Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Instant napisał(a):

Nie wiem jak inni, ale ja kieruję się w życiu jedną zasadą - nie napiszę na forum czegoś, czego nie powiedziałabym komuś w twarz. Więc... nie trafiłaś? :)

wcale nie celowałam ;)
na szczęście nie ruszaja mnie opinie takich ludzi na mój temat , internetowych psychologów i wszystko wiedzących ludziach po zdjęciach :lol:
a skoro kierujesz się taka zasadą powinnas mi napisać pw a nie dyskutować o mnie w czyiś galeriach , nie jest to kulturalne ;)
no ale ja już kończe , nie mam ochoty na bezsensowną dyskusje o psach z osobą która nawet nie ma psa a tym bardziej o mojej osobie bo to jednak nie to forum , może są jakieś psychologia fora nie wiem może poszukaj jak masz takie zapędy na ocenianie innych nie znając ich .

Posted

Vectra napisał(a):
aaaaaaaaaaaaaa , nie wiem czy to zbieg okoliczności , ale wsie te lale mają koty ... żadna nie ma psa :hmmmm:
może stąd czas przy ciągłym siedzeniu z mazidłami ? :cool3:

większość ma koty, ale są ze dwie z psami :diabloti: ja "znam" jedną z goldenem, a drugą z mieszanką spaniela angielskiego ze springerem, i ta druga to akurat ta która jest bardziej rozsądna w tym wszystkim, tzn. nie ma tylu kosmetyków że jej się ledwo w domu mieszczą :grins:

i ja też chyba muszę bardziej o swoją cerę zabrać, bo mnie nie lubi ostatnio :placz:

gops napisał(a):

na szczęście nie ruszaja mnie opinie takich ludzi na mój temat , internetowych psychologów i wszystko wiedzących ludziach po zdjęciach

ja raczej powiedziałabym że szkoda że cię nie ruszają ;) ja już dawno bym się nad sobą zastanowiła

Posted

Amber napisał(a):
Serio, zazdroszczę ludziom, którym się podoba wiele ras.

Nie ma czego zazdrościć, mi też kiedyś podobało się wiele ras, nowofundlandy, dogi niemieckie, psy faraona, gończe, wyżły, spaniele, charty... i sama nie wiedziałam jakiego psa chce :mdleje: W końcu wzięłam Mu ze schroniska i jakiś czas później byłam już pewna, że chcę psa podobnego do niego, czyli aktywnego, nastawionego na pracę z człowiekiem, średniej wielkości, ze "sportową" sylwetką, koniecznie czekoladowego lub czekoladowego podpalanego (tak, tak, wygląd w moim przypadku też ma znaczenie :diabloti:), wybór był prosty, kelpie lub kolejny kundel ze schroniska ;) Oczywiście wiele innych ras nadal mi się podoba, ale teraz już wiem, że nie są to psy dla mnie ;)

Posted

A to jak się podoba , to równa się z tym , że trzeba mieć ?
Mi się podoba wiele ras , ale wizualnie tylko i wyłącznie. Lubie popatrzeć na ładne egzemplarze i popodziwiać.
Są to rasy z różnych grup ;) Poza tym , że nacieszę oko , to w domu tego bym mieć nie chciała :grins:

Kosmetyki samoróbki są świetne , tylko trzeba się do nich przekonać. Można je tak przełożyć, że jak dieta BARF. :evil_lol: Ino nie każdemu pewno się sprawdzą. Odrobina wiedzy też nie zaszkodzi , cierpliwość też wskazana.

Od siebie powiem , że masełko shea i olej arganowy , to jak kennel klatka , kolczatka. Po prostu RE WE LA CJA. Pokochałam te dwa produkty jak Franio boomer ball

Posted

gops napisał(a):
wrzucam zdjęcia na fejsa każdy może zobaczyć ma 18kg i wygląda dla mnie dobrze .(jesli dla kogos nie.. cóż )

Już 18? :mdleje: :diabloti:

Vectra napisał(a):
A to jak się podoba , to równa się z tym , że trzeba mieć ?

A napisałam gdzieś, że trzeba? :hmmmm:

Posted

BBeta napisał(a):
Już 18? :mdleje: :diabloti:

:evil_lol: odwołuje wydawało mi się przytył a schudł z 17,7 zszedł na równe 17kg :lol: zważyłam dosłownie 20min temu .
mnie sie tam podoba :p
ale eot .

Posted

gops napisał(a):
:evil_lol: odwołuje wydawało mi się przytył a schudł z 17,7 zszedł na równe 17kg :lol: zważyłam dosłownie 20min temu .
mnie sie tam podoba :p
ale eot .

Gdyby ważył 20kg to też na pewno napisałabyś, że Ci się podoba :eviltong: :diabloti:

Vectra napisał(a):
Nie napisałaś , ale pytam :)
bez aportowania mi tu słówek :diabloti:

Myślałam, że znowu napisałam coś niezrozumiale :diabloti: Oczywiście, że nie trzeba ;) Mi podobają się np. charty, ale nie chciałabym mieszkać pod jednym dachem z psem z grupy X ze względu na charakter ;)

Posted

Kilka chartów bardzo mi się podoba i lubię na nie patrzeć. Tak samo duże pudle , wypicowane na lwa. Jorki z mega szatą , też wzbudzają mój zachwyt. Ale muszą być serio mega wypicowane i mieć sierściucha jak tren ;) Szkockie terriery są świetne.

Serio jest dużo ras , na które lubię popatrzeć. Ale tylko popatrzeć na okazy doskonale utrzymane i odpicowane. Posiadać , to nie ... raz że pielęgnacja jest obleśna , no i charakter też odstrasza ;)

Pitbulle ładne ? eeee , to zależy może co rozumiemy pod kątem tej rasy i jej ładności :evil_lol: bo te iście picie , takie co mają 14-18 kg .. to one ładne nijak nie są .. charaktery też , to już z piekła rodem ;)
Pity w wersji na american bully , to już wyrosłam z tego rodzaju ładności ;)

Posted

[quote name='BBeta']Mi też podobają się Yorki, ale tylko wystawowe z długim zadbanym włosem :)
http://image.improve.com/articles/201_300/Yorkshire-Terrier-240_l_20682d9eb0615de8.jpg

Te ostrzyżone i ogolone na krótko z palmami na głowach widywane na ulicach są straszne :shake:
zdecydowanie taki jork , cieczy oko.

Mopa to mam w domu i jak już źle wygląda ląduje w piecu. Tak więc , czegoś takiego moje oczy nie znoszą.
Dlatego pytam zawsze - po cholerę komuś pies BO MA ŁADNE WŁOSY , a wygląda jak zużyta szczotka do kibla.

Znam domy , gdzie są takie wyniuniane laleczki i te laleczki żyją bardzo normalnie :) ino sporo roboty przy pielęgnacji włosa jest.
Coś za coś :) Za dobrą okrywę włosową u jorków , geny są odpowiedzialne. Pewno że jak się kupuje jurka za 200 zł .. to nie będzie jurek tylko skołtuniony filc ...

Posted

[quote name='Rinuś']Red nose mi się podobają, ale tylko wybrane - nie takie karykatury a ten samiec z polskiej hodowli....:shake:

ale kochanie , na tym obrazku , to nie jest pitbull tylko karykatura z USA :diabloti:

ja tam lubie takie wynędzniałe chabety , co wstyd z tym na ulicę wyjść ;)

Posted

BBeta napisał(a):
Te ostrzyżone i ogolone na krótko z palmami na głowach widywane na ulicach są straszne :shake:

:mad:

Oj mi też się wiele ras podoba. Rottki naj, później dogi niemieckie, dogo canario, asty, bulle, buldogi angielskie i francuskie, cane corso, whippety, jamniki.. Ale poza rottkami to nie wiem, czy którekolwiek będę kiedyś miała. Czas pokaże :)

Posted

[quote name='BBeta']

[quote name='omry']:mad:

hahahaha właśnie poszłam do Ciebie Omry żeby pokazać Beacie że pisze o Twojej słiti Tekilce :evil_lol:

[quote name='Vectra']ale kochanie , na tym obrazku , to nie jest pitbull tylko karykatura z USA :diabloti:

ja tam lubie takie wynędzniałe chabety , co wstyd z tym na ulicę wyjść ;)

no przecie napisałam, że karykatura :diabloti: brzydkie to jak nie wiem...

właśnie też lubię takie nędzne psy :loveu:

Posted

[quote name='Rinuś']ależ niedopaczenie :shake:
Demencja starcza :diabloti:

omry, tylko następnym razem zostaw jej dłuższą kitkę na głowie, najlepiej TAKĄ (dwa ostatnie zdjęcia, niebieska gumka) :loveu: :diabloti:

Posted

[quote name='Rinuś']hahahaha właśnie poszłam do Ciebie Omry żeby pokazać Beacie że pisze o Twojej słiti Tekilce :evil_lol:

Ooo, patrzcie tylko na nią :loveu::evil_lol:

[quote name='BBeta']Zapomniałam dodać, że poza Tekilką oczywiście :splat: :diabloti:

Właśnie właśnie :evil_lol:

[quote name='BBeta']omry, tylko następnym razem zostaw jej dłuższą kitkę na głowie, najlepiej TAKĄ (dwa ostatnie zdjęcia, niebieska gumka) :loveu: :diabloti:

Tekili matka ma taką.. Wiecznie do przodu na oczach, nic nie widzi i tylko zamiata tym ziemię :evil_lol: Ważne, że jest długi włos! A że pies jest maksymalnie zaniedbany i wygląda jak ledwo ze schronu wyciągnięty (tu już chodzi o całokształt) to niewaaażne :evil_lol:

Posted

Tekila jest najładniejszym yorkiem świata :loveu:

mi też się podoba wieeele ras, ale dowiedziałam się, że można mi marzyć tylko o jednej i JAK TO mogę chcieć inną rasę ;)

Posted

Vectra napisał(a):

Od siebie powiem , że masełko shea i olej arganowy , to jak kennel klatka , kolczatka. Po prostu RE WE LA CJA. Pokochałam te dwa produkty jak Franio boomer ball

właśnie na pierwszy rzut planuję masło shea (bo kremy z nim mi super działają na ręce, a te mi się masakrycznie przesuszają), olej arganowy, kokosowy(miałam już kiedyś, polecam z całego serca, szczególnie do włosów), migdałowy i jojoba. No i muszę pomyśleć o jakichś kwasach do twarzy ;) ale to w przyszłym miesiącu dopiero, wczoraj byłam na zakupach ciuchowych :mdleje::evil_lol:

ja też lubię wiele ras, i wiele mogłabym mieć, ale wybrańcami serca są parsony