zenobiusz flores Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 zdjecia maja przesunieta date bo nikt jej dobrze nie ustawil . ps od ziecia: paczek wyluzuj posladki
zenobiusz flores Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Szczurek troche zdominowal dzieci - Malgosia z wrazenia - ta mala dziewczynka, az sie przewrocila ..............to dzieci moich sasiadow . Takze do tak zupelnie malych dzieci Szczurek sie nie nadaje - jest zbyt zywiolowy , a jeszcze gdyby w zabawie zlapal takie dziecko zabkami to juz w ogole ...........sasiedzi nawet rozwazaja adopcje Szczura, ale ja jestem przeciwna . Dzieci sa za male .
Awit Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Śliczna jest i malusia taka:-) Jak uważasz, że do małych dzieciaczków nie bardzo, to lepiej nie ryzykować.
Betbet Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Jestem, zyję, ale nie mam kręgosłupa. Walczę jeszcze z w przeprowadzkowym szale wymiany pewnych rzeczy i kupna mebli. tak, miejsca będzie więcej niewątpliwie, ale kiedy się wszystko unormuje to nie wiem...
zenobiusz flores Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='Agucha']http://img19.imageshack.us/img19/4096/szczurek1.jpg Jaki piękny szorściaczkowy czarnuszek! Z pysia bardzo mi przypomina moją Zuzię :lol: Szkoda, że nie mam miejsca... Ona ma cos z szorsciaka ......brode ma sznaucerka i lapki . Ale i cos z gryfonika tez ma .
zenobiusz flores Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Awit napisał(a):Śliczna jest i malusia taka:-) Jak uważasz, że do małych dzieciaczków nie bardzo, to lepiej nie ryzykować. Do tego jak juz wylize wszystkich dookola to chce sie bawic , ale polega to na lapaniu zabkami - wiec przy malych dzieciach odpada . Dzis rano miala robione standardowe badania krwi + amylaza = 65 zlotych . Awit , mozemy sie spotkac w tym tygodniu , najlepiej w troche chlodniejszy dzien . Kawiarnia to jednak nie Kafka a Kawka . Psy sa tam mile widziane i jest dla nich wystawiana woda w miskach .
Awit Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Dysponuję czasem po 15,30:-) Też wolę chłodniejszy dzień. Obserwuj zatem prognozy:-)
xxxx52 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Ojej ,nie mozna z tego gaszczu glupot sie przedzec. wspaniale Zenobiuszu ,ze dalas Dt psince,ze tak o nia dbasz. Jest zupelnym nieporozumieniem przenosic suczke z jednego DT do drugiego i to jeszcze hotelu dla psow. Co za pomysl z ta kastracja,przeciez Pola musi przyjsc do zdrowia ,nie moze miec zadnych problemow zdrowotnych!Kastruje sie tylko zdrowe psy! Najlepiej dla psa jest jak z DT zostanie adoptowana do DS ,ktory Zenobiusz musi zaakceptowac,gdyz to ona zna psa jego potzrzeby i wymagania. Zeby byc oficjalnym DT musi byc spisana umowa ,w przeciwnym wypadku osoba posiadajaca psa moze sama decydowac w jakie rece powierza go i ona podpisuje umowe adopcyjna z przyszlymi opiekunami.
Nutusia Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Czy są już wyniki badań krwi? Można prosić o ich wstawienie na wątek?
zenobiusz flores Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 xxxx52 napisał(a):Ojej ,nie mozna z tego gaszczu glupot sie przedzec. wspaniale Zenobiuszu ,ze dalas Dt psince,ze tak o nia dbasz. Jest zupelnym nieporozumieniem przenosic suczke z jednego DT do drugiego i to jeszcze hotelu dla psow. Co za pomysl z ta kastracja,przeciez Pola musi przyjsc do zdrowia ,nie moze miec zadnych problemow zdrowotnych!Kastruje sie tylko zdrowe psy! Najlepiej dla psa jest jak z DT zostanie adoptowana do DS ,ktory Zenobiusz musi zaakceptowac,gdyz to ona zna psa jego potzrzeby i wymagania. Zeby byc oficjalnym DT musi byc spisana umowa ,w przeciwnym wypadku osoba posiadajaca psa moze sama decydowac w jakie rece powierza go i ona podpisuje umowe adopcyjna z przyszlymi opiekunami. Dziekuje ! Przywracasz mi wiare w ludzki rozsadek . Za pare chwil udaje sie po wyniki badan .
zenobiusz flores Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Wyniki sa dobre tylko mocznik podniesiony , ale poniewaz leukocyty w porzo to dostanie tylko furagin na pecherz . Jesli chodzi o rzyganie to moze z wiekiem z tego wyrosnie , dostala czopki - po pol czopka przed jazda samochodem i ma jezdzic na czczo a nawet bez wody . Prosilabym kogos o podanie mi wzoru umowy adopcyjnej - musze sie zapoznac . Mala na pewno musi byc wysterlizowana- teraz jak juz wiem, ze jest generalnie zdrowa , tylko pytanie - kiedy .:-?:hmmmm: Oczywiscie, najpierw kuracja furaginem - minimum 7 dni .
Betbet Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 To pewnie stąd te jej siurknięcia w salonie. Dasz radę zeskanować wyniki pro forma? zeby zaraz tutaj nie było draki?:)
zenobiusz flores Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 :cooldevi::cooldevi:Jak ktos lubi ze mna draki to zapraszam :peace: Draki to moja specjalnosc :cooldevi::cooldevi::cooldevi: cool , man .:cooldevi::cooldevi::cooldevi:
brazowa1 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Betbet napisał(a):To pewnie stąd te jej siurknięcia w salonie. Dasz radę zeskanować wyniki pro forma? zeby zaraz tutaj nie było draki?:) tak, i żeby deklarujący utrzymanie suczki,mieli podkładke do bazarku. Zawsze takie rzeczy warto na wątek bazarkowy przeklejac,buduje wiarygodność.
zenobiusz flores Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 oho ! na pewno wobec tego nie - psa utrzymuje ja, ja i jeszcze raz ja - zreszta nie mam o to do nikogo pretensji ..........podjelam sie opieki z checi b e z i n t e r e s o w ne j pomocy . Wlasnie zdziwilo mnie to, ze Paczek strasznie nastawal zebym wklejala rachunki ..............od poczatku mowilam, ze bede placic rachunki u weta - ciagle mial do mnie pretensje, ze nie wklejam rachunkow....... cos od poczatku mi to smierdzialo....... Jeszcze idziemy na usg sledziony w czwartek bo cos malo wyszlo plytek krwi . O wynikach poinformuje .
Awit Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Cieszę się, że wyniki w normie. Pewnie osłabiona była przeszłością... Zenobiusz jak się ogarniecie z badaniami, daj znać, to się poznamy:-)
zenobiusz flores Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Chetnie . Mam nadzieje, ze przestanie byc tak goraco ........
Betbet Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Będzie miała jak będą wszystkie wyniki ,żeby wiedzieć czy malusi cos nie dolega. No i sterylka potrzebna hmhm
Nutusia Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Betbet napisał(a):Będzie miała jak będą wszystkie wyniki ,żeby wiedzieć czy malusi cos nie dolega. No i sterylka potrzebna hmhm Dzięki za info. Najbardziej mnie martwi uciekający czas.
zenobiusz flores Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Z furaginem bierze wit C . Odkad bierze furagin - a bierze od wczoraj - znacznie poweselala czyli musial jej ten pecherz dolegac . Dieta intestinal - na ktorej jest Zenek z powodu chorej trzustki i watroby - jest jak najbardziej ok ze wzgledu na jej nieodganione przejscia dietetyczne zanim do mnie trafila .
Awit Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 To w moczu jej coś wyszło? A jutro macie usg, miejmy nadzieję, że będzie dobry wynik.
Nutusia Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Szkoda, że nie udało się wcześniej zaradzić na ten dolegający pęcherz :( Ale dobrze, że poprawa nastąpiła tak szybko, bo i psina wesoła i dywan w salonie suchy :)
salibinka Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Zenobiuszu, dziękuję za zaproszenie. Nie dam rady przeczytać teraz całości, ale pisałaś mi o szukaniu domu dla malucha. Jakby co, to mam zamówiony pakiet 40 portalowy u Paji - jest wolny (bo psa, dla którego zamawiałam, odebrał właściciel). Jeśli chciałabyś, przeznaczę go dla Poli - już teraz, albo, jeśli chcecie się wstrzymać, później - w każdym razie bazarek jest do 15 czerwca. Jak tak, bardzo proszę o tekst i zdjęcia. Pozdrawiam Was serdecznie :)
Recommended Posts