kasumi Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Kofeina napisał(a):Dziewczyny musicie sae dociagnac sprawe tego behawiorysty ja pieniazki przeslalam prosze adwoncie do tej pani ona jest bardzo konkretna.... niestety ja bede adiej na dogo. Zlamaalam noge:( i ledwie laze... no to chyba gosia ma jakiś bezpośredni kontakt ze Strike'm..... gosia, masz numer do behaviorysty? i do osób u których był w DT? są oni na niebieskim Quote
gosia1701 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 kasumi napisał(a):no to chyba gosia ma jakiś bezpośredni kontakt ze Strike'm..... gosia, masz numer do behaviorysty? i do osób u których był w DT? są oni na niebieskim nie mam numeru do tych ludzi ani do behawiorystki Quote
Kofeina Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 strona wraz numerem wklejona w postach wcesniej.... Quote
gosia1701 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 do behawiorystki mam zadzwonić koło 18 kasumi Ty wyślesz 120zł na jej konto? Quote
Kofeina Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 sorry dziewczyny ale zaniemoglam :(ja to mam jak nie urok to sr:x Quote
kasumi Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 gosia1701 napisał(a):do behawiorystki mam zadzwonić koło 18 kasumi Ty wyślesz 120zł na jej konto? ok, założę za niego... randall obiecała nam fanty na bazarek dla niego, więc będziemy na plusie (miejmy nadzieję) mam wpłatę 20zł od maja602 - dziękujemy! :) dzwoniłaś? ja zaraz poszukam na niebieskim dziewczyny, u której Strike był na DT dopiero co do domu wróciłam po dosyć męczącej "wycieczce" :// Quote
gosia1701 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 dzwoniłam wolny termin dopiero po 15 sierpnia na razie nic za niego nie zakładaj pani jest bardzo fajna mam pojechać do niej w weekend i z nią porozmawiać na temat Strika od raz spytała się czy chciałabym szkolić psy azylowe i zaprosiła mnie na jej szkolenie pozytywnymi metodami aby mi pokazać jak to wygląda :) Quote
kasumi Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 gosia1701 napisał(a):dzwoniłam wolny termin dopiero po 15 sierpnia na razie nic za niego nie zakładaj pani jest bardzo fajna mam pojechać do niej w weekend i z nią porozmawiać na temat Strika od raz spytała się czy chciałabym szkolić psy azylowe i zaprosiła mnie na jej szkolenie pozytywnymi metodami aby mi pokazać jak to wygląda :) ok :) właśnie widzę, że jesteś zarejestrowana na niebieskim :) jak pewnie wiesz, nick dziewczyny u której był Strike na DT to "redcat", bardzo proszę, napisz do niej i może znajdziecie wspólny termin :) Quote
Kofeina Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Mowilam e babeczka jest fajna;) i bardzo kokretna.. Quote
kasumi Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 gosia1701 napisał(a):już napisałam do redcat ok, wielkie dzięki :) bo w końcu ona zajmowała się nim kawał czasu i zna go :) Quote
Lili8522 Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Cioteczki zajrzyjcie tutaj!!!!!!!!! Chodząca śmierć........!!!!!! http://www.dogomania.pl/threads/212339-Cezar-cień-boksera-czy-wywinie-się-śmierci Quote
gosia1701 Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 rozmawiałam z behawiorystką naprawianie Strika będzie trwało minimum rok :crazyeye: pani w tej chwili nie może zobaczyć się z psiakiem ale przekierowała mnie do koleżanki także pani Kasi bo sprawa Strika nie może czekać dopiero później go przejmie prawdopodobnie jeszcze raz będzie sprawdzany na dzieci i wejdzie też w behawiorystyke farmakologia :-o pani Kasia przekazała tej 2 behawiorystce że miało być 60 zł za godzinę tylko nie wie czy będą jakieś gratisy :( jak już będzie mogła przyjeżdżać sama to powiedziała że będą gratisy Quote
Martens Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 A na co konkretnie miałaby być ta farmakologia? I czy jego resocjalizacja ma sens w warunkach schroniskowych? Rok regularnych indywidualnych konsultacji to niezła fucha dla każdego szkoleniowca; dlatego ja byłabym ostrożna - wg mnie o czasie trwania pracy z psem nie da się wyrokować nawet jej nie zaczynając i nie widząc jak szybko pies posuwa się naprzód. Nie da się też miarodajnie ocenić psychiki i zachowania psa, którego podstawowe potrzeby nie są na codzień spełniane; w przypadku TTB za mała ilość ruchu może z aniołka zrobić potwora... Quote
gosia1701 Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 dzwoniła do mnie ta 2 behawiorystka wolny termin ma w środę i czwartek na kiedy się mam z nią umówić? Quote
arjuna Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Mam podobne odczucia co Martens. Nie wiem czemu ma być to rok i dlaczego w grę miałyby wchodzić leki? Nie znam żadnego TTB leczonego z nieumiejętności-chodzenia-na-smyczy-sikania-w-domu-i-niszczenia za pomocą prochów. Dla mnie problemy Strika nie wydają się jakieś specjalnie poważne-on wyglada raczej na totalnie niewychowane zwierzę, które przy okazji jest na tyle duże, że nikt sobie z nim rady nie daje. Mam TTb od wielu lat, z każdym problemem, ktory ma Strike juz sie spotkałam u moich pociech, też jeździłam na szkolenia i czytałam o co w tym wszystkim chodzi-na dzień dzisiejszy mam "prawie" normalne psy. Najgorszym ich mankamentem jest chyba tylko obsesja bronienia posesji-typowa u terierów, ale mogąca być bardzo niebezpieczna. W wyborze behawiorysty pokierujcie się też doświadczeniem w wychowywaniu TTB. Aby nazwać się behawiorystą wystarczy skończyć kurs, fajnie byłoby gdyby obok tego w parze szło takze doświadczenie. wiecie, kasy nie mamy za dużo-lepiej by nie poszła w błoto. Chcialabym jeszcze nadmienić, że na pieniadze ode mnie będziecie musieli poczekać z 2-3 tygodnie, myślę, że będzie to około 200zł.(zależy od hojności kupujących) Quote
arjuna Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 aha, w jakiej dokładnie miesjcowości pies przebywa? zaraz napisze na forum szkoleniowców-na pewno kogos mi polecą Quote
doddy Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Strike przebywa w Azylu pod Psim Aniołem w Falenicy k. Warszawy. Quote
gosia1701 Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 lek ma być na koncentrację psa na opiekunie ale chyba nie będzie brał tego leku bo nie koniecznie w azylu będzie to dopilnowane i nie ma po co dawać mu raz na tydzień więc leki odpadają pani ma przyjechać na konsultację zobaczyć jak zachowuje się pies zobaczyć jak da się go "naprawić" bo okazuje się że Strike ma lęk separacyjny :( (niszczył redcat w domu kiedy jej nie było) Quote
Martens Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 gosia1701 napisał(a):lek ma być na koncentrację psa na opiekunie Dla mnie to już w ogóle pachnie powieścią fantasy. Koncentrację na opiekunie trzeba wypracować, nie da się tego zastąpić czy przerobić lekami... I w ogóle leczenie psa z lęku separacyjnego w warunkach schroniskowych to dla mnie bezsens; jak pies zmieni miejsce na mieszkanie czy po prostu inny kojec przy domu to możliwe że wszystko bedzie trzeba zacząć od nowa; najlepiej by było, gdyby trafił do DT lub chociaż domowego hoteliku, ale skąd wziąć odpowiedni DT czy kasę na hotel :( Quote
kasumi Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 dla mnie abstrakcją są leki na zwrócenie na siebie uwagi psa!!! dla mnie to jest podejrzane i co najmniej DZIWNE, zgadzam się z Martens, że lęku sep. nie wyleczy się w kojcu, tylko ja nie wiem, czy ktokolwiek weźmie go do siebie na DT i będzie świadomy, że pies niszczy i trzeba go wyprowadzić na prostą...... ech...życie Quote
arjuna Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 moje 2 psy miały lęk separacyjny, to naprawdę uleczalne. Tyle, że trzeba z psami spędzać bardzo dużo czasu. no i klatka była nieodzowna. Z suczkę mieliśmy łatwiej, gdyż władowaliśmy ją do kojca-wiec nie przeszkadzało nam jej sikanie i niszczenie na dworze. POtem zaczeliśmy ja oswajać z domem, nieraz zasikała nam łózko-wystarczyła chwila nieuwagi, zostawienie jej nawet na 5 sek. DZiś już wszystko jest ok, ale dobry rok zajęło nam oduczanie jej jej dzikich zachowań. W/g mnie najgorszą cecha Strika jest to, że zdarza mu się warczeć na ludzi-cała reszta to normalne psie problemy zdarzajace się bardzo często. Najlepszy byłby szkoleniowiec prowadzący hotel dla psów ,albo-jak juz pisano wyzej-jakiś DT,który nie boi sie wyzwań. Ja co miesiąc mogę dać na tego psa ze 100zł. Quote
gosia1701 Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Straik nie warczy na ludzi [SIZE="5"]edit: chyba powoli zaczynam żałować że to ja zaczęłam dzwonić po tych behawiorystach :roll: co bym tu nie napisała to zawsze coś jest nie tak zapytałam się pani ile mniej więcej będą trwały te konsultacje czy jak kto woli szkolenie po przeczytaniu tu tego wątku na oko powiedziała że może to być rok a może być to i dłużej jeśli chodzi o te leki to na stronie 4 łap pisze także o takim leczeniu pani Kasia powiedziała że zobaczy czy będzie musiało to być stosowane ale raczej to nie wypali tak jak pisałam wcześniej a jeśli chodzi o hotel dla niego to podejrzewam że założycielka azylu nie wyrazi zgody aby go zabrać i wpakować do hotelu jeśli chciałybyście go gdzieś zabrać to tylko osoba prywatna która podpisze umowę o DT :p a w to nie wierze że znajdzie się osoba która przyjedzie do azylu i zgodzi się na psa który ma lęk separacyjny, niszczy, załatwia się w mieszkaniu i chce zagryźć każde napotkane zwierze Quote
Karro Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 gosia1701 napisał(a):Straik nie warczy na ludzi tym lepiej :) Quote
arjuna Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 gosia1701 napisał(a):Straik nie warczy na ludzi Warczy. Kopiuję wypowiedź redcat, u której był w DT: "A ludzie... Najczesciej warczy na mezczyzn, na spacerach jak ktos przejdzie za blisko nas to Borys potrafi nagle pociagnac w strone tej osoby i warczec wystawiajac zeby. W tej chwili wychodzimy z nim tylko i wylacznie w kagancu, bo ludzie zwracaja nam uwage. Wogole to on ma bardzo silny instynkt pilnowania swojego terenu. Jak ktos na klatce halasuje to od razu szczeka, jak puscilismy go luzem u babci w ogrodzie to wsciekal sie nawet na dzieci ktore przechodzily kolo ogrodzenia... Nie wyglada to dobrze bo nie sposob go wtedy przywolac i uspokoic. Ja wiem, ze pies juz tak po prostu ma, ze pilnuje swojego terenu, ale wg mnie to nie powinno tak wygladac, ze jak pies pilnuje to nie mozna go przywolac do siebie..." Quote
Recommended Posts