Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zenobiusz flores napisał(a):
A co zainteresowalo ja w tym akurat watku ?

Zaznaczam, ze ma prawo sie interesowac watkiem jakim chce , nie mam nic przeciwko temu .

Myślę, że chciała pomóc - to się jeszcze wbrew pozorom zdarza :lol: Choć wiem, ze trudno w to uwierzyć :lol:

• Replies 660
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Facet jest control freak .

Uzywa tez, niestety, szantazu .

Mi to obojetne do pewnego stopnia bo jak sie wkurze to pojde na policje i tyle , jestem obywatelem innego panstwa niz polskie i sprawa moglaby miec dla Paczka
bardzo przykry obrot , bo to nic przyjemnego byc oskarzonym o terroryzm i miec kartoteke w tym wzgledzie a sa bardzo przeczuleni na tym punkcie, zwlaszcza teraz ,, ale jest mi bardzo przykro i niezrecznie , ze zrobil to w stosunku do innych osob ktore zabraly tu glos .

Przepraszam te osoby , ze z mojego powodu staly sie obiektem szantazu Paczka .

Bardzo , bardzo przepraszam . Nie wymienie ich nicka bo nie wiem czy sobie by tego zyczyly , choc ci, ktorzy sledza watek i nie daja sie zwiesc Paczkowi , wiedza o co chodzi .

Jeszcze raz bardzo przepraszam i chcialabym napisac jak bardzo cenie te osoby oraz ich odwage zeby pomimo szantazu , wypowiedziec sie publicznie .

Co do Betbet, to nie znam jej, po tym co tu przeszlam bede potrzebowala rekomendacji, referencji i tak dalej .

Nie wiem czy te osoby to czytaja, ale chcialam je przeprosic jeszcze raz .

Posted

Zgłaszam sie jako bezpłatny dom tymczasowy dla Poli - od przyszłej soboty, jak już będę po tych swoich służbowych wyjazdach. Zajmę się leczeniem, badaniami sterylizacją, poszukam jej domu. Jak mi się udało w zeszłym roku z 15 psami, to i teraz sie uda. I nie oddam Paczkowi.

Posted

malagos napisał(a):
Zgłaszam sie jako bezpłatny dom tymczasowy dla Poli - od przyszłej soboty, jak już będę po tych swoich służbowych wyjazdach. Zajmę się leczeniem, badaniami sterylizacją, poszukam jej domu. Jak mi się udało w zeszłym roku z 15 psami, to i teraz sie uda. I nie oddam Paczkowi.

hahaaaaaa! cieszé sié z rehabilitacji Malgosiu.

Zenobiusz, malagos jest wetem i bardzo szanowaná dogomaniaczká. Osobiscie gwarantujé ze u Niej pies bédzie mial dobrze i wszystko odbédzie sié jak powinno.

Te 15 psów to adopcje Malgosi tymczasów :>

Moze zeby nie bylo cyrku, niech sunia zostanie u Zenobiusza dopóki moze, bo tam jest jej dobrze i jest leczona a do 3 czerwca (?) trzebaby znalezc jej transport do malagos. Bo wyjezdzasz 3go czerwca tak?

Posted

Nie , przelozylismy termin wylotu .

A tu podaje link do watku Azora ktorym tez zAjal sie Paczek i watek jakos obumarl......jakos nikt nie interesuje sie Azorem - a szkoda .........http://www.dogomania.pl/threads/201840-M%C5%82ody-ma%C5%82y-Azor-z-ok.Pu%C5%82tuska-ju%C5%BC-u-Tattoi-oczekuje-na-zabranie-do-DS/page14

Moze tez ktos bylby chetny na DT dla niego ? teraz jest w p la t n y m DT za ktory podobno placi Paczek a przeciez moglby ktos go wziac na BDT.
Ja nie zdecydowalam sie na niego bo mam psa w domu , ktory akceptuje t y l k o suczki .
Azor nie jest duzym psem - a do tego jest naprawde swietnym, madrym psem - jak wszystkie psy na dogo - w odroznieniu od ludzi chyba .

Posted

emilia2280 napisał(a):
hahaaaaaa! cieszé sié z rehabilitacji Malgosiu.

Zenobiusz, malagos jest wetem i bardzo szanowaná dogomaniaczká. Osobiscie gwarantujé ze u Niej pies bédzie mial dobrze i wszystko odbédzie sié jak powinno.

Te 15 psów to adopcje Malgosi tymczasów :>

Moze zeby nie bylo cyrku, niech sunia zostanie u Zenobiusza dopóki moze, bo tam jest jej dobrze i jest leczona a do 3 czerwca (?) trzebaby znalezc jej transport do malagos. Bo wyjezdzasz 3go czerwca tak?

Warunki, wiek, dlaczego, po co , kontakty, dokladne miejsce zamieszkania , kto jeszcze zna, kto jeszcze da rekomendacje i referencje ? Prosze o kontakty do domow w ktorych sa wyadoptowane psy .

Posted

Warunki, wiek, dlaczego, po co , dokladne miejsce zamieszkania , kto jeszcze zna, kto jeszcze da rekomendacje i referencje ?

Ja znam, malagos miała psiaki zarówno z Nowodworu, jak i z Zamościa, prosto ze schronisk - zawsze były zaopiekowane, trafiały do dobrych domów czekając w DT do czasu, aż nie pojawi się najlepszy dom dla danego psa, a nie byle jaki dom. Prócz tego opieka weterynaryjna na miejscu, wszystkie suczki miały robione odpowiednie badania, gdy coś było niejasne, do tego wydawane zawsze po sterylkach. Stały kontakt z malagos miałyśmy, stałe relacje i zdjęcia.

Posted

[quote name='zenobiusz flores']Nie , przelozylismy termin wylotu .

A tu podaje link do watku Azora ktorym tez zAjal sie Paczek i watek jakos obumarl......jakos nikt nie interesuje sie Azorem - a szkoda .........http://www.dogomania.pl/threads/201840-M%C5%82ody-ma%C5%82y-Azor-z-ok.Pu%C5%82tuska-ju%C5%BC-u-Tattoi-oczekuje-na-zabranie-do-DS/page14

Moze tez ktos bylby chetny na DT dla niego ? teraz jest w p la t n y m DT za ktory podobno placi Paczek a przeciez moglby ktos go wziac na BDT.
Ja nie zdecydowalam sie na niego bo mam psa w domu , ktory akceptuje t y l k o suczki .

oki, to super, ale powiedz nam czy jest jakas konkretna data, chyba musisz miec jakies plany odnosnie terminu powrotu do domu?

a Azorek chyba adoptowany, zalozycielka wátku pisze: Azor jest na BDT, a za kastrację płaci przyszły DS, czyli Paczek .

to jest ostatni wpis na wátku, nie dementowany przez Paczka wiec chyba temat zamkniety, czy jest moze inaczej?

Posted

[quote name='zenobiusz flores']Nie , przelozylismy termin wylotu .

Ja nie zdecydowalam sie na niego bo mam psa w domu , ktory akceptuje t y l k o suczki ...............

Posted

Warunki, wiek, dlaczego, po co , dokladne miejsce zamieszkania , kto jeszcze zna, kto jeszcze da rekomendacje i referencje ? Prosze o kontakty do domow w ktorych sa wyadoptowane psy .

Ba! Malagos miejscowosc ma podaná w podpisie, co wiécej, nie jest osobá anonimowá, jesli zechcialabys poczytac wpisy malagos, dowiesz sié wielu rzeczy o Niej, m.in. ze jest naszá pro-zwierzécá radná w swojej gminie :p

a poza tym, jesli osobiscie zwrócisz sié do malagos na pw czy maila, jestem pewna ze nie omieszka odpowiedziec na Twoje pytania sama, nie bédzie adresu i wieku na wátku pisac :diabloti:

Posted

Przekladamy dzis wylot co najmniej o miesiac . W tej sytuacji nie wykluczamy adopcji psa i musicie sie z tym liczyc . Szczerze - to wolalabym zeby znalazl sie odpowiedzialny DS - juz szkoda Szczurka na ciagle zmiany miejsca i ludzi .

Pies bedzie mial dopiero robione badania - niewykluczone, ze ma chora watrobe i trzustke .

Niestety, ale od wczoraj stosujemy metode ograniczonego zaufania , sorry :-x . A powinnismy od przedwczoraj .

Posted

Przekladamy dzis wylot co najmniej o miesiac . W tej sytuacji nie wykluczamy adopcji psa i musicie sie z tym liczyc . Wolalabym zeby znalazl sie odpowiedzialny DS - juz szkoda Szczurka na ciagle zmiany miejsca i ludzi .

Pies bedzie mial dopiero robione badania - niewykluczone, ze ma chora watrobe i trzustke .
..............

Posted

Sytuacje stawiamy dzis jasno - jesli , p o d k r e s l am - jesli - Szcurek ma chora watrobe lub trzustke i nie uda sie ustawic lekow wobec czego podroz narazi ja na dodatkowe stresyi cierpienia - wtedy Szczurek bedzie poszukiwal najlepiej Ds lu,b jesli biorac pod uwage mozliwosci czasowe , Dt . Jeden pies w Ds czy Dt moze byc a nawet jest re k o m e n d o w a n y - Szczurek jest przyzwyczajony do j e d n e g o psa . Pierwsz kroki na spacerach stawiala przy Zenku i widac, ze jego obecnosc na tychze spacerach dodaje jej pewnosci . Wiecej niz j e d e n raczej nie zeby jej nie zdominowaly .

Jesli uda sie ustawic leki tak, ze nie bedzie wymiotowala jadac samochodem - Zenkowi udalo sie tak ustawic leki - i dostaniemy rekomendacje weta , ze podroz jej nie zaszkodzi to wtedy Szczurek bedzie przez nas adoptowany .

Byc moze jej watroba i trzustka jest ok, ale majac doswiadczenie z Zenkiem , ktory mial podobne objawy - wymioty w czasie jazdy samochodem, brzydki zapach z paszczy i widzac, ze Szczurek nie przybiera na wadze mimo czestego karmienia malymi porcjami - jestem pelna obaw .

Dlatego Dt czy tez Ds musi miec swiadomosc i musi go byc s t a c na leki i opieke weterynaryjna - ja uznaje siemie lniane jako tanie i bezpieczne ale jednak w tak powaznych sprawach jako lekarstwo bardziej w s p o ma g a j a c e .

Posted

[quote name='zenobiusz flores']Sytuacje stawiamy dzis jasno - jesli , p o d k r e s l am - jesli - Szcurek ma chora watrobe lub trzustke i nie uda sie ustawic lekow wobec czego podroz narazi ja na dodatkowe stresyi cierpienia - wtedy Szcurek bedzie poszukiwal najlepiej Ds lu,b jesli biorac pod uwage mozliwosci czasowe , Dt . Jeden pies w Ds czy Dt moze byc a nawet jest re k o m e n d o w a n y - Szcurek jest przyzwyczajony do j e d n e g o psa . Pierwsz kroki na spacerach stawiala przy Zenku i widac, ze jego obecnosc na tychze spacerach dodaje jej pewnosci . Wiecej niz j e d e n raczej nie zeby jej nie zdominowaly .

Jesli uda sie ustawic leki tak, ze nie bedzie wymiotowala jadac samochodem - zenkowi udalo sie tak ustawic leki - i dostaniemy rekomendacje weta , ze podroz jej nie zaszkodzi to wtedy Szcurek bedzie przez nas adoptowany .

Byc moze jej watroba i trzustka jest ok, ale majac doswiadczenie z Zenkiem , ktory mial podobne objawy - wymity w czasie jazdy samochodem, brzydki zapach z paszczy i widzac, ze Szcurek nie przybiera na wadze mimo czestego karmienia malymi porcjami - jestem pelna obaw .

Dlatego Dt czy tez Ds musi miec swiadomosc i musi go byc s t a c na leki i opieke weterynaryjna - ja uznaje siemie lniane jako tanie i bezpieczne ale jednak w tak powaznych sprawach jako lekarstwo bardziej w s p o ma g a j a c e ....................

Posted

zenobiusz odpowiem poniekąd na Twoje pytania tutaj, na te z pw także.

Rekomendacje? Myslę, że brązowa, akucha, Kana, gameta, może jeszcze hm... malawaszka by coś tam powiedziała, może Isadora - bo miałam też jamniki. Myślę, że Pomorski Koci Dom tymczasowy zna mnie też, bo miałam od nich kociaki. Nie biorę psów hurtem, miałam długą przerwę, bo nie mogłam sobie pozwolić z powodów lokalowych na DT.

Co mnie zainteresowało w wątku - sama mnie na niego zaprosiłaś. Może nie bezpośrednio, ale napisałaś na którymś z trójmiiejskich wątków gdzie siedzimy z brązową, że masz tymczas i podałaś link. Mam odgrzebać, czy jest wiara na słowo?

Dlaczego zaczęłam się udzielać - bo zauwazyłam w co się wplątałaś, oraz to, że naprawdę starych dogomaniaków trochę wyprowadzasz z równowagi. A choć nie wszystkich znam osobiście, to przewijają mi się na niektórych watkach i uważam, że nie ma co dodatkowo ich denerwować. Wystarczająco się naużerają z ludźmi w życiu.

Stąd wysłałam pw do malagos, żeby się tak bardzo nie denerwowała (bo kojarzę ją z kilku wątków pozytywnie), stąd mój telefon do... kurka, nick mi wyleciał, na N... (jaki wstyd, wybacz, zapomniałam).

Nie sądziłam, że nasza rozmowa jest jakaś super tajna. Wydawało mi się, że spokojnie odpisujesz na spokojne i rzeczowe pytania zadawane w pw. A kwestia badań czy bycia ewentualnie domem stałym, to chyba nic strasznego. Ale wybacz jesli zawiodłam zaufanie. Nie pcham się do bycia DT bo akurat mam oko na tego psa, czy coś. Nie, nie, po prostu chciałam Ci pomóc. ale jeśli ta pomoc będzie zbędna to nawet się ucieszę, bo to może oznaczać, że mała ma dom.

Czasem chcę dobrze. Za dobrze. Próbowałam uspokoić i wyjaśnić atmosferę oraz sytuację na wątku. Ty pogrywałaś, bo miałaś dość i ok, rozumiem to. Ale wiele osób odchodziło do zmysłów. Dla nikogo nie bylo to zdrowe. Może zabawiłam sie w rozjemcę, a taki często obrywa. Mogę oberwać, nie ma sprawy, grunt że się uspokoiło.

Jesli jest wola i chęć dalej podtrzymuję, że jutro w pracy klece ogłoszenia.

Posted

[quote name='mtf zalesie']moze zamiast sie klocic ktorys dt pomoze suce w ciazy,sterylke mozna zrobic jest miejsce ale nie ma na hotel po zabiegu http://www.dogomania.pl/threads/207901-jestem-w-ci%C4%85%C5%BCy-a-pomocy-znik%C4%85d-%28-LUNA-b%C5%82aga-o-pomoc-%C5%9Awiercze-mazowieckie
Ależ przeczytaj i ten wątek, sterylizacja i tu gra główna rolę, zenobiusz nas robi w konia, strasznie ją to bawi i ja zaczynam się też dobrze bawić :)
Rewelacja!
:)
Czekam na Polę. Dla Ciebie, zenobiusz, to zaszczyt, ze odzywam się i chcę psa, który jest u Ciebie.

Posted

Jedną dobę mnie nie było a czytania jak z kilku dni.
Szaleństwo ciotek:-) Bez sumienia kobity:-)

Rozumiem Zenobiusz, że do początku lipca jesteś w w-wie. Czyli jest kilka tygodni na badania i diagnozę.
Mam nadzieję, że stan Poli spowodowany jest niedożywieniem, niewłaściwym karmieniem, warunkami życia.
Koszty obecnie ponosisz sama, tak zostanie nadal...?

Jeśli Zenobiusz wyrazisz chęć spotkania, oczywiście nie miałabym nic przeciwko, nawet gdyby to miała być ławka w parku:-)

Uważam, że jeśli znajdzie się dobry dom stały, to Polę można oddać jak będzie zdiagnozowana, żeby ludzie mieli świadomość czego się spodziewać, żeby nie wróciła po pół roku, z powodu zbyt dużych kosztów itp.
I oczywiście powinna być oddana wysterylizowana. Tak, wiem, mam obsesję na punkcie sterylki:-)

Posted

Betbet napisał(a):
zenobiusz odpowiem poniekąd na Twoje pytania tutaj, na te z pw także.

Rekomendacje? Myslę, że brązowa, akucha, Kana, gameta, może jeszcze hm... malawaszka by coś tam powiedziała, może Isadora - bo miałam też jamniki. Myślę, że Pomorski Koci Dom tymczasowy zna mnie też, bo miałam od nich kociaki. Nie biorę psów hurtem, miałam długą przerwę, bo nie mogłam sobie pozwolić z powodów lokalowych na DT.

Co mnie zainteresowało w wątku - sama mnie na niego zaprosiłaś. Może nie bezpośrednio, ale napisałaś na którymś z trójmiiejskich wątków gdzie siedzimy z brązową, że masz tymczas i podałaś link. Mam odgrzebać, czy jest wiara na słowo?

Dlaczego zaczęłam się udzielać - bo zauwazyłam w co się wplątałaś, oraz to, że naprawdę starych dogomaniaków trochę wyprowadzasz z równowagi. A choć nie wszystkich znam osobiście, to przewijają mi się na niektórych watkach i uważam, że nie ma co dodatkowo ich denerwować. Wystarczająco się naużerają z ludźmi w życiu.

Stąd wysłałam pw do malagos, żeby się tak bardzo nie denerwowała (bo kojarzę ją z kilku wątków pozytywnie), stąd mój telefon do... kurka, nick mi wyleciał, na N... (jaki wstyd, wybacz, zapomniałam).

Nie sądziłam, że nasza rozmowa jest jakaś super tajna. Wydawało mi się, że spokojnie odpisujesz na spokojne i rzeczowe pytania zadawane w pw. A kwestia badań czy bycia ewentualnie domem stałym, to chyba nic strasznego. Ale wybacz jesli zawiodłam zaufanie. Nie pcham się do bycia DT bo akurat mam oko na tego psa, czy coś. Nie, nie, po prostu chciałam Ci pomóc. ale jeśli ta pomoc będzie zbędna to nawet się ucieszę, bo to może oznaczać, że mała ma dom.

Czasem chcę dobrze. Za dobrze. Próbowałam uspokoić i wyjaśnić atmosferę oraz sytuację na wątku. Ty pogrywałaś, bo miałaś dość i ok, rozumiem to. Ale wiele osób odchodziło do zmysłów. Dla nikogo nie bylo to zdrowe. Może zabawiłam sie w rozjemcę, a taki często obrywa. Mogę oberwać, nie ma sprawy, grunt że się uspokoiło.

Jesli jest wola i chęć dalej podtrzymuję, że jutro w pracy klece ogłoszenia.

Ok . Dzieki za ogloszenia - moga byc w rejonie Trjmiasta - ja podjade . Gdyby tak.....maly domek z ogrodkiem i kochajacymi psiaki ludzmi ...........takie marzenia .................

Dziekuje wszystkim za odzew i bardzo dziekuje za propozycje Dt - to bardzo wiele dla mnie znaczny .

Badania Szczurek bedzie mial w najblizszym czasie - sadze , ze w ciagu 2, 3 dni . Wyniki beda tego samego dnia , jesli zostana zrobione rano - chcialabym ja chwycic na czczo - bedzie jasnosc .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...