savahna Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Pysioo napisał(a):Kaja masz pełną skrzynkę. Wygląda na to, że Nielenka wysyła Ci PW :evil_lol: :D:D:D Lenka-Nielenka-Niewidka. :ghost_2: Życzmy sobie duuuuzo cierpliwosci....:sleep2: Quote
Becia66 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 kaja555 napisał(a): a my łapałyśmy koty w sobote na kopalni, Lenki nie było widać, ale jedzenie regularnie wyjadane to może koty wyjadają.... Quote
kaja555 Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Becia66 napisał(a):to może koty wyjadają.... nie, moje koty wzgardzają takim jedzeniem a łapaliśmy inne z drugiej strony kopalni, a tamte nie przychodzą do mnie, tylko jeden był widziany w naszej okolicy, reszta głoduje, gdyby jadły Lenkowe jedzenie to nie byłyby zagłodzone poza tym, wiele rzeczy kot nie zje co jej daję nie zniknie nagle cała kiełbasa podwawelska, a zdarzało się że kot nadgryzł, ale to było jeden, dwa gryżnięcia małej paszczy, a całej kot nawet nie uniesie jakby chciał porwać no i Lenka jest widywana, tylko ja nie mam przyjemności Quote
AlfaLS Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Kaja czyżby ona Cię unikała???????? Ciekawe czemu :evil_lol: Quote
jotka Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 kaja555 napisał(a):można, ale dla psów są tylko takie jak już ma cieczkę na przerwanie, nie podaje sie "zapobiegawczo" tak jak kotom już pytałam weta i zapobiegawczo jest tylko zastrzyk, a z wiadomych względów tego nie da sie zrobić jak zauważę, że ma cieczkę to jej wykupię, ale może to być trudne, ostatnio widziałam ją 3 tygodnie temu przychodzi jeść jak wyjadę z pracy Nie wiem do jakiego weta chodzisz, ale wielka wiedzą on się nie wykazuje. Są ludzkie tabletki antykoncepcyjne PROVERA. Wet moze dać na nie recepte. Są 5mg i 10 mg - te ostatnie nie zawsze apteki mają. Tabletki podaje sie 1 raz w tygodniu z karmą. Ja w ten sposób 3 lata utrzymywałam dziką sukę bez cieczki. 20 kg suce trzeba dać 4 5mg tabletki. Można zawinąc w pasztet, taki dobrze pachnący i dawac tylko przy okazji tabletki. Powinno się udać. Przy okazji - można znaleźć weta, który ma prawo strzelania środkami usypiającymi i sukę "ustrzelić" tak łowiliśmy w Katowicach. Potem oczyywiście musi być dom lub schron. W Tychach wiem, że bli tacy weci - schronisko na pewno wie. Quote
J_ulia Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Już wiem czemu Lenka się nie złapała... Klatka jest za bardzo "plastyczna". Dianka dzisiaj weszła do klatki, uruchomiła zapadkę, 15 sekund i się uwolniła... Klapa jest za bardzo giętka, pod naporem dużego, spanikowanego, napierające psa, klapa nie wytrzymała puściła z 1 strony i pies uciekła... Mechanizm jest świetny, ale klatka okazał się za bardzo giętka... :( Kolega zabrał ją z posesji, by psa nie straszyła i wzmocni to co w przypadku Dianki i prawdopodobnie Lenki zawiodło... Quote
kaja555 Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 J_ulia napisał(a):Już wiem czemu Lenka się nie złapała... Klatka jest za bardzo "plastyczna". Dianka dzisiaj weszła do klatki, uruchomiła zapadkę, 15 sekund i się uwolniła... Klapa jest za bardzo giętka, pod naporem dużego, spanikowanego, napierające psa, klapa nie wytrzymała puściła z 1 strony i pies uciekła... Mechanizm jest świetny, ale klatka okazał się za bardzo giętka... :( Kolega zabrał ją z posesji, by psa nie straszyła i wzmocni to co w przypadku Dianki i prawdopodobnie Lenki zawiodło... szkoda że ja nie widziałam jak Lenka sie uwolniła, wtedy jeszcze przed przekazaniem klatki byśmy to naprawili, ale nie mogłam sobie wyobrazić jak z niej wyszła, dla człowieka jest bardzo ciężko klatkę z powrotem otworzyć, a pies ma swoje sposoby może po przerwie Dianka znowu wejdzie do klatki? powinna za tydzień, dwa zapomnieć Quote
kaja555 Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 jotka napisał(a):Nie wiem do jakiego weta chodzisz, ale wielka wiedzą on się nie wykazuje. Są ludzkie tabletki antykoncepcyjne PROVERA. Wet moze dać na nie recepte. Są 5mg i 10 mg - te ostatnie nie zawsze apteki mają. Tabletki podaje sie 1 raz w tygodniu z karmą. Ja w ten sposób 3 lata utrzymywałam dziką sukę bez cieczki. 20 kg suce trzeba dać 4 5mg tabletki. Można zawinąc w pasztet, taki dobrze pachnący i dawac tylko przy okazji tabletki. Powinno się udać. Przy okazji - można znaleźć weta, który ma prawo strzelania środkami usypiającymi i sukę "ustrzelić" tak łowiliśmy w Katowicach. Potem oczyywiście musi być dom lub schron. W Tychach wiem, że bli tacy weci - schronisko na pewno wie. wet mówił mi właśnie o Proverze, ale w takim razie jeszcze raz przewałkuję ten temat bo mogę jej to podawać, ona może ważyć tak 40 kg z Palmerem próbowaliśmy już z wetami z Mikołowa, nie dało się podejść na 20 metrów do psa jacy weci w Tychach mają Palmera? Pierwszy raz słyszę, ja już nawet do Zoo w Chorzowie dzwoniłam... Quote
savahna Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Moze zajrzycie na bazarki. http://www.dogomania.pl/threads/203786-Yves-Rocher-akcesoria-smako%C5%82yki-zabawki-na-Kielce-do-13.03-%28g-21.00%29 http://www.dogomania.pl/threads/203741-Na-sp%C5%82ukane-Kielce.BI%C5%BBU-ubi%C3%B3r-figurki-i-kosmetyki.-Do-22.03-do-10-rano.ZAPRASZAM!! naprawde warto!:p Quote
kaja555 Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 Lenka dalej się pojawia jeść, a ja wklejam artykuł o naszej grupie tyskiej: http://www.tychy.pl/News/exeConcrete/?mid=2&id=8648 w artykule min. o tym piesku: biedny stary kaukaz został znaleziony w rowie w Tychach, pewnie odejdzie w schronisku, bo kto da mu dom :( Quote
RenW Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 W sprawie kaukaza to tylko chyba Biafra może pomóc..:shake: Quote
Jarekk Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 nie pozostaje nic innego jak zrobić w tej klatce drzwi działające w sposób "gilotyny". Sorry nie łapałem nigdy zwierząt.... Quote
MagdaH Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Kaja, a suche żarcie dla tej doopy wołowej jeszcze masz? Quote
kaja555 Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 [quote name='MagdaH']Kaja, a suche żarcie dla tej doopy wołowej jeszcze masz?[/QUOTE] jeszcze mam, dzięki! :) Quote
kaja555 Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 [quote name='Jarekk']nie pozostaje nic innego jak zrobić w tej klatce drzwi działające w sposób "gilotyny". Sorry nie łapałem nigdy zwierząt....[/QUOTE] eee, nie trzeba, bo drzwi się wygięły pod naporem, trzeba je tylko wzmocnić i już ktoś nad tym pracuje :) Klatka jeszcze będzie mieć wzięcie na śląsku, szkoda tylko, że nie widziałam jak ona wyszła z niej, a Julia mówi, że jej Dianka wydostała się z klatki w 15 sekund - podobno będzie wersja drewniana Twojej klatki już ze wsztystkimi zabezpieczeniami antyucieczkowymi. Takich klatek po prostu nikt nie robi, więc ktoś musiał zrobić "prototyp" :) Quote
kaja555 Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 Zapraszam do obejrzenia reportażu o naszej tyskiej grupie: http://www.tvs.pl/informacje/34103,odmieniaja_los_bezdomnych_i_starych_zwierzat_w_tychach.html Quote
kaja555 Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 Wczoraj Lenki nie było, mam nadzieję, że nie ma zamiaru się wynieść od czasu klatki przychodzi nieregularnie Quote
nombre Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 oby wiecej takich ludzi! A czy kaukaz ma swoj watek? Quote
kaja555 Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 [quote name='nombre']oby wiecej takich ludzi! A czy kaukaz ma swoj watek? włąśnie mu założyłam! Zapraszam: http://www.dogomania.pl/threads/203883-Nobiles-stary-kaukaz-wyciągnięty-z-rowu-resztę-dni-spędzi-w-schronisku...-TYCHY Quote
savahna Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Klatka po udoskonaleniu pewnie całą Polske objedzie, nie tylko Śląsk, a jeszcze jak Lenke w nią złapiecie, to dopiero bedzie reklama jej skutecznosci (klatki znaczy się :evil_lol: ) Quote
kaja555 Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 wczoraj wszystko zjadła, dzisiaj dostała dużo i jutro pracownicy dołożą może wreszcie ją kiedyś złapiemy :) dzisiaj widziałyśmy jeszcze jedno z jej legowisk Quote
AlfaLS Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Kilka sypialni, kilka stołówek - nieźle się nasza Lenka urządziła :evil_lol: Quote
MagdaH Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Lenia, weź sie daj złapać, bo to już obciach tyle czasu na Ciebie polować:mad:. Żeby tylko nie zaciążyła, Leniuuuu!!!!! Quote
Recommended Posts