Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem od wczoraj na wątku biedactw, ale nic nie pisałam...przejrzałam wszystkie możliwości wśród znajomych tutaj na miejscu, ale wszędzie pełno nieszczęść psich.
Teraz przybyłam na zaproszenie Plichy, ale nic nie zmądrzałam od wczoraj.
Tylko mam informację, że psiaki mają tydzień czasu..a nie dziś..nie wiem, czy mam rację, bo nie mam czasu teraz czytać wątku od wczorajszych postów.
Nie wiem, co juz postanowiłyście robić, ale myślę, że wśród osób, które znam, dobrze byłoby napisać do Renaty5- tylko ona ma staruszki- i do wspaniałej mestudio..czy ma jeszcze chociaż kącik dla dodatkowych psiaków
Porozsyłam zaproszenia i poszperam jeszcze wśród znajomych, ale to będzie dopiero wieczorem; teraz muszę zniiać.
Najgorszy ten szybki termin, mróz i wiek maleństw.

Posted

danka4u1 napisał(a):
Jestem od wczoraj na wątku biedactw, ale nic nie pisałam...przejrzałam wszystkie możliwości wśród znajomych tutaj na miejscu, ale wszędzie pełno nieszczęść psich.
Teraz przybyłam na zaproszenie Plichy, ale nic nie zmądrzałam od wczoraj.
Tylko mam informację, że psiaki mają tydzień czasu..a nie dziś..nie wiem, czy mam rację, bo nie mam czasu teraz czytać wątku od wczorajszych postów.
Nie wiem, co juz postanowiłyście robić, ale myślę, że wśród osób, które znam, dobrze byłoby napisać do Renaty5- tylko ona ma staruszki- i do wspaniałej mestudio..czy ma jeszcze chociaż kącik dla dodatkowych psiaków
Porozsyłam zaproszenia i poszperam jeszcze wśród znajomych, ale to będzie dopiero wieczorem; teraz muszę zniiać.
Najgorszy ten szybki termin, mróz i wiek maleństw.

Napisałam do Renatki

Posted

Dzięki Danusiu za przybycie :) Już napisałam do Mestudio i nawet dostałam odpowiedz. Musi omówić kwestię suczek z TZtem ale jest szansa :) Jak coś więcej będę wiedzieć, będę pisać. Mestudio pytała jak bardzo dzikie są suczki, Budrysku czy ktoś próbował założyć im obróżki lub wyprowadzić z boksu/budy? I drugie pytanie: sterylizacja suczek musiałaby się odbyć już w hoteliku, bo na miejscu nie ma warunków tak?

Posted

Dobrze, nie będę dublować. Renata ma ogromne sece, ale u niej ostatnio ciężko ze staruszkami, które " sypią się" po kolei...pocieszające, że w cieple, w domu i z takim człowiekiem jak Renia.
Czy pisał ktoś do mestudio?

Posted

Plicha napisał(a):
Dzięki Danusiu za przybycie :) Już napisałam do Mestudio i nawet dostałam odpowiedz. Musi omówić kwestię suczek z TZtem ale jest szansa :) Jak coś więcej będę wiedzieć, będę pisać. Mestudio pytała jak bardzo dzikie są suczki, Budrysku czy ktoś próbował założyć im obróżki lub wyprowadzić z boksu/budy? I drugie pytanie: sterylizacja suczek musiałaby się odbyć już w hoteliku, bo na miejscu nie ma warunków tak?

Czyli jest jakaś malutka szansa...Trzymam kciuki

Posted

danka4u1 napisał(a):
Dobrze, nie będę dublować. Renata ma ogromne sece, ale u niej ostatnio ciężko ze staruszkami, które " sypią się" po kolei...pocieszające, że w cieple, w domu i z takim człowiekiem jak Renia.
Czy pisał ktoś do mestudio?

Tak Plicha jest szansa :lol:

Posted

Gdyby psiny miały jechać bardziej docelowo gdzieś w okolice Wwy, mogłabym awaryjnie chwilę je przetrzymać, ale niestety w budzie (w dodatku dużej). Chyba, że byłby to weekend - wtedy mogę w domu. W tygodniu nie ma mnie w domu po 10 godzin i same zostają w areszcie domowym 2 psiaki i 2 koty...

Posted

Mestudio da odpowiedz dziś wieczorem (jeśli będzie miała net) lub jutro z pracy. Jeśli znajdzie się miejsce trzeba będzie zbierać pieniążki. Czy ktoś ma doświadczenie w robieniu bazarków? Może zrobić duży bazar na sunie, ja na pewno znalazłabym kilka prawie nowych, dobrych książek.

Posted

Nutusia napisał(a):
Z książkami mogę się dorzucić (niestety, nie umiem robić bazarków i nie umiem wstawiać zdjęć - mogę przesłać na maila).

To tak jak ja :( Ale może ktoś się zaoferuje do zrobienia bazarku :)

Posted

jestem na zaproszenie, na razie podnoszę. Nie mam mozliwości zaproponowania DT , bo oprucz psiej (trudnej bardzo) rezydentki mam jeszcze ostatniego szczeniorka na tymczasie .

Posted

TZ mestudio nie ma nic do zgadzana się bo ja zawsze samowolkę robię i biorę go z zaskoczenia, ale tym razem muszę jednak pójść po rozum do głowy właśnie do niego:diabloti:

Proszę o odrobinę cierpliwości i szukajcie w międzyczasie bo może się coś dobrego trafi.

Posted

mestudio napisał(a):
TZ mestudio nie ma nic do zgadzana się bo ja zawsze samowolkę robię i biorę go z zaskoczenia, ale tym razem muszę jednak pójść po rozum do głowy właśnie do niego:diabloti:

Proszę o odrobinę cierpliwości i szukajcie w międzyczasie bo może się coś dobrego trafi.

Kochana, jesteś!! Prosimy, zrób SAMOWOLKĘ

Posted

Arktyka odpisała, wejdzie na wątek wieczorem, ale nie wiem jeszcze, czy ma miejsce. No i to jest pod Toruniem.

Dostałam też PW od Ania+Milva i Ulver:
"U mnie brak miejsc. Jesli jednak nie znajdziecie nic , a suniom będzie groziło niebezpieczenstwo to moge je przyjac na czas znalezienia im innego miejsca. Mam wolny kojec z budą-to miejsce dla psów prywatnych-na razie jest wolny, ale mówie od razu : to jedynie na wyjscie awaryjne, bo na ferie mam juz zamówienia na hotel i miejsce musze zwolnic.
Na dziale domy tymczasowe jest masa dt/hoteli które się ogłaszaja i maja wolne miejsca....nie wiem tylko czy sobie poradza z takimi suniami... Te które moge ja polecic to niestety nie mają miejsc.
Trzymam kciuki i gdyby cos to czekam na info czy cos znalazłyscie czy nie."

Ale to też kujawsko-pomorskie...

Kojce ma też yumanji, domowych miejsc chyba nie ma.

Jeśli mi ktoś wyśle foty na bazarek, to mogę wystawić.

Posted

Dziewczyny a może któraś z Was potrafi zrobić allegro cegiełkowe? (takie po 5 zł). Tylko to trzeba umieć zrobić aukcję w html (czego ja nie potrafię) i takie dyplomy elektorniczne do wysyłania ludziom...

Posted

Julia84 napisał(a):
Dziewczyny a może któraś z Was potrafi zrobić allegro cegiełkowe? (takie po 5 zł). Tylko to trzeba umieć zrobić aukcję w html (czego ja nie potrafię) i takie dyplomy elektorniczne do wysyłania ludziom...

Dobry pomysł. Ja kiedyś zamawiałam allegro u Isadora7 i lilk_a (chyba).