Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 962
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sluchajcie, czy ktoś z osob, widzących te zdjęcia,mogłby je scisgnac i wstawic jeszcze raz na innym serwerze, np imageshack? Ja niestety mimo restartu przegladarki, komputera nadal nie widzę tych zdjęć

Posted

[quote name='AnkaG']O ile się nie mylę to na fundację EMIR można przeznaczyć 1 % podatku. Czy ktoś to może potwierdzić? Jest na liście organizacji pożytku publicznego.

Organizacja Pożytku Publicznego Nr KRS 0000148346;
wszystkich proszę o łaskawośc dla naszych psów ( sami widzicie w jakim są stanie ) i z góry dziekuję za okazane serce
EMIR

Posted

Ania W napisał(a):
Ja nie widziałam ale już widzę...Zaplątało się też jedno zdjęcie Emi :-(

zdjęcie Emi to z pośpiechu; reszta jej zdjęć na wąku Emi

Posted

Sabina02 napisał(a):
Blagam Was ratujcie go!!!!!!!!!!!!:placz: :placz: Pomoge finansowo! Juz przekazalam do AFN 200 zl na Krecika. Przekaze wiecej. Tylko prosze, nie dajcie mu umrzec! Nie mieszkam w Polsce juz od 17 lat, sama nie moge go przygarnac i nie wiem kto by mogl. Ale obiecuje, dam jak najwiecej pieniazkow bede mogla! Napiszcie tylko na co i ile. Pomozcie mu, blagam!

wszyscy stramy się mu pomóc; niestety nasza pomoc jest o wiele czasu spóźniona; wyniki badań moga być za ok 3 -4 tyg; ja swoją decyzję podejmę w oparciu o diagnozę i decyzję lekarza.
Co to znaczy:' nie dajcie mu umrzeć"? jakie my mamy prawo skazywać go na cierpienie? w imię czego? spokoju własnego sumienia? To egoizm!
EMIR

Posted

Czy już wiadomo, kiedy będą pełne wyniki i jakie są realne szanse Kreciątka ?

Bardzo prosimy o pomoc finansową na leczenie małego Krecika !!!!!
Każda wpłata pomoże w sfinansowaniu leczenia - w przypadku Krecika jest ono kosztowne i długotrwałe !!!!!!!

Posted

emir napisał(a):
wszyscy staramy się mu pomóc; niestety nasza pomoc jest o wiele czasu spóźniona;
EMIR

Wszystko to, co czytam ostatnio o Węgrowie, mnie poraza. Mam oczywiście świadomosc specyficznych uwarunkowań, tego, ze po części własciwie nie ma wyjścia, ale tego typu sytuacje- w połaczeniu z pomoca, ktora temu miejscu została udzielona, także finansowa, co umożliwiało leczenie psa- mnie coraz bardziej burzy. To po prostu niedopuszczalne, co tam się dzieje psom. Przykro mi bardzo , ale milosc nie stanowi usprawiedliwienia wszystkiego, jesli ktoś nawet twierdzi, ze kocha zwierzęta, ale ta milosc jest chora i przynosi takie skutki, jakie przyniosła Krecikowi- to tzreba temu przeciwdzialać. Zaniechanie leczenia psa, udzielenia mu pomocy medycznej, trzymanie na uwiezi powodującej uszkodzenie ciala- to wszystko prawie na granicy znęcania się.
W zasadzie nie wiem do kogo kieruję te slowa, chyba tak mam ochotę wykrzyczeć- te wszystkie suczki w ciazy stamtad wychodzące, nieleczone psy, warunki, w jakich psy zyja i jednoczesnie niezagospodarowane nowe, cieple budy przez długi okres- to wszystko mną telepie :(
I podziwiam Cię Emir, bo wiem, jakiego samozaparcia wymaga od Ciebie wyciaganie stamtad kolejnych psów i jakie masz przez to problemy, także prawne. Naprawde- czapki z głow ...

Jeszcze teraz zobaczylam te zdjęcia wstawione przez Imance- przeciez on ma na podbrzuszu zrosty, zrogowaciała skorę, to okropne jest. Nie ma przez to problemów z całatwieniem potrzeb fizjologicznych?

Posted

pamiętacie psa Ognika <*> ...on chyba jeszcze gorzej wyglądał (o ile to możliwe) a jednak lekarze stwierdzili, że można go wyleczyć i nie trzeba usypiać...także nie zawsze sam wygląd odrazu sugeruje eutanazję...niestety straż dla zwierząt nie miała ochoty leczyć...poczekajmy więc na wyniki badań...

emir chyba Sabine nie miała nic złego na myśli, żeby odrazu o egoiźmie pisać....poprostu chce pomóc psu...

Posted

[quote name='Aga_Mazury']pamiętacie psa Ognika <*> ...on chyba jeszcze gorzej wyglądał (o ile to możliwe) a jednak lekarze stwierdzili, że można go wyleczyć i nie trzeba usypiać...także nie zawsze sam wygląd odrazu sugeruje eutanazję...

No wlasnie. Zobaczcie dla porownania jak wygladaja te labradory-zauwazcie te szare kolory, plamy, wylysiale miejsca na skorze-to wszystko byl swierzbowiec skorny. Nie jestem wetem, byc moze to na podbrzuszu tez jest swierzbowiec skorny i jak to przy swierzbowcu skora zaifekowana jest bakteryjnie tez. Uwierzcie mi Fela przez to miala tez opuchniete narzady rodne, jakby mial caly czas cieczke. Lapy, podbrzusze, przez siersc przeswitywala jakby szara skora.
http://www.arkastrefa.fora.pl/viewtopic.php?t=112

I jeszcze jedno,zobaczcie Psotke-wydawaloby sie, ze beznadziejny przypadek a jednak!
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=13947&highlight=starachowickie+staruszki

Bez ostatecznej diagnozy nie wolno wyrokowac.

Posted

emir napisał(a):
wszyscy stramy się mu pomóc; niestety nasza pomoc jest o wiele czasu spóźniona; wyniki badań moga być za ok 3 -4 tyg; ja swoją decyzję podejmę w oparciu o diagnozę i decyzję lekarza.
Co to znaczy:' nie dajcie mu umrzeć"? jakie my mamy prawo skazywać go na cierpienie? w imię czego? spokoju własnego sumienia? To egoizm!
EMIR

EMIR:

Przez "nie dajcie mu umrzec" mialam na mysli zebyscie zrobili wszystko zeby wyzdrowial. I oczywiscie nie mialam na mysli braku waszych checi, tylko braku mozliwosci np. finansowych. Nie chce nikogo skazywac na cierpienie, poprostu chcialabym zeby wyzdrowial. Nie jestem egoistka i sumienie mam spokojne, bo nikogo nie skrzywdzilam. Ty za to jestes bardzo niemila.

Pozdrawiam!

Posted

Emir, Sabina- :mad: dosyc !! :)
Sabina, musisz wiedziec, emir dziala w fundacji zajmującej sie krzywdzonymi zwierzetami, zawsze i wszedzie jest na pierwszej linii, jezdzi po calej Polsce i pomaga zwierzakom- takim skrzywdzonym jak krecik- przez bezmyślnosc, ale i duzo bardziej przez okrucienstwo. To może powodować, ze jest czasem niecierpliwa w stosunku do ludzi, ale to wynika nie z burkliwosci, a po prostu chyba ze zmeczenia pewnymi sytuacjami. Czasem bywa ostra, to prawda, ale to wszystko ma w podtekscie dzialanie na rzecz i dla dobra zwierzat.
Emir- czasem to, co się pisze, nie moze odzwierciedlac wszystkiego, co sie na dany temat mysli. Czasem w postach wychodza z ludzi takie najczystsze emocje. Sabina jest w stanach i mimo to sledzi nasze dogo i jak moze- finansowo stara się ponóc tym najbardziej potrzebującym. To moze rodzic bezradnosc, bo nic innego nie mozna zrobic- tylko prosić, by ratowano psa. taki apel zupelnie nie musi miec w podtekscie egoizmu, a być krzykiem za zwierzakiem.
I bardzo prosze nie spinac się tu!! :)
- ja wiem, Emir, ze mozesz być bardzo zmeczona i czasem ciezko powstrzymac irytację :)
To sobie pomediowalam ;)

Posted

Kreciątko jest w dobrych rękach - tego można być pewnym !!!!

I jestem podobnego zdania jak Arka - przed ostatecznymi wynikami nie ma co wyrokować !!!!
Dla pocieszenia samych siebie można liczyć na decyzję o leczeniu, jednak jak napisała Emir spodziewajmy się każdej możliwości.

Nadzieja, że Kreciątko można będzie leczyć jest wciąż z nami !!!!

Bardzo prosimy o pomoc na leczenie małego !!!!!

I dziękujemy Sabina02 - wiem, że zależy Ci na tym jedynie, by mały Krecik nie cierpiał.

Emir może czasem bywa troszkę niemiła i bardzo konkretna, ale to czym się zajmuje naprawdę potrafi wyszarpać nerwy człowieka do ostatniego strzępka.
Niewątpliwie kocha zwierzęta ponad wszystko !!!
To naprawdę szczęście, że zwierzęta mają Emir.

Posted

[quote name='przyjaciel_koni']Kreciątko jest w dobrych rękach - tego można być pewnym !!!!

I jestem podobnego zdania jak Arka - przed ostatecznymi wynikami nie ma co wyrokować !!!!
Dla pocieszenia samych siebie można liczyć na decyzję o leczeniu, jednak jak napisała Emir spodziewajmy się każdej możliwości.

Nadzieja, że Kreciątko można będzie leczyć jest wciąż z nami !!!!

Bardzo prosimy o pomoc na leczenie małego !!!!!

I dziękujemy Sabina02 - wiem, że zależy Ci na tym jedynie, by mały Krecik nie cierpiał.

Emir może czasem bywa troszkę niemiła i bardzo konkretna, ale to czym się zajmuje naprawdę potrafi wyszarpać nerwy człowieka do ostatniego strzępka.
Niewątpliwie kocha zwierzęta ponad wszystko !!!
To naprawdę szczęście, że zwierzęta mają Emir.

Jestem zawsze konkretna i "troszke niemiła" to eufemizm spowodowany Twoją wobec mnie uprzejmością - jestem rozwścieczona, bardzo niemiła, obesowa i nawet grubiańska zawsze , kiedy przez nas ludzi cierpia i giną zwierzęta a ja widząc ich krzywdę tak mało mogę pomóc;
EMIR

Posted

emir napisał(a):
Jestem zawsze konkretna i "troszke niemiła" to eufemizm spowodowany Twoją wobec mnie uprzejmością - jestem rozwścieczona, bardzo niemiła, obesowa i nawet grubiańska zawsze , kiedy przez nas ludzi cierpia i giną zwierzęta a ja widząc ich krzywdę tak mało mogę pomóc;
EMIR

No i dzięki temu tak wiele istnień wydarłaś cierpieniu i ocaliłaś tyle istnień. :loveu:
Kapelusze z głów dogomanio.

Sabinko2, uśmiechnij się i nie bocz. Bądż z nami.
Ja-widziałam. Widziałam jak to jest u Emir i widziałam także wspaniałe efekty jej heroicznej walki. Znam Emir przedobre serce bo ono wyziera z każdego psiego usmiechu jaki widziałam.
A my? My możemy tylko jej pomagać i ją wspierać jak możemy.
Człowiek mniej obecesowy- nie miałby połowy jej efektów. To wulkan energii i u niej nie ma spraw przegranych. I bardzo dobrze :p

Posted

Jak się czuje Kreciątko? Wróciam po dugiej nieobecności i mam mao czasu żeby teraz czytać caly wątek. Napiszcie mi dogomaniacy czy Krecik cierpi, popiskuje, czy nie ma w nim woli życia. Bo dopóki pies ma wolę życia warto czekać z eutanazją. Wiem, bo sama przez to przechodziam. :placz:
Jaka jest kondycja Krecika?

Posted

O ile on ma tak mało siersci przydałabyby mu się budka kocia.???(wprawdzie nie nowa)
Moge ofiarować.Taki skryty w niej miałby cieplej.
Tylko nie wiem jak dostarczyć?

Posted

Bea,

Probowalam juz sie nie wypowiadac na forum na temat tego zajscia z Emir, bo nie po to tu zagladam, ale widze ze temat jest dalej podtrzymywany, wiec na zakonczenie powiem tyle...

Ja sie nie bocze, tylko poprostu bronie przed bezpodstawnym atakiem na moja osobe. To ze po tym swiecie chodzi tyle podlych i zlych ludzi to naprawde nie powod zeby sie na mnie wyzywac..."To nie ja bylam Ewa..."
A stresy to wiekszosc ludzi ma, i Emir i ja i pewnie Ty, wiec pisanie ze sie jest aroganckim ze stresu to jest marne usprawiedliwienie. Ja chce tylko pomoc tym psiakom jak moge, nie skazywac ich na cierpienie.

Na tym zakoncze ta bezsensowna dyskusje, bo nie jestem tu dla dla afer i kazdy nastepny post na ten temat bedzie przezemnie ignorowany.

Pozdrawiam wszystkich!

P.S. A Emir powinna zauwazyc ze jestem z Nia a nie przeciwko Niej.