Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 962
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

si, wygląda na jedno jajo alemacnąć by się przydało, bo zauważ, że skóra jest wysoce zmacerowana, pogrubiona, pofałdowana i dotknięta hyperpigmentacją, wór jest też obrzmiały stąd nie wiem co soię w środku znajduje jedno cy dwa. jeśłi jedno, to trzeba pomacać gdzie drugie jest ale wiedz, że żadna hormonalna przypadłość nie daje świądu a tam jak wól wypisane jest na tym brzuchu, że go swędzi. Nie wiem na czym on leżał w budzie. tam jeszcze jakas kontaktowa sprawa może być. Ze jest to pies dotknięty alergia to pewne czy da sie to usunąć usuwając czynnik drażniący czy pozostanie wrażliwcem nie wiem,

Posted

myślę, że tylko metodyczne sprawdzenie wszystkiego da nam odpowiedz na te pytania, cześć można łapkami a część tylko przy pomocy sprzętu, laboratorium itp, nie wydaje mi się jednak to beznadziejne

Posted

Strasznie sie cieszę, że się tym zajeły moje ulubione cioteczki:loveu: A ciocię Rybon to kilka osób z dogo (włącznie ze mną) powinno po pietach całować za rady wirtualne, nierzadko trafniejsze o niebo od rad na żywo coponiektórych wetów.
Gamońki kochane:lol: :lol: :lol:

PS.A alergia długofalowo to potrafi zrobic z psiej skóry spękany pancerz nosorożca...

Posted

Ja tylko dodam od siebie, że Krecik w maju czerwcu byl zdecydowanie w lepszej formie, mial tylko delikatnie lysawe plecki, wet utrzymywal , że to alergia na pchly, oczywiscie kupilam mu pipetke i obroże p\pchelną,
w budzie w lato mial gole dechy, potem jakis pled brudny widzialam.Zdecydowanie stan jego sie pogarszal ale pomocy żadnej........:shake:
potem padla diagnoza ,że to świerzb ale moze raz zastrzyk dostal.....
taka tam jest fachowa opieka.
Mamy swietny przyklad z naszą zabraną Corgi którą chcieli uspić w schronie bo miala guz na brzuchu wielkości jablka, suka już po operacji i w nowym domku cieszy sie życiem.
Boje sie mysleć ilu psom nie zdążylyśmy pomóc tam.....:-(

Posted

Cieszę się gamońku, że bierzecie Krecika, bo niezależnie od diagnozy i rokowań on z pewnością potrzebuje dużo uwagi i czasu , a nie w każdych warunkach jest to możliwe do zapewnienia. Trzymam kciuki i mam nadzieję, że
domowe warunki postawią go na krótkie nóżki :-)

Posted

Informuję zainteresowanych, że Krecik nie jest własnością p. J.A. tylko psem bezdomnym Fundacji Emir i J. nie na nic do niego ( to tyle tytułem wyjasnienia kwestii"własności") adopcja będzie przeprowadzana przez fundacje EMIR
pozdrawiam
EMIR

Posted

Krecinko do jutra :loveu: :loveu: :p :p
Osoby pragnące pomóc Krecikowi w leczeniu prosimy o wpłaty na AFN
Jutro jedziemy z Elurinem do Emir koł 14
Ps. A mama mówi, że jestem paskudna cholera :mad:
Pozdr. Aga

Posted

gamoń napisał(a):
Krecinko do jutra :loveu: :loveu: :p :p
Osoby pragnące pomóc Krecikowi w leczeniu prosimy o wpłaty na AFN
Jutro jedziemy z Elurinem do Emir koł 14
Ps. A mama mówi, że jestem paskudna cholera :mad:
Pozdr. Aga

Niedaleko pada jabłko od jabłoni....:diabloti:
Trzymam kciuki!!!!

Posted

zmienił sie adres do wpłat na AFN
pisze to bo ja mam np w stałych przelewach zapisany adres i gdyby ktoś przypadkiem mi nie powiedział, że adrs się zmienił to by przelew mógł nie dojść
tak więc uczulam na to

Posted

wystawiłam cegiełki na leczenie krecika
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=147246622
jeśli macie jakieś uwagi odnośnie tekstu czy ustawień na aukcji to proszę zgłaszć.
Przypomniało mi się też że we wrocławiu u ulv jest lampa do naświetleń zakupiona przez gallegro na potrzeby dogo. Myslę, że można poprosić o przysłanie jej do gamonia w celu naświetlania Krecika. Podobno jest bardzo dobra jeśli chodzi o problemy skórne. Warto spróbować.

Posted

Krecik odebrany i wykąpany. Jest cudowny :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
Okazało się, że faktycznie ma jedno jajko :evil_lol:
Po kąpieli, mały biedny krecik wszedł pod krzesło, zrobił rozbieg..... i wylądował na tapczanie :loveu: :loveu: :loveu:
Byliśmy u weterynarza, szczegóły napisze mama jutro w dzień, bo ja teraz tylko chwilowo
KOCHAM JUŻ GO NAD ŻYCIE, JEST WSPANIAŁY:loveu: :lol: :loveu: :lol:
i niech mi ktos powie, że nie :mad: :mad: :mad: :mad:
Pozdrawiam Aga

Posted

Kochani Dogomaniacy ,których obchodzi los Krecika.
Z racji tego ,ze mój komp padł kompletnie pisze krótko od mojej koleżanki grzecznosciowo.;)
Krecik został zabrany z fundacji na podstawie adopcyjnej,;)
Poczatkowo bedzie izolowany od moich psiaków.;)
Został wykapany ,był na wizycie weterynaryjnej zgodnie z zaleceniem Rybon 36 został podany mu steryd.
Jutro faksem otrzymamy wyniki z kliniki i wówczas rozpoczniemy również leczenie antybiotykowe bo mamy juz antybiogram.
Krecinka zostałą wykapana i posmarowana różowym płynen leczniczym.
Apetyt psina miała wilczy.:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Krecik w samochodzie zachowywał sie super.Zreszta w mieszkaniu i w czasie kąpili również.
Bardzo sie drapie ,ale mysle ze za 3 godziny po podaniu sterydu znacznie swiad sie zmniejszy.
Krecinka jednym susem wskoczył na łózko .Wet mój oszacował go na około 10 lat .
Zdjec mam mase ale dzisiaj pewno ich nie wstawie.
Dziekuje wszystkim za pozytywne myslenie i trzymajmy kciuki za jak najszybsze wyleczenie Krecika
W tajemnicy Krecik musi miec drobną wade genetyczna .Ma w jednej tylnej łapce az 7 małych pazurków.
Jest super grzeczny i bardzo sie przytula,Wybitnie pragnie bliskosci człowieka.
Całuje Was mocno -buziaki od KRECIKA:buzi::buzi::buzi:.