Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolor też taki sam ma być? ;)

tak, kolor, wszystko.... to ma być druga Klusia[*]

oni stracili dwa lata temu kota - długo szukali, maja identycznego, bo tamtego bardzo kochali.

Klusie mieli z "Azorka"  adoptowaną, wiele trudu i spraw musiałam załatwić, żeby z Wielkopolski do Katowic pojechała - ale WARTO  BYŁO  !!!! to wspaniały dom - rozpaczają za Klusią, chcą sunie taka samą... wiem, to im Klusi nie zastąpi, wiem....

ale też tak mam od śmierci Majeczki w 2001 roku....

Posted

tak, kolor, wszystko.... to ma być druga Klusia[*]

oni stracili dwa lata temu kota - długo szukali, maja identycznego, bo tamtego bardzo kochali.

Klusie mieli z "Azorka"  adoptowaną, wiele trudu i spraw musiałam załatwić, żeby z Wielkopolski do Katowic pojechała - ale WARTO  BYŁO  !!!! to wspaniały dom - rozpaczają za Klusią, chcą sunie taka samą... wiem, to im Klusi nie zastąpi, wiem....

ale też tak mam od śmierci Majeczki w 2001 roku....

Mieliśmy w schronie kiedyś bardzo podobną. Gdyby coś mi się obiło o oczy dam znać :)

Posted

Przepraszam za nieobecność, ale trochę za dużo wszystkiego ostatnio plus miałam małą "masakrę", bo uciekła ledwo adoptowana od nas suka i jeździłam jej szukać. Jutro będę mieć w końcu czas więc ogarnę potwierdzenia itp. oraz przeczytam wątek suni.

Posted

Witam Wszystkich :)

Chciałabym prosić o pomoc w dofinansowaniu operacji suczki Soni, która jest w BDT u Nutusi.

Suczka została znaleziona we wsi malagos i przygarnięta przez Nutusię.

Jak się okazało Sonia nafaszerowana jest śrutem.

Będąc u Nutusi miała już sterylkę oraz operację oczka. Teraz czeka ją jeszcze operacja kolanka, przy okazji której może uda się wyjąć z niego trochę śrutu.

Koszt operacji to 600 zł. Nie wiem czy aż tyle uda się zebrać bazarkami.

Tu wątek suni: http://www.dogomania.com/forum/topic/145045-sonia-uroda-mo%C5%BCe-i-przeci%C4%99tna-ale-charakter-anielski/

To ja się przypomnę :)

Posted

Przepraszam za nieobecność, ale trochę za dużo wszystkiego ostatnio plus miałam małą "masakrę", bo uciekła ledwo adoptowana od nas suka i jeździłam jej szukać. Jutro będę mieć w końcu czas więc ogarnę potwierdzenia itp. oraz przeczytam wątek suni.

znam ten ból - "moja" Czarna uciekła prosto z samochodu po dojechaniu do domku....

ale wszystko się dobrze skończyło, choć 4 noce mam  " z głowy"

Posted

Tak, właśnie o niej pisałam że przeczytam wątek ;). Wieczorem w końcu będę mieć czas i "ogarnę".

znam ten ból - "moja" Czarna uciekła prosto z samochodu po dojechaniu do domku....

ale wszystko się dobrze skończyło, choć 4 noce ma  " z głowy"

Dokładnie, nigdy więcej takiego stresu...

Maciu, a udało się tę sunię złapać?

Tak, w końcu się udało. Problem był w tym, że ona była tak przestraszona, że nikt obcy nie był w stanie jej złapać. Po oklejeniu całej okolicy plakatami dostałam telefon, że ktoś za nią idzie. Akurat jej szukałam i byłam blisko. Sunia po chwili mnie poznała i bez problemów ją złapałam. Całe szczęście, bo praktycznie "ściągnęłam" ją z torów po których uciekała. Bardzo zadowolona wróciła do hotelu.

Posted

nie mogę znaleźć wątku 'mojego' Teodora - huskiego z klatki..

ale może ktoś pamięta - czarno-biały o niebieskich oczach - przepiękny, inteligentny, ale b.skrzywdzony

i teraz proszę:  http://youtu.be/byEfj-qc0N0 biegnie na tyle :) silny, wytrzymały, szczęśliwy :)

czy to ten wątek ? ;)

Z radością obejrzałam filmik - serce rośnie :)

Posted

Przed chwileczką przelałam 25,35zł dla Baloniarek z bazarku :) Jak dotrze to poproszę o potwierdzenie tutaj: http://www.dogomania.com/forum/topic/144653-%C5%9Bwi%C4%85teczny-konkurs-fotograficzny-zako%C5%84czony-rozliczam/

Ponieważ dopiero parę dni temu dostałam ostatnią, mocno spóźnioną wpłatę z tego bazarku to przed chwilą przelałam brakującą kwotę dla Baloniarek - 2,25zł ;)

Przypomnę się :)

Posted

Przepraszam za ciszę, dopiero wczoraj wróciłam i w końcu mam chwilę spokoju (aż 10 dni!). Jutro ogarnę wątek i prośbę o pomoc.

Macia, czekam na Twoją opinię :), czekam i czekam :).

Posted

Macia, czekam na Twoją opinię :), czekam i czekam :).

Właśnie czytam wątek. Zrobiłam nowe rozliczenie. Zaczynam potwierdzanie bazarków, proszę wszystkie osoby, którym to "wiszę" o podesłanie linku.

Marysia O. już idę na bazarek ;).

Posted

hehe, az chyba tam pójde popatrzeć na propozycje ;-)

tyle propozycji wysłałam pani.... przywieźli jej sunię z Kielc, właśnie dostałam zdjęcia - z wyglądu - właściwie nie podobna, ale dobrze jej z oczu patrzy....

może i lepiej, że to nie kopia Klusi....

a ja "wzbogaciłam się" znów :(

dwie sierotki po zmarłej pani musiałam wziąć, inaczej do Raciborza by pojechały - dwa psiaki, jeden mały czarny, drugi średni, biszkoptowy

Posted

Jestem tylko na chwilę, piszę z telefonu, dlatego nie mogę dokladnie przeczytac wątku suni w Dt u Nutusi, jezeli Macia i Mestudio przychyla sie do prośby o pomoc na operację to ja również wyrażę zgodę, tylko przypomnę ,ze maksymalna pomoc to 200 zł, oraz

"- Wszystkie Osoby, po otrzymaniu pomocy są zobowiązane do rozliczenia się z udzielonej pomocy w 100 % ( paragony,faktury, skany wklejone na wątku Klubu). Jeżeli nie rozliczą się to są zobowiązani do zwrotu całej otrzymanej kwoty.Każdy który zgłosił psiaka lub kota w potrzebie i otrzymał pomoc jest zobowiązany w terminie do 6 tygodni od uzyskania pomocy wpłacić 25% kwoty uzyskanego wsparcia, z tej wpłaty zwolnione są jedynie osoby płacące stałe deklaracje na rzecz Klubu jednak nie krócej niż co najmniej od 4 miesięcy."
Regulamin przyznawania pomocy mozna przeczytać w I poście wątku.

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie!

Wpłaciłam deklarację do końca sierpnia 2015 roku.

Posted

Jestem tylko na chwilę, piszę z telefonu, dlatego nie mogę dokladnie przeczytac wątku suni w Dt u Nutusi, jezeli Macia i Mestudio przychyla sie do prośby o pomoc na operację to ja również wyrażę zgodę, tylko przypomnę ,ze maksymalna pomoc to 200 zł, oraz

"- Wszystkie Osoby, po otrzymaniu pomocy są zobowiązane do rozliczenia się z udzielonej pomocy w 100 % ( paragony,faktury, skany wklejone na wątku Klubu). Jeżeli nie rozliczą się to są zobowiązani do zwrotu całej otrzymanej kwoty.Każdy który zgłosił psiaka lub kota w potrzebie i otrzymał pomoc jest zobowiązany w terminie do 6 tygodni od uzyskania pomocy wpłacić 25% kwoty uzyskanego wsparcia, z tej wpłaty zwolnione są jedynie osoby płacące stałe deklaracje na rzecz Klubu jednak nie krócej niż co najmniej od 4 miesięcy."
Regulamin przyznawania pomocy mozna przeczytać w I poście wątku.

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie!

Wpłaciłam deklarację do końca sierpnia 2015 roku.

Dziękujemy Ellig za przychylną opinię :) I czekamy na dalsze głosy.

Ja oczywiście też się przychylam pozytywnie :).

Tobie też dziękujemy :)

Dwie osoby wyraziły zgodę na pomoc pod w/w warunkami, czyli 200 zł na zabieg operacyjny, zwrot 25 % przyznanej kwoty pomocy do 6 tygodni, zamieszczenie banerka KWB w I poscie wątku psa, rozlicznie z otrzymanej pomocy i wklejenie skanów faktur na stronie Klubu.

Jeżeli wszystko jest jasne to proszę wysłać do Macia numer konta na które maja być przekazane pieniądze.
Powodzenia! :)