Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 914
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zerduszko']Bosko wygląda:loveu:[/QUOTE]

co brałaś??????? :evil_lol:

hahaha śmieszne te fotki!

a Lolek może by lepiej wyglądał po trymowaniu albo strzyżeniu? on tez taki brodaczkowaty trochę? i te białe włoski robią wrażenie zaniedbania tak mi się wydaje - ale ja mam hopla na tym punkcie :mdleje: co za kolesie sex na cmentarzu :mdleje:

Posted

[quote name='zerduszko']Bosko wygląda:loveu:[/QUOTE]

Nooo... :D :D :D w końcu ;)

[quote name='Florentynka']Te tęczowe zachowania to na pewno wina frędzli ;)[/QUOTE]

A czym to wytłumaczysz u Czaputka przy jego gładko ogolonych uszach ? ;)

[quote name='malawaszka']
a Lolek może by lepiej wyglądał po trymowaniu albo strzyżeniu? on tez taki brodaczkowaty trochę? i te białe włoski robią wrażenie zaniedbania tak mi się wydaje - ale ja mam hopla na tym punkcie :mdleje: co za kolesie sex na cmentarzu :mdleje:[/QUOTE]

Lolek niestety rano został odpięty z łańcucha w schronisku :( Nie bylo czasu na zabiegi pielęgnacyjne :( szkoda, bo byłby jeszcze bardziej zjawiskowy ...
Niestety - domu nie znalazł :( wieczorem wrócił do schroniska :( :( :(

Posted

[quote name='WATACHA']Tak czy siak (z frędzlami czy bez) i tak jest prześliczny :)

No proszę, widzę, że frędzle mają coraz więcej fanów:siara:

Dla tych co nie zaglądają do Neski

Matrioszka :D

Golden czyli siła spokoju i bohaterowie drugiego planu ;)

Golden już nie może patrzeć na to co się dzieje za jego plecami ;)

Posted

Co to za zagadka?
Chyba nie znam kudłaczki....

Szagi vel Frędzelek vel Papilocik - słodki, ale zaczynam przechodzić na stronę frakcji "bezfrędzlowej" chyba ;-)

Posted

[quote name='Florentynka'] Kto nie chce psa z frędzelkami nie wart jest psa bez frędzelków![/QUOTE]

Ot, co ! :)
Słuchajcie jak można oduczyć psa ekstatycznego szczekania? On się tak cieszy jak wracam z pracy albo jak zobaczy psa na spacerze albo jak nie zwracam na niego uwagi albo ... jak ma na to ochotę...:roll:

Posted

[quote name='malawaszka']to jest sznaucer... jak jest rozszczekany to ja osobiście nie znam sposobu na oduczenie :roll: ale mam nadzieję, ze są mądrzejsi, którzy znają ;)[/QUOTE]

No jak Ty nie wiesz czegoś o sznaucerach to jesteśmy zgubieni ...:mdleje:

Posted

[quote name='Andzike']No jak Ty nie wiesz czegoś o sznaucerach to jesteśmy zgubieni ...:mdleje:[/QUOTE]

nie prawda - ja nigdy nie ukrywałam, że nie jestem żadnym specjalistą od szkolenia, moje psy są niewychowane jak tralala i takie je kocham :D kiedyś chciałam moją Lunę oduczyć szczekania - nie da się i już :lol: jej się nie da, może Szagiego się da - ale ja nie wiem jak :grins:
jedynie co to oduczyłam Dropsa darcia się z radości jak wchodzę do domu - olewam go i już, ale to Dropek mój księciunio - sam się oduczył :D

Posted

[quote name='malawaszka']jedynie co to oduczyłam Dropsa darcia się z radości jak wchodzę do domu - olewam go i już, ale to Dropek mój księciunio - sam się oduczył :D[/QUOTE]

Ja Szagiego też próbowałam olewać po wejściu, ale chyba sąsiedzi by tego nie znieśli, więc psa pod pachę i w nogi na spacer, żeby podarł japę na dworze ;)

Posted

[quote name='malawaszka']a próbowałaś mu japę jakimś smakołykiem do żucia zatykać? :lol: tylko zanim się rozwrzeszczy :D wiem wiem łatwo radzić - ZANIM haha

Właśnie!!! :D :D :D
O tych smakołykach myślałam, ale czy to nie będzie dla niego informacja, że za darcie japy dostaje nagrodę? :roll:

Mając tak idealnego psa jak Nelka naprawdę ciężko mi wychowywać tymczasy... ;)

Posted

[quote name='Andzike']Właśnie!!! :D :D :D
O tych smakołykach myślałam, ale czy to nie będzie dla niego informacja, że za darcie japy dostaje nagrodę? :roll:
[/QUOTE]

własnie dlatego smakołyk powinien być ZANIM :errrr: bo jak nie będzie "zanim" to będzie nagrodą za darcie japy, ale to tylko moje luźne przemyślenia, nie odzywam się już - niech się wypowiedzą mądrzejsi w temacie szkolenia ;)

Posted

[quote name='Andzike']Ja Szagiego też próbowałam olewać po wejściu, ale chyba sąsiedzi by tego nie znieśli, więc psa pod pachę i w nogi na spacer, żeby podarł japę na dworze ;)[/QUOTE]
Szczekania nie wolno olewać, bo to jest zachowanie fajne samo w sobie, tzw. samonagradzajace :eviltong:

A zatykanie czymś mordy typu zabawka, skarpetka? Nie oducza szczekania, ale znacznie tłumi ;) Każdy kto oduczył miniaka szczekania jest bogiem :lol: