Kofeina Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 zagladam.. jakies nowe wiesci? deklaracje? cokolwiek?:) Quote
Aleksandrossa Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 Dostałam odpowiedź od Terapii Psów: ,,Witam Proponuję spotkanie, Będę mógł powiedzieć coś więcej, jak go poznam. Proszę o tel *nr tel* jf" Quote
Kofeina Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 ooo bardzo dobrze... To juz cos.. najlepiej by bylo jak zobacza go namiejscu i powiedza co dalej trzeba robic konkretnie wtedy bedziemy wiedziec w czym jest problem jak pomagac i moze lepiej bedzie zebrac fundusze Quote
Equus Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 widzę, ze tu ruch taki jak i na naszym wątku :( ale może choć u Was coś się ruszy, jakie mają tam ceny w tej terapii psów? Quote
kasumi Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 super, że coś drgnęło..... :) tylko problem jest taki, że ogółem kasa miała być zbierana na moje konto, ale ja wyjeżdżam już jutro......, więc jakby ktoś chciałby użyczyć swojego byłabym ogromnie wdzięczna, bo kasa może być na już potrzebna do ew. zapłacenia za szkoleniowca (ja wracam 26.07.) Quote
Kofeina Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Ja niestety nie pomoge ale moze dziewczyny bezposrednio ziazane z psem? ;) Quote
Aleksandrossa Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 jestem, jestem... Napiszę do wolontariuszek z Psiego Anioła z tym spotkaniem. Quote
Martika&Aischa Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Podrzucam psiaka z nadzieją na dobre wiadomości ......... Quote
Kofeina Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Ja mam nadzieje ze pieskowi uda sie pomoc, niszczyciel z niego niesamowity ale cz moze akurat uda sie zniwelowac jego zle zapedy... i moze piesek znajdzie dom? Quote
chi23 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Podrzucam, niestety nic innego nie mogę zrobić, może to spotkanie to jakiś krok do rozwiązania jego problemów;) Quote
arjuna Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 tak sobie myslę, że skoro terapia psów chce jednak kasy za swe usługi, to można by było w takim razie pojechac do jakigoś behawiorysty? Bo w "terapii psów" nie widzę ich osiągnieć, ani kwalifikacji.. skoro i tak kasa ma być wydana to może warto zwrócić się do najlepszych? np. wesoła łapka jest w wielu miastach. co do niszczenia to klatka jest super rozwiązaniem. tez mam takiego szkodnika, ktory w ten sposób wyrażał swój lęk separacyjny. pIerwszy rok był zamykany w klatce, teraz już nie niszczy. Quote
joaaa Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Ja już pisałam, ze mogę podać kontakt do behawiorysty po COAPE, szkoleniowca pozytywnego i trenera psów asystujących. Znam go i wiem jak pracuje. No właśnie, trochę mnie przeraża, że taka "terapia psów" jeszcze z podtytułem "zaklinacze psów" ma wzięcie, a nic o nich nie wiadomo. Quote
arjuna Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 sadziłam, że zobaczą tego psa za darmo, ale jeśli kasa w grę wchodzi to lepiej już poddac go fachowej ocenie. Taki behawiorysta po COAPE to byłby super wybór, na pewno jego opinia byłaby rzetelna i można by było się nia posiłkowac w przypadku adopcji psa. Każdy zreszta pies powinien byc przemaglowany przez behawiorystę przed adopcją. A zapytałabyś się ile by sobie wział za przemaglowanie tego psa? może los się uśmiechnie i nie będą to duże pieniądze? pomogę zebrać pieniadze na ten cel. Quote
Kofeina Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Dziewczyny dobrze myslicie.. U mnie w miescie jest wielu behawiorystow ktorzy wiadomo pierwsze spotkanie proponuja za darmo po to by ewentualnie powiedziec co trzeba dalej z psem robic. Wtedy wszyscy maja czas by podjac decyzje co dalej z owym niszczycielem czy szatanem zrobic. Pchanie psa do hoteliku wiadomo za ktory dogomaniacy beda placic z miejsca jest ez sensu... Jak widac po deklaracjach brak deklaracji bo z psem trzeba pracowac. Quote
arjuna Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 wiesz, niszczenie to sprawa do szybkiego wyleczenia. Bardziej sie martwie tym, że pies potrafi wyskoczyć do czlowieka. Behawiorysta mógłby podpowiedzieć czy w ogóle jest sens brać się za ratowanie tego psa. tez uważam, że to jest ważniejsze teraz niż hotel. Quote
winter7 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Ja też się dołożę do terapii. Tylko dowiedzcie się jakie to są koszty. Quote
Recommended Posts