Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='gops']mój pies jest zgodny ze wzorcem przykro mi :p

tak moro wygląda groźnie , jakby miał np czerwoną obroże wyglądał by mniej groźniej .
rozumiem że Ci się czerwone nie podobaja tylko moro , tak jak mi 4cm . ;)

no i Ci powiem że mojego też się boją , ba mam staffika obronnego który mnie broni mimo że nie był nigdy tego uczony.
i taki mały 17kg staffik zaufaj też może zrobić krzywde jak by chciał .
ja jestem dumna z niego że nie rzuca się sam na wszystkie psy i potrafi sie dogadać , jakbym chciała postrach dzielnicy to bez porblemu bym to z niego zrobiła bo różki pokazuje ale szybciutko mu przypominam jakie mam zasady .
Mój pies wygląda groźnie nawet bez obroży więc nie bardzo rozumiem sens tej debaty. To, że twój w 5 cm wygląda jakby pożyczył obrożę od starszego brata to inna kwestia. Ja Jariemu 10 cm obroży nie zakładam. Te akcesoria typu pitman były w założeniu szyte na ASTy, a nie na staffiki.

A o właściwościach obronnych staffików kiedyś słyszałam od Vectry i bardziej wierze jednak jej słowom, niż twoim. Bo ty niestety masz skłonności do nieustającej mitomanii.

Btw czytasz w ogóle posty Vectry tutaj? Co pisze o wadze staffików i "wyścigów który cięższy"? :eviltong:

Maryśka waży jak w mordę 18kg i nikt mi nie powie , że wygląda fajnie :diabloti:

Oczywiście, że nie ale 1. ona ma prawo tyle ważyć 2. ty sobie zdajesz z tego sprawę i niedługo już nie będzie tyle ważyć :p

Posted

Marta_Ares napisał(a):
na pewno będziesz zadowolona :cool3:

ja smaruje gębę tym masłem shea i kurde ... serio aż szok , znikają mi w oczach krostki :crazyeye: te które mi wywaliło , po umyciu gęby jakimś żelem do cery wrażliwej i alergicznej.

Nawilża bajecznie :loveu: na włosy wczoraj paprałam , ale z kilkoma innymi olejkami i glinką żółtą :diabloti:

i taki test sobie zrobiłam ;) kilka chwil temu ... zmyłam twarz tonikiem , wacik był czyściutki !!! i wzięłam przeciągnęłam jeszcze wacikiem nasączonym olejkami i masakra - wacik brudny :crazyeye:

Może się uda , że po stosowaniu tych wynalazków ( nie znałam kilku) moja gęba znowu będzie gładka i miękka , a nie szara i szorstka :(

to idę dalej lookać na YT , co można jeszcze by naturalne używać :evil_lol:

xbebe18 jest klawa :grins: serio fajny pulpecik. A dobre przepisy na domowe mazidła (testuje) ma czarszka.

Posted

czyli mam staffika z charakterem poza wzorcem bo broni idealnie , nie mieszkania , nie terenu tylko mnie- właściciela .
będę w Warszawie masz ochote nas poznać nie ma sprawy , mój pies jest taki jak mówie i nie muszę się za niego wstydzić ani bać że rzuci się na jakiegoś psa bez powodu .
no i mój pies świetnie wygląda w szerokiej obroży .

oczywiście że czytam Ewe , mój pies ma kondycje , wygląda dobrze (jak widzisz jednym się podoba innym nie cóż jak każdy pies)
mi to wystarczy , jak nie wypruwa płuc przy ciągnięciu i wiszeniu to ja jestem usatysfakcjonowana jego kondycja.

pitman tworzył obroże dla ttb nie dla amstafów ani staffików, tak samo el perro są z założenia na silne psy głównie jednak użytkują je ttb .

Posted

Amber, naprawdę widzisz sens dyskusji ze ścianą? Lepiej się weź za Jariego, idź na jakiś trening i nie psuj rasy :evil_lol:
A jak się nie nadaje, to jakąś aukcję na allegro zorganizuj...

Posted

o właściwościach obronnych staffików , to można filmy kręcić :loveu: mój ulubiony temat ... z lajkonikami staffikowymi - który staffik broni najbardziej :loveu: zapraszamy do licytacji :diabloti:
może faktycznie jak ktoś nigdy nie miał psa iście o charakterze obronnym , to może żyć w iluzji :evil_lol: bo pewno , nie wie na czym polega pies obronny ... jazgot to nie jest obrona :) przynajmniej ja takiej formy obrony nie oceniam jako obrona :diabloti:

To jest głupie , ale ludzie boją się staffików :evil_lol: przez te wsie mity , legendy , opowieści ... czasem ludziom puszcza fantazja. I czym bardziej czarny , tym bardziej zły ;)
Rudych się nie boją :evil_lol: kojarzą się z bokserkami :loveu:

Lalki nie muszę przebierać , ona szerzy postrach z urzędu :( co ciekawe Klementyna też HA. I są tacy , co boją się bardziej Klamki niż Lalki. Bo Klamka taka nieprzewidywalna , bo nie zwraca uwagi na nic :evil_lol: faktycznie ona nie zwraca na nic uwagi , co jest za płotem ... no chyba że jest to dzik , sarna , frisbee albo piłeczka , wiewiórka czy inny ptaszek.

Posted

Instant napisał(a):
No! Może sama swojej rady posłuchasz i weźmiesz się za swojego ;)

z moim jest wszystko ok :)
to raczej inni powini popracować nad swoimi agresywnymi psami (do nikogo nie pije) .

Ewa mój broni na prawde , złapał za rękę wcale nie na żarty osobe która się na mnie zamachneła(nie w celu uderzenia ale tak to wygladało, to były żarty ) więc mam ta pewność że to nie tylko groźne pokazywanie zębów, krew była , piękne ślady zębów też .

Posted

Tak, tak gops... Już wszystko wiem, twój gruby pies ledwo mieszczący się we wzorcu (a nawet poza) jest urodzonym obrońcą, genialnie wygląda nawet w obroży 10 cm i waży tyle co ojciec albo dziadek mimo, że żaden, nawet dorosły staffik nie powinien tyle ważyć.

4 czy 5 cm to jest szerokość w założeniu dobra dla psa wielkości ASTa. Dla jego wizualnej miniaturki czyli staffika powinna być odpowiednio mniejsza.

Z moim psem jest wszystko w porządku. Jest między nami taka różnica gops, że ja swojej galerii zamykać nie muszę, a ty musiałaś, bo leciał hejt za hejtem. Ale zasłużony jak najbardziej.

[quote name='Instant']Amber, naprawdę widzisz sens dyskusji ze ścianą? Lepiej się weź za Jariego, idź na jakiś trening i nie psuj rasy :evil_lol:
A jak się nie nadaje, to jakąś aukcję na allegro zorganizuj...
Sensu może nie ma, ale mam jakąś tam nikłą nadzieję, że może coś ta gadanina da do myślenia...
[quote name='Vectra']o właściwościach obronnych staffików , to można filmy kręcić :loveu: mój ulubiony temat ... z lajkonikami staffikowymi - który staffik broni najbardziej :loveu: zapraszamy do licytacji :diabloti:
może faktycznie jak ktoś nigdy nie miał psa iście o charakterze obronnym , to może żyć w iluzji :evil_lol: bo pewno , nie wie na czym polega pies obronny ... jazgot to nie jest obrona :smile: przynajmniej ja takiej formy obrony nie oceniam jako obrona :diabloti:
To tak jak moja Cortina jest psem obronnym. Jazgotu narobi na pół osiedla, ale jakby co to chowa się pod nóżki :lol:

z moim jest wszystko ok :smile:
to raczej inni powini popracować nad swoimi agresywnymi psami (do nikogo nie pije) .

Gadka w stylu, dzieci w Afryce są biedniejsze niż te z Chin. My tu obecnie gadamy o tym, że robisz ze swojego psa kalekę i karykaturę, a nie gadamy o agresywnych psach.

Ewa mój broni na prawde , złapał za rękę wcale nie na żarty osobe która się na mnie zamachneła(nie w celu uderzenia ale tak to wygladało, to były żarty ) więc mam ta pewność że to nie tylko groźne pokazywanie zębów, krew była , piękne ślady zębów też .

Masz Vectra pierwszy rozdział :evil_lol:

Posted

[quote name='Amber']Tak, tak gops... Już wszystko wiem, twój gruby pies ledwo mieszczący się we wzorcu (a nawet poza) jest urodzonym obrońcą, genialnie wygląda nawet w obroży 10 cm i waży tyle co ojciec albo dziadek mimo, że żaden, nawet dorosły staffik nie powinien tyle ważyć.

:klacz:

Myślisz, że da coś do myślenia? Bo niektóre przypadki są beznadziejne.
W sumie co tam - niech ma tego swojego pieska, w dodatku niewychowanego (w życiu nie chwaliłabym się tym, że mój pies kogoś pogryzł - uważałabym to za osobistą porażkę, a nie traktowała to jak "mam świetnego, obronnego pieska"), o wadze niektórych dorosłych barbetów, choć parę razy mniejszego :evil_lol:

Posted

nie zamknęłam galeri ;) przestałam pisać bo przeniosłam się na inne forum (i cóż nikt tam sie nie czepia) .
więc zakończmy na tym dyskusje , mój pies nadal będzie nosił szerokie obroże w których mu pięknie, będzie mnie bronił i będzie miał tak sama świetna kondycje jak przed ta dyskusją .
a no i będzie nadal zgodny ze wzorcem :diabloti:

ja nie muszę pisać jaki to mój pies jest agresywny, jaki obronny (zajeżdza a niusią) , nie jara mnie to i strasznie mnie to denerwuje jak ktoś się z tego cieszy, ja pracowałam z suką ponad 2 lata żeby móc wyjśc na normlany spacer a ktoś się z tego cieszy ..
mam zasady i Ewa wie że nie lubie agresji bo kiedyś już jej pisałam i zrobię wszystko by mój młody nie był agresywny .
póki co idzie idealnie mimo że od jakiegoś czasu już myśli jajami .

eot

Posted

jak mnie tam kiedyś dawno temu , chciał uderzyć ktoś tam ... to miał 14 szwów na przedramieniu :evil_lol: i nie był to staffik ani inne bydle ino słodkie 9 kg foksiątko :loveu: nie jeden miał ślady na ciele , po zamachu na mnie :evil_lol: krwawe , szarpane rany
Bronił mnie jak leff :loveu: tylko ja dziękuje za takie bronienie ;) Bo pies obronny nie powinien siać spustoszenia na ciele ludzkim. W obecnych czasach i przy obecnym prawie i ani lubieniu psów. Niewskazane wręcz.
Po obronie w wykonaniu Lalki , pozostają jedynie ślady , po zasranych gaciach i tak to ma wyglądać właśnie.

Moje staffiki mnie bronią , a jakże :loveu: na szczęście nie przed ludźmi :evil_lol: Owszem one chcą bronić ino matka natura nie do końca wyposażyła staffiki w rozpoznanie realnego zagrożenia. I tak np dziś , napadł nas krzak :cooldevi: zamaskowany w śniegu. Przyczaił się , trzymając gałęzie nisko.Skradał się i gdy już prawie wtargnął na naszą posesje - stado agresywnych psów obronnych marki staffik , go powstrzymało HA. Gdy napadły na wroga , cały śnieżny kamuflaż spadł i co ? i okazało się , że to nie wróg tylko krzak który rośnie tu od lat i przy każdym nowym opadzie śniegu ... próbuje nas napaść.

Ja dbam o ich edukacje obronną i co raz im robię wroga i mam polewkę z tego straszną :evil_lol: Też bywam wrogiem , a pewno !! np jak kupiłam sobie kapelutek z moskitierą , w rękę wzięłam miotle - aaaaaaaaaaaaa sie działo :evil_lol:

Posted

Instant napisał(a):
Vectra, przyjmujesz gości? Bo takie stadko to zdecydowanie warte zobaczenia jest ;)

pod warunkiem że założysz czapkę z daszkiem , okulary przeciwsłoneczne i weźmiesz gazetę w rękę.
zaprezentuje Ci moje staffiki obronne :evil_lol:

Posted

Ja sobie znajdę takiego mądrego, co to zrobi za mnie. A sama będę podziwiać, no bo jak, jeszcze bym zza tych okularów przeciwsłonecznych nic nie zobaczyła i trzeba by było powtarzać, a nie zostałoby człowieka na tyle :evil_lol:

Posted

gops napisał(a):

Nie ma się czym chwalić ;) Kiedyś znowu może źle odebrać zamiary, ugryźć obcą osobę i będziesz miała same problemy ;)

Posted

BBeta napisał(a):
Nie ma się czym chwalić ;) Kiedyś znowu może źle odebrać zamiary, ugryźć obcą osobę i będziesz miała same problemy ;)

nie chwale sie , nie jestem z tego dumna .
mam już jednego debila w domu który uważa że trzeba nas bronić przed wszystkimi(przy okazji działki , mieszkania ) i nie chce drugiego zaufaj .
nie toleruje agresji u siebie w domu , suki już nie zmienie ale młody jest jeszcze elastyczny i został za to skarcony zobaczymy czy zapamięta jesli kiedyś znowu będzie taka sytuacja.

nie moja galeria nie będę ciągle offować tymbardziej że dyskusja juz skończona.

Posted

[quote name='Unbelievable']no, bo lepiej jak wszyscy dookoła titają i wad nie widzą :loveu:
Dokładnie :lol: Kto z kim przystaje taki się staje. Ja znam miejsce w sieci, gdzie można się chwalić sprzedaniem 2,5 letniego psa i kupnem nowego, co nie zmienia faktu, że chyba coś z tymi ludźmi jest nie tak? :diabloti:

Przypomniało mi się a propos jeszcze na temat forum "miłośników", że "szastałam tam zdjęciami" :evil_lol:, fakt, Jari miał największą galerię, teraz widzę, że i zdjęcia mogą zostać negatywnie odebrane :eviltong:

mój pies nadal będzie nosił szerokie obroże w których mu pięknie, będzie mnie bronił i będzie miał tak sama świetna kondycje jak przed ta dyskusją .
a no i będzie nadal zgodny ze wzorcem :diabloti:

Twój pies ważący 17 kg (nie mówiąc o 18 ) nie jest zgodny ze wzorcem, bo to jest waga jak już dla dorosłych psów. A i dorosłe nie powinny tyle ważyć. Tak jak normalny dobek nie waży 45 kg. Nie wiem czemu się z tego tak cieszysz i wmawiasz innym, że ziemia jest płaska. Chyba ci się fora pomyliły :lol:

ja nie muszę pisać jaki to mój pies jest agresywny, jaki obronny (zajeżdza a niusią) , nie jara mnie to

Nie w ogóle :lol: Tak samo opowieści jak kilkukilogramowe pieski zrywają wszystkie obroże.

Na sralniku spotkałam chyba entuzjastów socjalizowania pieska ze wszystkim co tam przebywa, jak widać nawet z zakagańcowanym samcem dobka. Podbiegł do nas wyrośnięty DON. Oczywiście zanim się dowiedziałam, że to młody pies - on już przy nas był i sama musiałam o to spytać :loveu: Mój agresor akurat do szczeniaków jest spoko więc chciał się bawić, ale nie pozwoliłam na to, bo ludzie by pewnie DONka musieli by suszyć 2 tyg. jak by go przetyrał po tych zaspach, nie mówiąc o tym, że nie uważam, żeby Jari się nadawał na psią nianię.

I patrząc na to co się dzieje na dworze nic, a nic ci się Vectra nie dziwię, że nie masz ochoty jechać po pączki :diabloti: A jak o autach mowa, to moja piękna, wymyta Corollka, stoi właśnie z kilku centymetrową warstwą białego syfu na sobie... :angryy:

Posted

kto by mnie kazał jechać do sklepu - po pączki :mdleje: rozumiem po papierosy , ale po pączki ? NEVER

ja mam bardzo prosty sposób na odśnieżanie samochodu ... przekręcam stacyjkę , włączam ogrzewanie i dmuchawę na maksa ... odpalam podgrzewanie przedniej , tylnej szyby i lusterek i idę do domu na kawę :diabloti:
a reszta spada , zanim wyjadę z lasu ;)

a teraz to sobie leżę pod kołderką i lookam w necik :loveu: lewy boczek grzeje mi Terrierek , prawy Franio , nóżki Marysia ... ino Urszula mnie podgryza :( agresor mały :shake:

poznaje kremy BB .. matko ja to jestem lata świetlne z nowinkami kosmetycznymi :crazyeye:

Posted

A do mnie pączki same przyjadą :loveu: Z samochodem robię tak samo, z tym, że w trybie ekspresowym :eviltong: Oprócz tego, że można dostać mandat za to, że samochód stoi odpalony, a nie jedzie :diabloti:

Kremy BB są super :)