Perfi Posted December 16, 2006 Author Posted December 16, 2006 nie wiem ile wazyly i nie wiem kiedy sie urodzily ale wydaje mi sie ze 10 tygodni nie maja :) psu kolezanki ktory mial 4 tygodnie wpisali wiek 2 miesiace Quote
Asior Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Perfinko możesz już usunąć podpis ;) maluchy wszystkie w nowym domku???? Quote
BORA Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Według książeczki 10 tygodni...to trochę chyba za dużo :evil_lol: Wydaje mi się, że może z 8 tygodni miały (a może 7) :lol: A może Lavaa zważy Timbę? :lol: A mój TZ w czasie drogi mówił na nią Tosia (to od naszego samochodu: Toyota-Tosia-to też jego wymysł :-D ) Quote
Asior Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 noo a mój brachol na swoja sierre mówił ściera :D Quote
Lavaa Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 jak będziemy u weta to zważymy. A TZ czekał cierpliwie, no cóż i tak miał blisko od pracy, więc nie powinien narzekać. A wszyscy jesteśmy zachwyceni. Jak obie (Timba i córcia) siedzą na fotelu i córka wyjdzie to Timba od razu marudzi i Jej mała opiekunka szybko biegnie z powrotem. Daje zwierzakom jeść chętnie (zobaczymy za tydzień jak zapał karmienia minie) Quote
ma_ruda Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Nikt się nie martwi o Sisi?:-( przecież to mamusia tych szczęśliwców:eviltong: . Ale rzeczywiście- nie ma większych powodów do zmartwień. A z tymi malutkimi problemami powoli sobie radzimy. Wczoraj byłyśmy u doktora po poradę jak pielęgnować sunię. Okazało się, że trzeba odciagać jej te resztki pokarmu, jakie jej jeszcze zostały. Niestety dzisiaj, kiedy próbowałam to robić sama, nie bardzo się udało, więc znowu musiałyśmy pobiec do fachowca. Suni te wizyty nie zachwycały, ale zachowywała się godnie. przy okazji dostała próbki różnych luksusowych karm, żeby mogła sobie wybrać najlepszą. Byłyśmy oczywiście na długich spacerkach, na których tym razem zachowywała się wzorowo:lol: . W domu chodzi za mną jak cień, a kiedy zamykam się na chwilę w łazience, płacze:roll: . Jest niestety jeszcze bardzo nieufna i zalękniona, ale myślę że to minie, kiedy zrozumie, ze już nigdy nikt jej nie zostawi. Quote
black sheep Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Ja się o Sisi napewno nie martwię, bo przecież jest we wspaniałych rękach!!! :):):) Głaski dla panienki! Quote
ma_ruda Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 [quote name='black_sheep']Ja się o Sisi napewno nie martwię, bo przecież jest we wspaniałych rękach!!! :):):) Głaski dla panienki! :oops: :oops: :oops: Juz zapadła decyzja i po licznych konsultacjach i naradach( z aktywnym :lol: udziałem Sisi)- od dzisiaj nosi imie Fraszka (włoski: drobiazg, gałązka). To jak najbardziej odpowiada urodzie suni. :loveu: Quote
black sheep Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 No ładnie!:):):) Tylko nie mylić z Flaszka:D Jestem okropna. Ale chyba wiecie z czym kojaży się ludzią imię Denis??????????????? Quote
ma_ruda Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Asior napisał(a):maruda a zdjątka siakieś masz???? Niestety, na fotki musicie poczekać- nie mam aparatu nawet w komórce. Będę więc musiała robić selekcję zapraszanych gości (wstęp wyłącznie z aparatem cyfrowym:evil_lol: ). Poza tym musimy jej dać trochę czasu na wypięknienie- na razie nie chcę jej dodatkowo stresować zabiegami higieniczno-kosmetycznymi. Chociaż i bez nich jest piękna:loveu: Quote
ma_ruda Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 black_sheep napisał(a):No ładnie!:):):) Tylko nie mylić z Flaszka:D Jestem okropna. Ale chyba wiecie z czym kojaży się ludzią imię Denis??????????????? :megagrin: mnie się nie skojarzył:megagrin:, ale rzeczywiście brzmi podobnie. Sisi też może się kojarzyć- opowiedziałam już tutaj historię swojej szalonej pogoni za sunią i też później myślałam, że dla obserwatorów Sisi mogło wtedy brzmieć jak obwieszczenie pilnej potrzeby fizjologicznej:evil_lol: , tym bardziej, że przerażenie i zadyszka mogły zniekształcić wymowę. Ale na wszelki wypadek poćwiczę wymowę głoski "r":eviltong: Quote
Asior Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 maruda, a w jakim rejonie Kraka mieszkasz ???? bo JA mam aparat :evil_lol: :cool1: :cool3: Quote
black sheep Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 :):):) Ćwicz zatem to "r":) Ja jak idziemy na spacer z deniskiem, wołam go Deniz, albo Deniś:) Quote
black sheep Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 [quote name='Asior']maruda, a w jakim rejonie Kraka mieszkasz ???? bo JA mam aparat :evil_lol: :cool1: :cool3: Łał Asior to gościówa jesteś:):cool3: Jedź do Marudy na narób dużo fotek! Quote
ma_ruda Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 [quote name='Asior']maruda, a w jakim rejonie Kraka mieszkasz ???? bo JA mam aparat :evil_lol: :cool1: :cool3: podam chyba na pw? Ale w przybliżeniu- Mistrzejowice Quote
Asior Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 black_sheep napisał(a):Łał Asior to gościówa jesteś:):cool3: no ba:evil_lol: :cool1: SIE WIE!!!!!!! jak mnie zaprosi to pojadę :razz: Quote
black sheep Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Jedź jedź, i przywieź luksusowe fotki:) Jak na gościówe przystało:) Quote
Ela_and_Krzys Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Ola, a mialas jakies wiesci od jatamana? Ja nie i troche sie martwie... Quote
Lavaa Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 A ja w zasadzie jakbym psiaka nie miała. Moje dziecko jak wezmę Timbę na ręce to już woła żeby jej dać. Teraz śpią razem w łóżku. są nierozłączne. Quote
Asior Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 i oby tak zostało :) mam nadzieje, ze Twoja córa nie z tych które się nudza po jakimś czasie ;) Quote
Asior Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 zreszta za kilka dni poczujesz że masz pieska jak wariatka białaska do Ciebie dotrze ;) Quote
Lavaa Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Jak Timba śpi to córcia nie da nawet kichnąć żeby małej nie obudzić. Quote
Lavaa Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Ja też tak sądzę że się nie znudzi (przynajmniej mam nadzieję), szybciej może się znudzić obowiązek karmienia ale raczej nie sama sunia. A białaska lubi dzieci czy woli dorosłych? Quote
Asior Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 z tego co czytałam ona kocha wszystkich :) Quote
Recommended Posts