Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Klaudus__']Stan Reksia nie jest dobry...
Kochani trzeba zbierać na leczenie, napewno będzie to spory wydatek...

Dokładnie i również trzeba mocno trzymać kciuki żeby Reksio z tego wyszedł, nie jest dobrze :(

Posted

Reksio prawdopodobnie zjadł truciznę. Zadzwoniłam do naszej p. doktor. Powiedziała, ze tak działają fosfoorganiki. Andrzej skojarzył miejsce, gdzie Reksio biegał z Muszką i szukał czegoś w śniegu. Poszli teraz razem z moją mamą, zeby zobaczyc, co to i ewentualnie zabrać do zbadania. Niestety, i tak nie będę w stanie udowodnić, kto to zrobił. Te substancje moga być w róznej postac. Ponoć nawet jedzenie mozna nimi nasączyć. Muszka mi teraz wymiotowała sliną. teraz z nią też trzeba jechac na badania. Najgorsze, że przeciez dzieci również wychodza na spacery i bawią się na sniegu. trzeba byc bezmózgiem bez uczuc, żeby zrobić coś takiego.

Mam rzeczy na bazarek, tylko muszę obfocić i poproszę Divię_gg, zeby zrobiła bazarek.
Andrzej za wizytę na dyzurze zapłacił 287 zł, a to początek. W karcie ma zapisane, że rokowania ostrozne.

Posted

Nawet nie powiem jakie słowa mi się cisną na język, tego nie mógł zrobić człowiek bo ludzie takich rzeczy nie robią...a te koszta to nawet nie chcę wiedzieć jakie będą :( oby tylko Reksio przeżył...

Posted

Zwyrodnialcy, no!!!!! Podrzucili tę truciznę Tobie do ogrodu, Jaaga?... Ręce z majtkami opadają po prostu :( Reksinku, trzymaj się chłopaczku, i Ty Muszko też! Co będziecie wystawiać na bazarku - może uda mi się coś dorzucić?... Tylko tak mogę pomóc, niestety :(

Posted

Jest bardzo źle. Zwymiotował kwią, a raczej chlusnął czarną, krwistą mazią. Dzwonił lekarz. Mają mu dać jeszcze jedna kroplówkę, a jesli będzie gorzej, poddać eutanazji, bo cierpi.
Była policja.

Posted

Znowu dzwonilam do kliniki. Leży bez zmian. Dostał Ranigast i przeciwkrwotoczną cyklonaminę. Mam dzwonić porzed godz. 14. Teraz już nie jest wykluczona trutka na szczury, ale nie ma charakterystycznej silnej anemii. Leczą więc objawowo, a nie przyczynowo, nie znając przyczyny.

Posted

Boże,tylko nie to.Wysłałam zdjecia Reksia mojej siostrze. Oni kiedyś mieli jamnika. Po jego odejsciu ,chcieli jakiegoś ,ale niestety ,śmierć córki,potem ciezka choroba meza,,choroba córki drugiej.Wtym roku w maju odszedł mąz.Zdawało sie ,że siostra od zmysłów odejdzie.Cos zaczeła pobakiwac o piesku ,wiec tak niesmiało podrzucam jej jakies biedy.

Posted

Policja nie powedziała nic szczególnego. Potrzebują dowodów. Dzwonił Andrzej, że toksykologii w ZHW nie robią, a jesli nawet to byłyby ogromne koszty, bo w takiej próbce są tysiące substancji. Doradzono mu tak, że gdyby pies umarł, to trzeba zrobić w ZHW sekcję i wtedy jest łatwo stwierdzić przyczynę.

Muszka ma wyniki w porządku. Andrzej był z nią w tej samej klinice i podobno Reksio próbował sie podnosić. Juz nie wymiotował. Lekarz powiedział, że te wymioty, to bło coś okropnego. Oby tylko przeżył.

Posted

Znowu dzwoniłam. już bedą mieć mnie dość, ale trudno. Nie jest gorzej. Dalej nie wymiotował, czyli jest dobrze. Zawsze to pocieszenie, że nie pogarsza się stan.
Teraz zrobię zdjęcia rzeczom na bazarek, bo naprawdę nie wiem, skąd wezmę tyle kasy na leczenie. Nie wiadomo, czy go dadzą na noc do domu. Andrzej dopłacił za leki 17 zł.
Już cieszyłam sie,że ten okropny rok wreszcie się kończy, a tu taki koszmar. Najważniejsze, żeby tylko przeżył.

Nutusia, na bazarek wystawiam rzeczy z RC i kilka nietrafionych prezentów. jakbys coś mogła dorzucić, to byłoby super.

Posted

Jaaga, zostaw miejsce na dodatkowe zdjęcia i wyślij mi link do bazarku na PW. Przepatrzę co mam obfocone i wyślę Ci foty (tylko podaj mi adres mailowy na PW). Jak to mówią nadzieja umiera ostatnia, więc wciąż wierzę, że Reksiowi się uda. Jeden cud już się w jego życiu zdarzył, więc jest namacalny dowód , że cuda się zdarzają. Oby chodziły parami!!!!!