Andzike Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 [quote name='Florentynka']Andzike! Misiem go! Misiem! Wchodzisz do domu i pierwsza rzecz - misia w ryłko! Zajmie się patroszeniem i nie będzie się darł![/QUOTE] Świetna myśl! Tylko, że najpierw będę musiala momentalnie zlokalizować misia po powrocie do domu ;) Quote
malawaszka Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Andzike']Świetna myśl! Tylko, że najpierw będę musiala momentalnie zlokalizować misia po powrocie do domu ;)[/QUOTE] noś ze sobą misia bliźniaka! bo to musi być ZANIM :lol: Quote
zerduszko Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Andzike']Świetna myśl! Tylko, że najpierw będę musiala momentalnie zlokalizować misia po powrocie do domu ;)[/QUOTE] Musisz mieć misia ze sobą jednym słowem. Znaczy misie muszą być 2. Co to za czasy, wszystko takie... nietrwałe. Żeby się tak karnisz dał zrzucić : P Quote
Florentynka Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 1. misia masz zawsze w torebce 2. wchodząc do domu cichutko skradasz się po schodach. W jednej ręce trzymasz buty ( nie tupać!) w drugiej, wyciągniętej przed siebie - misia. 3. zamek w drzwiach naoliwić 4. jeśli masz więcej niż jeden klucz - rozdzielić i używać pojedynczo ( nie brzęczeć!). Otwierasz jeden zamek, klucz chowasz do torebki, wyciągasz drugi klucz, otwierasz drugi zamek... i tak do skutku 5. klamkę i zawiasy też naoliwić 6. otwarte z klucza drzwi uchylasz odrobinkę, przez szparę wsadzasz rękę z misiem 7. wpychasz misia gdzie trzeba 8. wchodzisz Proste? Quote
Andzike Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Florentynka - do piątego punktu - to u mnie niestety standard :( :) Misiów (tak nazywam wszystkie pluszaczki ;) ) jest mnóstwo w Ikei za grosze, muszę się wybrać po zapasy... ;) Quote
Florentynka Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Zasyp frędzlaka misiami! Wyobraź to sobie - uchylasz drzwi i wysypujesz na frędzlasty łeb pełną torbę misiów... Ekstaza... Quote
wilczy zew Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Florentynka']1. misia masz zawsze w torebce 2. wchodząc do domu cichutko skradasz się po schodach. W jednej ręce trzymasz buty ( nie tupać!) w drugiej, wyciągniętej przed siebie - misia. 3. zamek w drzwiach naoliwić 4. jeśli masz więcej niż jeden klucz - rozdzielić i używać pojedynczo ( nie brzęczeć!). Otwierasz jeden zamek, klucz chowasz do torebki, wyciągasz drugi klucz, otwierasz drugi zamek... i tak do skutku 5. klamkę i zawiasy też naoliwić 6. otwarte z klucza drzwi uchylasz odrobinkę, przez szparę wsadzasz rękę z misiem 7. wpychasz misia gdzie trzeba 8. wchodzisz Proste? :hmmmm: jakie szczęście,że nie mam tego problemu Quote
jostel5 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Florentynka']1. misia masz zawsze w torebce 2. wchodząc do domu cichutko skradasz się po schodach. W jednej ręce trzymasz buty ( nie tupać!) w drugiej, wyciągniętej przed siebie - misia. 3. zamek w drzwiach naoliwić 4. jeśli masz więcej niż jeden klucz - rozdzielić i używać pojedynczo ( nie brzęczeć!). Otwierasz jeden zamek, klucz chowasz do torebki, wyciągasz drugi klucz, otwierasz drugi zamek... i tak do skutku 5. klamkę i zawiasy też naoliwić 6. otwarte z klucza drzwi uchylasz odrobinkę, przez szparę wsadzasz rękę z misiem 7. wpychasz misia gdzie trzeba 8. wchodzisz Proste?[/QUOTE] :megagrin::megagrin::megagrin: Quote
Andzike Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 [quote name='WATACHA']Z tym, że ja uwielbiam jak on się wita cały się trzęsie, skacze, podgryza, jak można ugaszać taką radość ;) [/QUOTE] Wyłuskałam, bo też mam z tym problem ;) W sensie, że szkoda mi gasić Szagusiową radość, bo ja też się niesamowicie cieszę jak w końcu jestem z nim i Nelką w domu :) Quote
wilczy zew Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Jak masz z tym problem to wszystkie poczynania są robione bez przekonania i nie będzie efektow aby nie darl się na powitanie :lol: Quote
mamanabank Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='wilczy zew']Jak masz z tym problem to wszystkie poczynania są robione bez przekonania i nie będzie efektow aby nie darl się na powitanie :lol:[/QUOTE] Dlatego właśnie darowałam sobie dobre rady :-D I tak nic z tego nie będzie :-D Mogę za to podrzucić trochę pluszaków do rozpruwania, Andzike chcesz? Quote
Akrum Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='Florentynka']Zasyp frędzlaka misiami! Wyobraź to sobie - uchylasz drzwi i wysypujesz na frędzlasty łeb pełną torbę misiów... Ekstaza...[/QUOTE] aaa ale się uśmiałam, aż oplułam monitor :megagrin::megagrin::megagrin: wyobraziłam sobie tą scenkę - hahaha biedny frędzelek, zamiast witać się z pańcią, dostałby zrzut misiaków :) Quote
Jasza Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 "Z tym, że ja uwielbiam jak on się wita cały się trzęsie, skacze, podgryza, jak można ugaszać taką radość " Ja akurat uwielbiam te powitania!!:loveu::loveu: Wszystko co złe wtedy mija!!! Jeden z najprzyjemniejszych momentow dnia... Quote
zerduszko Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Jest to fajne... ale jak się wchodzi obładowanym siatami już mniej. Dlatego fajnie jak pies na hasło potrafi się uspokoić i zamknąć :] Nawet moi sąsiedzi nie wytrzymaliby gdyby o 3 nad ranem kundle ujadały, bo pancia wróciła. Quote
malawaszka Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='zerduszko']Jest to fajne... ale jak się wchodzi obładowanym siatami już mniej. Dlatego fajnie jak pies na hasło potrafi się uspokoić i zamknąć :] Nawet moi sąsiedzi nie wytrzymaliby gdyby o 3 nad ranem kundle ujadały, bo pancia wróciła.[/QUOTE] to gdzie się po nocach szlaja???? Quote
Jasza Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='malawaszka']to gdzie się po nocach szlaja????[/QUOTE] Taa, Zerduszko, o trzeciej nad ranem z siatami ;-) Quote
Jasza Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Poza tym moje na szczęście kręcą kuperkami i kichają - ale nie szczekają. Tylko czasami mam rysy jak Matka Boska Częstochowska od Misiowych pazurków. Quote
zerduszko Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='Jasza']Taa, Zerduszko, o trzeciej nad ranem z siatami ;-)[/QUOTE] Smiej się, śmiej. Już nie raz było, że zerduszko wracała po nocy... z jakimś zabłąkanym zwierzakiem. Albo przynajmniej próbowała ;) Także siaty, to żadna rewelacja, czasem z zakupów wracam po północy. A poza tym problemem przy siatach jest skakanie, a przy nocnych powrotach ujadanie. O. Quote
Jasza Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Jakbym ja wracała po nocy, to by pewnie też ujadały ;-) Ale, tak jak pisałam, nie szczekają, tylko się cieszą opętańczo. Ale klucze od zawsze ściskam z dłoni mocno, żeby mi po drodze na 4 piętro nie zdźwięczały ;-) Edit - a z siatami chodzi mąż :diabloti: Quote
wilczy zew Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Nie lubię szczekania psów. Nasze cieszą się bez szczekania. Psia radość jest niesamowita!! Quote
WATACHA Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 U mnie jak wchodzę z siatami to nie problem, bo nie wiedzieć czemu on się ich boi i tyko krąży wkoło (szczekając ;)) gdzie by tu się wcisnąć i skoczyć na pancie.Myślę, że gorzej jakby ktoś w gości przyszedł (znajomy) w pięknych cienkich rajstopkach :). Quote
Andzike Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 Nareszcie weekend :loveu::multi::loveu: Wyjątkowo:evil_lol: nie odwiedzamy teraz aikowo, zamiast tego jedziemy na działkę do koleżanki, gdzie Nelka z Szagim spędzą czas w towarzystwie Czaputka i labradorki Kai :) Niestety, nad Liwcem zatrzęsienie kleszczy, zakropliłam dziś dzieciaki Fiprexem, mam nadzieję, że nie zakończą sezonu kleszczowego jakimś paskudztwem:roll: Quote
malawaszka Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 no to bawcie się dobrze i bez paskudztw!!!!!!! Quote
jostel5 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Miłego wyjazdu! :) Uważajcie na kleszcze i ...na własne wątroby!:evil_lol: Quote
Andzike Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 [quote name='jostel5']Miłego wyjazdu! :) Uważajcie na kleszcze i ...na własne wątroby!:evil_lol: Hehehe, od razu widać, kto jest na każdym moim wątku... ;) Quote
Recommended Posts