Celina12 Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Mój Piruś też lubi śnieg-ale najlepiej jak wyjdę z NIM....Dumiś to samo-jak idą same to szybkie sioo i w koce.Gdy jestem z NIMI-potrafią szaleć,brykać i tak śmiesznie skikać w śniegu. Koruniu i Nerusiu-jakie stroje macie na dzisiejszy i jutrzejszy BAL????:diabloti: Quote
taxelina Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Tyle stopni na minusie nie zazdroscimy u nas 0 :diabloti: Quote
Krysia Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 U nas dziś jest -14 stopni ,ale śnieg to dawno padał i cały już zdeptany przez psie łapki :evil_lol: Małym przy takim mrozie trzeba butki na nóżki zakładać :diabloti:patrzą w oczy i łapki na zmianę do góry podnoszą;) Quote
Barkelona Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 jak Jamnisie mają się w takie mrozy? Chyba nie bardzo chcą wychodzić, Saruniu? Quote
Sarunia-Niunia Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Moje harpaganki jakby w ogóle nie odczuwały tego mroziska... Biegają po ogrodzie i jeszcze na dodatek wygrzewają się na tarasie do słoneczka siedząc na dywanikach.... sama jestem w szoku, ale tak jest - jakieś śniego i zimno lubne jamnioreczki!!! Moje Słoneczka Kochane!!! Quote
Celina12 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Moje to jednak są ciepłolubne jamniki....teraz przy mrozie -12 tylko na sioo i koo wychodzą....śpią w kocach-no jedynie Fokus siedzi w oknie i pilnuje:diabloti: Quote
JamniczaRodzina. Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 U Berni sama młodzież i dlatego mróz im niestraszny.Nasze to już emeryci i lubią jak im cieplo w dupeczki. Quote
Akrum Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Odwiedzam i patrzę co tam ciekawego u Nero i spółki :) A przy okazji chciałam zaprosić na wątek naszej mix jamnikowato szorstkowłosej suni: Szorstkowłosa jamnikowata sunia wyrzucona na mróz Quote
Celina12 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 ....no właśnie-co tam??? Pomnij coś mi obiecała...gdym z Tobą konwersowałam...nowe fotki dać....nowe fotki daćććććććć..... Śliczna ta Sunia...kiedy to się skończy? Quote
gazzy Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 słuchajcie, szukam domu dla suni z chorobą autoimmunologiczną... Możecie jakoś pomóc ? Sorry sarunia że u ciebie na wątku, ale fajnie ciotki tu są :) Quote
Sarunia-Niunia Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 JamniczaRodzina. napisał(a):U Berni sama młodzież i dlatego mróz im niestraszny.Nasze to już emeryci i lubią jak im cieplo w dupeczki. No, nie do końca tak jest z ta młodzieżą - Neruś tak, to około 16-to miesięczny szczylek, ale Korunia ma około 7-8lat, za to zyskuje mnóstwo wigoru przy Nerciu, zwłaszcza na spacerkach... Natomiast jeżeli chodzi o węszenie i kopanie "nor" to właśnie Niunia jest Mistrzynią!!! Tu kilka fotek ze spacerku... Niunia i Jej "przypudrowany" śniegiem nochalek:) A tu Nerunio w podobnej wersji:) Zapracowane jamnioreczki:) I jeszcze..... I do domu - szybciutko.... jamniołki (ledwie widoczne) przodem..... Quote
Sarunia-Niunia Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Moje cudne Szczęście w blasku słońca..... I tutaj bardzo zajęty... Koruńka równie mocno zajęta.... Co tam może być??? Dokopali się do... gleby.... Quote
gazzy Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 A im nie jest zimno w tym śniegu ? Kacperek to tylko na siusiu i ucieka do domku bo łapki marzną : ( Quote
yunona Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Fajne robaczki w tym śniegu:loveu::multi::multi: Quote
taxelina Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 http://desmond.imageshack.us/Himg828/scaled.php?server=828&filename=27012012092e.jpg&res=medium Jak pieknie :loveu: Quote
Sarunia-Niunia Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 gazzy napisał(a):A im nie jest zimno w tym śniegu ? Kacperek to tylko na siusiu i ucieka do domku bo łapki marzną : ( Sama się dziwię, co to za jamniki.... kochają śnieg - oboje!!!!!!!!!!!! Nawett teraz w tym 18-to stopniowym mrozie dopominają się o wyjście na spacer - krótszy, ale jednak.... No i nie daj Boziu próbować zakladać Im jakieś kubraczki, czy sweterki.... Nie wiem, jak by było z bucikami, może chętniej, bo Nercio już wracał na 3 łapkach... Ale za chwilę, znów był gotowy na ogród, jak ktoś "śmiał" przejść obok ogrodzenia....hihihihi..... Quote
Sarunia-Niunia Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 deer_1987 napisał(a):http://desmond.imageshack.us/Himg828/scaled.php?server=828&filename=27012012092e.jpg&res=medium Jak pieknie :loveu: Też mi się tak spodobało to zdjęcie, że je wstawiłam, choc Maluchu prawie na nim niewidoczne... Ale w takim tempie gonili po jakimś tropie, że tyle Ich widać, właśnie.... Quote
JamniczaRodzina. Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Berni może masz jamniki syberyjskie.:cool3:Fajnie kopią w śniegu . U nas jest pól na pól jak biorę do ręki sweterek to mam 4 ochotników do ubierania.Gustawek mini ostatnio wrócił ze dworu z płaczem :shake:tak mu zmarzły łapinki na przyszły sezon dla niego bedę musiała zakupić obuwie. Quote
gazzy Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 no a kacperek uwielbia biegać po śniegu ale u nas ok. - 20 i łapki marzną i co chwila daje do ogrzania i leci dalej ;D Quote
Celina12 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Piękne JAMNIKI na śniegu-moje w taki mróz to udaje mi się wygonić na sioo...Dumcia około 9 przypomina sobie,że może by tak wyjść musiała...otwieram drzwi a ONA...w tył zwrot i do łóżeczka...Pirat wychodzi około południa a Fokusik na minutkę około 10...:diabloti: Jak kopią w tym śniegu?? Może powinny pracować w GOPRZE??? Quote
Sarunia-Niunia Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Celina12 napisał(a):Piękne JAMNIKI na śniegu-moje w taki mróz to udaje mi się wygonić na sioo...Dumcia około 9 przypomina sobie,że może by tak wyjść musiała...otwieram drzwi a ONA...w tył zwrot i do łóżeczka...Pirat wychodzi około południa a Fokusik na minutkę około 10...:diabloti: Jak kopią w tym śniegu?? Może powinny pracować w GOPRZE??? No właśnie, kurcze, że ja na to nie wpadłam - może nawet nie trzeba by Ich było wiele szkolić - może to psy ratownicze??? Quote
taxelina Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Sarunia-Niunia napisał(a):Też mi się tak spodobało to zdjęcie, że je wstawiłam, choc Maluchu prawie na nim niewidoczne... Ale w takim tempie gonili po jakimś tropie, że tyle Ich widać, właśnie.... To zdjecie ma swoj urok :loveu: Quote
piechcia15 Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 mieć psa któremu pogoda nie jest straszna:) ależ ten Nero się błyszczy...czy to go olejem wysmarowałaś:>:) Quote
Recommended Posts