Jump to content
Dogomania

W typie Leonbergera koczuje na kopalni.Jest DT, Lenka dalej niewidoczna...

Recommended Posts

Posted

ludzie jej krzywdy nie zrobią - bo niby jak...., miejsce jest odludne, wszyscy ją znają, niektórzy dokarmiają

ja już nawet liczę na to, że coś jej się stanie (nie poważnego) i wreszcie da się złapać - już takie mam chore myśli

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jasza napisał(a):
Po staremu, tylko nie wiem czy tak super ;-)

Pewnie, że nie super.. bo lepiej by było jakby grzała doopkę w swoim domku.. ale ważne, że jest na 'starych śmieciach'.;)

Posted

Witam,obserwuję wątek od jakiegoś czasu chciałabym zasugerować,że można suce podawać w jedzeniu syrop uspakajajacy,łagodzacy stres np.STRESNAL lub KALM-AID.moze po wysyceniu organizmu poprzez podawanie ktoregoś z tych środkow suka bedzie mniej płochliwa,wysiszona i co za tym idzie latwiej bedzie ją złapać.Bo wiosna idzie i za kilka tygodni moze być znacznie wiecej Lenek z jednej Lenki......

Posted

porozmawiam z wetem czy to ma sens w jej przypadku

bo to trudniejszy przypadek niż wiele osób myśli, ja psa na oczy ostatnio widziałam 3 tygodnie temu (podczas "łapania" w sobotę), podanie syropu może polepszy jej samopoczucie, ale nie pomoże nijak w jej złapaniu, przy okazji, wszytkie koty będą odstresowane :)

wczoraj mnie nie było, pracownicy dali jej jeść i się pojawiła o 14.30 i pewnym krokiem łaziła przed firmą
mam nieodparte wrażenie, że ona właśnie mnie unika

Posted

Musisz sie przebrac,zmienic chod,wypachniec czyms nowym....generalnie zmienic image.
A jeszcze takie pytanie?wiem,ze to niezbyt zdrowe,ale moze lepsze niz ciaza..nie mozna jej dawac tabletek anty-
w zarciu?

Posted

yumanji napisał(a):
Musisz sie przebrac,zmienic chod,wypachniec czyms nowym....generalnie zmienic image.
A jeszcze takie pytanie?wiem,ze to niezbyt zdrowe,ale moze lepsze niz ciaza..nie mozna jej dawac tabletek anty-
w zarciu?

można, ale dla psów są tylko takie jak już ma cieczkę na przerwanie, nie podaje sie "zapobiegawczo" tak jak kotom
już pytałam weta i zapobiegawczo jest tylko zastrzyk, a z wiadomych względów tego nie da sie zrobić

jak zauważę, że ma cieczkę to jej wykupię, ale może to być trudne, ostatnio widziałam ją 3 tygodnie temu
przychodzi jeść jak wyjadę z pracy

Posted

Zrobiłam próbę generalną Lenkowej klateczki działa idealnie. Ochotnikiem/ofiara był mój 20 kg Baton, którego mało co rusza... Zadziałała znakomicie... Miałam tylko problemy Batona z niej uwolnić... Dobrze, że chłopak z natury jest stoikiem i cierpliwie poczekał na uwolnienie.

Dinka bez problemu chodzi już do klateczki jeść. W poniedziałek kiedy będzie auto do którego zmieści się klatka będzie łapana. Mam tylko nadziej, że jej DT się nie wycofa, bo coś czuje po kościach, że ludzie wahać się zaczynają.

Posted

cały czas żałuję, że nie przywiązałam miski do klatki na jednym etapie oswajania, bo mam podejrzenia, że ona wcale nie wchodziła do końca, a łapami z boku wyciągała miskę i w taki sposób ją zamknęła

Posted

savahna napisał(a):
Kaja nie mozesz wszystkiego przewidzie©, to jak gra w szachy...przeciwnik byl lepszy;)

ale ja muszę byc lepsza, ta małpa jest strasznie ostrożna, ale w końcu się doigra, teraz będzie trochę spokoju, żeby znowu regularnie jadła, bo na razie to przychodzi o różnych porach

Posted

Oj, Lenka to sie doigrałas. Kaja się wkurzyła...:evil_lol:
Znaczy sie akcja znów nabiera tempa...;) Bardzo,bardzo za was trzymam kciuki, bo chociaż właście Lence krzywda się nie dzieje to zdecydowanie lepiej by miała pod czyjąś opieką.:razz:
Mam nadzieję jeszcze ,że tego drugiego psiaka na którego pożyczyłaś klatkę, uda się złapać...

Posted

póki małpa będzie jadła i nigdzie się nie wyniesie to się na pewno nie poddamy

a druga sunia jest łapana już półtora roku... więc łapanie Lenki przy tym to jeszcze nic

Posted

savahna napisał(a):
To znaczy nie jest źle. Ja sie nie dziwie, kto by zrezygnował z takiego bufetu...:evil_lol:

Otóż to, wypas pierwsza klasa.:evil_lol:

Posted

wyjadła wszystko co nie było suchą karmą, no i znowu znikły dwie tacki styropianowe, na których było jedzenie

nie wiem co ona z nimi robi, nie widzę ich w promieniu 10 metrów, ale może są pod czymś, bo jak je to je przesuwa