Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]TOZ[/B], tak, odpowiedni ludzie, na odpowiednim miejscu. I pani hasło "Nigdzie nie jest dobrze, proszę to nagrać!" albo "Ten pies wygląda na zdrowego, jest tylko chudy. Pan też nie jest gruby.." KATASTROFA!

Posted

[quote name='Ali.'][B]TOZ[/B], tak, odpowiedni ludzie, na odpowiednim miejscu. I pani hasło "Nigdzie nie jest dobrze, proszę to nagrać!" albo "Ten pies wygląda na zdrowego, jest tylko chudy. Pan też nie jest gruby.." KATASTROFA![/QUOTE]

Chyba najwyzsza pora wziac sie za ta "pro zwierzeca organizacje" /Agnieszka

Posted

Po ogladnieciu reportazu doszlam do wniosku, ze pani Szwarc ma maly kontakt z rzeczywistoscia.I nie pisze tego zlosliwie, jest duzy problem natury psychicznej, chyba ubezwlasnowolnienie byloby wyjsciem.

Posted

[quote name='Zofia.Sasza'][IMG]http://www.dogomania.pl/threads/200985-Kolejna-umieralnia-Korabiewice/images/misc/quote_icon.png[/IMG] Napisał [B]nicolaczek[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/200985-Kolejna-umieralnia-Korabiewice/showthread.php?p=18055801#post18055801"][IMG]http://www.dogomania.pl/threads/200985-Kolejna-umieralnia-Korabiewice/images/buttons/viewpost-right.png[/IMG][/URL]
Przeczytałam artykuł.

Czyli co: [B]VIVA formalnie przejmuje schronisko i będzie nim zawiadywać mimo, że ziemia, na której jest ono położone należy do kogo innego[/B]? Czy może zabiorą psy i przeniosą je gdzieś indziej?

Tak to ma wyglądać. A jak będzie - zobaczymy... [/QUOTE]

No dobra, ale z tego materiału (w uwadze) to w ogóle nie wynikało. Wręcz przeciwnie: tekst na końcu o czekaniu na "porozumienie", które ma nastąpić do jutra sugeruje, że status quo zostanie utrzymany i nic się nie zmieni (jakoś nie wierzę w dogadanie się pani Sz. z pracownikami pogotowia i VIVA...)

Posted

I jak tu ma być lepiej w naszym kraju skoro tacy ludzie jak p. Krawczykiewicz zajmują takie a nie inne stanowiska.
Zdecydowanie minęła się ta Pani z powołaniem, moim skromnym zdaniem powinna rozpocząć jakąś działalność zajmującą się katowaniem i torturowaniem zwierząt...cechę najważniejszą bowiem ma - totalne znieczulenie na krzywdę.
Dla mnie jest to nie pojęte jak można tam stać, patrzeć na te zwierzęta, stan ogólny tego obiektu i jednocześnie bronić tego co się tam wyprawia... nie, w głowie mi się to nie mieści.

Posted

Dotarłam i tu..nie wiem co powiedzieć, aż strach myśleć, gdzie dzieje się podobnie.
Jednak tak nie może być i ta niechęć do oddawania do adopcji psiaków jak ogólnie do przyjmowania pomocy.

Posted

[quote name='jonQuilla']I jak tu ma być lepiej w naszym kraju skoro tacy ludzie jak p. Krawczykiewicz zajmują takie a nie inne stanowiska.
Zdecydowanie minęła się ta Pani z powołaniem, moim skromnym zdaniem powinna rozpocząć jakąś działalność zajmującą się katowaniem i torturowaniem zwierząt...cechę najważniejszą bowiem ma - totalne znieczulenie na krzywdę.
Dla mnie jest to nie pojęte jak można tam stać, patrzeć na te zwierzęta, stan ogólny tego obiektu i jednocześnie bronić tego co się tam wyprawia... nie, w głowie mi się to nie mieści.[/QUOTE]

Moze Mkrawczykiewicz zaszczyci watek swoja obecnoscia... juz tyyyle miala tutaj do powiedzenia. Albo jakis artykulik... /Agnieszka

Posted

[quote name='nicolaczek']No dobra, ale z tego materiału (w uwadze) to w ogóle nie wynikało. Wręcz przeciwnie: tekst na końcu o czekaniu na "porozumienie", które ma nastąpić do jutra sugeruje, że status quo zostanie utrzymany i nic się nie zmieni (jakoś nie wierzę w dogadanie się pani Sz. z pracownikami pogotowia i VIVA...)[/QUOTE]
Właścicielem ziemi NIE JEST Magda Szwarc.

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Moze Mkrawczykiewicz zaszczyci watek swoja obecnoscia... juz tyyyle miala tutaj do powiedzenia. Albo jakis artykulik... /Agnieszka[/QUOTE]

jak ma zaprezentowac znowu taki belkot jak w tv to lepiej niech nie wchodzi. Szkoda zdrowia..

Posted

[url]http://pogotowiedlazwierzat.pl/korabiewice/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=37&Itemid=57[/url]

przed chwilą się do nich dodzwoniłam. Rozmawiałam z bardzo miłym Panem, który rzeczowo podszedł do sprawy i bardzo mi pomógł. Pozostaje mi napisac maila, może znajdą dla mnie zwierzaka. O mało nie rozpłakałam się do słuchawki..

Posted

Nie wydaje mi się żeby ów dama się tu pojawiła.
Chociaż szkoda bo może podzieliłaby się z nami ta Pani swoim zdaniem na temat tego kiedy pojawia się okrucieństwo wobec zwierząt bo skoro to co widać było w dzisiejszej Uwadze zdaniem p. Krawczykiwicz wcale nie jest czymś złym to ja się pytam co trzeba zatem zrobić zwierzęciu żeby ww. Pani uznała że jest to okrucieństwo. Tylko nie wiem czy wytrzymałabym nerwowo.

Co do pani Magdaleny Szwarc to powiem tylko tyle że jak dla mnie jest to osoba, która ma problem na podłożu psychicznym.

Posted

[url]http://www.dogomania.pl/threads/211596-Pomocowy.PILNIE-potrzeba-og%C5%82osze%C5%84-transportu-jedzenia-pieni%C4%99dzy-nowe-zdj-str1?highlight=tripti+KOrabiewice&p=18057970#post18057970[/url]
Przypominam, że na forum jest watek korabiewickiego wolontariatu. Jeśli ktoś chciałby pomóc, dziewczyny na pewno podpowiedzą jak.

Posted

Mnie interesuje jedna sprawa-kto wybiera do wladz TOZ-ow takie panie jak ta Krawczykiewicz.To jakas porazka !Czy decyduja o tym radni?Szkoda ze nikt tego nie kontroluje czy taka osoba nadaje sie do tak odpowiedzialnej roli.Tu trzeba duzo wrazliwosci,milosci serca dla zwierzat a ta pani tego nie ma.Jak moze wystepowac pod szyldem opiekunki zwierzat?Kto na to pozwala.Nie moge tego zrozumiec.U kogo mozna INTERWENIOWAC?

Posted

[quote name='Zofia.Sasza'][URL]http://www.dogomania.pl/threads/211596-Pomocowy.PILNIE-potrzeba-og%C5%82osze%C5%84-transportu-jedzenia-pieni%C4%99dzy-nowe-zdj-str1?highlight=tripti+KOrabiewice&p=18057970#post18057970[/URL]
Przypominam, że na forum jest watek korabiewickiego wolontariatu. Jeśli ktoś chciałby pomóc, dziewczyny na pewno podpowiedzą jak.[/QUOTE]
Pani Kra.... zresztą... nieważne.
Tym wolontariuszkom bym osobiście pomnik postawiła, bo w takich okolicznościach wciąż działać... to nie lada trzeba mieć determinację...
Są z Korabiewic dwie fajne sunie, może na fali ktoś zechce je adoptowac, by tam nie wróciły? [URL]http://www.dogomania.pl/threads/216703-Inka-i-Bawarka-mia%C5%82y-10-dni-wracaj%C4%85-do-Korabiewic[/URL]... Obie już ciachnięte, gotowe do adopcji.... Wybaczcie, że wklejam, ale pewnie po reportażu zajrzą tu ludzie, którzy być może zechcą zaadoptować jakąś bidę.

Reportażu nawet nie umiem skomentować...

Posted

[quote name='Zofia.Sasza']Właścicielem ziemi NIE JEST Magda Szwarc.[/QUOTE]

A kto? Czy to jest jakaś tajemnica? No i czy porozumienie nastąpiło? Bo skoro mają o tym mówić jutro w uwadze to, jak mniemam, powinno być już coś wiadomo na ten temat.

Posted

[quote name='ASIA54']Mnie interesuje jedna sprawa-kto wybiera do wladz TOZ-ow takie panie jak ta Krawczykiewicz.To jakas porazka !Czy decyduja o tym radni?Szkoda ze nikt tego nie kontroluje czy taka osoba nadaje sie do tak odpowiedzialnej roli.Tu trzeba duzo wrazliwosci,milosci serca dla zwierzat a ta pani tego nie ma.Jak moze wystepowac pod szyldem opiekunki zwierzat?Kto na to pozwala.Nie moge tego zrozumiec.U kogo mozna INTERWENIOWAC?[/QUOTE]
TOZ to organizacja pożytku publicznego (chyba na prawie o stowarzyszeniach?). Taka sama jak inne fundacje i stowarzyszenia prozwierzece. Panią K. wybrali członkowie TOZ z jej regionu jak mniemam.

Posted

[quote name='nicolaczek']A kto? Czy to jest jakaś tajemnica? No i czy porozumienie nastąpiło? Bo skoro mają o tym mówić jutro w uwadze to, jak mniemam, powinno być już coś wiadomo na ten temat.[/QUOTE]
Do jutra jest termin na dogadanie się. Właścicielem ziemi jest niejaki p. Marek. Prywatna osoba.

Posted

No to chyba na jedno wychodzi? Pan Marek nie jest bowiem ani funadacją VIVA, ani pogotowiem dla zwierząt. Co więcej, jak wynika z mojej wiedzy, jest osobą związaną z panią Magdą, a więc moje pytanie postawione na początku pozostaje aktualne. Dla przypomnienia moje pytanie brzmiało: Czyli co: [B]VIVA formalnie przejmuje schronisko i będzie nim zawiadywać mimo, że ziemia, na której jest ono położone należy do kogo innego[/B]? No i jakoś nadal nie widzę tego dogadania się miedzy p. Magdą, p. Markiem, VIVA i pogotowiem dla zwierzat;/

Posted

Pani K. o ile tu się pojawi to chciałabym żeby przeczytała wiadomość ode mnie:

Droga Pani jest Pani zakałą TOZu (nie jedyną), przynosi Pani wstyd najstarszej organizacji prozwierzęcej w Polsce, okrywa hańbą każdego członka TOZ. Dzięki takim osobom jak Pani TOZ ma taką opinię jaką ma. Wstyd mi, że jestem przedstawicielem tej samej organizacji.
Nie rozumiem jak publicznie osoba, która jest prezesem Oddziału może pleść takie bzdury!!