Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

LadySwallow pytała na wątku o wady i zalety Morgana...Według dt to psiak w zasadzie bez wad-wesoły,energiczny,sygnalizuje potrzebę wyjścia z domu....Jak każdy szczeniak wymaga troski,ale....który psiak jej nie wymaga...?;)

Kopiuje info z dt :
"Hej

dzisiaj byliśmy z psami nad rzeką. Morgan był śmielszy i więcej pływał ale musieliśmy go pilnować bo nurt bardzo silny i kilka razy zdryfował za daleko. Rzeka w tym roku głeboka bo zdarzają się fragmenty z wodą o głębokości do pasa (dorosłego człowieka). Zwykle woda sięgała do kolan przy dobrych układach.

Morgan pływał, biegał, gryzł patyki. Był bardzo bojowo nastawiony do napotkanego małego wiejskiego kundelka. Kundelek uciekał a potwór go gonił. Nic oczywiście nie działał bo był na 3 metrowej smyczy;)

Na koniec był tak zmęczony że padł. W domu psa nie ma. Położył się u siebie i tylko czasami słyszę jak pochrapuje.

RTG łapy umawiam na piątek, sobotę.

Pozdrawiam."

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć Morganku!
Dobrze, że Morganek ma taki fajny Domek Tymczasowy! Aż dziwne, że wciąż nie może zakotwiczyć na dobre w swoim DS...
Trzymam kciuki za diagnozę Morganka po RTG... Wizyta końcem tygodnia, tak?

Posted

Kamila Proc napisał(a):
no to gdzie ten domek?

właśnie..trzeba Morgana ogłaszać! bardzo intensywnie,z tego co mówi dt,bardzo się przywiązuje,a to,nie jest dla niego dobre,bo przecież nie może zostać tu na stałe...

Posted

rany, jak mówicie na niego Morguś to mnie się kojarzy angielskie słowo morgue oznaczające kostnicę...

Fajnie widzieć, że psiak ma się coraz lepiej :) Oby tak dalej

Posted

Melduję,że Szczylek Morgutan :) dostał pieniądze:

-od Kinga_kinga7-bazarek-150 zł,
-od moca35-40 zł

Dziękujemy bardzo zwłaszcza,że zaraz muszę zrobić przelew za tymczas psiuka....:)

Edit. Psiak ma w tej chwili 296 zł -na opłacenie dt wystarczy,ale ...należy pamiętać jeszcze o rtg....

Kurczę,skąd wziąć na to wszystko pieniądze....?!

Posted

Vlk napisał(a):
rany, jak mówicie na niego Morguś to mnie się kojarzy angielskie słowo morgue oznaczające kostnicę...

Fajnie widzieć, że psiak ma się coraz lepiej :) Oby tak dalej

No ja niestety miałam takie samo skojarzenie, ale nie chciałam tego pisać.

Posted

pola53 napisał(a):
No ja niestety miałam takie samo skojarzenie, ale nie chciałam tego pisać.

no ja też się wahałam ale stwierdziłam, że tak żywiołowego i ślicznego pieska lepiej może nie nazywać w taki sposób, żeby kojarzyło się z takim smutnym miejscem ;) Może już lepiej Morgaś? :D liter tyle samo, jest zdrobnienie i nie kojarzy się źle. W końcu niektórzy twierdzą, że słowa mają w sobie jakąś magię ;)

Posted

Kocurek napisał(a):
Chcialam nadmienic,ze cioteczka moca35 jest kochana:)Na bazarku nic nie kupila ale przelewik dla szczylka zrobila.
Dziekujemy:)

Cioteczka Javena jest także kochana. Dokupiła jeszcze jedną garsonkę i w ten oto sposób dla Morgasia mamy 100 zł. To już coś! :) Jak tylko pieniążki wpłyną natychmiast je przeleję na konto Jostel.

Posted

pola53 napisał(a):
Cioteczka Javena jest także kochana. Dokupiła jeszcze jedną garsonkę i w ten oto sposób dla Morgasia mamy 100 zł. To już coś! :) Jak tylko pieniążki wpłyną natychmiast je przeleję na konto Jostel.

Jutro zrobie przelew. Żeby tlko z Morganka ,nie zrobic Organka :):) Albo Morganek- Ganek:evil_lol::evil_lol::evil_lol: