Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może trochę nie na temat ale nie wiem kogo mam zapytać:roll:
Czy wolno zrobić tak żeby np moja "stała deklaracja" była z robionego mojego bazarku?
Np robię dla jakiegoś psiaka ze "swoich" fantów" i raz w miesiącu np 20 zł idzie z bazarku na konto psiaka, któremu chcę dać taką "stałą"? Albo robię tylko dla tego psa bazarek - moja "stała" jest 20zł miesięcznie wiec jak się zbierze z bazarku 100zł to mam 5 miesięcy zapłacone stałej?
Pytam bo wydaje mi się, że kiedyś widziałam takie zobowiązanie ale nie wiem czy tak można.

Posted

[quote name='b-b']Może trochę nie na temat ale nie wiem kogo mam zapytać:roll:
Czy wolno zrobić tak żeby np moja "stała deklaracja" była z robionego mojego bazarku?
Np robię dla jakiegoś psiaka ze "swoich" fantów" i raz w miesiącu np 20 zł idzie z bazarku na konto psiaka, któremu chcę dać taką "stałą"? Albo robię tylko dla tego psa bazarek - moja "stała" jest 20zł miesięcznie wiec jak się zbierze z bazarku 100zł to mam 5 miesięcy zapłacone stałej?
Pytam bo wydaje mi się, że kiedyś widziałam takie zobowiązanie ale nie wiem czy tak można.[/QUOTE]
Moim zdaniem nie można. Stała deklaracja to jednak prywatne zobowiazanie i tu bym nie mieszała bytów.
Ale proponuje inne rozwiazanie skoro masz problem z opłaceniem deklaracji. Po prostu napisz na watku psa że rezygnujesz z deklaracji i bedziesz psa wspierac inaczej. I jesli chcesz to rób mu bazarki i rozliczaj normalnie tak jak wszystkie inne. W ten sposób finanse psa nie ucierpią ( mam nadzieję) i zarazem nie bedzie niebezpiecznych precedensów jak "odliczanie" z bazarkowych utargów kasy na prywatne zobowiazania deklaracyjne

Posted

[quote name='taks'][COLOR=#d3d3d3]Moim zdaniem nie można. Stała deklaracja to jednak prywatne zobowiazanie i tu bym nie mieszała bytów.[/COLOR]
Ale proponuje inne rozwiazanie skoro masz problem z opłaceniem deklaracji. [COLOR=#d3d3d3]Po prostu napisz na watku psa że rezygnujesz z deklaracji i bedziesz psa wspierac inaczej. I jesli chcesz to rób mu bazarki i rozliczaj normalnie tak jak wszystkie inne. W ten sposób finanse psa nie ucierpią ( mam nadzieję) i zarazem nie bedzie niebezpiecznych precedensów jak "odliczanie" z bazarkowych utargów kasy na prywatne zobowiazania deklaracyjne[/COLOR][/QUOTE]
Nie mam bo z powodów rodzinnych nie zobowiązuję się na stałe deklaracje.
Pytam gdybym chciała tak pomóc psiakowi.

Posted

Ja kiedyś o to na tym wątku pytałam i uzyskałam odpowiedź, że wolno tak robić jak pisze b-b. Chociaż mi subiektywnie wydaje się, że to nie do końca ok, to niektórzy tak robią i podobno jest to ok. Do wygrzebania w tym wątku.

Moja sprawa z zaległą Kupującą rozwiązana :)

Posted

[quote name='b-b']moja "stała" jest 20zł miesięcznie wiec jak się zbierze z bazarku 100zł to mam 5 miesięcy zapłacone stałej[/QUOTE]
Zapłacone przez kupujących - no nie można tak.
Kupującym się zawsze dziękuje za wsparcie celu, więc Twoje prywatne zobowiązania nijak się w tym nie mieszczą.
W ogóle nie rozumiem po co chcesz deklarować stałą.

Posted

[quote name='rozi'][COLOR=#a9a9a9]Zapłacone przez kupujących - no nie można tak.
Kupującym się zawsze dziękuje za wsparcie celu, więc Twoje prywatne zobowiązania nijak się w tym nie mieszczą.[/COLOR]
W ogóle nie rozumiem po co chcesz deklarować stałą.[/QUOTE]
Każdy kto wyciąga psa liczy najbardziej na stałe czyli to by była taka gwarancja i tyle.
To nie byłoby moje prywatne zobowiązanie tylko takie własnie zapewnienie???
Nie wiem jak to mam wytłumaczyć ale już nie będę bo uważam temat za zakończony bo się jeszcze z tego afera zrobi a nie o to mi chodziło :)

Dziękuję za odpowiedzi.

Posted

[quote name='b-b']Każdy kto wyciąga psa liczy najbardziej na stałe czyli to by była taka gwarancja i tyle.
To nie byłoby moje prywatne zobowiązanie tylko takie własnie zapewnienie???
Nie wiem jak to mam wytłumaczyć ale już nie będę bo uważam temat za zakończony bo się jeszcze z tego afera zrobi a nie o to mi chodziło :)

Dziękuję za odpowiedzi.[/QUOTE]

To ja zaproponuję inne rozwiązanie...

Może zadeklaruj, a raczej obiecaj (żeby była ta "gwarancja" Twojej pomocy na owym watku) np. 10% z każdego Twojego bazarku na tego psiaka - wtedy będziesz go zwyczajnie wpisywać do bazarkowych celów, więc kupujący nie będą mieli wątpliwości, że płacą za Twoje zobowiązanie.

Posted

[quote name='b-b']Każdy kto wyciąga psa liczy najbardziej na stałe czyli to by była taka gwarancja i tyle.
[B]To nie byłoby moje prywatne zobowiązanie tylko takie własnie zapewnienie???[/B]

Dziękuję za odpowiedzi.[/QUOTE]

zrób tak jak mówią dziewczyny
zadeklaruj u psiaka, że min 20 zł z bazarków miesięcznie będzie dla niego :)

ps. w moim prywatnym odczuciu nie powinno się tak robić ze deklaracje pokrywa się bazarkami

Posted

[quote name='3 x']zrób tak jak mówią dziewczyny
zadeklaruj u psiaka, że min 20 zł z bazarków miesięcznie będzie dla niego :)

ps. w moim prywatnym odczuciu nie powinno się tak robić ze deklaracje pokrywa się bazarkami[/QUOTE]

[quote name='inka33']To ja zaproponuję inne rozwiązanie...

Może zadeklaruj, a raczej obiecaj (żeby była ta "gwarancja" Twojej pomocy na owym watku) np. 10% z każdego Twojego bazarku na tego psiaka - wtedy będziesz go zwyczajnie wpisywać do bazarkowych celów, więc kupujący nie będą mieli wątpliwości, że płacą za Twoje zobowiązanie.[/QUOTE]

Chyba najlepszym rozwiązaniem "zobowiązania", które będzie miało na celu zapewnienie osobie "zajmującej" się psiakiem comiesięcznej pomocy z mojej strony będzie zadeklarowanie zrobienia raz w miesiącu bazarku określając przy tym jego minimalny dochód. Czyli, że nie zrobię bazarku składającego się z jednego rzeczy za 5 zł.
A cała reszta to już kwestia dogadania się z "opiekunem" psiaka.

Jeszcze raz dziękuję :)

Posted

[quote name='Malgoska']czy można skrócić czas trwania bazarku?[/QUOTE]
Czasem aż się prosi... Myślę, że taki, na którym są ceny KT za zgodą kupujących można. Gorzej z licytowanym, bo zawsze ktoś mógłby mieć chęć coś kupić.

Posted

Czy można robić bazarki dla psów które mają wątek na dogomanii ale ich założyciel został zabanowany ?
Dostałam jakiś czas temu od osoby nie będącej na dogo z prośbą o wystawienie bazarku , fanty z konkretnym przeznaczeniem, wątek istnieje jednak założycielki zostały zbanowane .Mogę czy nie ?

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Czy można robić bazarki dla psów które mają wątek na dogomanii ale ich założyciel został zabanowany ?
Dostałam jakiś czas temu od osoby nie będącej na dogo z prośbą o wystawienie bazarku , fanty z konkretnym przeznaczeniem, wątek istnieje jednak założycielki zostały zbanowane .Mogę czy nie ?[/QUOTE]

Założycielkę wątku można zmienić,trzeba poprosić moderatora o to,tylko czy znajdzie się ktoś,kto poprowadzi wątek i rozliczenia,bo głównie o to chodzi,że założycielka wątku rozliczenia prowadzi w pierwszych postach.

Posted

[quote name='tatankas']Założycielkę wątku można zmienić,trzeba poprosić moderatora o to,tylko czy znajdzie się ktoś,kto poprowadzi wątek i rozliczenia,bo głównie o to chodzi,że założycielka wątku rozliczenia prowadzi w pierwszych postach.[/QUOTE]

Właśnie napisałam na wątku taką prośbę . Zapomniałam dodać że psy nie są pod opieką osób które założyły wątek , tylko w przytulisku .
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/234052-Szukamy-domow-dla-ps%C3%B3w-z-Harbutowic[/url]

Posted

[quote name='b-b']Chyba najlepszym rozwiązaniem "zobowiązania", które będzie miało na celu zapewnienie osobie "zajmującej" się psiakiem comiesięcznej pomocy z mojej strony będzie zadeklarowanie zrobienia raz w miesiącu bazarku określając przy tym jego minimalny dochód. Czyli, że nie zrobię bazarku składającego się z jednego rzeczy za 5 zł.

To dobry pomysł...Kazda deklaracja jest na wage złota..I kazdy grosik uzbierany dla psiaka.
Lepiej tak niz robić minusy lub dlugi....
A jak nie uzbiera to zrobi nowy. bazarek ..|I tak psiak bedzie mial kaskę ...
Tu chodzi nam o psiaki..aby im pomoc finansowo
a więc nie róbmy tego proszę zbyt skomplikowanym.
Pozdrawiam

Posted

[quote name='taks']Moim zdaniem nie można. Stała deklaracja to jednak prywatne zobowiazanie i tu bym nie mieszała bytów.
[/QUOTE]

no właśnie...jesli deklaruję stałą kwotę, to taką, na którą mnie stać...nie muszę deklarować kwoty, a mogę zrobic od czasu do czasu bazarek na potrzeby konkretnego psa/psów/fundacji itd ale...ale kasa idzie na potrzeby w całości, bez dyktowania co i kto ma za to zrobić

gdyby kazdy se podeklarował ileś tam i tylko bazarkami by na to "zarabiał" - to jaki sens jest tych deklaracji??? z bazarku może się uzbierać lub nie i co wtedy?

czy moze sie tu jakiś mod odnośnie tego wypowiedzieć???? żeby wszyscy mieli jasność ? i nie robili zwierzat i ludzi w konia?

Posted (edited)

[SIZE=3][COLOR=#000000][B]Poza ogólnym regulaminem obowiązują zasady :[/B][/COLOR][/SIZE]
[B][B]Zakazana jest sprzedaż na prywatne cele (np."zbiórka na nowy sweter",na swoje zwierzęta lub zwierzęta znajomych/rodziny itd.).
[COLOR=red][B]Cała suma z bazarku[/B][/COLOR][B] (poza kosztami wysyłki) idzie na wybrany cel.

[/B][/B][/B]a o celu decyduje przeciez ten kto daruje fanty na bazarek
i ta osoba decyduje i zapisuje na co przeznacza dochod bazarku na wybrany cel.
TAK JAK W REGULAMINIE >CAŁA SUMA Z BAZARKU IDZIE NA WYBRANY CEL.../
Na przykład przeznaczona jest z bazarku na hotel i karme
i będzie na cos innego wydana
a psiakowi juz nie starczy na hotelik i karme.
To cel tego bazarku nie zostal spełniony i pies nie bedzie miał oplaconego hotelu .
Delarację mozna przeciez przeznaczyc na cel i wtedy bedzie pewna z dochodu bazarku..
A wszystko to tutaj jest przeciez dobrowolne.Bazarki i deklaracje.
Co kto lubi i każda pomoc finansowa jest tym zwierzętom potrzebna.
W regulaminie nie ma mowy o tym aby robić bazarki tylko na dane zwierzę
jest mowa aby wyznaczyć cel dochodu bazarku.

Edited by ick
  • 3 weeks later...
Posted

Czy któryś z moderatorów mógłby usunąć zakończone bazarki? -dużo stron tego się zrobiło i niepotrzebnie zaśmieca i rozprasza uwagę kupujących.Prosiłam któregoś na PW z miesiąc temu-jak widać nie skutecznie. Ponawiam prośbę tutaj.

Posted

Witam.Jestem nowicjuszem w robieniu bazarkow 4-5 moze jak na dzień dzisiejszy.Ostatni zrobilam od 28.04 do 5.05 ale po 2 dniach wrzucono go do zamkniętych....;( czas ucieka,a psiaki w wielkiej potrzebie ;( Nie mam pojęcia co zrobilam żle....;(

Posted

[quote name='free']Witam.Jestem nowicjuszem w robieniu bazarkow 4-5 moze jak na dzień dzisiejszy.Ostatni zrobilam od 28.04 do 5.05 ale po 2 dniach wrzucono go do zamkniętych....;( czas ucieka,a psiaki w wielkiej potrzebie ;( Nie mam pojęcia co zrobilam żle....;([/QUOTE]
napisz do moderatora forum z prośbą o przywrócenie bazarku[h=5]Moderatorzy forum[/h]
[LIST]
[*][URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/10343-Pianka"][COLOR=#00bb00][B]Pianka[/B][/COLOR][/URL],
[*][URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/11404-Czarodziejka"][COLOR=#00bb00][B]Czarodziejka[/B][/COLOR][/URL],
[*][URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/6314-Viris"][COLOR=#00bb00][B]Viris[/B][/COLOR][/URL],
[*][URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/5-Margo"][COLOR=#000000][B]Margo[/B][/COLOR][/URL],
[*][URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/18741-jefta"][COLOR=#00bb00][B]jefta[/B][/COLOR][/URL],
[*][URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/2477-Saint"][COLOR=#00bb00][B]Saint[/B][/COLOR][/URL],
[*][URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/13012-Anashar"][COLOR=#00bb00][B]Anashar[/B][/COLOR][/URL]
[/LIST]

Posted

[quote name='malagos']Gosia, napisz jeszcze na wątku administracyjnym. choć mam wrażenie, ze mod się rzadko pojawia.[/QUOTE]

napisałam...