Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Aga7777']9 zdjęcie od góry - SZCZĘŚLIWY PIES
http://sosdalmatynczyki.blogspot.com/2011/07/37-beskidzka-wystawa-psow-rasowych.html
[quote name='Aga7777']Choć mi bardziej przeszkadza to traktowanie zwierząt na wystawach niż sędziowie, bo faktycznie tą hodowlankę wyjeździsz ale kosztem tych biednych psów. To powinno być też zakazane, bo dla mnie (już o tym pisałam) trzymanie psa przez kilka godzin w plastikowej skrzynce żeby mu się włos nie pogniótł jest również bestialstwem.
Kobieto co ty wypisujesz za brednie... :shake::shake: Wystarczy znać podstawy czytania mowy zwierząt by zobaczyć czy pies się stresuje, boi, jest przerażony, albo czy jest spokojny, zrelaksowany, wyluzowany. W tych pierwszych sytuacjach zobaczysz- położone uszy, dyszenie*, pies nieruchomy/sztywny, białka oczu, ogon pod sobą. Te drugie chyba rozpoznasz...
Po co klatka na wystawie? Nie żeby włos się pogniótł (zwłaszcza u dalmatyńczyka :lol:), ale żeby pies miał wygodnie (tak! to dla dobra psa!), miał tam swój kącik, schronienie przed innymi psami, słońcem, deszczem (zdjęcie z dalmatkiem). Jak właściciel kupuje klatkę to zapewne używa jej też w domu jako posłanie psa więc pies jest tam zupełnie zrelaksowany (przejrzyj zdjęcia i zobacz ile z tych psów śpi w klatce, zestresowany by nie mógł). Zresztą dlaczego przyczepiłaś się tylko psich wystaw, przecież na kocich każdy kot jest w klatce (a właściciele nie pozwalają głaskach, żeby włosa nie przekrzywić :evil_lol:). Konie na zawodach też siedzą w przyczepach, boksach! Na zawodach agility, frisbee itp. też są psy w klatkach!
A co do krętactw na wystawach- jak tak czytam ile to "znajomy znajomego usłyszał i przeżył" to zastanawiam się jak mi się udało zrobić Junior Championa i repa bez zaprzyjaźnienia się z sędziami... hm... może zwyczajnie jest zgodny ze wzorcem?:razz: ale to takie absurdalne wytłumaczenie, nikt nie uwierzy

*jak będziesz przeglądać uwzględnij na wakacyjnych wystawach temperaturę

Posted

[quote name='a.piurek']niekoniecznie śmieszne...
A po co to robisz, nie zapytam, bo chyba nie chcę znać odpowiedzi

Szkoda że Ustawodawcy nie są narodem...[/QUOTE]

Aniu, wybierz sobie do analizy jakis inny obiekt, bo czytający zaczną się zastanawiać o co ci biega.
Bo, że nie o zwierzęta to chyba jasne.

Pytać możesz oczywiście o co chcesz, ale obawiam się że nie dostaniesz odpowiedzi. Zajmij się czymś pożytecznym, jakimś bronieniem spraw przegranych czy cuś...

I nie jest moją ambicją Cię bawić czy smucić - twoje nastroje też mnie kompletnie nie obchodzą.

To jest wątek o nowelizacji - nie o twoich frustracjach.

Posted

Pudelku
Każdy, kto czytał Ustawę wie że jest chłamem.
I bez względu na to co napisze tu Katarzyna, nie zmieni to nic.

Co Kasia ma napisać, że ustawa nie jest ok??? ( wiedz, że kahoona jest asystentem społecznym posła Suskiego, który pisał tę ustawę, więc nie będzie gryźć i kopać krowy żywicielki)

Idę spać, bo niczego nie mam szansy zmienić, a łzy cisną mi się do oczu na myśl, że byłam pod sejmem popierając tę ustawę, choć miałam tylko mgliste (o cudowne obietnice) jej postrzeganie.

Posted

Ja zażądałem kontroli u mnie już kilka lat temu ,jest to uciążliwe-ale mam satysfakcję że jestem w porządku do zwierząt-też z punktu widzenia fachowców ,bo jak w życiu nawet kogoś kochając można nieświadomie go skrzywdzić

Posted

[quote name='kahoona']Aniu, wybierz sobie do analizy jakis inny obiekt, bo czytający zaczną się zastanawiać o co ci biega.
Bo, że nie o zwierzęta to chyba jasne.

Pytać możesz oczywiście o co chcesz, ale obawiam się że nie dostaniesz odpowiedzi. Zajmij się czymś pożytecznym, jakimś bronieniem spraw przegranych czy cuś...

I nie jest moją ambicją Cię bawić czy smucić - twoje nastroje też mnie kompletnie nie obchodzą.

To jest wątek o nowelizacji - nie o twoich frustracjach.[/QUOTE]

Wiesz, co jest moją frustracją? - Ta Ustawa która nadaje się do kosza...

Ustawa, która miała tyle gwarantować, a jest zwykłym legislacyjnym chłamem.
Ustawa, która w swej idei miała cudowne założenia..

a jak jest wiedzą wszyscy, którzy ją czytali i nie mają zależności, które masz Ty.

idę spać, bo jutrzejszy dzień, może sprawić, że dzięki temu cudowi legislacji RP nie będę się nudzić.

Posted

[quote name='a.piurek']Pudelku
Każdy, kto czytał Ustawę wie że jest chłamem.
I bez względu na to co napisze tu Katarzyna, nie zmieni to nic.

Co Kasia ma napisać, że ustawa nie jest ok??? ( wiedz, że kahoona jest asystentem społecznym posła Suskiego, który pisał tę ustawę, więc nie będzie gryźć i kopać krowy żywicielki)

Idę spać, bo niczego nie mam szansy zmienić, a łzy cisną mi się do oczu na myśl, że byłam pod sejmem popierając tę ustawę, choć miałam tylko mgliste (o cudowne obietnice) jej postrzeganie.[/QUOTE]

oooo... miękniemy trochę? popierało się nowelę bez przeczytania jej???? jakie niefrasobliwe....

a tak na marginesie - Suski to poseł - nie krowa, co więcej - nie żywi mnie, to funkcja społeczna - słyszałaś kiedyś o pracy społecznej? to taka praca za darmo...

i gratulacje za bratanie się z pseudolami - brawo!

Posted

[quote name='kahoona']oooo... miękniemy trochę? popierało się nowelę bez przeczytania jej???? jakie niefrasobliwe....

a tak na marginesie - Suski to poseł - nie krowa, co więcej - nie żywi mnie, to funkcja społeczna - słyszałaś kiedyś o pracy społecznej? to taka praca za darmo...

i gratulacje za bratanie się z pseudolami - brawo!

Wiesz, to co piszesz nie jest dla mnie nawet żałosne.
Dobranoc.

Posted

[quote name='kahoona']oooo... miękniemy trochę? popierało się nowelę bez przeczytania jej???? jakie niefrasobliwe....

i gratulacje za bratanie się z pseudolami - brawo![/QUOTE]

Tak popierałam ją bo ufałam takim ludziom jak Ty, którzy mówili mi, że jest dobra (a tekstu jednolitego w necie nie było)

Dziękuję Ci za tę lekcję, będzie na całe życie

Posted

[quote name='a.piurek']Wiesz, to co piszesz nie jest dla mnie nawet żałosne.
Dobranoc.[/QUOTE]

ależ dobranoc i nie zapomnij, że twoje oceny mnie nie obchodzą, szkoda wysiłku, spij słodko..

[quote name='a.piurek']Tak popierałam ją bo ufałam takim ludziom jak Ty, którzy mówili mi, że jest dobra.

Dziękuję Ci za tę lekcję, będzie na całe życie[/QUOTE]

a wystarczyło przeczytać....

Posted

[quote name='aanka']może idżcie na spacer z psami ....[/QUOTE]

moje latają same po ogrodzie....

przyslij mi na maila jakies dane o tym schronie, może wysmarujemy jakies pismo do władz i powiatowego - to juz zadziałało w kilku przypadkach

Posted

[quote name='kahoona']ależ dobranoc i nie zapomnij, że twoje oceny mnie nie obchodzą, szkoda wysiłku, spij słodko..

a wystarczyło przeczytać....[/QUOTE]

Skoro ją tak dobrze znasz i: skoro miałaś taki cudowny wpływ na jej powstanie, to powiedz: czemu jest do dupy w kwestii pseudo?
I nie pisz o tym, że nie przewidzieliście, że Polak potrafi...

Posted

[quote name='a.piurek']Skoro ją tak dobrze znasz i: skoro miałaś taki cudowny wpływ na jej powstanie, to powiedz: czemu jest do dupy w kwestii pseudo?
I nie pisz o tym, że nie przewidzieliście, że Polak potrafi...[/QUOTE]

nareszcie merytorycznie

odpowiedź - tylko na taki zapis pozwolili nam legislatorzy sejmowi

i odpowiedź na pytanie jeszcze nie zadane - tak, coś sie robi w tej sprawie i to będzie skuteczne

Posted

[quote name='kahoona']nareszcie merytorycznie

i odpowiedź na pytanie jeszcze nie zadane - tak, coś sie robi w tej sprawie i to będzie skuteczne

Jasssssssne

ubawiona, jednak pójdę spać.
A ty żyj szczęśliwa w swej sejmowej NIBYLANDII.

Posted

[quote name='a.piurek']Jasssssssne[/QUOTE]

po co pytasz?
przeciez wiadomo, że tego tu nie napiszę, posiedzenia parlamentarnego zespołu nie zawsze są jawne

mam informowac pseudoli? nic z tego

śnij o koneksjach i możliwościach, o ustawach i wyobraź sobie, że jestes prezydentem - lżej ci będzie

Posted

[quote name='kahoona']moje latają same po ogrodzie....

przyslij mi na maila jakies dane o tym schronie, może wysmarujemy jakies pismo do władz i powiatowego - to juz zadziałało w kilku przypadkach[/QUOTE]

dzięki .,.a w wolnej chwili zajrzyjcie może na wątek Tygryska ..
chciałabym mieć pewnosć ,czy nie cierpiał chociaż...jeśl i rzeczywiście on nie żyje..:-(:-(:-(

Posted

[quote name='aanka']dzięki a w wolnej chwili zajrzyjcie jeszcze na wątek Tygryska ..
chciałabym mieć pewnosć ,czy nie cierpiał chociaż...jeśl i rzeczywiście on nie żyje..:-(:-(:-([/QUOTE]

widziałam, trzeba spróbować sie dowiedzieć - podaj mi tez jakies dane - nazwiska itp., ewentualnie zeznania innych świadków, wszystko co możesz

Posted

pisałam jakiś tydz. temu do ekostraży też ,ale nie odpowiadają -pewnie teraz po uszy mają spraw..
Własciciel jest na m nie cięty -boję się o dostęp do psów ..po zniknięciu i Tygrysa zagrozil ,ze mnie nie będzie wpuszczał- bo co nieco wygarnęłłam ..
o jakich świadków chodzi/?.
to nie schron - tylko przechowalnia ..
schronu władze nie chcą ,niestety..

Posted

[quote name='aanka']pisałam jakiś tydz. temu do ekostraży też ,ale nie odpowiadają -pewnie teraz po uszy mają spraw..
Własciciel jest na m nie cięty -boję się o dostęp do psów ..po zniknięciu i Tygrysa zagrozil ,ze mnie nie będzie wpuszczał- bo co nieco wygarnęłłam ..
o jakich świadków chodzi/?.[/QUOTE]

reszta na PW - odbierz

Posted

[quote name='kahoona']nareszcie merytorycznie

i odpowiedź na pytanie jeszcze nie zadane - tak, coś sie robi w tej sprawie i to będzie skuteczne[/QUOTE]
Tylko kiedy, mamy nadzieje ze nie bedzie to pod koniec kadencji?

Posted

ufff...piurek....czytając Twoje wypociny obiecałam sobie ,że zachowam kulturę pisząc do Ciebie ,ale to takie trudne...stuknij się kobieto w ten swój wyprany mózg. Jak można w taki sposób rozumować? Dla mnie ewidentnie popierasz pseudo hodowców ,których tu jak widać też nie brakuje. Wstyd mi za takie wypowiedzi ,bo wszyscy którzy wykonują naprawdę ważne zadania wiedzą jak wiele dała nam ta ustawa. Ja odczuwam to przy każdej wykonywanej tego roku interwencji. Jest bardzo późno więc nie będę się rozpisywała bo szkoda mi czasu.... a Tobie kochana radzę.....siusiu ,paciorek i spać..... i pomódl się o więcej rozumku.

Posted

i gratulacje za bratanie się z pseudolami - brawo![/QUOTE]

Suski to ten co obraził posła Biedronia ? Jak ten , to niezły gbur. Popisał się. Źle to rokuje dla inicjatyw wychodzących od niego.