Jump to content
Dogomania

Cecylka - poprzez DT u Anuli już w DS :) powodzenia czarnulko!!!

Recommended Posts

Posted

Anula napisał(a):
Edi100 jesteś boska-stokrotne dzięki za pomoc-nie wiem jak się mam Tobie zrewanżować-uratowałaś mi życie bo już się zamartwiałam jak ja sobie poradzę z tymi badaniami ponieważ pędzić 200km aby zrobić tylko badanie to szok.

Kochana, to Tobie pokłony!:)
Podaje dane Lecznicy:) Lecznica ARKA Ul Grunwaldzka 22, telefon Całodobowy 076 8560978. Godzi otwarcia: Pon-pt 10.00 do 19.00, Sobota 10.00 do 14.00, Niedziela i święta 10.00 do 11.00 Pan Dr z wielkim sercem to Jacek Zarzecki tel 601506422 i Dr Danuta Pawłowska-Fiedkiewicz ( także chirurg) tel 600395117 Pani dr jest trochę "powsciągliwa" w uczuciach, ale jako wet jest dobra. Polecam Dr Zarzeckiego
W lecznicy mają USG, RTG, Laboratorium i wszystko co potrzeba:)
Cieszę się że mogę pomóc:)

• Replies 801
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Edi100 napisał(a):
Kochana, to Tobie pokłony!:)
Podaje dane Lecznicy:) Lecznica ARKA Ul Grunwaldzka 22, telefon Całodobowy 076 8560978. Godzi otwarcia: Pon-pt 10.00 do 19.00, Sobota 10.00 do 14.00, Niedziela i święta 10.00 do 11.00 Pan Dr z wielkim sercem to Jacek Zarzecki tel 601506422 i Dr Danuta Pawłowska-Fiedkiewicz ( także chirurg) tel 600395117 Pani dr jest trochę "powsciągliwa" w uczuciach, ale jako wet jest dobra. Polecam Dr Zarzeckiego
W lecznicy mają USG, RTG, Laboratorium i wszystko co potrzeba:)
Cieszę się że mogę pomóc:)

Jeszcze raz serdeczne dzięki-jak to dobrze,że napisałam na wątku o swoich obawach i mam już pomoc-dziękuję teraz mogę żyć.

Posted

Poker napisał(a):
a co a jej wyjazdem do DT? aktualny czy coś przegapiłam ?

Chyba aktualny:) Tylko transport chyba na koniec stycznia. No chyba że coś wcześniej się znajdzie.

Posted

togaa napisał(a):
No to nie zazdroszczę Anuli tego czekania....

a ja nie zazdroszczę obu dziewczynom , mimo ze Ceceylka nie ma źle ale co we własnym domku , to we własnym.

Posted

Byłam dzisiaj u Cecylki, szczekała chciała iść ze mną ale nie poszła. Goni nas interwencja za interwencją. Znajdujemy umęczone stworzenia i nie mamy gdzie ich zabrać, psychika już nie wytrzymuje. Dzisiaj była sarna pogryziona przez psy, sama przybiegła do ludzi..... odeszła, miała takie cudne oczy ! Dopiero teraz puszcza stres, łzy same lecą.

Posted

[quote name='basia0607']Byłam dzisiaj u Cecylki, szczekała chciała iść ze mną ale nie poszła. Goni nas interwencja za interwencją. Znajdujemy umęczone stworzenia i nie mamy gdzie ich zabrać, psychika już nie wytrzymuje. Dzisiaj była sarna pogryziona przez psy, sama przybiegła do ludzi..... odeszła, miała takie cudne oczy ! Dopiero teraz puszcza stres, łzy same lecą.
Basiu, co z tą sarną teraz?:(
Znalazłam cos takiego http://www.cpz-trip.org.pl/kim_jestesmy. Może mają jakieś terenowe oddziały? Moze moga pomóc?
Dzis jak szłam, a chodze tam codziennie widziałam samochód terenowy na poznańskiej rejestracji, było na nim "stowarzyszenia na rzecz ratowania dzikich zwierząt" Nie spisałam numeru:( Jutro to zrobię i podeślę Tobie.

Posted

Basiu a nie ma wolontariuszy aby Cecylkę wyprowadzili chociaż raz dziennie-ja rozumiem,że przy tylu zwierzakach to trudne ale ona tak prosi.A jeżeli chodzi o wytrzymałość psychiczną to naprawdę trzeba mieć na wysokim poziomie ją-ja się przyznam do tego nie nadaję-a ta sarna-to tragedia.

Posted

Aha - dzisiaj przelałam 200zł na Cecylkę.I wyczytałam,że przy Cushingu powinna być dieta wysokobiałkowa.Może ktoś wie jaka karma posiada dużą zawartość białka?

Posted

Edi100 - sarna nie przeżyła :(

Anulka Cecylka wychodzi na spacery każdego dnia, dzisiaj Basia nie miała dla niej czasu, ale na spacerze była.

Dziękuję Ci Anula za wpłatę, zaraz podliczymy finanse. Może jak pogoda troszkę odpuści to w weekend się wybierzemy.
Tylko musicie zrozumieć nas, że jeżeli pogoda będzie taka jaka jest, to ja się nie wypuszczę w taką daleką drogę.
Ostatnio wracając z Olsztyna wpadłyśmy w taki poślizg, że cudem chyba tylko żyjemy. W sobotę nasza wetka też wpadła w poślizg i samochód na złom, jej na szczęście się nic nie stało, ale nie ma co losu kusić. Wiem, że każdemu zależy, na tym aby Cecylka była jak najszybciej w domowych warunkach, ale to jest prawie 500 km w jedną stronę.

Posted

[quote name='AgaiTheta']Wpłaty
156,64 zł przeniesione od Pachcia♥
20,00 zł 07.XII diana79 bazarek
63,00 zł 07.XII diana79 bazarek
7,00 zł 20.XII diana79 bazarek
20,00 zł 20.XII diana bazarek u Taks

Wydatki
162,26 zł badanie 14.XII lab w Gietrzwałdzie

Zostaje:

104,38 zł dnia 28,12,2010

Nie mam jeszcze faktury za ostanie badanie USG, na koniec miesiąca zawsze dostajemy.

Rozliczenie 10.01.2011
Wpłaty:
20,00 zł 30.XII Mariola C.
200,00 zł 10.I Anula

Wydatki:
0 zł

Stan: 324,38 zł

Za ostatnio badanie USG nie płaciliśmy, Pan Wet nie chciał :)
Niebawem będziemy musieli kupić Vetoryl, muszę sprawdzić na ile dni jeszcze mamy.

Dziękuje Wszystkim za wsparcie :)

Posted

Cecylka trochę się u nas rozuszała, to nie jest ta sama sunia, wylękniona, ciuchutka. Wie, że jest bezpieczna, kochana i chciała by być z nami cały czas. Nie może być psem biurowym ze względu na swoje bezpieczeństwo i na brak obserwacji.

Posted

Kochane dziewczyny ja nie ponaglam,teraz też boję się jeździć.Wiem,że to szmat drogi i warunki beznadziejne.Zresztą i tak będę miała duszę na ramieniu jak będziecie wiozły Cecylkę.Aha - a nocleg będziecie miały zapewniony -nie puszczę Was w ten sam dzień - ani mowy niema.

Posted

Pogoda się polepszyła a TZ miał dzisiaj wypadek cały bok przeorany samochodu przez Niemca.Na szczęście TZ cały a więc pomimo złych fluidów czekamy na Cecylkę i ślemy pozytywne fluidy.

Posted

Matko Jedyna !!!!
Całe szczęście że tylko blacha, choc to i tak kłopot....

A co do Cecylki to ja sama przebieram nogami i wyobrażam sobie co Ty czujesz , Anulko !:razz:

Posted

Tak Basiu-ja też przebieram nogami.Chcę Cecylce bardzo pomóc,ale widzisz ta odległość o którą się obawiałam i pisałam-to hamuje całe przedsięwzięcie.Gdyby była bliżej nie byłoby sprawy,a zresztą zawsze wynajdę coś co jest trudne do zrealizowania i mam pod górkę.