Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 660
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szczurek troche zdominowal dzieci - Malgosia z wrazenia - ta mala dziewczynka, az sie przewrocila ..............to dzieci moich sasiadow . Takze do tak zupelnie malych dzieci Szczurek sie nie nadaje - jest zbyt zywiolowy , a jeszcze gdyby w zabawie zlapal takie dziecko zabkami to juz w ogole ...........sasiedzi nawet rozwazaja adopcje Szczura, ale ja jestem przeciwna . Dzieci sa za male .

Posted

Jestem, zyję, ale nie mam kręgosłupa. Walczę jeszcze z w przeprowadzkowym szale wymiany pewnych rzeczy i kupna mebli. tak, miejsca będzie więcej niewątpliwie, ale kiedy się wszystko unormuje to nie wiem...

Posted

Awit napisał(a):
Śliczna jest i malusia taka:-)
Jak uważasz, że do małych dzieciaczków nie bardzo, to lepiej nie ryzykować.

Do tego jak juz wylize wszystkich dookola to chce sie bawic , ale polega to na lapaniu zabkami - wiec przy malych dzieciach odpada .

Dzis rano miala robione standardowe badania krwi + amylaza = 65 zlotych .

Awit , mozemy sie spotkac w tym tygodniu , najlepiej w troche chlodniejszy dzien . Kawiarnia to jednak nie Kafka a Kawka . Psy sa tam mile widziane i jest dla nich wystawiana woda w miskach .

Posted

Ojej ,nie mozna z tego gaszczu glupot sie przedzec.
wspaniale Zenobiuszu ,ze dalas Dt psince,ze tak o nia dbasz.
Jest zupelnym nieporozumieniem przenosic suczke z jednego DT do drugiego i to jeszcze hotelu dla psow.
Co za pomysl z ta kastracja,przeciez Pola musi przyjsc do zdrowia ,nie moze miec zadnych problemow zdrowotnych!Kastruje sie tylko zdrowe psy!
Najlepiej dla psa jest jak z DT zostanie adoptowana do DS ,ktory Zenobiusz musi zaakceptowac,gdyz to ona zna psa jego potzrzeby i wymagania.
Zeby byc oficjalnym DT musi byc spisana umowa ,w przeciwnym wypadku osoba posiadajaca psa moze sama decydowac w jakie rece powierza go i ona podpisuje umowe adopcyjna z przyszlymi opiekunami.

Posted

xxxx52 napisał(a):
Ojej ,nie mozna z tego gaszczu glupot sie przedzec.
wspaniale Zenobiuszu ,ze dalas Dt psince,ze tak o nia dbasz.
Jest zupelnym nieporozumieniem przenosic suczke z jednego DT do drugiego i to jeszcze hotelu dla psow.
Co za pomysl z ta kastracja,przeciez Pola musi przyjsc do zdrowia ,nie moze miec zadnych problemow zdrowotnych!Kastruje sie tylko zdrowe psy!
Najlepiej dla psa jest jak z DT zostanie adoptowana do DS ,ktory Zenobiusz musi zaakceptowac,gdyz to ona zna psa jego potzrzeby i wymagania.
Zeby byc oficjalnym DT musi byc spisana umowa ,w przeciwnym wypadku osoba posiadajaca psa moze sama decydowac w jakie rece powierza go i ona podpisuje umowe adopcyjna z przyszlymi opiekunami.

Dziekuje ! Przywracasz mi wiare w ludzki rozsadek .

Za pare chwil udaje sie po wyniki badan .

Posted

Wyniki sa dobre tylko mocznik podniesiony , ale poniewaz leukocyty w porzo to dostanie tylko furagin na pecherz .

Jesli chodzi o rzyganie to moze z wiekiem z tego wyrosnie , dostala czopki - po pol czopka przed jazda samochodem i ma jezdzic na czczo a nawet bez wody .

Prosilabym kogos o podanie mi wzoru umowy adopcyjnej - musze sie zapoznac .

Mala na pewno musi byc wysterlizowana- teraz jak juz wiem, ze jest generalnie zdrowa , tylko pytanie - kiedy .:-?:hmmmm:

Oczywiscie, najpierw kuracja furaginem - minimum 7 dni .

Posted

Betbet napisał(a):
To pewnie stąd te jej siurknięcia w salonie. Dasz radę zeskanować wyniki pro forma? zeby zaraz tutaj nie było draki?:)

tak, i żeby deklarujący utrzymanie suczki,mieli podkładke do bazarku. Zawsze takie rzeczy warto na wątek bazarkowy przeklejac,buduje wiarygodność.

Posted

oho ! na pewno wobec tego nie - psa utrzymuje ja, ja i jeszcze raz ja - zreszta nie mam o to do nikogo pretensji ..........podjelam sie opieki z checi b e z i n t e r e s o w ne j pomocy . Wlasnie zdziwilo mnie to, ze Paczek strasznie nastawal zebym wklejala rachunki ..............od poczatku mowilam, ze bede placic rachunki u weta - ciagle mial do mnie pretensje, ze nie wklejam rachunkow....... cos od poczatku mi to smierdzialo.......

Jeszcze idziemy na usg sledziony w czwartek bo cos malo wyszlo plytek krwi .

O wynikach poinformuje .

Posted

Cieszę się, że wyniki w normie.
Pewnie osłabiona była przeszłością...
Zenobiusz jak się ogarniecie z badaniami, daj znać, to się poznamy:-)

Posted

Betbet napisał(a):
Będzie miała jak będą wszystkie wyniki ,żeby wiedzieć czy malusi cos nie dolega. No i sterylka potrzebna hmhm

Dzięki za info. Najbardziej mnie martwi uciekający czas.

Posted

Z furaginem bierze wit C . Odkad bierze furagin - a bierze od wczoraj - znacznie poweselala czyli musial jej ten pecherz dolegac . Dieta intestinal - na ktorej jest Zenek z powodu chorej trzustki i watroby - jest jak najbardziej ok ze wzgledu na jej nieodganione przejscia dietetyczne zanim do mnie trafila .

Posted

Szkoda, że nie udało się wcześniej zaradzić na ten dolegający pęcherz :( Ale dobrze, że poprawa nastąpiła tak szybko, bo i psina wesoła i dywan w salonie suchy :)

Posted

Zenobiuszu, dziękuję za zaproszenie. Nie dam rady przeczytać teraz całości, ale pisałaś mi o szukaniu domu dla malucha. Jakby co, to mam zamówiony pakiet 40 portalowy u Paji - jest wolny (bo psa, dla którego zamawiałam, odebrał właściciel). Jeśli chciałabyś, przeznaczę go dla Poli - już teraz, albo, jeśli chcecie się wstrzymać, później - w każdym razie bazarek jest do 15 czerwca.
Jak tak, bardzo proszę o tekst i zdjęcia.
Pozdrawiam Was serdecznie :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...