Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja mam nieco inne wyobrażenie o beznadziejnych przypadkach i daleko ich na dogo szukać nie trzeba - ale gdybyśmy mieli skreślać każdego psa, który jest w schronisku i ma jakieś braki w wychowaniu, to trzeba by przygotować duuużo morbitalu :roll:
Ja w opinii o Strike'u żadnych dramatycznych problemów nie widzę - a jakiejś pracy nad niedociągnięciami wychowawczymi z dotychczasowego życia wymaga chyba 90% psów schroniskowych.

• Replies 853
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

winter7 napisał(a):
Tylko jeśli nie podejmiemy tej próby, to co dalej???

Ja mam pytanie odwrotne- co dalej, jeśli podejmiemy próbę, a w ciągu 2-3 msc nie znajdzie się DT lub DS? Pies znowu wróci do schroniska, bo skończą się dla niego pieniądze? Trzeba niestety brać pod uwagę najczarniejsze scenariusze i przemyśleć czy uda się wszystko zorganizować. Dopiero potem warto zacząć zbierać deklaracje...

Posted

Redcat ma dużo racji w tym, co pisze.

A może by zacząc tak?: oglaszamy psa, szukamy mu dobrego domu, a jak już się taki dom znajdzie, proponujemy swą pomoc: czyli wykładamy pieniądze potrzebne na szkolenie psa i nowy własciciel dostaje po krótkim czasie zwierzę, z którym da się zyć.

Jakby nie było to będzie trudna adopcja.

Pomogę finansowo tak jak się deklarowałam.

Posted

Zgadzam się, że to będzie trudna adopcja. Pytanie tylko jak go ogłaszać? "Pies do odbioru za 2 miesiące". Może spróbujmy z tymi ogłoszeniami. Zobaczymy czy ktoś się odezwie.
Pozostaje jeszcze opcja hotelu w Bogatyni - ale to drugi koniec Polski. Miesiąc tam kosztuje 400 zł, ale są kolejki.Był tam Borys. Pan Marek powiedział, że Borys był najtrudniejszym psem w jego hotelu. Rozszarpywał wszystko co tylko było w jego zasięgu. Po dwóch miesiącach stał się radosnym psem. Teraz ma dom. Może nie wymarzony ( bo na wstępie założyli mu kolczatkę......), ale mieli się poprawić.

http://www.dogomania.pl/threads/198872-Borys-w-typie-Pit-bulla-pojecha%C5%82-do-nowego-domku-!-Powodzenia-!-%29

To bardzo trudna decyzja. Nie ma mowy aby Strike wrócił z powrotem do schroniska.
Pomyślę jeszcze co by tu zrobić. Teraz zmykam do pracy.

Posted

No to może napisac w ogłoszeniach, że przyszły właściciel będzie miał opłacone szkolenie w szkole w swoim mieście, na które będzie mógł isć i samodzielnie psa oduczyć złych zachowań. Możemy zakupić klatkę kennelową, która pomoże przyszłym właścicielom okiełznać jego chęć niszczenia.

A najlepszym-moim zdaniem-wyjściem byłoby poszukanie domu, który ma duzy kojec na ogrodzie. Wowczas sikanie i niszczenie nie zrażą przyszłych właścicieli. No i oczywiście +szkolenie.

Posted

Widzę znowu, że Aleksandrossa poproszona o pomoc w ogłaszaniu ukryła się w czeluściach internetu i nawet nie zagląda na SWÓJ wątek, choć loguje się na dogo... :)
Czy na tym wątku jest ktoś poza kilkoma osobami, które się ostatnio wypowiadały? Po co w takim razie zakładać wątek???

Czy jest jakiś tekst do ogłoszeń Strike'a?
Zamówię mu ogłoszenia, zobaczymy czy ktoś się odezwie.
W październiku podejmiemy decyzję odnośnie przyszłości Strike'a na dogo.
Nikt też nie wypowiedział się o alternatywnym miejscu dla Strike'a w Bogatyni.

Posted

Ja nawiążę do tego miejsca w bogatyni. Do tego trzeba naliczyć koszty transportu, kogos, kto miałby tam Strika zawieźć. No z wawy do bogatyni trochę się niestety jedzie.

Mam obawy, że ten wątek tak jakby trochę umierał.

(winter jak możesz odp mi na priv dot. Borysa, jeśli nie ja, byc może uda mi sie kogos innego załatwić na wizytę poadopcyjną)

Posted

Aleksandrossa napisał(a):
taa, i znowu ta zla :roll: co mam tylko pisac- aha? Sama nie wiem co robic wiec po co mam sie udzielac?

Możesz przecież wysyłać zaproszenia, robić ogłoszenia :) Do roboty :cool3:

santino napisał(a):
Jestem na zaproszenie winter7. Na razie zapisuję, później poczytam. Do zobaczenia.

lika1771 napisał(a):
Ja tez ........

Dzięki kochane. Może Wy podrzucicie jakieś rozwiązanie :loveu:

Posted

Wiedźma napisał(a):
Bardzo dobre miejsce - moim zdaniem - to hotelik u Jamora. Co o tym sądzicie? Są szanse na to, żeby piesio tam trafił?

Zdaje i się że o Jamorze było rozmawiane już wcześniej :)

Posted

Jestem, cioteczko winter7 :)
Przewertowałam z grubsza wątek ...
Poprawcie mnie, jeśli się mylę: macie upatrzonego behawiorystę, brakuje pieniążków...(oj jakbym miała taką maszynkę...;)) i ludzi na wątku :shake:
Z pieniążkami u mnie teraz krucho, zadeklarowana jestem po uszy, ale ludzi na wątek mogę pozapraszać :)

Posted

Wiedźma napisał(a):
Bardzo dobre miejsce - moim zdaniem - to hotelik u Jamora. Co o tym sądzicie? Są szanse na to, żeby piesio tam trafił?

A jak tam wygląda szkolenie? Chodzi mi czy tzw. "stara szkoła", czy pozytywnie? I wiem, że tam też są kolejki...

Dziękuję, że przyszłaś:calus:

Posted

DONnka napisał(a):

Z pieniążkami u mnie teraz krucho, zadeklarowana jestem po uszy, ale ludzi na wątek mogę pozapraszać :)

Kochana jesteś!!! Bardzo byłabym Ci wdzięczna.:multi:
Staramy się też wystawić teraz ogłoszenia. Najlepiej na allegro (jeśli ktoś umie, bo ja dzisiaj próbowałam, ale "język HTML" przewyższa moje zdolności konputerowe:oops:)

Będę błagać Plinę o jakiś tekst. Chyba, że ktoś jest przodkiem Norwida i coś ładnego i ZACHĘCAJĄCEGO napisze.

Posted

Jestem...przeczytałam poczatek,pies ma bogatą przeszłość...napiszcie skrótowo,gdzie jest na tą chwilę,bo nie nadążam z czasem aby przebrnąć przez cały wątek:roll:co najbardziej potrzebne...znam mało tą rasę.

Posted

rita60 napisał(a):
Jestem...przeczytałam poczatek,pies ma bogatą przeszłość...napiszcie skrótowo,gdzie jest na tą chwilę,bo nie nadążam z czasem aby przebrnąć przez cały wątek:roll:co najbardziej potrzebne...znam mało tą rasę.

Jestem na zaproszenie winter7. Miło spotkać znajome nicki na wątku. Witaj rita60:loveu:
Przyłącam się do prośby rity o informacje skrótowe o psiaku, bo zanim przeczytam wątek, minie trochę czasu, a można go spożytkować na wysyłanie np zaproszeń na wątek.
Jesli ktoś ma gotowy tekst zaproszeń- ale taki z konkretnymi informacjami o psie-, proszę o przysłanie albo zamieszczenie na wątku. Jest nas juz więcej i mozemy zacząć zapraszać dobrych ludzi do Strika.
Nie zorientowałam się jeszcze, czy pies ma banerek.. ..
Zapisuję wątek.