zenobiusz flores Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Betbet napisał(a):Dogomania upadła już daaaawno temu. Teraz namiętnie wgryza się w denko... Nutusia a ja psa bez umowy nie będę brała, bo wiem jak wychodza na tym BDT, polecam watek jest w dziale DOMY TYMCZASOWE. Gdzie BDT same nazywają się głupcami, biorą psa za darmo i zostają z nim na lodzie bardzo czesto. Podbijane wątki to tlyko te, gdzie trzeba zbierać deklaracje na bardzo drogie hotele lub transporty. Pa-ra-no-ja. Całe szczęście zakusów na mazowieckie psiaki nie mam, wystarczająco dużo ich tu jest w okolicy. A wolontariusze mnie znają i póki co nikt nie mial obiekcji z wydaniem mi psa. Z umową czy bez... I masz racje .
Nutusia Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 zenobiusz flores napisał(a): Tylko skad wiadomo jaka jest moja sytuacja zyciowa , jakie mam mozliwosci i warunki ? szkoda, ze nikt sie nie zapytal . A to dobre! Niech by tylko ktoś spróbował zapytać! Niechybnie zostałby wysłany po przysłowiowego już litra :evil_lol: I jeszcze słówko do Betbet: ja myślę, że powinniśmy sobie w drogę wchodzić. Bo to, że mieszkamy daleko od siebie nie znaczy, że nasze drogi nie mogą się krzyżować. Mam 2 psy z Krakowa - dlaczego nie miałabym pomóc jakiemuś z Trójmiasta, jeśli tylko będę mogła :) Mari ma rację - pozostaje mieć nadzieję, że to, co na wątku napisała Zenobiusz to prawda. Pewności mieć nie będziemy i to jest uważam nasza porażka. A skoro piszesz Betbet, że z wizytami bywa różnie... pewnie, że tak! Ludzie potrafią się maskować, inni działają pod wpływem emocji, jeszcze innych pewne dla nas oczywiste sytuacje przerastają... Trudno poznać człowieka po godzinie luźniej rozmowy, ale sama przyznaj, że gdyby ktoś z Tobą na takiej wizycie rozmawiał tak jak Zenobiusz tu z nami, to chyba jednak byś taki domek skreśliła, co?... :):razz:
zenobiusz flores Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Pozwalam ci zostac w niepewnosci do konca zycia .
Nutusia Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 emilia2280 napisał(a):Dla przykladu, kto wie, jak gnojowi zabronic wiázania psów w polu? jeden juz zniknál, nowy pies go zastápil, mozna ukrasc ale co dalej? Jeśli "lapie zebami , rzyga w samochodzie dalej niz widzi , sika po katach w nocy - koniecznie w salonie i na dywan" będzie bezpieczny tylko u Zenobiusza:diabloti:
Agata Balu Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 zenobiusz flores napisał(a):Tylko skad wiadomo jaka jest moja sytuacja zyciowa , jakie mam mozliwosci i warunki ? szkoda, ze nikt sie nie zapytal . Pies byl mi oddany ze slowami - " jak nie bedziesz mogla go zatrzymac to zawsze bedzie mogla do nas wrocic ......." - a tu jakis okaz fauny mi pisze, ze psa ukradlam ....... No więc ja pytam "jaka jest Pani sytuacja zyciowa , jakie ma Pani mozliwosci i warunki ? I jeszcze pytam, skoro deklarowała Pani hotelowanie psa tylko przez miesiąc, jaki kontakt nawiązała Pani ze znalazcą i ratownikiem psa PACZEK-iem żeby mu go zwrócić?
emilia2280 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Awit miala sié bodajze spotkac z Zenobiuszem. No to niech sié spotkajá jesli to Was uspokoi. Ciekawe co jeszcze mialaby Zenobiusz zrobic zeby udowodnic ze pies ma u niej wszystko. Stac já na tego psa, akceptuje jego sikanie i rzyganie. Co jeszcze ma miec? Ja mam psa psychicznego i tez u mnie zyje dobrze juz 7 lat. Nie wiem jak trzebaby slodkopierdziec, zeby byc przekonywujácym. To czysta hipokryzja, AlinaS i inne to robily i co? I wielkie g..... Wszyscy sié nabrali i nabierajá dalej na piékne gadki coniektórych.
zenobiusz flores Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Kontakt z Paczkiem , Agato, pozostawiam Pani . Ja wole brak kontaktu . Z prostego powodu - wole sie ludzic, ze jestem osoba racjonalna chocby w ograniczonym zakresie. I nie chodzi tu o status majatkowy . Jesli chodzi o moja sytuacje to czasami wydaje mi sie , ze jest jako tako a czasami ,zwlaszcza gdy gnebi mnie brak gotowki , katar i moi przyszli zieciowie, ze wrecz przeciwnie .
zenobiusz flores Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 emilia2280 napisał(a):Awit miala sié bodajze spotkac z Zenobiuszem. No to niech sié spotkajá jesli to Was uspokoi. Ciekawe co jeszcze mialaby Zenobiusz zrobic zeby udowodnic ze pies ma u niej wszystko. Stac já na tego psa, akceptuje jego sikanie i rzyganie. Co jeszcze ma miec? Ja mam psa psychicznego i tez u mnie zyje dobrze juz 7 lat. Nie wiem jak trzebaby slodkopierdziec, zeby byc przekonywujácym. To czysta hipokryzja, AlinaS i inne to robily i co? I wielkie g..... Wszyscy sié nabrali i nabierajá dalej na piékne gadki coniektórych. Ale ja nie zamierzam nic nikomu udowadniac . Jak chca zyc w niepokoju to niech zyja . Pies rzyga w samochodzie i sika w nocy na dywan w salonie - taka jest prawda . Wyglada jakby wlasnie ktos go odlaczyl od kontaktu - stoja mu wszystkie wlosy na glowie a na grzbiecie kazdy rosnie w inna strone. Bialymi zabkami , ktore tez mu wyrosly jako flagowy przyklad wady zgryzu nawet dla laika , odgryza palce u nog . Szczeka na inne psy ale sadze , ze dalby sie wyniesc zlodziejowi ....ale moze sie myle . Jamnik moich znajomych w Krakowie w trakcie obrabiania ich mieszkania przezornie schowal sie pod szafe , nie wydajac ani jednego dzwieku, choc byl to pies , ktory na co dzien nic innego nie robil tylko szczekal . Teraz maja kota .
emilia2280 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 zenobiusz flores napisał(a):Ale ja nie zamierzam nic nikomu udowadniac . Jak chca zyc w niepokoju to niech zyja . Jesli to glupie spotkanie to wszystko co im tu potrzeba do jakiejs dziwnie rozumianej wiarygodnosci, to pal licho- idz na kawé z dziewczyná, przeciez to moze byc zwyczajne mile spotkanie jak kazde inne. Ja uwazam ze jak sié jest transparentnym to mozna miec gdzies co inni myslá, ale tez nie ma co dawac komus glupich powodów do obrzucania mnie blotem, bo sié zapré i tyle. Chcá zobaczyc psa zywego przez swiadka? co Ci szkodzi odpékac spotkanie w kawiarni. Przypuszczam ze jesli tego nie zrobisz to dasz im tylko niezlá pozywké do najgorszych domyslów a po co Ci to? tzn, jesli nie masz ochcoty bywac na dogomanii to olej, ale jak jednak wolisz jakos tu funkcjonowac to ja radzilabym na to pójsc.
zenobiusz flores Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Chce dac im ta mozliwosc snucia najgorszych domyslow . Dlaczego pozbawic ich tego tak uszczesliwiajacego sposobu spedzania wolnego czasu ? Hurtowo przerabiam bowiem psy na smalec .
emilia2280 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 zenobiusz flores napisał(a):Chce dac im ta mozliwosc snucia najgorszych domyslow . Dlaczego pozbawic ich tego tak uszczesliwiajacego sposobu spedzania wolnego czasu ? Hurtowo przerabiam bowiem psy na smalec . Twój wybór jak to rozegrasz, ja sié wyláczam w takim razie, ale nie dziw sié wtedy jak Cié tu potraktujá.
zenobiusz flores Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 [quote name='Nutusia']Koosiek - Poli już nikt nie pomoże...................... /QUOTE] Tak . Juz jej nikt nie pomoze .
zenobiusz flores Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 emilia2280 napisał(a):Twój wybór jak to rozegrasz, ja sié wyláczam w takim razie, ale nie dziw sié wtedy jak Cié tu potraktujá. Eeee tam. Ty bys sie przejela ? Bo ja nie bardzo .
zenobiusz flores Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Nutusia napisał(a):No i co, Emilio - dobre rady zawsze w cenie! :) Ale ja nie prosilam o r a d y - tylko o dom staly dla psa .
emilia2280 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Nutusia napisał(a):No i co, Emilio - dobre rady zawsze w cenie! :) Kto ma skorzystac to skorzysta z rad. Nie musi to nawet byc Zenobiusz.
Nutusia Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Zenobiusz z pewnością niczego nie musi :) O dom stały dla psa prosiłaś chyba sama siebie :) I proszę - prośba została spełniona!
zenobiusz flores Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 A co ? Chcesz Szczurowi dac dom staly ? Trzeba bylo tak od razu pisac .
Awit Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Matko jedyna, czy Wy jesteście "normalne":-)? Tak naklepać, a ja człowiek zmęczony po pracy czytam i czytam i do końca dojść nie mogę. Zenobiusz, gratuluję podjęcia słusznej decyzji i jak się schłodzi, albo po niedzieli chętnie Was odwiedzę nawet w domu:-) Ja nie porwę Poli i nie zdradzę gdzie mieszkasz, a Ty zachowasz w tajemnicy jak zarabiam na życie:-)
brazowa1 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Temat przykry,bo tyle złych słów rzuconych na watku tego uroczego pieska,który niczym sobie nie zasłużył. Jeżeli Zenobiusz psa ukradła, zgłoście ten fakt na policję. W sumie to ja nie rozumiem,o co Paczkowi chodziło...że co? ze zenobiusz nie chciała z nim więcej rozmawiac przez telefon, czy ze nie chciała przyjechać z psem w gosci? Sa ludzie,których unikasz,nawet jeżeli los w pewnym momencie skrzyzuje drogi,a sadząc z opisu dziewczyn kontakt z Paczkiem może był męczący i maksymalnie irytujący. Niech sie małej wiedzie,myslę,że tak dla niej najlepiej, bo pieski,które sikają w pierwszej kolejnosci wypadają z domu. I umówcie sie na kawę,Zenobiuszu i Awicie. Sama tez bym sie chętnie podłaczyła,ale za daleko.
zenobiusz flores Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 A ja ci mowie brazowa, ze sie spotkamy.......:cool1: Awit , chetnie sie spotkam gdzies na miescie, najchetniej wlasnie w tej kawiarni gdzie wpuszczaja psy ....... Jestem pewna, ze po okresie ochow i achow ten pies znalazl by sie znow na bruku - bo sika, bo gryzie itp itd . Musialaby miec maks szczescie zeby znalazl sie dom, ktory by ja akceptowal taka jaka jest - czyli uroczym brzydalem z problemami .....
Awit Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Mój numer masz, daj znać jak będziesz mogła. Tylko ja moje laski zostawię w domu:-)
Betbet Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Jak przyjedziecie do Trójmiasta i spotkacie się z brazową a ze mną nie... to nie:P ale fajnie by było;)
salibinka Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 "Pies rzyga w samochodzie i sika w nocy na dywan w salonie - taka jest prawda . Wyglada jakby wlasnie ktos go odlaczyl od kontaktu - stoja mu wszystkie wlosy na glowie a na grzbiecie kazdy rosnie w inna strone. Bialymi zabkami , ktore tez mu wyrosly jako flagowy przyklad wady zgryzu nawet dla laika , odgryza palce u nog" :D:D:D, Ona musi być super fajnym psem:lol:. Zenobiuszu, gratuluję nowego Członka Rodziny. Dajcie już spokój;), wypijcie tę kawkę, poróbcie foty, bo strasznie fajny rozczochraniec z tego szczurka.
zenobiusz flores Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Betbet napisał(a):Jak przyjedziecie do Trójmiasta i spotkacie się z brazową a ze mną nie... to nie:P ale fajnie by było;) Im bedzie nas wiecej , tym weselej . Chcialam napisac, ze wskocze do pociagu ..........ale pociagi w tym sezonie maja jechac do gdanska z warszawy 12 godzin czy cos takiego bo remonty torow........takze wskoczyc do pociagu mozna i nawet wyskoczyc i znow wskoczyc - zeby sie rozerwac w czasie jazdy ........kolezanka wracala i mowila, ze wiekszosc czasu pociag jechal 20 km/h .
Recommended Posts