malawaszka Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 ja też nie mierzyłam sików - obserwacja to: sika w domu albo nie sika w domu i tyle, wiem dobrze, że w schronisku nie da się wszystkiego, albo raczej, że niewiele się da, ale piszę i tak bo a nuż ktoś by ją wział na DT wtedy rady mogą się przydać, a jakbym nie dzieliła kapsułek to moja Pepa by już nie żyła bo za duża dawka leku powodowała anoreksję, ale kazdy pies ma indywidualną tolerancję na vetoryl i też piszę to tylko dlatego, że wiele psów umiera nawet jak już są leczone, a umierają dlatego, że weci nie mają doswiadczenia i ładują dawkowanie z tabeli bez wzgl na to jak pies toleruje lek więc jak ktoś tu przeczyta i się przyda to warto pisać Quote
Edi100 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Ja mam cały czas nadzieje że Dt się znajdzie. Quote
diana79 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 kto może wziąć Cecylkę na DT? ona jest taka śliczna i kochana :loveu: wrzuciłam ją wa wątek kudłaczy i sznaucerów, może ktoś da jej DT Quote
mshume Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 A jak twoja sunia funkcjonuje na lekach? Czy taki psiak jest w stanie utrzymać czystość w domu? I jeszcze pytanie do Aga iTheta: czy będzie badanie eliminujące nowotwór nadnerczy u suni?malawaszka napisał(a):ja kupuję 60 mg i wysypuję proszek na szybkę i dzielę na 4, podaję w szynce zawinięte - moja Pepa już 3 lata żyje na Vetorylu a zanim zdiagnozowali ją poprawnie to już ledwo żyła i prawie nie chodziła, dawkę ustaliłam sama obserwując samopoczucie, apetyt, picie wody i sikanie - przy większych dawkach Pepa źle się czuła, wymiotowała, traciła apetyt Quote
malawaszka Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 mshume napisał(a):A jak twoja sunia funkcjonuje na lekach? Czy taki psiak jest w stanie utrzymać czystość w domu? I jeszcze pytanie do Aga iTheta: czy będzie badanie eliminujące nowotwór nadnerczy u suni? bez problemu zachowuje czystość i funkcjonuje normalnie - jak widzi ją jakiś nowy wet i mówię, że ona ma zespół cushinga to trudno im uwierzyć bo nie widać już tego po niej, nawet brzuszek ma już normalny, a nie taki wielki Quote
AgaiTheta Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 mshume napisał(a):I jeszcze pytanie do Aga iTheta: czy będzie badanie eliminujące nowotwór nadnerczy u suni? Tak, dzisiaj po 14. Quote
mshume Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Dziękuję za odpowiedź, będę na wątku Cecylki. Quote
lika1771 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Sunieczko potrzeba Ci dt i co robic? Quote
jambi Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 maja602 napisał(a):Ona jest podobna do sznaucerka. no, nawet bardzo podobna... ona wygląda zupełnie jak moja Mia... Quote
malkawil Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 [quote name='AgaiTheta'] Kochana dziunia:* Śliczna jest. Miejmy nadzieję, że uroda jej pomoże... Quote
basia0607 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Jak nic nie wyniknie to jutro Cecylka będzie miała badanie w kierunku nowotworu. Siedzimy jak na szpilkach, nie ochłoneliśmy jeszcze po Pachciu. Quote
AgaiTheta Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 AgaiTheta napisał(a):Tak, dzisiaj po 14. Niestety dzisiaj nie udało nam się jechać na USG, to był bardzo intensywny dzień, wiele wyjazdów do ptaków, psów Nie mogliśmy jechać jak pasowało lekarzowi a jak nam pasowało to on miał zabieg. USG będzie zrobione w poniedziałek. Quote
basia0607 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 AgaiTheta napisał(a):Niestety dzisiaj nie udało nam się jechać na USG, to był bardzo intensywny dzień, wiele wyjazdów do ptaków, psów Nie mogliśmy jechać jak pasowało lekarzowi a jak nam pasowało to on miał zabieg. USG będzie zrobione w poniedziałek. Badanie w poniedziałek, pomyliłam dni. Quote
AgaiTheta Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 przyszła już pierwsza faktura za badania Cecylki :( 162,26 zł Vetoryl na razie mamy, Pachciowy. Padł mi dzisiaj komp, nie wiem czy odzyskam zdjęcia, dokumenty... Mam gorączkę i życie jest do kitu! Quote
Edi100 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Zmieńcie w tytule. Napiszcie na co chora i że trzeba grosza na leki:( Tak, świat jest paskudny:(:( Quote
Nadziejka Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 :thumbs::calus:Cecuniu za ciebie mocno serduchami trzymamy! Quote
diana79 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 zrobiłam dla Cecylki 4 przelewy z bazarków i bardzo bym prosiła przy okazji o potwierdzeni wpłat bo bez tego nie mogę rozliczyć i zamknąć bazarków, nie spieszy się oczywiście ;) Quote
Edi100 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Cecylko przesyłam Ci dobre fluidy. Matko ciągle myslę o tej biedusi:( Quote
malagos Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 AgaiTheta, A my Cię gorąco i mocno ściskamy, byś wyzdrowiała szybciutko! :) Quote
maja602 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Chciałabym wiedzieć, czy przy badaniu osłuchowym i USG wet. nie stwierdził jakichś nieprawidłowości w pracy serca Cecylki. Quote
AgaiTheta Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 W związku z masakrycznie dużą ilością interwencji Cecylka jutro o 12 ma wizytę. Jutro już będę w schronisku to sama z nią pojadę. Quote
Edi100 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 AgaiTheta napisał(a):W związku z masakrycznie dużą ilością interwencji Cecylka jutro o 12 ma wizytę. Jutro już będę w schronisku to sama z nią pojadę. Kciuki za zdrówko i pomyślne wieści. Ja nadal marzę o DT dla Niej:( Quote
basia0607 Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Cecylka po badaniu. Serce pracuje prawidłowo, nie ma guza nadnerczy ! Hura, hura, hura. Quote
Recommended Posts