mari23 Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Kolor też taki sam ma być? ;) tak, kolor, wszystko.... to ma być druga Klusia[*] oni stracili dwa lata temu kota - długo szukali, maja identycznego, bo tamtego bardzo kochali. Klusie mieli z "Azorka" adoptowaną, wiele trudu i spraw musiałam załatwić, żeby z Wielkopolski do Katowic pojechała - ale WARTO BYŁO !!!! to wspaniały dom - rozpaczają za Klusią, chcą sunie taka samą... wiem, to im Klusi nie zastąpi, wiem.... ale też tak mam od śmierci Majeczki w 2001 roku.... Quote
Lili8522 Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 tak, kolor, wszystko.... to ma być druga Klusia[*] oni stracili dwa lata temu kota - długo szukali, maja identycznego, bo tamtego bardzo kochali. Klusie mieli z "Azorka" adoptowaną, wiele trudu i spraw musiałam załatwić, żeby z Wielkopolski do Katowic pojechała - ale WARTO BYŁO !!!! to wspaniały dom - rozpaczają za Klusią, chcą sunie taka samą... wiem, to im Klusi nie zastąpi, wiem.... ale też tak mam od śmierci Majeczki w 2001 roku.... Mieliśmy w schronie kiedyś bardzo podobną. Gdyby coś mi się obiło o oczy dam znać :) Quote
mari23 Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Mieliśmy w schronie kiedyś bardzo podobną. Gdyby coś mi się obiło o oczy dam znać :) dziękuję ! http://www.dogomania.com/forum/topic/145466-malutka-ruda-suczka-pilnie-poszukiwana/ założyłam wątek, choć bardzo sie boję, że znajdzie sie tam wiele, wiele psich zdjęć tylko podobnych :( Quote
sleepingbyday Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 hehe, az chyba tam pójde popatrzeć na propozycje ;-) Quote
Macia Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 Przepraszam za nieobecność, ale trochę za dużo wszystkiego ostatnio plus miałam małą "masakrę", bo uciekła ledwo adoptowana od nas suka i jeździłam jej szukać. Jutro będę mieć w końcu czas więc ogarnę potwierdzenia itp. oraz przeczytam wątek suni. Quote
Mazowszanka13 Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 Witam Wszystkich :) Chciałabym prosić o pomoc w dofinansowaniu operacji suczki Soni, która jest w BDT u Nutusi. Suczka została znaleziona we wsi malagos i przygarnięta przez Nutusię. Jak się okazało Sonia nafaszerowana jest śrutem. Będąc u Nutusi miała już sterylkę oraz operację oczka. Teraz czeka ją jeszcze operacja kolanka, przy okazji której może uda się wyjąć z niego trochę śrutu. Koszt operacji to 600 zł. Nie wiem czy aż tyle uda się zebrać bazarkami. Tu wątek suni: http://www.dogomania.com/forum/topic/145045-sonia-uroda-mo%C5%BCe-i-przeci%C4%99tna-ale-charakter-anielski/ To ja się przypomnę :) Quote
mari23 Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 Przepraszam za nieobecność, ale trochę za dużo wszystkiego ostatnio plus miałam małą "masakrę", bo uciekła ledwo adoptowana od nas suka i jeździłam jej szukać. Jutro będę mieć w końcu czas więc ogarnę potwierdzenia itp. oraz przeczytam wątek suni. znam ten ból - "moja" Czarna uciekła prosto z samochodu po dojechaniu do domku.... ale wszystko się dobrze skończyło, choć 4 noce mam " z głowy" Quote
mestudio Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 To ja się przypomnę :) Przepraszam, nie widziałam wpisu wcześniej. Quote
Mazowszanka13 Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Przepraszam, nie widziałam wpisu wcześniej. Nic nie szkodzi :) To nie było popędzanie. Quote
Macia Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 To ja się przypomnę :) Tak, właśnie o niej pisałam że przeczytam wątek ;). Wieczorem w końcu będę mieć czas i "ogarnę". znam ten ból - "moja" Czarna uciekła prosto z samochodu po dojechaniu do domku.... ale wszystko się dobrze skończyło, choć 4 noce ma " z głowy" Dokładnie, nigdy więcej takiego stresu... Maciu, a udało się tę sunię złapać? Tak, w końcu się udało. Problem był w tym, że ona była tak przestraszona, że nikt obcy nie był w stanie jej złapać. Po oklejeniu całej okolicy plakatami dostałam telefon, że ktoś za nią idzie. Akurat jej szukałam i byłam blisko. Sunia po chwili mnie poznała i bez problemów ją złapałam. Całe szczęście, bo praktycznie "ściągnęłam" ją z torów po których uciekała. Bardzo zadowolona wróciła do hotelu. Quote
sylwija Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 nie mogę znaleźć wątku 'mojego' Teodora - huskiego z klatki.. ale może ktoś pamięta - czarno-biały o niebieskich oczach - przepiękny, inteligentny, ale b.skrzywdzony i teraz proszę: http://youtu.be/byEfj-qc0N0 biegnie na tyle :) silny, wytrzymały, szczęśliwy :) Quote
Gusiaczek Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 nie mogę znaleźć wątku 'mojego' Teodora - huskiego z klatki.. ale może ktoś pamięta - czarno-biały o niebieskich oczach - przepiękny, inteligentny, ale b.skrzywdzony i teraz proszę: http://youtu.be/byEfj-qc0N0 biegnie na tyle :) silny, wytrzymały, szczęśliwy :) czy to ten wątek ? ;) Z radością obejrzałam filmik - serce rośnie :) Quote
Macia Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 Przepraszam za ciszę, dopiero wczoraj wróciłam i w końcu mam chwilę spokoju (aż 10 dni!). Jutro ogarnę wątek i prośbę o pomoc. Quote
Marysia R. Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 Przed chwileczką przelałam 25,35zł dla Baloniarek z bazarku :) Jak dotrze to poproszę o potwierdzenie tutaj: http://www.dogomania.com/forum/topic/144653-%C5%9Bwi%C4%85teczny-konkurs-fotograficzny-zako%C5%84czony-rozliczam/ Ponieważ dopiero parę dni temu dostałam ostatnią, mocno spóźnioną wpłatę z tego bazarku to przed chwilą przelałam brakującą kwotę dla Baloniarek - 2,25zł ;) Przypomnę się :) Quote
mestudio Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 Przepraszam za ciszę, dopiero wczoraj wróciłam i w końcu mam chwilę spokoju (aż 10 dni!). Jutro ogarnę wątek i prośbę o pomoc. Macia, czekam na Twoją opinię :), czekam i czekam :). Quote
Macia Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 Macia, czekam na Twoją opinię :), czekam i czekam :). Właśnie czytam wątek. Zrobiłam nowe rozliczenie. Zaczynam potwierdzanie bazarków, proszę wszystkie osoby, którym to "wiszę" o podesłanie linku. Marysia O. już idę na bazarek ;). Quote
mari23 Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 hehe, az chyba tam pójde popatrzeć na propozycje ;-) tyle propozycji wysłałam pani.... przywieźli jej sunię z Kielc, właśnie dostałam zdjęcia - z wyglądu - właściwie nie podobna, ale dobrze jej z oczu patrzy.... może i lepiej, że to nie kopia Klusi.... a ja "wzbogaciłam się" znów :( dwie sierotki po zmarłej pani musiałam wziąć, inaczej do Raciborza by pojechały - dwa psiaki, jeden mały czarny, drugi średni, biszkoptowy Quote
Lili8522 Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Zapraszam do nowego nieszczęścia - babcia która waży zaledwie 6 kilo oddana do schroniska po śmierci właściciela... :( http://www.dogomania.com/forum/topic/145670-chora-babcia-lusia-6-kilo-smutku-po-%C5%9Bmierci-w%C5%82a%C5%9Bciciela-oddana-do-schroniska-prosimy-o-pomoc/ Quote
Ellig Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 To ja się przypomnę :) Jestem tylko na chwilę, piszę z telefonu, dlatego nie mogę dokladnie przeczytac wątku suni w Dt u Nutusi, jezeli Macia i Mestudio przychyla sie do prośby o pomoc na operację to ja również wyrażę zgodę, tylko przypomnę ,ze maksymalna pomoc to 200 zł, oraz "- Wszystkie Osoby, po otrzymaniu pomocy są zobowiązane do rozliczenia się z udzielonej pomocy w 100 % ( paragony,faktury, skany wklejone na wątku Klubu). Jeżeli nie rozliczą się to są zobowiązani do zwrotu całej otrzymanej kwoty.Każdy który zgłosił psiaka lub kota w potrzebie i otrzymał pomoc jest zobowiązany w terminie do 6 tygodni od uzyskania pomocy wpłacić 25% kwoty uzyskanego wsparcia, z tej wpłaty zwolnione są jedynie osoby płacące stałe deklaracje na rzecz Klubu jednak nie krócej niż co najmniej od 4 miesięcy." Regulamin przyznawania pomocy mozna przeczytać w I poście wątku. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie! Wpłaciłam deklarację do końca sierpnia 2015 roku. Quote
Mazowszanka13 Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Dziękujemy Ellig za przychylną opinię :) I czekamy na dalsze głosy. Quote
mestudio Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Ja oczywiście też się przychylam pozytywnie :). Quote
Mazowszanka13 Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Ja oczywiście też się przychylam pozytywnie :). Tobie też dziękujemy :) Quote
Ellig Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Jestem tylko na chwilę, piszę z telefonu, dlatego nie mogę dokladnie przeczytac wątku suni w Dt u Nutusi, jezeli Macia i Mestudio przychyla sie do prośby o pomoc na operację to ja również wyrażę zgodę, tylko przypomnę ,ze maksymalna pomoc to 200 zł, oraz "- Wszystkie Osoby, po otrzymaniu pomocy są zobowiązane do rozliczenia się z udzielonej pomocy w 100 % ( paragony,faktury, skany wklejone na wątku Klubu). Jeżeli nie rozliczą się to są zobowiązani do zwrotu całej otrzymanej kwoty.Każdy który zgłosił psiaka lub kota w potrzebie i otrzymał pomoc jest zobowiązany w terminie do 6 tygodni od uzyskania pomocy wpłacić 25% kwoty uzyskanego wsparcia, z tej wpłaty zwolnione są jedynie osoby płacące stałe deklaracje na rzecz Klubu jednak nie krócej niż co najmniej od 4 miesięcy." Regulamin przyznawania pomocy mozna przeczytać w I poście wątku. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie! Wpłaciłam deklarację do końca sierpnia 2015 roku. Dziękujemy Ellig za przychylną opinię :) I czekamy na dalsze głosy. Ja oczywiście też się przychylam pozytywnie :). Tobie też dziękujemy :) Dwie osoby wyraziły zgodę na pomoc pod w/w warunkami, czyli 200 zł na zabieg operacyjny, zwrot 25 % przyznanej kwoty pomocy do 6 tygodni, zamieszczenie banerka KWB w I poscie wątku psa, rozlicznie z otrzymanej pomocy i wklejenie skanów faktur na stronie Klubu. Jeżeli wszystko jest jasne to proszę wysłać do Macia numer konta na które maja być przekazane pieniądze. Powodzenia! :) Quote
Recommended Posts