Jump to content
Dogomania

W typie Leonbergera koczuje na kopalni.Jest DT, Lenka dalej niewidoczna...

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hmmm, osobiście bym tego nie ruszył, ale Hemi a była niejadkiem strasznym się zajada , danie wygląda tak Ryż + wątróbka:lol:, jakiś kawałek marchewki , tak wyczytałem żeby Bernardynowi dawać i się udało, a uwierzcie moja królewna to ciężki egzemplarz, juz pomijam jej obrażanie się ciągłe, ale była skłonna 2 dni nie jesć jak jej nie smakowało

Posted

No to musisz Hemi częsciej gotować:)
a wcześniej dawaliście jej tylko suche?

trochę gotowanego to każdy pies powinien jeść - moim zdaniem

wątróbkę dawaj rzadko, nie częsciej niż 1 na tydzień, ale mozna też żołądki, serca i obrane ćwiartki z kurczaka

dzisiaj właśnie dostanie 2 obrane ćwiartki i makaron

cały tydzień małpa nie przyszła rano, myślę, że w sobotę ją nastraszyliśmy, bo zeszły tydzień tylko w środę się rano nie pojawiła, wiec coś jest na rzeczy
ale mam nadzieję, ze w poniedziałek juz się przegłodzi i zapomni i przyjdzie na śniadanie....

Posted

caldien napisał(a):
Ja tylko mam nadzieję, że nikogo nie użre ze strachu :shake:

zdecydowanie nie jest agresywna, ale ze strachu w bliskim kontakcie może chwycić
najlepiej wtedy się nie ruszać, kurta gruba to puści :)

ona z klatki wyjdzie dopiero w zamkniętym garażu, ale obrożę i smycz trzeba jej założyć

Posted

Razem wyglądałyby zabójczo :)

No ale nie ma co gadać, zobaczymy jaka jest jak się złapie. Może wcale nie będzie tak żle, w końcu miała jakiegoś właściciela, chociaż nie ma dobrych doświadczeń.
W poniedziałek powinna być przegłodzona - musi zacząć przychodzić do południa.

Liczę trochę na powrót zimy, może nam to wiele pomóc.

Posted

Jarekk napisał(a):
I dalej Kaja wszystko w twoich rękach

jestem pewna że to już kwestia dni, będę dawać trochę mniej jeść i musi rano być głodna...

nie będę zostawiać suchego, żeby się nie napchała

jesteśmy trochę ograniczeni przez czas i busa, gdyby klatkę można było zostawić na noc, to by juz dawno była złapana

Posted

jesteś pewna, że ona nie była w ciąży? Nie przychodzenie do jedzenia przez tydzień, dwa w moim przypadku zawsze kończyło się dodatkowymi kłopotami. Za miast jednej suki miałyśmy osiem, siedem a raz dwanaście kłopotów.

Posted

luka1 napisał(a):
jesteś pewna, że ona nie była w ciąży? Nie przychodzenie do jedzenia przez tydzień, dwa w moim przypadku zawsze kończyło się dodatkowymi kłopotami. Za miast jednej suki miałyśmy osiem, siedem a raz dwanaście kłopotów.

Matko...oby nie...

Posted

luka1 napisał(a):

ona przychodzi codziennie, tylko że popołudniu, jak już klatka jest zablokowana

nie ominęła dnia bez jedzenia przez 3 i pół miesiąca

ponadto, znamy jej zwyczaje, ochrona widuje ją, jak leży na widoku przez pół dnia w jednym miejscu, potem przenosi się w kolejne

nie leżała by parę godzin w krzakach jeżeliby miała gdzieś szczeniaki - ja cały czas pod tym kątem ją obserwuję i ochrona też, ale ona nigdzie sie nie śpieszy i leży co dziennie w innym miejscu

Posted

Lenka była, klatka sie zamknęła, ale jej tyłek musiał wystawać i wyszła!

Ona łapą przesuwa miskę z końca do siebie i to miska weszła na zapadkę i uruchomiła drzwi, niestety pies musiał wystawać

nie wiem, czy nie mamy już po łapaniu, może już do klatki wcale nie wejść

miskę przywiązałam, ale nie wiem czy to coś da :( normalnie można się załamać

Posted

kaja555 napisał(a):
ona na pewno sie wystraszyła, boję się, że już do klatki nie wejdzie :(

co za pech...

Bałam się właśnie że zapadka spadnie, a Lenka wydostanie się jakoś i tak się stało...:shake: No to mamy problem....