Jump to content
Dogomania

W typie Leonbergera koczuje na kopalni.Jest DT, Lenka dalej niewidoczna...

Recommended Posts

Posted

Kilka stołówek,kilka legowisk a teraz wiosna to jeszcze solarium dojdzie....:evil_lol:
I gdzie jej bedzie lepiej....:roll:
Nie, no zartuje oczywiście...
Leeeenka!!! Idziemy.... :painting:

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='savahna']Kilka stołówek,kilka legowisk a teraz wiosna to jeszcze solarium dojdzie....:evil_lol:
I gdzie jej bedzie lepiej....:roll:
Nie, no zartuje oczywiście...
Leeeenka!!! Idziemy.... :painting:[/QUOTE]
A nie pójdę, nie pójdę..!:eviltong::evil_lol: Wybieram wolność..:Dog_run:
:laugh2_2:

Posted

obeszłyśmy w piątek całą kopalnię - nigdzie małpy nie było, gdzies sobie wyszła

więc nawet robiąc akcję trzeba się liczyć z tym, że się psa nie znajdzie

Posted

Przepraszam za offa.
Dostałam taką wiadomość i razem z Temidą proszę o pomoc:

"Witaj,
Zajęłam się ostatnio schroniskiem w Radomsku, i na razie jestem na miejscu sama.
Sytuacja ciężka 120 psiaków, zresztą wszystko poniżej i na wątku na który jak zawsze serdecznie zapraszam.
I mam małą prośbę o głos
Pozdrawiam serdecznie
Amanda

Schronisko dla Zwierząt w Radomsku

Zwracamy się do wszystkich z gorącą prośbą o pomoc dla psów i kotów ze schroniska w Radomsku.
Bez względu na nasze przekonania i sympatie, z całą pewnością nikt z nas nie może przejść obojętnie obok głodnego zwierzaka.
W schronisku w Radomsku mamy niestety sytuację, że zwierzęta nie mają co jeść.
Przebywa tam obecnie 120 psów i 20 kotów, spróbujmy im pomóc przetrwać, spróbujmy je nakarmić!!! Tak niewiele trzeba, aby przetrwały , aby je uratować.

Ja jestem tam praktycznie sama, zrobię wszystko, aby pomóc, ale dziś błagam o głos w ANKIECIE KRAKVETU.

Ankieta na:

http://www.dogomania.pl/threads/203725-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-marzec

Wątek schroniska:

http://www.dogomania.pl/threads/202335-Schronisko-w-Radomsku-Ruszamy-z-adopcjami%21-Prosimy-o-pomoc.

Zdjęcia mówią same..."

Posted

[quote name='Jasza']To kiedy ją widziałaś ostatnio?[/QUOTE]

z miesiąc temu

ponad tydzień temu widziała ją znajoma z pracy, a tak to Lenka się dobrze chowa, nigdzie jej nie widać, ale miski wylizane i śmierdzą jej śliną (niech mi nikt nie wmawia że to kot) :) Wczoraj miłam trochę żeberek z obiadu i znikły, jeszcze nie znam kota, który by jadał żeberka

Posted

Niestety Lenka po akcji z klatką przeniosła się za oczyszczalnię ścieków, a do mnie przychodzi sporadycznie i raczej w nocy
wczoraj raczej nie była, bo jest mało zjedzone :(

to wszystko potwierdziłam dzisiaj pytając ludzi w okolicznych firmach na kopalni, bo niestety złapałam dzisiaj innego psa! Lenka w zimie była widywana regularnie, a teraz sporadycznie.

pies znaleziony dzisiaj błąkał się po osiedlach kilka dni, a dzisiaj za jednym z pracowników przyszedł na koplanię, jest mlody, ok. 6 mies. w typie owczarka
bardzo głodny, teraz nakarmiony jest zamknięty w magazynie i nie wiem co dalej.

nie jest zabiedzony, ale na pewno nie jadł kilka dni, trzeba zrobić ogłoszenia, ale gdzieś go trzeba potrzymać

pies chce się bawić, wszystkich obskakuje

Posted

Bardzo fajny zastępca! Kolorystycznie dobrany :) A ci Państwo, którzy chcieli dać domek Lence nie mogliby przygarnąć chłopaka choćby na DT (dopóki się Lenka nie złapie :))?

Posted

Nutusia napisał(a):
Bardzo fajny zastępca! Kolorystycznie dobrany :) A ci Państwo, którzy chcieli dać domek Lence nie mogliby przygarnąć chłopaka choćby na DT (dopóki się Lenka nie złapie :))?

są powiadomieni, ale na razie się zastanawiają

muszę coś z nim zrobić do 15.00 bo nie może siedzieć w magazynie

Posted

Przyszłam po prośbie...

W naszym schronie był stary, chory kaukaz... Leżał we własnym moczu...
Ma wieloodłamkowe złamanie kości udowej, stare złamanie stawu biodrowego, uszkodzoną panewkę, śrut w nodze i zadzie...
Fatalnie chodzi na obie nogi. Na jedną kuleje a drugą się podpiera, ale nią powłóczy po ziemi...

http://www.dogomania.pl/threads/203883-Nobiles-stary-kaukaz-wyci%C4%85gni%C4%99ty-z-rowu-reszt%C4%99-dni-sp%C4%99dzi-w-schronisku...-TYCHY

Iza z Fundacji "Zwierzę Nie Jest Rzeczą" wsiadła w auto i przyjechała po niego...
Dziękuję jej za to z całego serca!!!
Ale oprócz wdzięczności potrzebne jest to co uratuje zdrowie i życie Nobilesa, czyli niestety kasa...
Zapraszam wszystkich na allegro cegiełkowe:

http://allegro.pl/prosze-pomoz-uratowac-starego-kaukaza-nobilesa-i1504415123.html

Proszę o pomoc!!!
Jeśli nie możesz zakupić chociaż jednej cegiełki to roześlij tą prośbę, wklej na FB i NK, pokaż Nobilesa znajomym.
To dla niego ogromna szansa...

Posted

niestety Lenki nie było 2 dni na jedzeniu, potwierdza się teza, że ona się wyniosła z kopalni, a tylko przychodzi tu jeść raz na kilka dni

w weekend na pewno będzie i wymiecie wszystko

nie mam pojęcia gdzie ona się teraz podziewa, boję się, że się całkiem wyniesie i już jej nie złapiemy :(

Posted

ona podobno daleko chodzi, nie wiadomo gdzie koczuje, boję się o myśliwych :(

mam receptę na Proverę, ale jak mam jej podać jak pies przychodzi raz na parę dni? na razie nie ma jak planowac jakiejkolwiek akcji, ona musi tu wrócić, może z czasem zapomni o klatce

póki co, to na tyle mnie już tu znają, że i ochrona kopalni i urząd gminy powiadomi mnie, jeżeli gdzieś by była widziana

Posted

ha ha ha, właśnie była po drugiej stronie kopalni, zajrzałam na jej stare legowisko ze słomą, a tam całą reklamówka suchego wyjedzona! więc wcale się tak nie wyprowadziła, może jeszcze trochę czasu i zacznie się pokazywać

Posted

przez weekend Lenka jadła, dzisiaj zaniosłam jej worek z suchym w to miejsce ze słomą, widać że tam zagląda

chciałabym ją wreszcie zobaczyć, ciekawe w jakim jest stanie :(