Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 21.08.2022 o 00:43, Poker napisał:

Do środy mam czas. Potem po weekendzie. Pod którym numerem mieszka  chętna, bo Legnicka jest baaardzo długa.

Bardzo dziękuję ❤️

Wracam do świata żywych po chorobie i gorączce, pani miała podać adres i się nie odzywa.... napisałam do niej, jak nie odpisze - zadzwonię. Trochę mi jeszcze ciężko mówić 😞

Posted
Dnia 23.08.2022 o 10:04, mari23 napisał:

Bardzo dziękuję ❤️

Wracam do świata żywych po chorobie i gorączce, pani miała podać adres i się nie odzywa.... napisałam do niej, jak nie odpisze - zadzwonię. Trochę mi jeszcze ciężko mówić 😞

❤️❤️❤️764 Best Copic ciao images | Etykietki do prezentów świątecznych ...

Posted
Dnia 23.08.2022 o 10:04, mari23 napisał:

Bardzo dziękuję ❤️

pani nie odpisuje na sms i nie odbiera telefonu... no cóż.... wizyta odwołana, domek skreślony 😞

edit: Jednak będzie wizyta, tylko inny domek, zapowiada się dobrze, pani podała adres, napisałam PW.

a oto mały piesek nad wielką rzeką - Odra z jakimiś żółto-zielonkawymi smugami płynie  dzisiaj:

20220823_142326.jpg

20220823_142006.jpg

20220823_142343.jpg

20220823_142536.jpg

a oto, co znalazłam wpisując w google: mix chihuahua - terier 😉 jakby braciszek Badisiowy :)

eb62e5ca39fee041c39d6096fb1acc99.jpg

• Like 2
Posted
Dnia 24.08.2022 o 17:35, Poker napisał:

Jadę na wizytę dla Badi na 18.30.

Dziękuję ❤️ 

Niestety szczeniaczki od sąsiada to suczki 😞 😞

IMG_3056.jpg

Posted

Właśnie dzwoniła Poker - wizyta wypadła bardzo dobrze, Badiś ma super domek!!!

Jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję Poker za pomoc ❤️❤️❤️ 

• Like 3
Posted
                Szczescia szczescia wszelkiego wspolnego i zdrowka
                Niechaj sie wiedzie cudnemu malenkiemu i rodzince calej
Marina Fedotova | Advocate-Art | Desenhos de fadas, Arte com fadas ...
Posted

Przyszła pańcia Badi ma 54 lata. Mieszka sama, ale często odwiedza ją 7. letni wnuk.  Jest pedagogiem i pracuje w liceum.

Poprzedni piesio to jorczek, po którym ma jeszcze szelki i inne akcesoria. Pod koniec życia bardzo chorował , a pani troskliwie się nim opiekowała.

Pani szukała piesia od 3 miesięcy , ale w ogłoszeniach wszystkich malizn warunkiem adopcji był dom bez dzieci.  Do poszukiwań włączyła się kuzynka pani i natychmiast znalazła Badi, a pani natychmiast podjęła decyzję o jego adopcji.

Pani ma spore mieszkanie, wokół dużo terenów spacerowych.

Przy wyjściu z domu spotkałyśmy młodą sąsiadkę z pieskiem, adoptowanym z jakiegoś azylu, który boi się ludzi, ale lubi psy. Jest szansa, że Odi będzie miał kolegę.

Spotkała mnie miła niespodzianka, bo przy pożegnaniu pani wręczyła mi w podziękowaniu płócienną reklamówkę z małą czekoladką Merci.

Prawdopodobnie jutro Badi zmieni miejsce zamieszkania.

• Like 2
Posted
Dnia 25.08.2022 o 00:14, Poker napisał:

Prawdopodobnie jutro Badi zmieni miejsce zamieszkania.

Myślę, że już obwąchuje swój nowy domek ❤️ pojechał Badiś, a u mnie.... "jedną maluczką duszyczką tak wiele ubyło..." trochę mi smutno i "mokro" koło oczu, ale wiem, że piesio będzie szczęśliwy u tej wspaniałej nowej pańci  ❤️ 

Raz jeszcze bardzo dziękuję Poker za wizytę ❤️ 

Zdjęcie z powitania ( i zwiedzania - w tle ogromna chwilę wcześniej zwodowana barka przy nabrzeżu stoczni - naprzeciw mojego domu)...

20220825_084812.jpg

no i pożegnanie na dworcu...

20220825_094006.jpg

20220825_094131.jpg

• Like 5
Posted
Dnia 24.08.2022 o 20:07, mari23 napisał:

Właśnie dzwoniła Poker - wizyta wypadła bardzo dobrze, Badiś ma super domek!!!

Jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję Poker za pomoc ❤️❤️❤️ 

Gifs animados divertidos de Abuelos o ancianos (Viejitos) - BloggerGifs Super. Idę świętować 🙂

• Like 2
Posted
Dnia 24.08.2022 o 19:19, mari23 napisał:

Dziękuję ❤️ 

Niestety szczeniaczki od sąsiada to suczki 😞 😞

IMG_3056.jpg

Cudne łobuziary nic tylko brać, kochać i sterylizować... 

• Like 2
Posted
Dnia 25.08.2022 o 11:00, anica napisał:

Też coś czuję że domek z tych "wspaniałych"  uciekam , bo mokro się zrobiło wokkół  oczu...

Dziękuję , Marii ❤️ Dziękuję Poker ❤️

Nie jestem na bieżąco, zajrzałam przed chwilą i też wokół oczu mokro mi się zrobiło ze wzruszenia.

Powodzenia maluszku

• Like 1
Posted
Dnia 25.08.2022 o 20:13, maarit napisał:

Cudne łobuziary nic tylko brać, kochać i sterylizować... 

no właśnie...sterylizować! Chyba to jest przeszkodą, bo z ogłoszenia zero telefonów.

Za to odezwała się ta pierwsza pani, która chciała Badiego ( odzyskała telefon), fajny domek do wykorzystania - może ktoś ma do adopcji niedużego pieska?

• Like 1
Posted
Dnia 26.08.2022 o 09:06, mari23 napisał:

no właśnie...sterylizować! Chyba to jest przeszkodą, bo z ogłoszenia zero telefonów.

Za to odezwała się ta pierwsza pani, która chciała Badiego ( odzyskała telefon), fajny domek do wykorzystania - może ktoś ma do adopcji niedużego pieska?

Może Fibi jest mała,opis na ostatniej str.wątku,z tym,że Fibi jest na podkarpaciu.

https://www.dogomania.com/forum/topic/356878-hugo-i-fibi-psiaczek-kudłaczek-który-jedną-łapką-no-może-dwoma-jest-już-w-domku-ale-prosi-o-pomoc-finansową-na-hotel-i-weta-razem-z-nim-do-kompletu-schronisko-opuści-młoda-sunia-też-prosi-o-pomoc-finansową-ale-tylko-na-weta/page/7/#comment-17912675

Posted
Dnia 26.08.2022 o 09:06, mari23 napisał:

Może Teoś? Jest u Jagny na Śląsku:

https://www.olx.pl/d/oferta/idealny-piesek-do-towarzystwa-mlodziutki-leos-3lata-8kg-CID103-IDQCNdi.html

Posted
Dnia 26.08.2022 o 10:24, Anula napisał:

Dnia 26.08.2022 o 11:22, Poker napisał:

Dnia 26.08.2022 o 22:59, Tyśka) napisał:

pani od jakiejś wolontariuszki adoptowała dzisiaj pieska, przysłała mi zdjęcie.

Za to Badi.....rozrabia 😞 nie przepuści żadnemu psu na spacerze 😞

Posted

Być może to gra pozorów. Nie czuje się bezpiecznie, więc nie szuka wsparcia w opiekunce tylko próbuje sam działać. Oby dostał czas na zaufanie i zbudowanie relacji z panią. 

• Like 1