Jump to content
Dogomania

Pabianice - jamnik Nero znaleziony na ulicy JUŻ JEST W DS z Korunią i Killerkiem :)

Recommended Posts

Posted

Mój Piruś też lubi śnieg-ale najlepiej jak wyjdę z NIM....Dumiś to samo-jak idą same to szybkie sioo i w koce.Gdy jestem z NIMI-potrafią szaleć,brykać i tak śmiesznie skikać w śniegu.

Koruniu i Nerusiu-jakie stroje macie na dzisiejszy i jutrzejszy BAL????:diabloti:

Posted

U nas dziś jest -14 stopni ,ale śnieg to dawno padał i cały już zdeptany przez psie łapki :evil_lol: Małym przy takim mrozie trzeba butki na nóżki zakładać :diabloti:patrzą w oczy i łapki na zmianę do góry podnoszą;)

Posted

Moje harpaganki jakby w ogóle nie odczuwały tego mroziska... Biegają po ogrodzie i jeszcze na dodatek wygrzewają się na tarasie do słoneczka siedząc na dywanikach....
sama jestem w szoku, ale tak jest - jakieś śniego i zimno lubne jamnioreczki!!! Moje Słoneczka Kochane!!!

Posted

słuchajcie, szukam domu dla suni z chorobą autoimmunologiczną... Możecie jakoś pomóc ? Sorry sarunia że u ciebie na wątku, ale fajnie ciotki tu są :)

Posted

JamniczaRodzina. napisał(a):
U Berni sama młodzież i dlatego mróz im niestraszny.Nasze to już emeryci i lubią jak im cieplo w dupeczki.

No, nie do końca tak jest z ta młodzieżą - Neruś tak, to około 16-to miesięczny szczylek, ale Korunia ma około 7-8lat, za to zyskuje mnóstwo wigoru przy Nerciu, zwłaszcza na spacerkach...
Natomiast jeżeli chodzi o węszenie i kopanie "nor" to właśnie Niunia jest Mistrzynią!!!
Tu kilka fotek ze spacerku...

Niunia i Jej "przypudrowany" śniegiem nochalek:)

A tu Nerunio w podobnej wersji:)

Zapracowane jamnioreczki:)

I jeszcze.....

I do domu - szybciutko.... jamniołki (ledwie widoczne) przodem.....

Posted

gazzy napisał(a):
A im nie jest zimno w tym śniegu ? Kacperek to tylko na siusiu i ucieka do domku bo łapki marzną : (

Sama się dziwię, co to za jamniki.... kochają śnieg - oboje!!!!!!!!!!!!
Nawett teraz w tym 18-to stopniowym mrozie dopominają się o wyjście na spacer - krótszy, ale jednak....
No i nie daj Boziu próbować zakladać Im jakieś kubraczki, czy sweterki.... Nie wiem, jak by było z bucikami, może chętniej, bo Nercio już wracał na 3 łapkach...
Ale za chwilę, znów był gotowy na ogród, jak ktoś "śmiał" przejść obok ogrodzenia....hihihihi.....

Posted

Berni może masz jamniki syberyjskie.:cool3:Fajnie kopią w śniegu . U nas jest pól na pól jak biorę do ręki sweterek to mam 4 ochotników do ubierania.Gustawek mini ostatnio wrócił ze dworu z płaczem :shake:tak mu zmarzły łapinki na przyszły sezon dla niego bedę musiała zakupić obuwie.

Posted

Piękne JAMNIKI na śniegu-moje w taki mróz to udaje mi się wygonić na sioo...Dumcia około 9 przypomina sobie,że może by tak wyjść musiała...otwieram drzwi a ONA...w tył zwrot i do łóżeczka...Pirat wychodzi około południa a Fokusik na minutkę około 10...:diabloti:

Jak kopią w tym śniegu?? Może powinny pracować w GOPRZE???

Posted

Celina12 napisał(a):
Piękne JAMNIKI na śniegu-moje w taki mróz to udaje mi się wygonić na sioo...Dumcia około 9 przypomina sobie,że może by tak wyjść musiała...otwieram drzwi a ONA...w tył zwrot i do łóżeczka...Pirat wychodzi około południa a Fokusik na minutkę około 10...:diabloti:

Jak kopią w tym śniegu?? Może powinny pracować w GOPRZE???

No właśnie, kurcze, że ja na to nie wpadłam - może nawet nie trzeba by Ich było wiele szkolić - może to psy ratownicze???

Posted

Sarunia-Niunia napisał(a):
Też mi się tak spodobało to zdjęcie, że je wstawiłam, choc Maluchu prawie na nim niewidoczne... Ale w takim tempie gonili po jakimś tropie, że tyle Ich widać, właśnie....

To zdjecie ma swoj urok :loveu: