wypożyczyć pieska na tydzień? chcemy być pewni, że nie zrobi krzywdy dziecku" -"moja dziewczyna ma niedługo urodziny i chcialbym jej kupić prezent Po ile ten pies?" No i standardzik: - " czy on jest rasowy? prawdziwy" ? - "córeczka go zobaczyła, święta niedługo, czy może go Pani przetrzymać?" i tak dalej i tak dalej... :roll: Przy żadnym tymczasowiczu nie miałam aż tylu durnych telefonów:shake: Szagi wzbudza we mnie totalnie skrajne emocje. Uwielbiam go niesamowicie, ale najchętniej oddałabym go pierwszej lepszej osobie na spacerze:evil_lol: jest słodki, kochany, przytulaśny i rozmerdany a jednocześnie jest największym histerycznym rozpuszczonym wymuszaczem jakiego znam :cool3: Nigdy więcej sznaucera na DT ;) Quote
malawaszka Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Andzike napisał(a): Nigdy więcej sznaucera na DT ;) i w ten oto sposób sznaucery nie mają domów tymczasowych :cry: Quote
Andzike Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 malawaszka napisał(a):i w ten oto sposób sznaucery nie mają domów tymczasowych :cry: Ale żeś wyłuskała ;) Trafił mi się taki wyjątkowo upierdliwo-słodki egzemplarz ;) Quote
malawaszka Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Andzike napisał(a):Ale żeś wyłuskała ;) Trafił mi się taki wyjątkowo upierdliwo-słodki egzemplarz ;) no wyłuskałam bo reszty to nie ma co komentować :shake: aaa i jeszcze jedno - Szagi nie jest wyjątkowy :evil_lol: Quote
Andzike Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 malawaszka napisał(a): aaa i jeszcze jedno - Szagi nie jest wyjątkowy :evil_lol: :D Moim, najbliżej stojącym obok sznaucera tymczasowiczem była Sara, która była równie idealna jak Nelka, więc nie mam porównania... Quote
Recommended Posts