Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przedstawiam Wam Szagiego, który dzisiaj o 3 w nocy przyjechał do mnie na DT.

Psiak ma ok.3 lat, nie za wiele o nim wiem, ale mam nadzieję, że się dowiem :)

Na początek zdjęcia ze schroniska...

• Replies 914
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Takiej kupy dredów jeszcze na DT nie miałam...

Moja przyjaciółka groomerka mogla się nim zająć dopiero jutro, a nie mogłam patrzeć na tą skorupę, więc zabrałam się do roboty ;)

Posted

Miejsce na tekst i zdjęcia do ogłoszeń :)

DT u mnie jest oczywiście bezpłatny,ale malego trzeba wykastrować, zaszczepić, zabezpieczyć przeciw kleszczom, więc wsparcie mile widziane :)

WPŁATY
200zł od malawaszki z bazarku :loveu:

Wydatki
16zł - Fiprex
140zł - kastracja

saldo + 44zł :loveu:

Dnia 10/11 44zł przelane z powrotem do malawaszki - stan finansów 0 :)

Posted

o boże :mdleje: na tamtych zdjęciach aż tak źle nie wyglądał! jak dobrze, że mu się udało i jest u ciebie już!

i nie żaden mix sznaucerka - to sznupek pełną brodatą gębą :loveu: wypięknieje :loveu:

jaki jest u Was koszt kastracji?

Posted

malawaszka napisał(a):
o boże :mdleje: na tamtych zdjęciach aż tak źle nie wyglądał! jak dobrze, że mu się udało i jest u ciebie już!

na zdjęciach robionych z daleka to zawsze lepiej wygląda :shake:

Posted

mshume napisał(a):
Przystojniak z niego, a jakie ciekawe umaszczenie :)Masakryczna ta skorupa była :(

to nie jest ciekawe umaszczenie tylko martwa sierść zbrązowiała od braku witamin i zaniedbania :( on będzie albo czarno-srebrny albo p&s

Posted

malawaszka napisał(a):
Andzike podaj mi nr konta - rozliczam zakończony bazarek i 200 zł z niego pójdzie dla Szagiego
http://www.dogomania.pl/threads/212356-Ozdobne-zagarki-termometry-kapielowe-DENTASTIXY-kurtki-Diadora-na-sznupyZAKONCZONY?p=17380839#post17380839

Malawaszko już idzie przekazem mentalnym (hle hłe hłe, nie mogłam się powstrzymać :D ) Baaardzo dziękuję!!!
Chcialabym małego odjajczyć metodą bezszwową (testowaną już na Marcelu, nie musiałby nosić kołnierza i nawet wskazane by było, żeby sobie te jajka wylizywał). Za 10kg Marcela płaciłam 120zł, myślę, że Szagi będzie "tańszy" :)
Szagi jest mega spokojny, typowy osiołek, przerażony światem zewnętrznym (poza mieszkaniem, w mieszkaniu jest ok), samochody, klatka, winda, ludzie są STRASZNI...
Niesamowicie cierpliwy- z dredami walczyliśmy prawie 3h, stal grzeczniutko, a czasem zdarzyło mi się go za filca pociągnąć:oops:, nawet nie pokazał zębów. W kąpieli za to baaardzo się bał :( strasznie mi go było szkoda... :(
Narożnik go póki co nie interesuje, śpi na poslanku albo ordynarnie na podlodze...
Świetny z niego ciapek :)

Posted

Andzike napisał(a):
Malawaszko już idzie przekazem mentalnym (hle hłe hłe, nie mogłam się powstrzymać :D ) Baaardzo dziękuję!!!
Chcialabym małego odjajczyć metodą bezszwową (testowaną już na Marcelu, nie musiałby nosić kołnierza i nawet wskazane by było, żeby sobie te jajka wylizywał). Za 10kg Marcela płaciłam 120zł, myślę, że Szagi będzie "tańszy" :)
Szagi jest mega spokojny, typowy osiołek, przerażony światem zewnętrznym (poza mieszkaniem, w mieszkaniu jest ok), samochody, klatka, winda, ludzie są STRASZNI...
Niesamowicie cierpliwy- z dredami walczyliśmy prawie 3h, stal grzeczniutko, a czasem zdarzyło mi się go za filca pociągnąć:oops:, nawet nie pokazał zębów. W kąpieli za to baaardzo się bał :( strasznie mi go było szkoda... :(
Narożnik go póki co nie interesuje, śpi na poslanku albo ordynarnie na podlodze...
Świetny z niego ciapek :)
\

aaaa ale bym go ukochała :loveu: uwielbiam takie osiołki i uwielbiam je rozpuszczać :loveu:

edit: pieniążki poszły też z mbanku więc może już masz :D mam nadzieję, ze nie tylko mentalnie poszły :lol:
proszę potwierdź na bazarku jak będziesz miała

Posted

Florentynka napisał(a):
No to jestem. Strasznie ma fajne uszy ten zwierz. A ta skorupa na nim - przerażająca, błe. Dobrze, że już się tego pozbył....

Uszyska ma super i w końcu może je postawic, wcześniej dredy ciągnęły je do ziemi:shake:
Widać, że pozbycie się skorupy przyniosło mu ulgę, mimo, że sam zabieg nie był super przyjemny i pewnie trochę bolesny, to był bardzo dzielny, bo wiedział, że to dla jego dobra :loveu:

malawaszka napisał(a):

aaaa ale bym go ukochała :loveu: uwielbiam takie osiołki i uwielbiam je rozpuszczać :loveu:

Oj, ja też takie uwielbiam ;)

Posted

malawaszka napisał(a):

edit: pieniążki poszły też z mbanku więc może już masz :D mam nadzieję, ze nie tylko mentalnie poszły :lol:
proszę potwierdź na bazarku jak będziesz miała

pieniążki już mam, potwierdziłam na bazarku i uaktualniłam post rozliczeniowy :) baaaardzo dziękuję!

Budrysku, czy ktoś z Cieszyna mógłby nam coś poopowiadać o szczepieniach małego ? ;)