Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tori miała nieziemską buzie :loveu: po prostu BUZIE , nie mordkę a BUZIUNIE :loveu:

Tinka, ja z kwasami się bawię ;) Teraz mam mlekowy .
Teraz będę testować oczyszczanie twarzy metodą OCM :diabloti: bo moja morda , nie toleruje żadnych kupnych wynalazków do mycia.

Posted

Vectra napisał(a):
Tori miała nieziemską buzie :loveu: po prostu BUZIE , nie mordkę a BUZIUNIE :loveu:

Prawda, i te mądre oczka i łysy pyszczek :loveu:

motyleqq napisał(a):
ej, nie, bo Tekilka ma TAKIE spojrzenie :evil_lol:

Jak to Olek kiedyś napisał - wzrok niezmącony myślą :evil_lol:

Posted

omry napisał(a):

Jak to Olek kiedyś napisał - wzrok niezmącony myślą :evil_lol:

oczy tęskne za rozumem :diabloti: to akurat tyczy się tego jurka co masz :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']oczy tęskne za rozumem :diabloti: to akurat tyczy się tego jurka co masz :diabloti:

Nie śmiem zaprzeczyć :evil_lol:
Że mnie życie pokarało takim przedziwnym stworzeniem..

Posted

motyleqq napisał(a):
weźcie, ona jest cudowna!

Chcesz? :evil_lol:
Ale za wiele z nią nie porobisz, ona nawet skakać nie potrafi. Jak pobiegnie za szyszką to jestem w szoku, a jak przyniesie to stwierdzam szczyt możliwości :diabloti:
Chociaż nie powiem, nie powiem.. Coraz bardziej szalona się robi, jak wreszcie zaczęła być traktowana jak pies :razz:

Posted

Tak gops, wyobraź sobie, że wiem, że czytasz moją 100% publiczną galerię, tak więc błagam cię jakie "obgadywanie"? Dobrze wiedziałam, że to przeczytasz... Może jakieś wnioski wyciągniesz?

Zawsze cię lubiłam i broniłam, ale to co teraz wyrabiasz z tym małym to jakieś nieporozumienie. Nie zastanawia cię, że twój młody pies jest na granicy albo przekracza dopuszczalną przez WZORZEC wagę? Waga 17 kg jest zarezerwowana dla dorosłych, mocnych (albo i grubych :p) psów. Rozumiem, że ten kto układał wzorzec też się na niczym nie zna?

Gdybyś miała dobka to też byś go pasła do ponad 45 kg, żeby tylko mieć NAJWIĘKSZEGO dobermana? I respect na dzielni? Ja trzymam Jariego w dolnej granicy wzorca, 40 kg, ale ze mnie lamus :p Po coś te granice wzorca są, żeby potem psy nie wyglądały jak twój.

Największa obroża, najgrubszy pies, największy kaganiec... megalomania jak stąd do Tatr, dobrze, że nie mam FB to sobie oszczędzam widoku kalekiego psa. Masz kurna Vectrę pod ręką, jej się nie możesz zapytać jaka się prawidłowa waga dla staffika w wieku Claytona? Jak na oko masz wyraźne problemy z dostrzerzeniem? Bo mi się wydaje, że na pewno nie 17 kg, no chyba, że wzorzec przestał obowiązywać. Poza tym jak patrzę na fotki Vectrowych staffików, a twojego to przepraszam, ale to tak jakby oglądać te wyżyłowane pitty, a te zapasione pokraki z USA.

Trzeba mieć poza tym talent, żeby być zmuszoną zamknąć galerię "bo wszyscy się na mnie rzucili, jak tylko coś napisałam, albo wkleiłam" - może zastanów się czemu tak jest? Jakoś inni prowadzą swoje galerię i nic im nie jest, mimo, że w ich życiu może dzieje się więcej niż w życiu twoich psów, a jakoś linczu nikt nie przeprowadza. Po prostu ludzi trafia jak widzą co zrobiłaś z Claytona i jakimi wartościami się przy jego prowadzeniu kierujesz.

Też mam grubego psa ale ja o tym WIEM, że on jest gruby i staram się coś z tym robić, a nie, że Aleks mi napisał, że Cortina jest spasiona, a ja na to "a moim zdaniem jest idealna" :eviltong: Krzywdzisz psa i tyle. Już pomijając obroże, kolczatki i inne przejawy jakiś problemów to staffiki to ciężkie psy do swojej budowy i siądzie mu kościec. Tym bardziej jak słyszałam kiedyś, że on miał jakieś problemy z kuleniem czy coś. gops odłóż może swoje niespełnione ambicje z posiadania ASTa albo rottka i pozwól Claytonowi być staffikiem, bo on nim jest tak czy siak. Od ciebie zależy tylko czy wygląda jak swoja karykatura czy nie.

A to jak się podoba , to równa się z tym , że trzeba mieć ?

Nie, ale można mieć i będzie się szczęśliwym. Mnie żaden pies niestety nie uszczęśliwi tak jak doberman :-(

Wizualnie to mi się podoba garstka psów i to też tak na góra 80%, lepiej jest z charakterem, tylko niestety pozamykane są w tak brzydkie cielska, że nie ma rady :lol:

Od siebie powiem , że masełko shea i olej arganowy , to jak kennel klatka , kolczatka. Po prostu RE WE LA CJA. Pokochałam te dwa produkty jak Franio boomer ball

A możesz powiedzieć dlaczego? Bo obiły mi się te nazwy o uszy, że wszyscy zachwyceni są, ale już nie pamiętam z jakiego powodu? :eviltong:

Posted

Mi też się wiele ras podoba tak, żeby usiąść i sobie oko nacieszyć, na pewno w każdej grupie bym jakąś rasę znalazła, która mi się z wyglądu podoba bo z charakteru niekoniecznie :evil_lol: Takie rasy, które bym bez problemu pod swój dach wzięła to mam 5 takich ras :)

Posted

Amber szanuje Twoje zdanie ale nie masz racji nie chce juz dyskutować , chciałam psa do sportów takich jakich chciałam , robię to pies się sprawdza a żeby być wyżyłowanym ma czas (aczkolwiek to nie te geny lecz na pewno da się bardziej ) .
ja mogłam mieć asta a nawet rottka ale z rodziną ustaliliśmy że póki co staffik się u nas sprawdźi ale ustaliliśmy to 5 lat temu jak mielismy go kupić po raz pierwszy (gdybym nie przygarnęła suki).
dzisiejsze zdjęcie mojego psa http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/6727_570664812963410_950692698_n.jpg jesli on jest gruby to nie widziałaś grubego staffika :lol: to jest dobra waga dla rocznego psa , jak widać on już sie dużo nie zmieni pewnie tylko mu trochę głowa się wypełni więc waga może zostac ta sama do końca życia.
już nie robie offu w Twojej galeri :) btw nie mam za dużego kagańca tylko spełniający funkcje czyt z mozliwościa otwarcia mordy .

Posted

Amber szanuje Twoje zdanie ale nie masz racji

:evil_lol: Nie mam racji, że twój pies przekroczył (18 kg) dopuszczalną wagę we wzorcu? Wiesz, że ta waga jest na granicy? A więc wypadało by jednak, żeby pies był w jej środku, a nie samym końcu?

Moim zdaniem jest gruby, patrząc po psach np. Vectry. Robisz z niego na siłę dorosłego i na dodatek otyłego osobnika.

Offu nie robisz, bo to chyba ja sama zaczęłam temat.

Posted

abstrahując od ras , to mi się 90% populacji stafficzej nie podoba :evil_lol: o ile można w ogóle powiedzieć , że staffik jest ŁADNY :diabloti:
jest ładny inaczej :cooldevi: rasa która nie ma za grosz w sobie elegancji. Co bardzo cenię u psów i mi się to podoba , to właśnie elegancja. Staffik jest karykaturą psa niestety. Nadrabia miną ;)

Oba te wynalazki pięknie nawilżają ciało i nie zostawiają lepiącej paci na twarzy. Używa się od stóp po końcówki włosów.

Marysia teraz waży prawie 18kg i wygląda jak świnka wietnamska .. ma dużą nadwagę wiem ... ale matka 14 dzieci , suka ma prawie 5 lat , zima paskudna ;) niemniej wydolnościowo doszła do siebie , po odchowaniu zaszczańców. Więc za jakiś czas wróci do wagi - teraz mam w planie ją zbić do 14 :diabloti: Doszła do etapu - 30 minut w ciągłym galopie bez zadyszki :evil_lol:

Muszę zważyć Urszulę :cool3: niestety na metry i kilogramy , nie dam rady z nią konkurować :(

Posted

[quote name='Rinuś']To może niech się wypowie Ewa :cool3:
wypowiem się , jak Franio miał rok ważył 13kg. :evil_lol:
Jego tata jak miał rok , a jest dużo większy i pełniejszy i mocniejszy ... nie przekroczył 15. Teraz ma lat prawie 12 , ma nadwagę i waży w granicach 19kg.
A to jest bardzo mocny samiec :)

Moja młodzież do uzyskania pełnoletności , czyli ok 2 lat , nigdy nie przekroczyła 14-15kg.

Jest duża róznica między psem rocznym , a 24-30 miesięcznym.

ale spoko , są młode psiaczki które ważą i po 24 kg. Ja takich nie mam i mieć nie będę. Sama też dbam o linię , bo życie z nadwagą nie jest proste ;)

Niestety tkanka tłuszczowa jest dużo cięższa niż masa mięśniowa. Tradycją już od dawna jest to , że mięśniami nazywa się sadło.

Posted

BBeta napisał(a):
Tak poważnie i bez słodzenia Tori była naprawdę śliczna :loveu: :)

ładniejszego yorka od Tori nie spotkałam... bardzo ładna była :loveu: :loveu:

masło shea i olej arganowy są kapitalne do włosów!!! balsam do ciała z masłem shea stosuje na włosy od 2 miesięcy i już widzę niesamowitą poprawę, wszystkie drogie odżywki, maski itp. wypadają bardzo blado w porównaniu z tymi cudeńkami ;)

Posted

gops, nie pisz mi PW gdyż jeszcze jakiegoś rozdwojenia dostanę. Ja lubię kawę na ławę, nawet jak niektórym się to w pale nie mieści. Śmieszą mnie wszystkie "super tajne tajemnice", jak pisać to pisać.

Wystarczy mi w zupełności to co napisała Vectra i ty też powinnaś to przeczytać i wziąć sobie do serca, gdyż co jak co, ale ona chyba ma większą wiedzę na temat staffików niż ty. Serio, powinnaś srać w gatki ze szczęścia, że masz w kontakcie hodowce z dużą wiedzą, który lubi się jeszcze tę wiedzą dzielić. Ale ty jesteś mądrzejsza i od Vectry.

Jeszcze co do dobermanów, te ruskie giganty są przerośnięte i moim zdaniem powinny dostawać dysk. na wystawach. To taka sama zaraza jak chińskie tybetany czy owczarki z nogami królika. Wzorzec po coś jest. Jak się pies w nim nie mieści, a ludziom się takie coś podoba to najlepiej niech utworzą nową rasę np. doberman olbrzym i wszystko wtedy będzie pasić.

masło shea i olej arganowy są kapitalne do włosów!!! balsam do ciała z masłem shea stosuje na włosy od 2 miesięcy i już widzę niesamowitą poprawę, wszystkie drogie odżywki, maski itp. wypadają bardzo blado w porównaniu z tymi cudeńkami

Dzięki :) Choć jak akurat nie mam problemów z suchością skóry. To samo z włosami :eviltong:

Posted

ok ,a ja nie lubie dyskutować w czyiś galeriach o moim psie dlatego napisałam .

tu już pomijając mojego psa ja jestem zdania że waga nie ma nic do rzeczy tylko to jak pies wygląda jeden będzie miał 18kg a będzie wyglądał szczuplej niż ten 15kg jak z ludźmi nawet przy jednym wzroście.(mój ma 17kg sprostowałam to już ) .
no i lepiej by było znać wage ojca i dziadka mojego psa a nie jakiegos nie powiązanego z moim prawie wcale .
kolejna sprawa nie jest powiedziane że mój pies jeszcze utyje może mieć tą sama wage do końca życia , po jego sylwetce widać że za dużo sie już nie zmieni .
nie ma potrzeby go odchudzać , je tyle ile powinien , ruchu ma cała mase , kondycje dobrą cóż mi to wystarcza .
no i tak jak pisałam na pw geny geny geny , nie mam psa po Emilce i mieć takich mięśni może nie będzie nawet jakby biegał tyle samo co też jest nierealne mieszkając w bloku . ja nie narzekam na jego mięśnie akurat ;)

co do Ewy jak miałam problemy pytałam zawsze pomogła , teraz nie mam problemów więc pomocy póki co nie potrzebuje ale jestem wdzięczna że mi jej udziela w razie potrzeby .

ale nie będę w kółko pisać tego samego więc wystarczy z mojej strony.

Posted

gops napisał(a):

kolejna sprawa nie jest powiedziane że mój pies jeszcze utyje może mieć tą sama wage do końca życia , po jego sylwetce widać że za dużo sie już nie zmieni .

każdy organizm raz otyły będzie miał w przyszłości tendencję do tycia
skąd wiesz że się już nie zmieni? nie to żeby psy dorastały nawet 2-3 lata :grins: