Jump to content
Dogomania

Cecylka - poprzez DT u Anuli już w DS :) powodzenia czarnulko!!!

Recommended Posts

Posted

ja też nie mierzyłam sików - obserwacja to: sika w domu albo nie sika w domu i tyle, wiem dobrze, że w schronisku nie da się wszystkiego, albo raczej, że niewiele się da, ale piszę i tak bo a nuż ktoś by ją wział na DT wtedy rady mogą się przydać, a jakbym nie dzieliła kapsułek to moja Pepa by już nie żyła bo za duża dawka leku powodowała anoreksję, ale kazdy pies ma indywidualną tolerancję na vetoryl i też piszę to tylko dlatego, że wiele psów umiera nawet jak już są leczone, a umierają dlatego, że weci nie mają doswiadczenia i ładują dawkowanie z tabeli bez wzgl na to jak pies toleruje lek więc jak ktoś tu przeczyta i się przyda to warto pisać

• Replies 801
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A jak twoja sunia funkcjonuje na lekach? Czy taki psiak jest w stanie utrzymać czystość w domu? I jeszcze pytanie do Aga iTheta: czy będzie badanie eliminujące nowotwór nadnerczy u suni?

malawaszka napisał(a):
ja kupuję 60 mg i wysypuję proszek na szybkę i dzielę na 4, podaję w szynce zawinięte - moja Pepa już 3 lata żyje na Vetorylu a zanim zdiagnozowali ją poprawnie to już ledwo żyła i prawie nie chodziła, dawkę ustaliłam sama obserwując samopoczucie, apetyt, picie wody i sikanie - przy większych dawkach Pepa źle się czuła, wymiotowała, traciła apetyt

Posted

mshume napisał(a):
A jak twoja sunia funkcjonuje na lekach? Czy taki psiak jest w stanie utrzymać czystość w domu? I jeszcze pytanie do Aga iTheta: czy będzie badanie eliminujące nowotwór nadnerczy u suni?

bez problemu zachowuje czystość i funkcjonuje normalnie - jak widzi ją jakiś nowy wet i mówię, że ona ma zespół cushinga to trudno im uwierzyć bo nie widać już tego po niej, nawet brzuszek ma już normalny, a nie taki wielki

Posted

AgaiTheta napisał(a):
Tak, dzisiaj po 14.

Niestety dzisiaj nie udało nam się jechać na USG, to był bardzo intensywny dzień, wiele wyjazdów do ptaków, psów
Nie mogliśmy jechać jak pasowało lekarzowi a jak nam pasowało to on miał zabieg. USG będzie zrobione w poniedziałek.

Posted

AgaiTheta napisał(a):
Niestety dzisiaj nie udało nam się jechać na USG, to był bardzo intensywny dzień, wiele wyjazdów do ptaków, psów
Nie mogliśmy jechać jak pasowało lekarzowi a jak nam pasowało to on miał zabieg. USG będzie zrobione w poniedziałek.

Badanie w poniedziałek, pomyliłam dni.

Posted

przyszła już pierwsza faktura za badania Cecylki :( 162,26 zł

Vetoryl na razie mamy, Pachciowy.

Padł mi dzisiaj komp, nie wiem czy odzyskam zdjęcia, dokumenty... Mam gorączkę i życie jest do kitu!

Posted

zrobiłam dla Cecylki 4 przelewy z bazarków i bardzo bym prosiła przy okazji o potwierdzeni wpłat bo bez tego nie mogę rozliczyć i zamknąć bazarków, nie spieszy się oczywiście ;)

Posted

AgaiTheta napisał(a):
W związku z masakrycznie dużą ilością interwencji Cecylka jutro o 12 ma wizytę. Jutro już będę w schronisku to sama z nią pojadę.

Kciuki za zdrówko i pomyślne wieści.
Ja nadal marzę o DT dla Niej:(