Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='turystka milena']Suski to ten co obraził posła Biedronia ? Jak ten , to niezły gbur. Popisał się. Źle to rokuje dla inicjatyw wychodzących od niego.[/QUOTE]

Jest dwóch Suskich- Marek (PiS, i to on obraził posła Biedronia) i Paweł (PO).

Posted

[quote name='nescca']ufff...piurek....czytając Twoje wypociny obiecałam sobie ,że zachowam kulturę pisząc do Ciebie ,ale to takie trudne...stuknij się kobieto w ten swój wyprany mózg. Jak można w taki sposób rozumować? Dla mnie ewidentnie popierasz pseudo hodowców ,których tu jak widać też nie brakuje. Wstyd mi za takie wypowiedzi ,bo wszyscy którzy wykonują naprawdę ważne zadania wiedzą jak wiele dała nam ta ustawa. Ja odczuwam to przy każdej wykonywanej tego roku interwencji. Jest bardzo późno więc nie będę się rozpisywała bo szkoda mi czasu.... a Tobie kochana radzę.....siusiu ,paciorek i spać..... i pomódl się o więcej rozumku.[/QUOTE]
Faktycznie o kulture nie mozna Cie posadzac, cytat "wyprany mozg" to raczej pasuje do Ciebie.

Posted

[quote name='kahoona']1. niemożliwe jest dołożenie tego obowiązku PIW-om, ponieważ trzeba by zmienic jeszcze dwie ustawy, i tak maja przechlapane, bo od 1 stycznia nie mogą się wywinąc od kontroli każdego miejsca przetrzymywania zwierząt
2. projekt ustawy o chipowianiu juz jest - będzie procedowany w tej kadencji
3. do tego należałoby zmienić rozporządzenie - aby je zmienić należy wpierw zmienić jeszcze jedna ustawę - o zdrowiu zwierząt
4. całkowita zgoda - niemniej nikt nie zaryzykował całej noweli dla tego zapisu - opór posłów środowisk wiejskich był ogromny
Pytanie do pogrubienia. Na jakiej podstawie?

Posted

[quote name='turystka milena']Suski to ten co obraził posła Biedronia ? Jak ten , to niezły gbur. Popisał się. Źle to rokuje dla inicjatyw wychodzących od niego.[/QUOTE]

Jezuuuu, ales ty mundra......

jest dwóch Suskich - Biedronia obraził Marek Suski z PiS, nie Paweł Suski z PO - jestem pod wrażeniem twojej orientacji w każdym temacie

Posted

[quote name='turystka milena']http://ekostraz.pl/portal/hodowla

Znowu hodowla wspaniałego działacza związku. Czy tego nie widzieliście podczas przeglądów miotów ? Getto, obóz koncentracyjny dla psów . Walczycie z jedną wypieszczoną suczką , a ukrywacie sprawy wewnętrzne.

A czy dla odmiany Ty mogłabyś pochwalić się zdjęciem, na których będzie widać w jakich warunkach rozmnażasz psy?
Póki co nieustannie wygrzebujesz i ujawniasz światu obozy zagłady psów z papierami, więc daj teraz coś w zamian. Pochwal się, że Twoje szczenięta mają raj na ziemi ;)

Posted

[quote name='a.piurek']
wystarczy ogłosić, że sprzedajemy cudowna obróżkę za powiedzmy 1000zł, a psa dajemy gratis.
Niestety Ustawa jest w tej kwestii radosna.
A to nie podpada pod art 286 kodeksu karnego?
"§ 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8."
Nawet jeśli nie, jest w tym jedna korzyść - wielu ludzi kupowało psy bez papierów z niewiedzy i braku zorientowania w temacie rodowodów, hodowli itp. i nie mając pojęcia w czym bierze udział. Teraz - gdy ktoś sprzedaje obrożę/miskę a psa dorzuca gratis na pierwszy rzut oka widać, że jest na bakier z prawem i się tajniaczy. To może niektórych zniechęcać.

Posted

[quote name='kahoona']Jezuuuu, ales ty mundra......

jest dwóch Suskich - Biedronia obraził Marek Suski z PiS, nie Paweł Suski z PO - jestem pod wrażeniem twojej orientacji w każdym temacie[/QUOTE]

Twoja orientacja w temacie jest zapisana w uchwalonej ustawie droga asystentko jednego z Suskich.

Posted

[quote name='turystka milena']Twoja orientacja w temacie jest zapisana w uchwalonej ustawie droga asystentko jednego z Suskich.[/QUOTE]

Racja, racja... Przynajmniej posłów odróżniam, dzieciaku..... Ty nie dostąpisz zaszczytu przekroczenia progów parlamentu więc rozumiem zdenerwowanie...

Do piaskownicy wracaj, tu za wysokie progi...

A jak tam twoja pseudohodowla? Suka już cycki do podłogi ma czy jeszcze coś zarobi?

Jak zarobi to do jakiejś szkoły idź - przyda się....

Posted

[quote name='kahoona']Racja, racja... Przynajmniej posłów odróżniam, dzieciaku..... Ty nie dostąpisz zaszczytu przekroczenia progów parlamentu więc rozumiem zdenerwowanie...

A jak tam twoja pseudohodowla? Suka już cycki do podłogi ma czy jeszcze coś zarobi?

Jak zarobi to do jakiejś szkoły idź - przyda się....[/QUOTE]

Skromnością Katarzyno to ty nie grzeszysz:lol:
Przestań pluć jadem na około bo będziesz miała zmarszczki, i nikt nie będzie chciał już z tobą pozować do zdjęć . Idz knuc ze swoim pryncypałem przeciwko pseuduchom.:lol:

Posted

RAPORTUJĘ Ja również z pomorskiego zgłaszam na allegro i tablicy, glównie yorki i shihtzu te za darmo.Dzwonię a oni mówią że chcą kasę.Co robić???????Co robić????? Już niemam siły do nich!!!!!!!

Posted

[quote name='nescca'] Wstyd mi za takie wypowiedzi ,bo wszyscy którzy wykonują naprawdę ważne zadania wiedzą jak wiele dała nam ta ustawa. Ja odczuwam to przy każdej wykonywanej tego roku interwencji.
Wiedzą.

http://emir.eev.pl/viewtopic.php?p=18505#18505
Handlarze zaczynają walczyć i usilnie szukają sposobów na utrzymanie swoich biznesów.Sądzę,że jak zaczną zapadać wyroki i wielotysięczne grzywny - to się opanują.

Posted

[quote name='pudelek78']Skromnością Katarzyno to ty nie grzeszysz:lol:
Przestań pluć jadem na około bo będziesz miała zmarszczki, i nikt nie będzie chciał już z tobą pozować do zdjęć . Idz knuc ze swoim pryncypałem przeciwko pseuduchom.:lol:[/QUOTE]

Zmarszczki rzecz naturalna, trzeba polubić - argument z piaskownicy jak zwykle.

Zmarszczy to się dupa pseudolom jak się skarbówka za nich weźmie.

Knuć będę nawet bez twoich rad. I jeszcze parę osób knuje. I wyknuje. Obiecuję.

Posted (edited)

[quote name='kahoona']Racja, racja... Przynajmniej posłów odróżniam, dzieciaku..... Ty nie dostąpisz zaszczytu przekroczenia progów parlamentu więc rozumiem zdenerwowanie...

Jak zarobi to do jakiejś szkoły idź - przyda się....[/QUOTE]

"Pies jest jedynym stworzeniem na ziemi, które kocha cię więcej niż siebie samego." J. Billings
To twoje motto jest prawdziwe, dlatego miałam , mam i będę zawsze miała psy, a takich osobników jak ty i Suscy nie chciałabym spotkać nawet w Sejmie.
A na cycki patrz swoje. Owijaj je wokół szyi i nakładaj golf . W Sejmie musisz wyglądać cudnie, jesteś przecież asystentką posła .

Edited by turystka milena
Posted

[quote name='turystka milena']"Pies jest jedynym stworzeniem na ziemi, które kocha cię więcej niż siebie samego." J. Billings
To twoje motto jest prawdziwe, dlatego miałam , mam i będę zawsze miała psy, a takich osobników jak ty i Suscy nie chciałabym spotkać nawet w Sejmie.
A na cycki patrz swoje. Owijaj je wokół szyi i nakładaj golf . W Sejmie musisz wyglądać cudnie, jesteś przecież asystentką posła .

ojojoj... ale nerwy....
masz jakieś problemy emocjonalne? chcesz o tym porozmawiać? Może Drzyzga by pomogła?

Słuchaj, jeśli musisz oglądać sejm, to się podczep pod jakąś wycieczkę...

Ostatecznie mogę załatwić przepustkę, ale musisz odszczekać to:

"Szczeniaczki, jeśli poród i ich odchowanie przebiegnie pomyślnie zostaną wystawione na allegro w drugiej połowie stycznia.
Myślę , że taki tytuł ogłoszenia będzie dobry i nie będzie to ogłoszenie naruszało prawa:
Yorki - cudowne maleństwa przywiezione z zagranicy."

Odszczekasz, to się zastanowię czy zasłużyłaś na wizytę w Sejmie, pseudohodowco.

Posted (edited)

czytam to i czytam, raz bardziej wesołe, raz żenujące.
ale prosze wyjaśnijcie mi - a najbarzdiej prosze o to turystke milenę
ja można byc hodowca zarejestrowanym i jednocześnie hodować (rozmnażać) bezpapierowe? To nie jest zgodne z regulaminem ZKwP (chyba, ze t. milena jestes w innym związku? jeśli tak to podaj w jakim tak mozna robić)

Edited by panbazyl
Posted

[quote name='mala_czarna']Czyli dobrze się domyślałam, że yorusie hoduje :)[/QUOTE]

Tak, tak, obejrzyj jej pierwsze posty, udawała niewinne pacholę, potem gwałtownie zhardziała i jest teraz sobą - pseudohodowcą, który oświadcza, że prawo łamie i będzie dalej to robić.

Jest więc przestępcą i się tym chwali. Zastanawiam się czy powinna mieć możliwość pisania na forum, gdzie są sami miłośnicy zwierząt.

Posted

[quote name='kahoona']Tak, tak, obejrzyj jej pierwsze posty, udawała niewinne pacholę, potem gwałtownie zhardziała i jest teraz sobą - pseudohodowcą, który oświadcza, że prawo łamie i będzie dalej to robić.

Jest więc przestępcą i się tym chwali. Zastanawiam się czy powinna mieć możliwość pisania na forum, gdzie są sami miłośnicy zwierząt.[/QUOTE]
jak dla mnie - powinna miec taka mozliwośc - bo chcę dostac odpowiedź na swoje pytanie to raz, a dwa - może poczyta, przemysli sobie kilka spraw i się zastanowi nad tym co robi. dajmy jej szansę :)

Posted

[quote name='panbazyl']jak dla mnie - powinna miec taka mozliwośc - bo chcę dostac odpowiedź na swoje pytanie to raz, a dwa - może poczyta, przemysli sobie kilka spraw i się zastanowi nad tym co robi. dajmy jej szansę :)[/QUOTE]

Nie przemyśli i sie nie zastanowi - jest tu wyłącznie dla zadymy. Zreszta nie ja decyduję, nie mój problem. Nie wierz jednak, że nawrócisz handlarę. Tak to tylko w bajkach. Ktos kto rozmnaża na sprzedaz jest cynicznym łotrem i szują.

Posted

[quote name='kahoona']Nie przemyśli i sie nie zastanowi - jest tu wyłącznie dla zadymy. Zreszta nie ja decyduję, nie mój problem. Nie wierz jednak, że nawrócisz handlarę. Tak to tylko w bajkach. Ktos kto rozmnaża na sprzedaz jest cynicznym łotrem i szują.[/QUOTE]
ja nie mam zamiaru nikogo nawracać - to rola duchownych. Tylko mam jeszcze resztki nadziei, że przejdzie na jasną strone życia.