Amber Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 Tylko, że twój pies wygląda grubo :evil_lol: Uświadom to sobie w końcu. I nie wiem po co wyskakujesz na temat Emilki itp. jak Vectra ma psy bliżej spokrewnione w twoim, które też nigdy takiej wagi nie osiągnęły. To co? Twój jest jakiś wyjątkowy? I bałagm cię nie porównuj dorosłych psów do twojego szczyla. Nastolatek nie powinien ważyć tyle co jego ojciec. Pamiętam wklejałaś jego fotki kiedyś gdzie pisałaś, że był za chudy kiedy reszta dogo pisała, że jest jak najbardziej OK. Ty masz jakieś zaburzone postrzeganie rzeczywistości? Teraz jak wygląda jak parówka, dla ciebie jest OK, a dla reszty dogo jest za gruby. Tak to działa. I wzorzec też coś na ten temat pisze. Quote
gops Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Unbelievable napisał(a):każdy organizm raz otyły będzie miał w przyszłości tendencję do tycia skąd wiesz że się już nie zmieni? nie to żeby psy dorastały nawet 2-3 lata :grins: bo każdy rośnie w swoim czasie , mój nie ma już sylwetki podrostka , nie jestem pewna bo nie mogę być ale za dużo to się nie zmieni. porównuje do innych psów w jego wieku jedne są grubsze, inne chudsze, jedne maja mniejsze głowy inne większe itd , ale to sa całkiem inne rodowody więc nie miarodajne . bardzo bym chciała zobaczyć któregoś z jego braci ale niestety . otyłość to choroba, mój pies nie jest otyły , mamy do siebie blisko możemy się kiedyś umówić na spacer ja się go nie wstydze :evil_lol: Quote
Amber Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 bo każdy rośnie w swoim czasie , mój nie ma już sylwetki podrostka , nie jestem pewna bo nie mogę być ale za dużo to się nie zmieni. No na pewno nie ma bo nigdy nie pozwoliłaś mu tym podrostkiem być. Nie robił pewnie nie dzielni szału pies z wielką głową i małym ciałkiem? Trzeba było go utuczyć, żeby się wyrównało? :-P Quote
Vectra Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 zważyłam Urszule :shake: ona ma teraz 14 tygodni i waży 5,100 :mdleje: gdzie mi do tego wyścigu o masę i sadło :placz: Quote
gops Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Amber napisał(a):No na pewno nie ma bo nigdy nie pozwoliłaś mu tym podrostkiem być. Nie robił pewnie nie dzielni szału pies z wielką głową i małym ciałkiem? Trzeba było go utuczyć, żeby się wyrównało? :-P tak zgadłaś tuczyłam go kasza ze smalcem żeby był większy :p ehh wydało się . jakbym chciała szpanować psem to bym kupiła większego serio ;) kurcze mogłam sobie pit bulla kupic koniecznie takiego 40kg . Quote
Amber Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 gops napisał(a):tak zgadłaś tuczyłam go kasza ze smalcem żeby był większy :p ehh wydało się . jakbym chciała szpanować psem to bym kupiła większego serio ;) kurcze mogłam sobie pit bulla kupic koniecznie takiego 40kg . No zapewne coś w tym wyznaniu jest :p Nie tuczyłaś go kaszą ze smalcem tylko suchą karmą, kiedyś pisałaś ile mu dajesz i to było :mdleje: z mojej strony. Czyli nadal się upierasz, że twój szczyl powinien ważyć na granicy dopuszczalnej normy, mimo, że wśród staffików które znam, żaden tyle nie waży, nawet jak jest dorosły? Quote
Vectra Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Terrierk po obiedzie z kupą w brzuchu , ma 23 miesiące ... przytyła :loveu: waży 13,200 :diabloti: ona ma że tak powiem , prawie górną granicę wzrostu dla suczki :grins: jak miała rok , ważyła jakieś 9 kg :cool3: Quote
Amber Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 Jari też ma prawie górną granicę wzrostu co nie zmienia faktu, że nie zależy mi wcale, żeby ważył 45 kg bo jego dziadek jest z Rosji :evil_lol: Vectra twoje staffiki wyglądają ZDROWO. Dorosłe jak dorosłe, a szczyle jak szczyle. Żaden nie wygląda jak spasiony nastolatek. Quote
gops Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 znasz za mało staffików na to wychodzi bo ja znam z forum nawet cięższe w tym samym wieku . gdy tyle jadł akurat był szczypior , teraz je normlanie na szczęście bo jakby tak dalej poszło żarłby dużo tańsze karmy. mniej więcej na przełomie 11 miesiąca zaczął zostawiać w misce suche a waga mimo to i tak poszła troszkę , widocznie tak miało być . ja jestem z niego zadowlona , kondycje ma dobrą , robie z nim to co chciałam i daje rade . http://www.staffik**********/zdrowie-health,59/ile-waza-wasze-staffiory,1408.html prosze. swoją droga po co Jariemu obroża moro może chcesz by wyglądał groźniej :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 to co ja mam powiedzieć? mam 14kg psa, 50cm w kłębie, jej brat Ray 55cm w kłębie, 21kg :mdleje: Quote
Amber Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 To, że ktoś zna psy cięższe nie znaczy, że należy się na nich wzorować. Wzorować się powinno na wzorcu, albo na psach, które wyglądają zdrowo. Twój wygląda grubo. swoją droga po co Jariemu obroża moro może chcesz by wyglądał groźniej :evil_lol: Moro wygląda groźnie? Pierwsze słyszę. Ja swojemu psu nie muszę dodawać nic, żeby wyglądał groźniej, bo powiem ci w sekrecie ;) jak pies ma swoje za kołnierzem, to właścicielowi przestaje zależeć żeby "wyglądał" groźniej, bo dobrze wie co pies ma w czapie. [quote name='Unbelievable']to co ja mam powiedzieć? mam 14kg psa, 50cm w kłębie, jej brat Ray 55cm w kłębie, 21kg :mdleje: A matka i ojciec ile mają? Bo skoro ona po nich jest, to powinna ważyć tyle co jej stary. Takie geny :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Amber napisał(a): A matka i ojciec ile mają? Bo skoro ona po nich jest, to powinna ważyć tyle co jej stary. Takie geny :evil_lol: matka ma 45cm i 13kg, ojciec 55cm i 18kg :grins: :evil_lol: a Raykowi dziadkowie showowi wyszli ;) dobrze że nie w charakterze :diabloti: Quote
Vectra Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 staffik nie ma być ani pitem w wersji cherlawej , ani american bully. musi być balans. Tylko najpierw muszę się ludki doedukować , co to są mięśnie ;) że to nie to samo co zwał smalcu. Ale osuszanie psa , to nie dawanie mu porcji głodowych. Zbyt często są mylone pojęcia , co znaczy zdrowo umięśniony pies. I wcale nie muszą być te mięśnie wydatne jak u pudziana. Takie osiąga się inną formą treningu i diety. I to są mięśnie, że tak nazwę na SIŁĘ , ale taki pies nie jest zwinny. staffik ma być i silny i zwinny , więc nie może wyglądać ani jak pit ani jak pudzian. Bo pity mają zupełnie inną budowę niż staffik. I taka forma u staffika już nie jest zdrowa. Zapewne taki pies może jest i zwinniejszy , ale jest pozbawiony siły. Maryśka waży jak w mordę 18kg i nikt mi nie powie , że wygląda fajnie :diabloti: na forum stafficzym , to niestety jest licytacja - kto ma więcej :diabloti: tak więc Ula ma 5kg i 100 gram , a pisała do mnie lala , że ma suczkę 14 tygodniową co waży 14 kg Quote
gops Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 mój pies jest zgodny ze wzorcem przykro mi :p tak moro wygląda groźnie , jakby miał np czerwoną obroże wyglądał by mniej groźniej . rozumiem że Ci się czerwone nie podobaja tylko moro , tak jak mi 4cm . ;) no i Ci powiem że mojego też się boją , ba mam staffika obronnego który mnie broni mimo że nie był nigdy tego uczony. i taki mały 17kg staffik zaufaj też może zrobić krzywde jak by chciał . ja jestem dumna z niego że nie rzuca się sam na wszystkie psy i potrafi sie dogadać , jakbym chciała postrach dzielnicy to bez porblemu bym to z niego zrobiła bo różki pokazuje ale szybciutko mu przypominam jakie mam zasady . Quote
omry Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='BBeta']Tak poważnie i bez słodzenia Tori była naprawdę śliczna :loveu: :) [quote name='Marta_Ares']ładniejszego yorka od Tori nie spotkałam... bardzo ładna była :loveu: :loveu: Dzięki :) [quote name='Rinuś']To może ja się zapytam ile dzisiaj pączków zjadłyście? :diabloti: My właśnie zjechaliśmy rowerami z kurą do sklepu po nie :evil_lol: Dwa dla mnie, jeden dla Maćka, bo z nas dwojga to ja jestem pasibrzuchem :diabloti: Quote
Rinuś Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 A ja zjadłam już 6 :diabloti: sory, że Wam przerywam tą milutką pogawędkę :evil_lol: Quote
Vectra Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='Rinuś']A ja zjadłam już 6 :diabloti: sory, że Wam przerywam tą milutką pogawędkę :evil_lol: wynocha mi , bo ja nie mam pączków i mi przykro :( Quote
omry Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='Rinuś']A ja zjadłam już 6 :diabloti: sory, że Wam przerywam tą milutką pogawędkę :evil_lol: A wczoraj trzy.. :oops: Quote
Marta_Ares Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Vectra napisał(a):wynocha mi , bo ja nie mam pączków i mi przykro :( zapraszam do mnie jeszcze 2 talerze zostały, wczoraj z mamą do 12 w nocy robiliśmy :lol: Quote
vege* Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Ja zjadłam 4 ale to takie niewielkie, ze jakby złączyć to by wyszło 1,5 pączka :evil_lol: Quote
FredziaFredzia Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Aleks89 napisał(a):Nie jesteśmy już rodzeństwem:-(Zrywam wszelkie kontakty:lol: No nie mów,że nie bałaś się ,że kibel ugryzie cię w dupe.Albo ,że coś cię złapie za nogę. Ja się bałam, że mi coś z toalety wyjdzie! :lol: Instant napisał(a): Me serce podbiła dyskusja o monstrualnej kolczatce - "stać mnie, ale innej nie kupię" czy chociażby o wadze jej psa. Nie ma co, trafiła się świetna osóbka. Best of the best! Marta_Ares napisał(a): masło shea i olej arganowy są kapitalne do włosów!!! balsam do ciała z masłem shea stosuje na włosy od 2 miesięcy i już widzę niesamowitą poprawę, wszystkie drogie odżywki, maski itp. wypadają bardzo blado w porównaniu z tymi cudeńkami ;) Przez Was kupiłam właśnie olej kokosowy i masło shea :diabloti: No i zjadłam jednego pączka! Ale później jeszcze polecę do piekarni po świeżutkie... O 22 są gotowe cieplutkie, wtedy też najlepiej smakują! Quote
Vectra Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 z pączkami mam taki problem , że kiedyś tam mnie prawie zabił jeden taki .... jak mi się urwał film w poniedziałek rano , to ocknęłam się w środę wieczór. Zatrucie ot takie małe. Marta na domowej roboty , chętnie się wproszę ;) Kupnych się obawiam. Domowe pączki odpuszczam , ale faworków to sobie zrobię :loveu: w weekend , bo niestety brak w domu pewnych produktów mam. Quote
Unbelievable Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 FredziaFredzia napisał(a): Przez Was kupiłam właśnie olej kokosowy i masło shea :diabloti: :loveu: :evil_lol: Quote
vege* Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 FredziaFredzia napisał(a): Przez Was kupiłam właśnie olej kokosowy i masło shea :diabloti: Ile kosztuje masło shea? :) Quote
Marta_Ares Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 FredziaFredzia napisał(a): Przez Was kupiłam właśnie olej kokosowy i masło shea :diabloti: na pewno będziesz zadowolona :cool3: Quote
Recommended Posts