Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Izabela124. napisał(a):
Bardzo często zatkane kanaliki okołoodbytowe sa powodem drapania sie ciała i problemów z uszami, ale mało kto o tym wie :) Wet sobie poradzi, do nas do lecznicy nie takie agresory kocie i psie trafiają i dajemy radę :)

W takim razie dzięki wielkie, przejdę się, ale obawiam się, że znowu będzie awantura w domu. Kot jest teoretycznie babci i ona nie lubi jak się do niego wtrąca ktokolwiek...

Posted

Ty$ka napisał(a):
W takim razie dzięki wielkie, przejdę się, ale obawiam się, że znowu będzie awantura w domu. Kot jest teoretycznie babci i ona nie lubi jak się do niego wtrąca ktokolwiek...

Może nic nie mów, że idziesz z nim do weta, może nikt nie zauważy :D

Posted

o racja, racja z kanalikami i uszami .... moja biała często cierpiała na uszy do czasu gdy jej co nieco wycisnęłam ;)
teraz problemu już z tym i tym nie mam bo zajada się barfem ;)

Posted

Szczęśliwe zakończenie tak napiętej historii :multi: Świetnie, że Stefa ma już praktycznie wszystko zorganizowane. Rodzice często mają obawy, nawet na zapas. Ale robisz coś wielkiego ;)

Posted

Izabela124. napisał(a):
Może nic nie mów, że idziesz z nim do weta, może nikt nie zauważy :D

Tylko, że kot ciągle jest przy babci, taki mami-synek. Będę rozmawiała z babcią, może się zgodzi ;). W końcu kota traktuje jak wnuka ;)

agutka napisał(a):
o racja, racja z kanalikami i uszami .... moja biała często cierpiała na uszy do czasu gdy jej co nieco wycisnęłam ;)
teraz problemu już z tym i tym nie mam bo zajada się barfem ;)

Faktycznie ktoś kiedyś mi coś takiego mówił albo czytałam o tym, coś mi tak świta, ale mi wyleciało. Dzięki dziewczyny za radę :)

Collie napisał(a):
Szczęśliwe zakończenie tak napiętej historii :multi: Świetnie, że Stefa ma już praktycznie wszystko zorganizowane. Rodzice często mają obawy, nawet na zapas. Ale robisz coś wielkiego ;)

Myślę, że zostanie w DT na stałe ;). Nawet tymczas sobie wziął urlopik i jutro przyjeżdżają, jestem ciekawa jak młoda zareaguje na 4koty w nowym domu :)
Bez przesady, nie robię dużo.

Posted

Byliśmy dziś u Scottusia :loveu:
Mój brat zaklinacz psów :D

I macie ofiarę losu - musiała wyjść na deszcz ;p

Buhahaha, oglądałam filmik jak się bawi piszczałkowatą zabawką suczka Agnes, więc M. się obudził i...
najpierw ogarnia co to...

aby następnie...

:lol:

Posted

Baski_Kropka napisał(a):
Ijeeee jakie wieści!
Super że mała się znalazła i że mogłaś pomóc! Mam nadzieje, że DT będzie już DS :D

Jak sucz dogada się z kotami to zostanie. :loveu: A domek zapowiada się miodzio, ale nie chcę zapeszać :eviltong:

Posted

Ty$ka napisał(a):

Bez przesady, nie robię dużo.

Dla każdego zwierzaka, któremu pomogłaś, to jest bardzo dużo :p
Dlatego, możesz być z siebie dumna ;) Twoi rodzice zresztą też :)

A odnośnie mamy, to może jakaś czekoladka i babskie pogaduchy, skruszą trochę Twoją mamę i nie będzie się już na Ciebie gniewać ;)

Posted

Matko, dziewczyny, zaraz będę ryczeć. Właśnie rodzinka do małej dojeżdża. W trakcie czekania na DS uwarunkowałam jej kliker, nauczyła się, że nie wolno się narzucać, umie też siadać i leżeć... pojętne tototo. Za mną chodzi wszędzie, ze mną sprząta, ze mną dogląda kwiatków. I tak wyje radośnie jak mnie widzi... Nie ułatwia pożegnania, będę ryczeć :(
Mam fotki małej, duuużo fotek, ale wstawię na razie kilka.

Posted

I pojechała.
Dziewczyny też będą mieć pamiątkę, za szybko jechały :evil_lol: Mała dzisiaj u nas się otworzyła, a przy nich zrobiła się znów taka maleńka. Jednak wiem, że za dzień, dwa i się młoda rozkręci :loveu:. U nas dzisiaj już była taka cudowna, że żal mi było oddawać.

Wiecie co, suka trafiła do wariatek :evil_lol: Pocieszyły moją mamę, że z tego się nie wyrasta i tu Kasia, właścicielka małej, opowiadała jak zaczęło się u niej wszystko, ot od małych kociaków jak mała 10letnia Kasia przyprowadziła je i trzymała w pufach, a teraz ma 4koty przywiezione i uratowane z Włoch :siara: Opowieściom i śmiechom nie było końca, moja mama zachwycona, że skończę podobnie jak one, ja tam nie narzekam. ;p Dziewczyny są szalone, ale pozytywnie. Takie zwierzęce świry. Mała z nimi będzie jeździła do Włoch i 4 kotami. Jutro idzie do wetki. Wierzę, że trafiła we wspaniałe miejsce. Coś czuję, że do nas jeszcze przyjadą, zachwyciły się widokami. A, i nie spodziewały się, że mieszkam tak daleko. Były pewne, że mieszkamy pod Lublinem, a my mamy bliżej do Lwowa niż do Lublina :diabloti: No, ale co to jest w porównaniu z przywiezieniem kotów zza granicy. Poza tym Kasia szykowała się na adopcję Kreci - może o niej słyszeliście dzisiaj w telewizji, tak ten olbrzym, który do Polski miał 3 tys km, ale DS stwierdził, że jednak za duża jest do mieszkania w bloku z mruczkami.

I wiecie co? Nie ryczałam i nie ryczę, jestem spokojna o los suczynki. Fakt, łezka się w oku zakręciła, ale dziewczyny już pokochałam, więc ona też je pokocha. Pojechała ze swoimi dwoma mamami (same się tak nazwały), w różowym kompleciku :loveu: przytulona do mamy nr 1 (ta mama będzie chodziła z nią na poranne spacery). Zachwyciły się, że jest taką przytulaszczką i nie będzie ogromna jak tervik, które tak btw. hoduje siostra mamy nr 2 :evil_lol:. Nie przeszkadza im wielkość suczynki, za to od razu się zakochały w małej :loveu: Tylko żeby nie rozpuściły ją zanadto. Z drugiej strony, młoda nie wygląda na taką, której stała się krzywda od rozpuszczenia, jest totalnym pieszczochem :loveu: Będzie wspaniale. :loveu:

Posted

Macie fotałki z ostatnich chwil małej u mnie.
Już wiem, że celuję w owczarki, na stówę :loveu:

Mam siąść, tak? To takie proste! Kliknij mi w końcu!

Klik, klik, klik, no weeeeź mi w końcu kliknij!

Nie rozumiem jak może teraz zajmować się tym starym, grubym psem...

Chwila relaksu :D

"Mamooo, ten szczeniak mnie ustawia!"

Posted

"Nie podskakuj mała!"

"Przyprowadź szczeniaka i udawaj, że z nim się szkolić nie będziesz, dostaniesz smaki za głupie siad :D"

Czaiła się na Morusa, przerwałam jej :D

Młoda nie chciała dopuścić kundelusa do mnie. ;)

Posted

Dzisiaj zobaczyłam jej tylną łapkę :shake:

Jak możesz mieć takiego debila w domu, który woli żarcie od Ciebie i mnie? Weeeź, nie wytrzymam z nim. :evil_lol:

"Ktoś tu mówi debil?" :mad:

Yyyy..... coś mówiłeś?

"Kobiety, załamię się" :evil_lol:

Posted

Super dziewczynka :) No, widzisz, wszystko się dobrze skończyło - sunia jest młoda, przestawi się błyskawicznie, a Ty masz kolejnego szczęśliwego psa na koncie :) I dobrze, że Twoja mama się przekonała, że osoby zwariowane na punkcie zwierząt nie są nienormalne, tylko fajne i radosne, myślę, że ją to uspokoi ;)

W sumie, ja przez dogo i działalność propsią sama wkręciłam w to moją mamę... Wszyscy myślą, że ja mam to po niej, ale ona kiedyś się wzdragała, słysząc "pies" :diabloti: Tak długo ją dogomaniowałam, zadręczałam psimi opowieściami itd., że mamy 4 psy, mama sama na DT psy bierze i lata na interwencje z koleżankami :evil_lol: W sumie dobrze się stało, bo zanim się "spsiła" miałyśmy kiepski kontakt, teraz przynajmniej o zwierzakach gadamy ;)

Posted

Cudo ogromne i to ideał, naprawdę żal mi było się z nią rozstawać.

Napisałam to z ironią, moja mama jest przerażona, że są gorsi wariaci ode mnie :lol: ale przynajmniej nie patrzy na mnie jak na debilkę i zaczęła się do mnie odzywać ;D. Myślę też, że na to wszystko patrzy już trochę z innej perspektywy.

A akurat o małą jestem spokojna, naprawdę! :)

Posted

O rany podziwiam!
Ja sie nie nadaje na bycie Dt. W życiu bym nie oddała. NA Dt przecież wziełam w czasie powodzi starego pieska. I tak, przeciez wróci po powodzi do schronu, poźniej inaczej śpiewałam , a znajdę mu dobry dom:siara:Prawda jest taka, że wiedziałam, że nie dam rady go oddać, jak po dwóch dniach z główki kapusty zamienił się w pieskach. Wiedziałam, ale udawałam chyba sama przed sobą, że w życiu :D

Posted

Też nie nadaję się na DT, dlatego nie jestem. Teoretycznie :siara: Wiesz, ja jestem miękka i wydawało mi się, że nie oddam żadnego z psów: ani hasi, ani łowcarki. Nie spodziewałam się jednak po sobie aż takiej zdroworozsądkowości i choć dzisiaj wszystko mi mówiło "zostaw małą" to oddałam i wiem, że to jest najlepsze i w sumie jedyne wyjście w tej sytuacji. Obawiam się jednak, że jak pójdę na swoje to już taka twarda w oddawaniu psów nie będę i moje plany bycia DT spełzną na niczym ;p
Tak swoją drogą rodzinka się już zakłada za ile dni przywlokę następnego psa... 8)