Tigraa Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 (*) pieseczku... Ludzie są potworami!!! Quote
Jaaga Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Niestety, sekcji nie było, ponieważ toksykologię robią jedynie w Puławach i podobno są to gigantyczne koszty. W ZHW mogą badac przy sekcji tylko obecność pierwiastków, a za kazdy płaci się osobno 50 zł. Po konsultacji z Klaudią doszłysmy do wniosku, nie ma sensu wydawać tylu pieniędzy, skoro nie da się jednoznacznie okreslić przyczyny śmierci i nie da się nikomu udowodnić celowego otrucia. Klaudia z kolei konsultowala się ze swoja p. doktor, bo nie bardzo wiedziałyśmy co robic w tej sytuacji, a Andrzej czekał z Reksiem na decyzję. Powiedział, że Reksio wyglądał strasznie. Oczy miał całe krwistoczerwone, z pysia wydostawała sie też krwawa wydzielina. Całe szczęście, że nie musiałam tego oglądać, bo nie potrafie się i tak pozbierać. Divia_gg zrobiła mi bazarek na dług Reksia. Bardzo proszę, jesli ktoś może, żeby też coś wystawić, czy dorzucić grosik. Szczerze mówiac, musiałam pozyczyć pieniądze, żeby zapłacić za wczorajszą akcję ratowania. Jak Andrzej wróci do domu, to wstawię kartę choroby z zapłacona kwotą, bo miał ja ze soba, zeby pokazac w ZHW. Quote
Ania i Porto Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Jaaga, podaj proszę link do bazarku. I swój numer konta na pw. Duzo Ci nie pomogę, bo w tym miesiącu bardzo ciężko już:(, ale chociaż 20 zł dorzucę. Quote
Javena Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Ja też wczesniej prosiłam o nr konta.dużo nie mogę,ale grosz do grosza........ Quote
Nutusia Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Wysłałam do divii fotki rzeczy, które może się uda spieniężyć na bazarku. Inaczej pomóc niestety nie mogę :( Quote
divia_gg Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 [FONT=Georgia]bazarek z rzeczy Jaagi i Nutusi:[/FONT] [FONT=Georgia]http://www.dogomania.pl/threads/199013-Pomagamy-Jaadze-w-sp%C5%82acie-d%C5%82ugu-za-Reksia-%28*%29.Gadzety-RC-i-inne-ciekawe-rzeczy.Do-5.I?p=16000285#post16000285[/FONT] [FONT=Georgia] prosze o podnoszenie, zakupy i rozsylanie....[/FONT] Quote
aagataa8 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Jaaga nie mam pojęcia co napisać:( To wszystko jest takie straszne. A co do bazarku na długi to poszukam czegoś może też się nada. Co za zwyrodnialcy żyją na tym świecie:angryy: Quote
Jaaga Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Bardzo wszystkim dziękuję. Czy mogę komuś podesłać niepomniejszoną kartę Reksia na maila? Nie potrafię wstawiac zdjęć, które powiększają się po kliknięciu, a karta jest formatu A4, na dwie kartki. W sumie zapłaciłam za Reksia 304,99 zł i nie mam osobnego rachunku, tylko własnie wydrukowane na karcie wizyty. Myslałam, że konto będzie podawać Mikoada, ale w takim razie podam swoje na PW. Nie wchodziłam tu wczesniej, bo naprawdę nie potrafię się po tym wszystkim pobierać. Przedwczoraj na sieni znalazłam 5 martwych myszy, co jest o tyle dziwne, ze nie widziałam żadnej przez chyba pół roku, a tu naraz tyle. Nie wiem, czy mogły też coś zjeść? Siedzę w domu i obsewuję wszystkie psy. Jeszcze trochę, a wpadnę w jakąś paranoję. Quote
Javena Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Jaaga wyslij nr konta. Coś dorzucę ,to kropla w morzu,ale........... Quote
kaja555 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 strasznie mi przykro, tak się cieszyłam, że Reksio był uratowany :( Quote
grzenka Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Ja dostałam nr konta od Mikoady i wczoraj przelałam 20 zł. Quote
Nutusia Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 O matko i córko! To jakaś większa "akcja" z tym truciem! Obserwuj pilnie, bo jeśli (odpukać!!!!!!) coś byłoby nie tak, trzeba reagować natychmiast. Co za podły świat!!!!! Quote
sleepingbyday Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 kurczę, cholera! wchodziłam na watek w przekonaniu, ze kryzys zażegnany..... :-( :-(. biedny chłopaczek. jaaga, zwykłe plastikowe kagańce dla psiaków. zadowoone nie będą, ale przynajmniej zywe. kamerki internetowe na teren? bo to wygląda faktycznie na wiekszy plan. bardzo mi przykro, bardzo. Quote
Jaaga Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Jak ja miałabym przed spacerem kagańce zakładać tylu psom? To nierealne, zresztą część moich waży poniżej 2 kg, a jeszcze są mopsy, dla których nikt nie wymyślił kagańca. Jakoś musimy sobie radzić. Wychodzimy tylko przed dom, dobrze że śniegu tyle nasypało. Najbardziej zależałoby mi na Nesce, żeby mogła gdzieś trafić, bo ona wiecznie z nosem przy ziemi chodzi. Klaudia właśnie nie zmieniła jeszcze tytułu i każdy chyba tak reaguje, jak doczyta, co się stało. Otrzymałam od Javeny 20 zł, ślicznie dziękuję. Czyli zostało 284,99 +81 zł za badania kwi Muszki, która była razem z Reksiem. Może ktoś jeszcze zrobi jakiś bazarek, żebym mogła oddać pieniądze? Quote
Mysza2 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Jaaga proszę o nr konta. Tylko 20 zł mogę przelać, ale może ziarnko do ziarnka .... Tak mi strasznie przykro. To jakaś plaga z tymi trutkami, niedawno Bjuta pisała że ratowała z tego swojego psa. Quote
Jaaga Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Mysza2, dziękuję, już wyślę konto. Właśnie jakoś ostatnio ciągle się słyszy o trutkach. Może zimą gryzonie bardziej wchodzą do domów i ludzie wykładają? U nas dozorczyni wie, ze nie wolno wykladać, bo są zwierzęta, ale gdzie indziej administracji to nie obchodzi. Quote
Elka_Ka Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Jaaga napisał(a):Niestety, sekcji nie było, ponieważ toksykologię robią jedynie w Puławach i podobno są to gigantyczne koszty. W ZHW mogą badac przy sekcji tylko obecność pierwiastków, a za kazdy płaci się osobno 50 zł. Po konsultacji z Klaudią doszłysmy do wniosku, nie ma sensu wydawać tylu pieniędzy, skoro nie da się jednoznacznie okreslić przyczyny śmierci i nie da się nikomu udowodnić celowego otrucia. Klaudia z kolei konsultowala się ze swoja p. doktor, bo nie bardzo wiedziałyśmy co robic w tej sytuacji, a Andrzej czekał z Reksiem na decyzję. Powiedział, że Reksio wyglądał strasznie. Oczy miał całe krwistoczerwone, z pysia wydostawała sie też krwawa wydzielina. Całe szczęście, że nie musiałam tego oglądać, bo nie potrafie się i tak pozbierać. Divia_gg zrobiła mi bazarek na dług Reksia. Bardzo proszę, jesli ktoś może, żeby też coś wystawić, czy dorzucić grosik. Szczerze mówiac, musiałam pozyczyć pieniądze, żeby zapłacić za wczorajszą akcję ratowania. Jak Andrzej wróci do domu, to wstawię kartę choroby z zapłacona kwotą, bo miał ja ze soba, zeby pokazac w ZHW. Coś mi się przypomniało. Czy takich objawów nie daje otrucie zwykłą trutką na szczury? Te krwistoczerwone oczy i krwawa wydzielina - o ile się orientuje trutka na szczury powoduje właśnie krwotok wewnętrzny, pękanie naczyń krwionośnych i takie różne. Pamiętacie czarnego labradora tego niewidomego pana? Pokazywali go w Uwagach na TVN. On też miał takie napuchnięte, przekrwione gałki oczne. Może warto przeprowadzić sekcję chociaż pod tym kontem? Jaaga już pisałam na PW, ale nie wiem czy moje PW dochodzą - podaj mi nr konta, wpłacę chociaż dyszkę. Quote
ostatniaszansa Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Jaaga proszę o nr konta. Choć niewielkim groszem wspomogę. Każdy z nas może być w sytuacji Jaagi, kazdego z naszych poodpiecznych może spotkać los Reksia :-( Wyobrażam sobie jak ta biedna psina cierpiała. W tym nieszczęściu miał szczęście . On miał Was, opiekę do ostatnich chwil to jedyne choć marne pocieszenie. Ewa Quote
sleepingbyday Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 no, ja wiem, ze z tymi kagańcami, to nie zawsze realne.... u nas z miesiąc temu 2 czy 3 psy umarły, jeden sie wylizał. wiadomo, kto truje, ale za reke nikt go nie złapał. Quote
Jaaga Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Właśnie to jest takie złe, że nie da się zazwyczaj udowodnić. Reksio najpierw nie miał typowych dla szczurzej trutki objawów, bo tylko raz zwymiotował, nie miał drastycznej anemii, tylko objawy neurologiczne. Jedynie badanie wątroby i jej obraz na USG sugerowały truciznę, bo zabrakło skali pomiaru, w takim była stanie. Dopiero w szpitaliku chlusnął krwią, a oczy i wydzielinę miał krwiste, jak go Andrzej odbieral, czyli pewnie stało się to przed śmiercią. Moja otruta yorka się meczyła, ale Reksio tylko był osowiały. Ani razu nie pisnąl, nie stęknął. Nawet śmierć ponoć była spokojna, bo nie miał kontaktu z otoczeniem. Tylko leżał. Dobrze, że tyle cierpienia chociaż było mu oszczędzone. Reksio może tak szybko odszedł, bo tydzień wczesniej miał kastrację, wiec narkozę, antybiotyk. wątroba pewnie była bardziej obciążona tym wszystkim. Quote
Jaaga Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Otrzymałam kolejne wpłaty od: Mysza2 20 zł Ania i Porto 30 zł. Bardzo dziękuję. Dług: 234,99+81(badania krwi Muszki) zł=315,99 zł Quote
Rudzia-Bianca Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Jaaga mam kilka rzeczy od wetek na bazarek , zrobię po 1 . Nie będzie tego dużo ale zawsze coś ... Quote
mikoada Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Na moje konto wpłynęły wpłaty od cioteczek: grzenka - 20 zł diana79 (bazarek) - 90 zł Jaaga kartę Reksia możesz przesłac do mnie na maila: [email protected] Quote
mikoada Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 [quote name='Jaaga']Otrzymałam kolejne wpłaty od: Mysza2 20 zł Ania i Porto 30 zł. Bardzo dziękuję. Dług: 234,99+81(badania krwi Muszki) zł=315,99 zł Jaaga czy Muszka to Twoj psiak czy tymczasowicz?? Bo czegos tu nie rozumiem... Quote
Recommended Posts