Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 962
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czekamy na wyniki badań będziemy wiedzialy na czym stoimy.....
z Krecikiem jest b. źle....:-(
może jutro Emir da rade opisać calą dramatyczną sytuacje Krecika.

Posted

Krecik ma bardzo rozlegle zmiany na skórze , latwiej powiedzic czego on nie ma, ale nie chce przekręcić więc poczekajmy na Gamonia lub Emir.

Posted

To ja tu wkopiuje post ARKA z wegrowskiego, to co dotyczy Krtka:
ARKA: Krecik wegrowski dzis zabrany przez Emir tez byl w lecznicy. Boszeee jakie ten psina ma zmiany skorne!! szyja i ta obrozysko jeszcze dodakowo, to masakra-zmiany na grzbiecie, wokol oczu tez juz sa..nuzeniec i moze jeszcze cos!
Nie widzialam jego podbrzusza-bo cos widocznie sie zagapilam lub do Emi przemawialam. Pracie i podbrzusze podobno masakra! moga to byc zmiany nowotworowe. Krecik, jak wet powiedzial, ma ok 12 lat. Zabki faktycznie bardzo mizerowate-przod szczegolnie. Mile, bardzo mile malenstwo-jak ten babsztyl mogl trzymac takiego malutkiego psiaka na łancuchu!!

Wet. pobral zeskrobiny i juz wyslalam do lab!

Zdjecia beda dzis! Emir w klinice robila.

Posted

[quote name='gamoń']Nie wiem czy Emir bedzie mial sily aby tu dzis napisac, wiec pisze ja troche.
Spotkalysmy sie w lecznicy bo Emi(ta zgwalcona sunia) byla na kroplowce i Krecik wegrowski dzis zabrany przez Emir tez byl w lecznicy. Mowila mi ze zabrala cztery psiaki-nie wiem dokladnie ktore, wiem ze jakas sunie
Krecik-powiem jedno-tej calej p.J i powiatowemu wetowi, to malo jest to:mad: :mad: :mad:

Boszeee jakie ten psina ma zmiany skorne!! szyja i ta obrozysko jeszcze dodakowo, to masakra-zmiany na grzbiecie, wokol oczu tez juz sa..nuzeniec i moze jeszcze cos!
Nie widzialam jego podbrzusza-bo cos widocznie sie zagapilam lub do Emi przemawialam. Pracie i podbrzusze podobno masakra!:placz: :placz: moga to byc zmiany nowotworowe. Krecik, jak wet powiedzial, ma ok 12 lat. Zabki faktycznie bardzo mizerowate-przod szczegolnie. Mile, bardzo mile malenstwo-jak ten babsztyl mogl trzymac takiego malutkiego psiaka na łancuchu!!:mad: :mad: :angryy: :angryy:

Wet. pobral zeskrobiny i juz wyslalam do lab!

Zdjecia beda dzis! Emir w klinice robila.

No i oczywisce, ZNÓW, byla afera z policja, ze Emir kradnie psy!:angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :mad: :mad: :mad:

To wypowiedź Arki.

Ja po rozmowie z Emir jestem załamana i płaczę.:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(
Jest bardzo,bardzo źle.:shake: :shake: :shake: :shake:

A ja mam prośbę - nie do końca jest dla mnie jasne, czy Krecik został definitywnie zabrany z Węgrowa !!!!!!!!
Bardzo proszę o informację, bo osoby deklarujące pomoc powinny wiedzieć, gdzie mają przekazywać środki dla Kreciątka !!!!

No i koniecznie chcę być pewna, że Krecikowi udzielono pomocy !!!!
Tam nie może zostać !!!!!

Posted

Ja też czekam na nr. konta.

Spokojnie, przeczytalam na wątku węgrowskim, że Emir udało się wyrwać kilka psów. Wierzę, że nie da Krecikowi wrócić do tego piekła, a winni za doprowadzenie psa do takiego stanu, odpowiedzą za to.

Posted

Krecik nie wróci już do schroniska w Węgrowie, bo jego stan jest bardzo cięzki. Nie wiem na jakie konto mają wpływac pieniądze. Najlepiej jesli Emir wypowie się w tej kwestii

Posted

sorry, jesli powtarzam się z informacją, ale nie mam w tym momencie czasu, żeby czytać cały wątek, a to jest ważna i dobra wiadomosc oznaczająca sporą pomoc finansową :)

[quote name='Sabina02']Witam:
Od kilku tygodni podpatruje dogomania.pl forum i bardzo chce pomoc cierpiacym pieskom. Mieszkam w USA wiec z tak daleka pomoc z mojej strony niestety moze byc tylko finansowa.Dzisiaj wyslalam pieniazki przelewem na AFN w kwocie $325 (okolo 1000 zl). Powinne byc na koncie w przyszly piatek. Powiedziano mi ze pieniazki te beda na koncie w dolarach i najlepiej je tak wybrac bo bank strasznie "zdziera" przy wymianie na zlotowki, wiec lepiej wymienic je w kantorze zeby bylo wiecej dla pieskow.
Bardzo chcialabym pomoc Krecikowi, tu jest jego link:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32445

Bardzo prosze przekazac na Niego $100,
a tu link do niej :)
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23307&page=123

Posted

siedza i trzesa sie ze zimna w schronisku,schroniskach.Pieski blagaja o dokladne przejzeniu ich skory.Juz rozzedzenie siersci ,albo maly ubytek wlosow w postaci plackow,miedzy lapkami ,na glowie,czy brzuszku,powinno byc pierwszym sygnalem do niepokoju i zrobienia zeskrobiny na posiew.Pora zimowa,wilgoc i oslabienie sa przyczyna do zachorowan .

Posted

siedza i trzesa sie ze zimna w schronisku,schroniskach.Pieski blagaja o dokladne przejzeniu ich skory.Juz rozzedzenie siersci ,albo maly ubytek wlosow w postaci plackow,miedzy lapkami ,na glowie,czy brzuszku,powinno byc pierwszym sygnalem do niepokoju i zrobienia zeskrobiny na posiew.Pora zimowa,wilgoc i oslabienie sa przyczyna do zachorowan .

Posted

Ania W napisał(a):
Mam też zdjęcia Krecika...Jest źle , bardzo źle... :-(Zmiany sa bardzo rozległe i patrzenie na nie jest bardzo przygnębiające. Emir czeka jeszcze na pełną diagnozę ale niestety nie należy spodziewać się cudu...

czekamy na zdjęcia....

Posted

[quote name='przyjaciel_koni']Ja to aż się boję tych zdjęć !!!!
Muszę was przygotować...Jest mi ogormnie przykro, ale stan Krecika jest bardzo ciężki. Mam nadzieję, że Emir też się wypowie, chociaż jeszcze czeka na ostateczną diagnozę. Na razie wiadomo, że Krecik ma wszystko : nużeńca, świerzb i gronkowca...Do tego dochodzą zmiany nowotworowe na podbrzuszu. Rokowania są takie, że myślę , że trzeba będzie podjąć trudną decyzję...
Zmiany na grzbiecie (są pokryte lekarstwem)

Szyja - wytarta od obroży ( Krecik był na łańcuchu)