motyleqq Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 no u nas też, ale one akurat są oblegane :evil_lol: Quote
Naklejka Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 W Zabrzu jest lump w rzeźni (byłej), kocham ten klimat :loveu: Quote
Aleks89 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='Naklejka']W Zabrzu jest lump w rzeźni (byłej), kocham ten klimat :loveu:[/QUOTE] Ten niedaleko Tuwima? Quote
Naklejka Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='Aleks89']Ten niedaleko Tuwima?[/QUOTE] Ta przy ZUSie niedaleko buchen :eviltong: Quote
Aleks89 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 No to wiem:evil_lol:To jest przerażające.:evil_lol:Moja stara tam łazi i znajduje fajne rzeczy ,a ja jeździłem z nią i kupowałem koce dla psów po czym uciekałem od tego smrodu Quote
Naklejka Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='Aleks89']No to wiem:evil_lol:To jest przerażające.:evil_lol:Moja stara tam łazi i znajduje fajne rzeczy ,a ja jeździłem z nią i kupowałem koce dla psów po czym uciekałem od tego smrodu[/QUOTE] Ja tam nigdy nic nie kupiłam poza maskotkami dla psów, brzydzę się tych rzeczy :evil_lol: Quote
Lucky. Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='Naklejka']Ja tam nigdy nic nie kupiłam poza maskotkami dla psów, brzydzę się tych rzeczy :evil_lol:[/QUOTE] eee tam, przesadzacie, czasem można świetne rzeczy znaleźć w super stanie, np. z river island za grosze. Quote
motyleqq Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='Lucky.']eee tam, przesadzacie, czasem można świetne rzeczy znaleźć w super stanie, np. z river island za grosze.[/QUOTE] ale im chodzi o ten konkretny ciuchland, który był kiedyś rzeźnią :eviltong: Quote
zaba14 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='Amber']Ja miałam nawet konkretną propozycję, ale powiedzmy szczerze, ciężko jest na początku i polaków wykorzystują. Płaca jest dobra, ale praca ciężka i prymitywna, dopóki człek do czegoś nie dojdzie, albo nie ma konkretnej pracy z polecenia. Do tego jak wszyscy... Zwierzaki. Mieszkania z 5 osobami się już nie wynajmie, poza tym jakoś też za bardzo bym nie chciała tak żyć ;). Wystarczy, że posłucham opowieści kumpeli z USA, która wynajmuje pokój w domu, więc i tak ma fajnie, ale to nie to samo co samodzielne mieszkanie. W grę wchodzi tylko segment poza miastem, a to już wzrastają koszty dojazdu itp. Ogólnie trudna decyzja i trzeba być mocno ogarniętym i wiedzieć czego się chce. Gdybym nie dostała pracy tutaj to może bym spróbowała, ale obecnie raczej nie ma to sensu.[/QUOTE] Nie wiem jak w Stanach, ale 6 lat temu w IRL owszem mieszkało się na kupie ;)ale czasy się zmieniły, wynajmy poszły w dół i każdy na swoim ganuszku ;) teraz to tudniej dom znaleźć bo tak mało ofert bo się wszyscy porozdzielali ;) jak kiedyś było ponad 100 mieszkań/domów tak teraz 24ogłoszenia :)) a teraz wybierz gdzie Ci psa pozwolą mieć... :D ciężka sprawa :P ja to mam nadzieje że nasi Landlordzi to szybko z Kaliforni nie wrócą :P niech tak siedzą, albo nas tam ściągną haha :) Wyjazd z psem rzeczywiście byłby trudny, co nie znaczy że niemożliwy ;) ale jak to się mówi "wszędzie jest dobrze, tam gdzie nas nie ma" :) Quote
Aleks89 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Ja sie nie ubiorę w szmateksie no za cholerę mam jak Naklejka po prostu mnie to odrzuca.Ale właśnie wiem ,że można znaleźć fajne ciuchy z metkami często nawet.Moja matka mimo ,że stać ją spokojnie na ciuchy prosto ze sklepu lubi buszować w szmatach i robi sobie raz w miesiącu objazdówkę ,wraca z pełnymi worami szmat dla siebie ,siostry swojej i jej dzieci. Quote
Aleks89 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='motyleqq']ale im chodzi o ten konkretny ciuchland, który był kiedyś rzeźnią :eviltong:[/QUOTE] Dodaj do tego stada cyganów ,wielkie kosze ze szmatami ,smród tego antypasożytniczego czegoś i kasjerkę ,która za kołnierz nie wylewa:evil_lol: Quote
Amber Posted May 28, 2013 Author Posted May 28, 2013 Nigdy nie miałam ciągot do lumpeksów... Może dlatego, że każde sklepy z ubraniami mnie odrzucają, a co dopiero przebieranie w stercie używanych ciuchów. Chyba bym umarła z nudów :eviltong: Quote
Lucky. Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Jedyną rzeczą jakiej nie kupuję na lumpach to spodnie, wszystkie są strasznie wielkie, a w szafie mam milion koszulek ze szmateksów, ja idę do sieciówek to szkoda dać mi za koszulkę 50 zł skoro kupię coś ładnego za 5-10 zł :D Quote
motyleqq Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 ja nie umiem nic tam znaleźć :evil_lol: kupowałam ciuchy żeby przerobić na rzeczy dla świnek, a kiedyś różne sukienki na sesje zdjęciowe. ale dla siebie nie umiem :evil_lol: Quote
Naklejka Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Na rzeźni nie umiem znaleźć nic fajnego, dużo tam ciuchów z lat 90 :diabloti: Miałam podobne jak byłam bachorem :evil_lol: Ale są inne lumpy, w których można znaleźć świetne rzeczy. Tylko ja nie lubię zakupów i męczy mnie grzebanie w tych ciuchach. Quote
Aleks89 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Jak może kogoś męczyć grzebanie w ciuchach:shake:Dajcie mi i 100tys to w jeden dzień bym to wydał:evil_lol:Ciuszki wołają do nas z wieszaków kup nas kup nas:loveu:Allegro też zaprasza ZAMÓW :lol: Quote
Amber Posted May 28, 2013 Author Posted May 28, 2013 Wolę już iść do pracy niż na zakupy ubraniowe :diabloti: Quote
Naklejka Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Nie lubię, bo nie mam kasy na ciuchy, proste ;) Bo wszystkie ciuchy wołają, kup, kup, ale w portfelu pustka :eviltong: Dlatego muszę iść do roboty :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Ja tam mam taki jeden fajny lumpik, maleńki, ale zawsze fajowe ciuchy są, najczesniej z anglii i stanów, jakościowo super, wszystko ładnie porozwieszane jak w sklepie, na wieszaczkach, podzielone rozmiarem, krojem, kolorem, No i fajna babeczka tam pracuje, ubiera się zajebiscie, własnie z lumpowych ciuchów. Zawsze doradzi i podpowie co i jak. No cenowo może drożej niz w typowym lumpie, ale i tak taniej niz w H&M. Także można znaleźć niezłe cudeńka. Ostatnio kupiłam zajebistą ramoneskę z prawdziwej skóry, nówką sztuka nieśmigana, dałam 35zł :razz: a tak poza tym dzień doberek :loveu: jutro wolny dzień :loveu: wiec oby do 15tej :diabloti: Quote
Czekunia Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 [quote name='asiak_kasia']Ja tam mam taki jeden fajny lumpik, maleńki, ale zawsze fajowe ciuchy są, najczesniej z anglii i stanów, jakościowo super, wszystko ładnie porozwieszane jak w sklepie, na wieszaczkach, podzielone rozmiarem, krojem, kolorem, No i fajna babeczka tam pracuje, ubiera się zajebiscie, własnie z lumpowych ciuchów. Zawsze doradzi i podpowie co i jak. No cenowo może drożej niz w typowym lumpie, ale i tak taniej niz w H&M. Także można znaleźć niezłe cudeńka. Ostatnio kupiłam zajebistą ramoneskę z prawdziwej skóry, nówką sztuka nieśmigana, dałam 35zł :razz: a tak poza tym dzień doberek :loveu: jutro wolny dzień :loveu: wiec oby do 15tej :diabloti:[/QUOTE] Ja też nie lubię robić ciuchowych zakupów, jak mam coś sobie wybrać to umieram śmiercią męczeńską:diabloti:. dzień doberek! Jak dobrze, że nie tylko ja tak wcześnie ruszam do pracy;). Quote
asiak_kasia Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 (edited) no ja maniaczką zakupów tez nie jestem, ale tam mam po drodze z roboty i zawsze zajrzę :diabloti: No ja standardowo o 5 pobudka, także od 6 jestem w robocie już :shake: Amberuniuniu zobacz jakie śliczne pieseczki :loveu::diabloti: http://www.dogshaming.com/2013/05/lumpy-bed/ Edited May 29, 2013 by asiak_kasia Quote
omry Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Nienawidzę zakupów. Dla mnie to jest kara i robię to najszybciej jak potrafię. Fajne? Fajne. Biorę. W lumpach byłam kilka razy, zawsze z kimś przy okazji, ale nigdy nawet niczego nie szukałam. Ogrom tych ciuchów na kupie mnie po prostu przeraża. Quote
łamAga Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 [quote name='omry']Nienawidzę zakupów. Dla mnie to jest kara i robię to najszybciej jak potrafię. Fajne? Fajne. Biorę. W lumpach byłam kilka razy, zawsze z kimś przy okazji, ale nigdy nawet niczego nie szukałam. Ogrom tych ciuchów na kupie mnie po prostu przeraża.[/QUOTE] Teraz już nie ma takich lumków gdzie wszystkie ciuchy leżą na kupie , z takich zawsze strasznie śmierdziało , teraz są takie gdzie wszystko wisi ładnie na wieszaczkach a i nawet rzeczy z kartką dostaniesz nówki nie śmigane ;) Quote
omry Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 [quote name='dOgLoV']Teraz już nie ma takich lumków gdzie wszystkie ciuchy leżą na kupie , z takich zawsze strasznie śmierdziało , teraz są takie gdzie wszystko wisi ładnie na wieszaczkach a i nawet rzeczy z kartką dostaniesz nówki nie śmigane ;)[/QUOTE] Mi właśnie o taką kupę chodzi :evil_lol: HM też mnie przeraża, ale tam jest to jakoś ładniej, jakoś poukładane, a nie wszystko na sobie i grzeb grzeb grzeb żeby coś znaleźć. Nie chce mi się zwyczajnie. Quote
motyleqq Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 [quote name='dOgLoV']Teraz już nie ma takich lumków gdzie wszystkie ciuchy leżą na kupie , z takich zawsze strasznie śmierdziało , teraz są takie gdzie wszystko wisi ładnie na wieszaczkach a i nawet rzeczy z kartką dostaniesz nówki nie śmigane ;)[/QUOTE] oj są są i takie :eviltong: Quote
Recommended Posts