Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 690
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nutusia napisał(a):
poprzednio to była ściema nie domek! Jaszka powinna podać tych ludzi do sądu o... Zniesławienie! ;)

Zgadzam się .

Miłego wypoczynku Jaszeńko razem z twoja cudowna pańcią.

Posted

nie no wieści cudne, cudna nowa Pani, domek i Jaszka pojechała na wakacje nawet - wymarzony domek - Jasza szczeście w adopcjach Cię nie opuściło - poprostu jedne przeszkoda tylko była w odnalezieniu teraz wspaniałego domku Jaszce na zawsze. a Jaszka zostaję Jaszką?

Posted

Jaszka to brzmi - może nie dumnie - ale mi się podoba ;-)

Ja dawno temu widziałam film czarno-biały, amerkański, z lat...50???
I tam było młode małżeństwo z pieskiem, foksterierem o imieniu Jasza 9 bo Jasza - to męskie imię) i tak mi się spodobał, że jego imię mi utkwilo w pamięci.
Potem dostałam od dziadka malutką, chorą, prawie łysą panią kanarkową i nazwałam ją Jasza.
Ilekroć jechałysmy z mamą autobusem i widziałyśmy panią z włosami malowanymi tymi płukankami fioletowo-różowymi,
ze skorą prześwitującą między nimi - to mruczałysmy do siebie"Jasza". ;-0
A potem, jak sie logowałam na Dogo - to pierwsze co mi przyszlo do głowy - to ten nick własnie.
No a imię dla Jaszki wybrała Isadora.
I tak zostało :-)

Posted

ale historia hahah z tym nickiem, najbardziej podoba się ta prześwitująca łysina z płukanką:cool3:

ale widzę, że Jasza już pewna domku, bo wątek przeniesiony na MA DOM:multi:

Posted

Rozmawiałam z Panią Edytą przed chwilką.
Juz nie są z Jaszką same. ;-)
Przyjechała młodsza córka z dwuletnim synkiem.
Jaszka ich już miała okazję poznać w domu, w Warszawie.
Własnie wybierają się na spacer do lasu.

Wieści piękne.:loveu:
Jaszka śpi do ósmej, zakopana w kołderkę, potem przytulanki, witanie i mała szybko biegnie do córki i malucha, wciska im się do łózka i wita się z nimi, :cool3:
nastepnie siku, leżakowanie na tarasie - jak chłodno - to pani Edyta okrywa kurteczką ;-):loveu:
Jaszka zajada Fitmin ( sucha karmę) choć dzisiaj została też nakarmiona chrupkami kukurydzianymi przez wnusia Pani Edyty ;-)
Jedzenie to nadal jej pasja ;-)

A jak wnuczek ma popołudniową drzemkę, to Pani Edyta z corka leżakują na tarasie - Jaszka oczywiście z nimi - na swoim leżaczku :loveu:

Fajnie, nie?

Posted

no ale wieści - serce się raduje.
Wejdźcie proszę na mój banerek z bernardynką - mnóstwo pomocy potrzebnej - może coś wspólnymi siłami zrobimy. Jasza dziękuję że już jesteś tam