Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Florentynka']Andzike! Misiem go! Misiem! Wchodzisz do domu i pierwsza rzecz - misia w ryłko! Zajmie się patroszeniem i nie będzie się darł![/QUOTE]

Świetna myśl! Tylko, że najpierw będę musiala momentalnie zlokalizować misia po powrocie do domu ;)

• Replies 914
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Andzike']Świetna myśl! Tylko, że najpierw będę musiala momentalnie zlokalizować misia po powrocie do domu ;)[/QUOTE]

noś ze sobą misia bliźniaka! bo to musi być ZANIM :lol:

Posted

[quote name='Andzike']Świetna myśl! Tylko, że najpierw będę musiala momentalnie zlokalizować misia po powrocie do domu ;)[/QUOTE]
Musisz mieć misia ze sobą jednym słowem. Znaczy misie muszą być 2.

Co to za czasy, wszystko takie... nietrwałe. Żeby się tak karnisz dał zrzucić : P

Posted

1. misia masz zawsze w torebce
2. wchodząc do domu cichutko skradasz się po schodach. W jednej ręce trzymasz buty ( nie tupać!) w drugiej, wyciągniętej przed siebie - misia.
3. zamek w drzwiach naoliwić
4. jeśli masz więcej niż jeden klucz - rozdzielić i używać pojedynczo ( nie brzęczeć!). Otwierasz jeden zamek, klucz chowasz do torebki, wyciągasz drugi klucz, otwierasz drugi zamek... i tak do skutku
5. klamkę i zawiasy też naoliwić
6. otwarte z klucza drzwi uchylasz odrobinkę, przez szparę wsadzasz rękę z misiem
7. wpychasz misia gdzie trzeba
8. wchodzisz
Proste?

Posted

Florentynka - do piątego punktu - to u mnie niestety standard :( :)

Misiów (tak nazywam wszystkie pluszaczki ;) ) jest mnóstwo w Ikei za grosze, muszę się wybrać po zapasy... ;)

Posted

[quote name='Florentynka']1. misia masz zawsze w torebce
2. wchodząc do domu cichutko skradasz się po schodach. W jednej ręce trzymasz buty ( nie tupać!) w drugiej, wyciągniętej przed siebie - misia.
4. jeśli masz więcej niż jeden klucz - rozdzielić i używać pojedynczo ( nie brzęczeć!). Otwierasz jeden zamek, klucz chowasz do torebki, wyciągasz drugi klucz, otwierasz drugi zamek... i tak do skutku
6. otwarte z klucza drzwi uchylasz odrobinkę, przez szparę wsadzasz rękę z misiem
8. wchodzisz
Proste?

:hmmmm: jakie szczęście,że nie mam tego problemu

Posted

[quote name='Florentynka']1. misia masz zawsze w torebce
8. wchodzisz
Proste?[/QUOTE]

:megagrin::megagrin::megagrin:

Posted

[quote name='WATACHA']Z tym, że ja uwielbiam jak on się wita cały się trzęsie, skacze, podgryza, jak można ugaszać taką radość ;) [/QUOTE]

Wyłuskałam, bo też mam z tym problem ;)

W sensie, że szkoda mi gasić Szagusiową radość, bo ja też się niesamowicie cieszę jak w końcu jestem z nim i Nelką w domu :)

Posted

[quote name='wilczy zew']Jak masz z tym problem to wszystkie poczynania są robione bez przekonania i nie będzie efektow aby nie darl się na powitanie :lol:[/QUOTE]

Dlatego właśnie darowałam sobie dobre rady :-D I tak nic z tego nie będzie :-D

Mogę za to podrzucić trochę pluszaków do rozpruwania, Andzike chcesz?

Posted

[quote name='Florentynka']Zasyp frędzlaka misiami! Wyobraź to sobie - uchylasz drzwi i wysypujesz na frędzlasty łeb pełną torbę misiów... Ekstaza...[/QUOTE]

aaa ale się uśmiałam, aż oplułam monitor :megagrin::megagrin::megagrin:
wyobraziłam sobie tą scenkę - hahaha
biedny frędzelek, zamiast witać się z pańcią, dostałby zrzut misiaków :)

Posted

"Z tym, że ja uwielbiam jak on się wita cały się trzęsie, skacze, podgryza, jak można ugaszać taką radość "

Ja akurat uwielbiam te powitania!!:loveu::loveu:
Wszystko co złe wtedy mija!!!
Jeden z najprzyjemniejszych momentow dnia...

Posted

Jest to fajne... ale jak się wchodzi obładowanym siatami już mniej. Dlatego fajnie jak pies na hasło potrafi się uspokoić i zamknąć :] Nawet moi sąsiedzi nie wytrzymaliby gdyby o 3 nad ranem kundle ujadały, bo pancia wróciła.

Posted

[quote name='zerduszko']Jest to fajne... ale jak się wchodzi obładowanym siatami już mniej. Dlatego fajnie jak pies na hasło potrafi się uspokoić i zamknąć :] Nawet moi sąsiedzi nie wytrzymaliby gdyby o 3 nad ranem kundle ujadały, bo pancia wróciła.[/QUOTE]

to gdzie się po nocach szlaja????

Posted

Poza tym moje na szczęście kręcą kuperkami i kichają - ale nie szczekają.
Tylko czasami mam rysy jak Matka Boska Częstochowska od Misiowych pazurków.

Posted

[quote name='Jasza']Taa, Zerduszko, o trzeciej nad ranem z siatami ;-)[/QUOTE]
Smiej się, śmiej. Już nie raz było, że zerduszko wracała po nocy... z jakimś zabłąkanym zwierzakiem. Albo przynajmniej próbowała ;) Także siaty, to żadna rewelacja, czasem z zakupów wracam po północy.

A poza tym problemem przy siatach jest skakanie, a przy nocnych powrotach ujadanie. O.

Posted

Jakbym ja wracała po nocy, to by pewnie też ujadały ;-)
Ale, tak jak pisałam, nie szczekają, tylko się cieszą opętańczo.
Ale klucze od zawsze ściskam z dłoni mocno, żeby mi po drodze na 4 piętro nie zdźwięczały ;-)

Edit - a z siatami chodzi mąż :diabloti:

Posted

U mnie jak wchodzę z siatami to nie problem, bo nie wiedzieć czemu on się ich boi i tyko krąży wkoło (szczekając ;)) gdzie by tu się wcisnąć i skoczyć na pancie.Myślę, że gorzej jakby ktoś w gości przyszedł (znajomy) w pięknych cienkich rajstopkach :).

Posted

Nareszcie weekend :loveu::multi::loveu:
Wyjątkowo:evil_lol: nie odwiedzamy teraz aikowo, zamiast tego jedziemy na działkę do koleżanki, gdzie Nelka z Szagim spędzą czas w towarzystwie Czaputka i labradorki Kai :)
Niestety, nad Liwcem zatrzęsienie kleszczy, zakropliłam dziś dzieciaki Fiprexem, mam nadzieję, że nie zakończą sezonu kleszczowego jakimś paskudztwem:roll: