malawaszka Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Nowego Domku Cecylko - oby Nowy Rok Ci go przyniósł!!!!! Quote
Anula Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Oferuję Cecylce BDT tylko jest jeden problem to transport.Mieszkam w Polkowicach woj.Dolnośląskie.Jeżeli znalazł by się transport to mogę odebrać sunię w promieniu 100 km .Oczywiście gdyby był transport płatny dokładam się .Cioteczki przemyślcie moją propozycję. Quote
Edi100 Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 lika1771 napisał(a):Propozycja warta przemyslenia Też tak uważam:):) Quote
Anula Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Jeżeli Cecylkę udało by się przetransportować to na spokojnie można póżniej szukać jej domku stałego i lek ,który musi przyjmować byłby podawany pod kontrolą. Quote
AgaiTheta Posted January 2, 2011 Author Posted January 2, 2011 Anula powiedz nam coś więcej o sobie, jakie masz zwierzaki, czy masz doświadczenie z chorymi psiakami? Jutro puść mi sygnał: 603300631 to porozmawiamy. Jeżeli chodzi o transport, to zawiozłybyśmy Cecylkę osobiście z Basią, my jesteśmy takie globtroterki ;) Quote
Edi100 Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Ale by było wspaniale, gdyby z tym nowym rokiem Cecylka rozpoczęła nowe życie:):) Quote
basia0607 Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 AgaiTheta napisał(a):Anula powiedz nam coś więcej o sobie, jakie masz zwierzaki, czy masz doświadczenie z chorymi psiakami? Jutro puść mi sygnał: 603300631 to porozmawiamy. Jeżeli chodzi o transport, to zawiozłybyśmy Cecylkę osobiście z Basią, my jesteśmy takie globtroterki ;) Polkowice to moje rodzinne strony. Mieszkałam połowe zycia w Legnicy a to rzut beretem. Quote
Poker Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Cieszę się ,ża Cecylka ma szansę na BDT. CZy nie potrzebujecie kasy? pytałam o konto i cisza. Quote
basia0607 Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Potrzebujemy i wiem, ze Aga miała jej robic allegro. Dzisiaj zajechałam do schroniska, zajrzalam do Cecylki, szczekała chciała bym ją wypuscila z izolatki. Quote
Edi100 Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 basia0607 napisał(a):Potrzebujemy i wiem, ze Aga miała jej robic allegro. Dzisiaj zajechałam do schroniska, zajrzalam do Cecylki, szczekała chciała bym ją wypuscila z izolatki. Do człowieka chce, a nie tak siedzieć w kącie:( Quote
Anula Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Może coś o mnie.Teraz najgorsza strona medalu.Nie miałam nigdy piesia na DT,dom nie jest sprawdzony.A druga strona medalu to wydaje mi się,że pies by miał dobre warunki tj.dom i mały ogród jak to w małym miasteczku,trzech weterynarzy-do jednego mam pełne zaufanie-jeżeli jest potrzeba uskuteczniam wizytę,jeżeli pilna pomoc -jadę do Kliniki do Wrocławia w którą bardzo wierzę-pomogła mi bardzo.Mam pekinka-samiec nie kastrowany-prawie 2-letni,kochający dzieci,zwierzęta i cały świat.Jesteśmy z Tz na wcześniejszej emeryturze a więc można by powiedzieć opieka całodobowa.Od momentu zalogowania się pomagam jedynie finansowo psom w potrzebie a dzięki temu bidki mogły i mogą korzystać z DT płatnych.Zwierzęta przewijały się przez nasz dom przez 35 lat a więc były różne sytuację jeżeli chodzi o zdrowie ich.Zawsze ratowaliśmy je-nigdy nie oszczędzaliśmy na leczeniu ich.Były i są traktowane jak członek rodziny a może i więcej.W domu nie ma dzieci-mieszkamy sami-jedynie przychodzą w odwiedziny wnuki w wieku 4 i 6 lat,które kochają zwierzęta dzięki swoim rodzicom.Piszę tu na forum o mojej sytuacji aby wszyscy mogli ocenić moją propozycję BDT.Jeszcze tylko napiszę,że stać mnie na utrzymanie i leczenie psiuni. Quote
Edi100 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 lika1771 napisał(a):Dla mnie bomba:lol: Dla mnie także:) Wymarzony DT z wielkim sercem:):) Dom tymczasowy, to tak jak dom tylko ze świadomością "czasowego".Tyle samo miłości:) Quote
Charly Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Tylko trzeba będzie Cecylkę wyciachać- skoro pekińczyk jajeczny;). Mam nadzieję,ze jej zdrówko na to pozwala i pojedzie wkrótce do DT:) Quote
AgaiTheta Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Nie wiem czy wiek i stan zdrowia Cecylki pozwala na zabieg, no chyba, że przy użyciu narkozy wziewnej. Jutro dowiem się. Cecylka dzisiaj zdecydowanie nie miała nastroju na zdjęcia, na spacery. Zimno, mokro... Jak po nią poszłam to leżała zwinięta w kąciku izolatki, nawet jej się nie chciało podejść do mnie. Za drugim razem, już się ożywiła, ale musiała sobie najpierw powąchać to i tamto i z wielką łaską wreszcie spojrzała na mnie. Kilka fotek: Quote
Edi100 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Matko piękna i biedna zarazem:(:(Te wątłe kudełki, ten smutek w oczkach:(:( Co do sterylki, może odczekać ciut w DT aż podreperuje zdrówko, to jednak ryzyko teraz:( Jest chyba trochę czasu do cieczek? Quote
lika1771 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Albo dopoki sie wszystko nie unormuje to zastrzyk Quote
Iv_ Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Ona jest taka śliczna i maleńka. Ten pysio ma taki słodki. Potrzebny jej dom i człowiek, żeby tchnąc w nią chęć życia. Quote
Edi100 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 lika1771 napisał(a):Albo dopoki sie wszystko nie unormuje to zastrzyk Jesli to mozliwe, to chyba bezpieczniej. Cecylko z całego serca Ci życze byś szybko trafiła do tego DT, który się zaoferował. Quote
AgaiTheta Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Jutro z Anulą się zdzwonimy i wszystko omówimy. Tymczasem zajrzyjcie do Małej Eli :( http://www.dogomania.pl/threads/199431-Elbl%C4%85g-Ma%C5%82a-Ela-strasznie-wychudzona-zbieramy-na-karm%C4%99!?p=16036362#post16036362 Quote
Anula Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Ooo!Moje cudeńko pojawiło się na wątku.Jeszcze jej nie znam a już kocham.Celineczko wytrwaj jeszcze trochę a będziesz kochana i rozpieszczana. Quote
Charly Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Anula napisał(a):Ooo!Moje cudeńko pojawiło się na wątku.Jeszcze jej nie znam a już kocham.Celineczko wytrwaj jeszcze trochę a będziesz kochana i rozpieszczana. Teraz to bym chciała byc Celinką:watpliwy::wink: To cud:loveu::multi: Quote
malawaszka Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 piękna! w podobnym stanie moją Pepę znalazłam, pod dobrą opieką i jak się ustabilizuje stan vetorylem można sterylizować - moja Pepa jest stara, ma ponad 10 lat na pewno i była sterylizowana w zeszłym roku - wszystko ładnie się zagoiło i nie było problemów, wierzę więc, że i Cecylce się uda! Quote
diana79 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 wspaniale, że znalazło się DT dla suni :multi::multi::multi: to wspaniała szansa dla małej :multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts