Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='tatankas']Dla mnie to jest utrudnienie,bo nie dosyć,że muszę czatować na koniec bazarku,żeby mi nikt nie podwędził rzeczy,którą licytuję to jeszcze muszę pilnować rzeczy w trakcie trwania bazarku-paranoja i w takich bazarkach ja udziału brać nie chcę :( I czyja to szkoda,jak nie dla psiaka?[/QUOTE]
Opcja KT bardzo ułatwia, w końcu mniej więcej wiemy, na ile możemy sobie pozwolić przy danym fancie. Udziwnienia organizatorów bazarków często w ogóle przeczą zasadzie "zdrowej licytacji", tak być nie powinno, bo to zniechęca.

Posted

[quote name='dziuniek']Opcja KT bardzo ułatwia, w końcu mniej więcej wiemy, na ile możemy sobie pozwolić przy danym fancie. Udziwnienia organizatorów bazarków często w ogóle przeczą zasadzie "zdrowej licytacji", tak być nie powinno, bo to zniechęca.[/QUOTE]

Dlatego jestem za tym,żeby było albo licytacja do końca bazarku,albo cena KT od razu,albo i to i to,a nie jeszcze jakieś dodatkowe dziwne reguły,że nie można licytować na koniec,jak się wcześniej nie licytowało,że opcja KT znika,czy się pojawia w trakcie bazarku po dwóch,trzech dniach,czy licytacja staje się KT.No zwariować można !!!

Posted

Ja bym natomiast była za tym, żeby zalicytowanie niejako z automatu usuwało opcję "kup teraz" - skoro ktoś licytuje, to znaczy że jest zainteresowany i niewykluczone, ze będzie przebijał wyżej niż cena KT. A zdarzyło mi się że ktoś mi "podkupił" rzecz o która bym nawet powalczyła....

Posted

[quote name='ulvhedinn']Ja bym natomiast była za tym, żeby zalicytowanie niejako z automatu usuwało opcję "kup teraz" - skoro ktoś licytuje, to znaczy że jest zainteresowany i niewykluczone, ze będzie przebijał wyżej niż cena KT. A zdarzyło mi się że ktoś mi "podkupił" rzecz o która bym nawet powalczyła....[/QUOTE]

ulv tylko nie każdy ma czas walczyć,a na pewno ma czas kupić w opcji KT

Posted

Tak czytam i czytam od kilku dni. W sumie dyskusja się rozpoczęła od zwykłej niewiążącej propozycji dla sprzedających rozi, dotyczącej rozwiązania dla tych, którzy nie tolerują licytacji przy końcówce. A zrobił się trochę koncert życzeń, kto jak by chciał, żeby bazarkowanie wyglądało.
I tak nigdy nie dogodzimy wszystkim. Niech sprzedający ustalają własne regulaminy, a i tak nie da się ujednolicić oczekiwań Kupujących. Cieszmy się, że Ci Kupujący są w ogóle, bo i tak jest ich coraz mniej.

Posted

[quote name='tatankas']ulv tylko nie każdy ma czas walczyć,a na pewno ma czas kupić w opcji KT[/QUOTE]
Ale wiesz, jak ktos kupi od razu to ok, ale skoro już jest licytujący- to moim zdaniem już powinna być tylko opcja licytacja.
Albo niech będzie jasne info na ten temat w bazarku, zawsze.

Posted

nie było mnie sporo na dogo i zauważyłam, że bazarek ewoluował.

pojawiła się możliwość KT już po tym jak przedmiot został zalicytowany - uważam jak ulv, że to niezbyt fair
i dziwactwo w postaci, jak ktoś nie przebije przez 24h przedmiot sprzedany. nieraz wypadnie jakiś wyjazd, pobyt w szpitalu itp., że nie ma możliwości przebić ceny. to też niezbyt fair.

co do licytacji, to chyba każdy może dołączyć do licytacji kiedy chce, na samym początku, albo w ostatniej sekundzie. TO JEST WŁAŚNIE LICYTACJA.

i taki pomysł na koniec, mimo że może to nieść za sobą więcej pracy, ale zwierzaki zyskają. licytuję na wielu bazarkach, gubię się już co gdzie i za ile. raz prosiłam o informację, jeśli mnie ktoś przebije. myślę, że jakbyśmy słały/słali pw z informacją, że ktoś czyjąś ofertę przebił zwierzaki miałyby sporo więcej kasy.

Posted

[quote name='irysek']
i taki pomysł na koniec, mimo że może to nieść za sobą więcej pracy, ale zwierzaki zyskają. licytuję na wielu bazarkach, gubię się już co gdzie i za ile. raz prosiłam o informację, jeśli mnie ktoś przebije. myślę, że jakbyśmy słały/słali pw z informacją, że ktoś czyjąś ofertę przebił zwierzaki miałyby sporo więcej kasy.Bazarki robię masowo, to jest mega praca. Nie wyobrażam sobie żebym jeszcze musiała pilnować wszystkich licytacjii (oprócz zapisywania aktualnego przebiegu przy fantach co oczywiście robię, jak każdy prowadzący bazar) i wysyłać takie PW.
Na bazarkach na których licytuję, jeśli mi zależy na fancie, to sama pilnuję swego.

Posted

irysek napisał(a):
nie było mnie sporo na dogo i zauważyłam, że bazarek ewoluował.

pojawiła się możliwość KT już po tym jak przedmiot został zalicytowany - uważam jak ulv, że to niezbyt fair
i dziwactwo w postaci, jak ktoś nie przebije przez 24h przedmiot sprzedany. nieraz wypadnie jakiś wyjazd, pobyt w szpitalu itp., że nie ma możliwości przebić ceny. to też niezbyt fair.

co do licytacji, to chyba każdy może dołączyć do licytacji kiedy chce, na samym początku, albo w ostatniej sekundzie. TO JEST WŁAŚNIE LICYTACJA.

i taki pomysł na koniec, mimo że może to nieść za sobą więcej pracy, ale zwierzaki zyskają. licytuję na wielu bazarkach, gubię się już co gdzie i za ile. raz prosiłam o informację, jeśli mnie ktoś przebije. myślę, że jakbyśmy słały/słali pw z informacją, że ktoś czyjąś ofertę przebił zwierzaki miałyby sporo więcej kasy.

Ja tak robię jeżeli jakaś licytująca osoba poprosi mnie o to na pw bo szczególnie jej zależy na fancie.

Posted

A ja się tu zapytam jak myślicie,czy torby na prezenty poszły by na bazarku,trochę się tych prezentów nadostawało i torebki zostały,mam 30 sztuk w stanie bdb-,trochę pogniecione,ale w końcu nikt nie zwróci uwagi,jak prezent w środku jest ;) Czy pójdą np po 1,2,3zł,niektóre i po 6zł w sklepie są.Jak myślicie?

Posted

tatankas napisał(a):
A ja się tu zapytam jak myślicie,czy torby na prezenty poszły by na bazarku,trochę się tych prezentów nadostawało i torebki zostały,mam 30 sztuk w stanie bdb-,trochę pogniecione,ale w końcu nikt nie zwróci uwagi,jak prezent w środku jest ;) Czy pójdą np po 1,2,3zł,niektóre i po 6zł w sklepie są.Jak myślicie?

wystaw, w sklepie są drogie jak diabli, a zawsze się przydadzą. były na bazarku u lucyny takie zestawy od 3zł i wszystkie poszły.

Posted

irysek napisał(a):
wystaw, w sklepie są drogie jak diabli, a zawsze się przydadzą. były na bazarku u lucyny takie zestawy od 3zł i wszystkie poszły.

Już jest ;)

Posted

A można tak zrobić z zakończonymi bazarkami?

Bezskutecznie poszukuję starego bazarku ze srebrną wiązaną kurtką-płaszczykiem dla dziewczynki. Był tam też zapinany sweterek khaki.

Posted

Witam. Ale jak taki bazarek działa technicznie? Czy wystarczy założyć nowy, "bazarkowy" temat i powklejać zdjęcia? Gdzie się odbywa ta licytacja? Dzięki z góry za odpowiedzi.

Posted

edyta2012 napisał(a):
Witam. Ale jak taki bazarek działa technicznie? Czy wystarczy założyć nowy, "bazarkowy" temat i powklejać zdjęcia? Gdzie się odbywa ta licytacja? Dzięki z góry za odpowiedzi.

Obejrzyj sobie kilka bazarków i oczywiście przeczytaj regulamin. Licytacje są na wątkach bazarkowych.
Zapraszam chociażby na mój. Link w sygnaturze.

Posted

Dzięki za wyjaśnienia. Jednak regulamin bazarku się nie otwiera, więc raczej poczekam z jego założeniem. Nie do końca rozumiem o co chodzi w licytacjach, bo przecież nie działa to jak Allegro. A z innej bajki,,,, Ładne płaszcze dla piesków Pani sprzedaje, czy można zamówić jeden? Ładny jest nr. 1, ale chyba za mały dla mojego, więc trzeba będzie go najpierw wymierzyć. Jest maści czarnej - lub raczej pieprz z solą. Czy można zamówić taki w kratkę?

Posted

Kara. napisał(a):
A można tak zrobić z zakończonymi bazarkami?

Bezskutecznie poszukuję starego bazarku ze srebrną wiązaną kurtką-płaszczykiem dla dziewczynki. Był tam też zapinany sweterek khaki.

Poszukaj w wyszukiwarce google grafika, wpisz szukaną frazę (np srebrny płaszczyk itp) i po spacji dopisz site:dogomania.pl/forum
Tak będzie szybciej znaleźć;)

dziuniek napisał(a):
Te strony są genialne, nawet nie wiedziałam, że takie coś istnieje, dziękuję!

Dopiero co ją napisałem, jak widać w celu wygody, łatwego przeglądania :) Szybciej przejrzeć miniaturki niż otwierać po kolei każdy bazarek pt."Różności" "Misz masz" itp i jeszcze czekać aż to wszystko się załaduje ;)
Miniaturki są aktualizowane kilka razy w tygodniu. Wszelkie uwagi mile widziane...