Jump to content
Dogomania

KRAKOW Perfidne szczeniaki od Perfi i c24rnego juz maja domki :)

Recommended Posts

Posted

Bo moja śp. sunia jak Ją wzieliśmy była taka zalękniona i zbytnio dzieci nie lubiła. Krzywdy nie zrobiła, zresztą to był dość skomlikowany przypadek i dużo by opowiadać. Timba mimo tak nieudanego początku, ze zostałą z całą swoją rodzinką wyrzucona z domu to jest taka młoda i przez to ufna i nie powinna mieć żadnych lęków, traumy i może isć bez tego bagażu przez życie. A Jej mama (Sisi) już nie i ma swoje lęki i obawy i potrzebuje więcej cierpliwości i uwagi. No tak na tym świecie dzieci i psiaki mają przechlapane. I pocieszające jest to że jesteście Wy dogomaniacy.

• Replies 711
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lavaa napisał(a):
Timba mimo tak nieudanego początku, ze zostałą z całą swoją rodzinką wyrzucona z domu to jest taka młoda i przez to ufna i nie powinna mieć żadnych lęków, traumy i może isć bez tego bagażu przez życie. A Jej mama (Sisi) już nie i ma swoje lęki i obawy i potrzebuje więcej cierpliwości i uwagi. No tak na tym świecie dzieci i psiaki mają przechlapane. I pocieszające jest to że jesteście Wy dogomaniacy.

Myslę, że Timba na pewno nie pamięta tej 2 tygodniowej tułaczki a Perfi i teraz Ty zapewniłyście jej warunki, o jakich może marzyć wiele szczeniaczków, nawet tych, które nie musiały przeżywać takich dramatycznych historii.
Fraszka (z domu Sisi:lol: ) rzeczywiście jest w gorszej sytuacji, ale i tak miała szczęście, że nie pozostała w schronisku. Jestem przygotowana na to, że ten lęk przed utratą domu może jej pozostać na zawsze. Przecież w krótkim czasie utraciła przynajmniej dwa domy: ten swój i dom Perfi, a nie wiadomo co było po drodze. Teraz tak właśnie się zachowuje, jakby się bała, że znowu coś straci. No i tęskni pewnie za Perfi, Timbą i resztą gromadki i jeszcze prawdopodobnie za tymi których nie znamy:-( . Ale i tak jest lepiej niż się spodziewałam:lol:

Posted

ja sie najbardziej o Siske martwilam :oops: i nie przyjde bo nie bede jej w glowie macic....
z jatamanem sie nie kontaktowalam nie mialam kiedy :oops:

Posted

juz powoli wychodze z depresji :cool3:
bardzo dziekuje wszystkim ktorzy przyczynili sie do znalezienia domkow :) dziekuje kiwi za pomoc na starcie i za kundla, kasi noemik za opieke nad psami pod moja nieobecnosc, Eli, Krzysiowi, Agnieszce i Patrykowi za transport szczeniat (Age i Patryka dodatkowo przepraszam za straty :cool3:), Pani Malgosi S za zalatwienie darmowego szczepienia, oraz wszystkim ktorzy drukowali i wieszali plakaty (ma_ruda, Foksia Beatka, Ela and Krzys i pozostali o ktorych nie wiem :) ) mam nadzieje ze wymienilam wszytskich jesli o kims zapomnialam to przepraszam :) dziekuje mojemu kochanemu Bartusiowi :loveu: ze zgodzil sie na 5 psow w domu i formalnie wzial je na siebie :loveu:
wszyscy jestescie kochami :loveu: - DZIEKUJE :loveu:

Posted

no wlasnie ja jak juz slysze taki łomowaty glos to mam dosc...
wiec lepiej niech ich biafra przeegzaminuje bo ja to bym nie dala nikomu z tych co jak narazie do mnie dzwonili :/

Posted

Sisi jest cudowna i z każdą godziną cudniejsza:loveu: . Jest już coraz śmielsza. Znosi cierpliwie wszystkie, niekoniecznie przyjemne zabiegi: odciąganie pokarmu, "pędzlowanie" sutków jodyną, wycieranie łapek i brzuszka po spacerze, czesanie. Przed nami jeszcze kąpiel, mam nadzieję, że też nie będzie problemu. Jedyny malutki kłopot jest wtedy, gdy muszę wyjść z domu. Chociaż nie zostaje sama, niestety płacze:-(. Myślę, że to minie, kiedy uwierzy, że opuszczam ją tylko na kilka godzin a nie na zawsze.
Perfi, pamiętasz, że nie odebrałam umowy adopcyjnej? Może mi byc potrzebna, kiedy będę robiła sterylkę- pytałam swoją wet. o koszt zabiegu i powiedziała, że skoro sunia jest ze schroniska, to będzie taniej (ok. 120 zł.). Ale to dopiero pod koniec stycznia.

Posted

Asior napisał(a):
maruda to jeśli będe się mogła wprosić to między świętami i nowym rokiem chętnie wpadnę popstrykać zdjęcia suni ;)

Zapraszam. Będziemy miały czas na porawę urody (suni oczywiście:lol: ), żeby mi wszyscy zazdrościli niesamowicie pięknego pieska:loveu:

Posted

no mam nadzieje, ze wątek perfidnych przeobrazi sie wreszcie w watek Sisi, bo biedna mała jakos tak stłamszona i zagłuszona przez te pieć kluch:loveu: :loveu: