Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czekam z niecierpliwością na zdjęcia Pauliny. Nie rozumiem dlaczego tak radosny i kochany pies, jakim jest Fuks, nie ma jeszcze domu. W ogóle mam wrażenie, że adopcję stanęły :( Ten pies tyle przeszedł, że naprawdę powinien już trafić do ostatecznego domu. On nie zasługuje na tułaczkę z domu do domu, a nie daj Boże do hotelu. Ile można znieść? On i tak ma sieczkę w mózgu :-(

• Replies 922
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może dlatego, że ludzie mimo wszystko wolą nabywać szczeniaki. Wolą zapłacić te 200 zł za "sznaucera" z jak to określają- "domowej hodowli" niż wziąć dorosłego już psa. Jestem w stanie zrozumieć to, że ktoś woli wziąć szczeniaka. Ale skoro już go bierze to albo niech poszuka takiego, którego dostanie za darmo, albo niech wybierze się do schroniska, albo niech zapłaci sporą kwotę hodowcy za rasowego psiaka. Po co dawać kasę komuś kto bezsensownie rozmnaża swoją sukę, bo "ona ma cudowny charakter"/ "suka powinna mieć raz w życiu młode"/ "nie dopilnowałem jej jak miała cieczkę".

Posted

Tez mam wrazenie, ze w przypadku Fuksa kluczowy jest wiek. Pies ma piec lat, uksztaltowana psychike, ludzie sie boja. Czesto slysze, ze ludzie chcieliby szczeniaczka, lub psa mlodego (max 1-2 lata), zeby moc go wychowac "pod siebie". 5 lat to jednak dla psa malo nie jest :(

Posted

conceited napisał(a):
Tez mam wrazenie, ze w przypadku Fuksa kluczowy jest wiek. Pies ma piec lat, uksztaltowana psychike, ludzie sie boja. Czesto slysze, ze ludzie chcieliby szczeniaczka, lub psa mloda (max 1-2 lata), zeby moc go wychowac "pod siebie". 5 lat to jednak dla psa malo nie jest :(

Ja mam teraz tymczasa, który w kwietniu skończy 14 lat, do tego jest hmmmm zębowymuszający i ujadający. Ten to dopiero ma ukształtowaną psychikę i to dupiato ukształtowaną. Nie dołuj mnie :lol:

Posted

:D

Mnie by tam wiek Fuksa nie przeszkadzał, szczerze mówiąc to nawet wygodniej- duży pies nie rozprasza się wszystkim tak jak szczenię przez co łatwiej wyegzekwować niektóre zachowania :) w dodatku Fuks nie ma jakiś dziwnych reakcji, nie wykazuje agresji po za chapnięciem tej dziewczynki.
Szkoda, że nikt nie dzwoni :(

Posted

Jesteśmy jutro umówione na zdjęcia... dzwoniła moja współlokatorka bo mój angielski kuleje i jutro idziemy razem :P. Tylko Marta powiedziała przez tel że my znamy adres a nie znamy. Mogę prosić na PW (mam już czystą skrzynkę).

Posted

matko jakie piekne zdjecia !!! szok !

jutro tez porobie ogloszenia bo dopiero skonczylam prace i lece na zbiorke fundacji.

Dzieki dziewczyny, z takimi zdjeciami musimy znalezc dom !

Posted

Jak jeszcze Fuks dalej będzie czekał a będę miała w Poznaniu mój aparat to zrobię mu jeszcze lepsze zdjęcia bo niestety nie mogłam sobie poradzić z ustawieniami w aparacie koleżanki.

Posted

Paulina87 napisał(a):
Jak jeszcze Fuks dalej będzie czekał a będę miała w Poznaniu mój aparat to zrobię mu jeszcze lepsze zdjęcia bo niestety nie mogłam sobie poradzić z ustawieniami w aparacie koleżanki.

no juz nie kokietuj bo super wyszły :klacz: :lol:

Posted

Malawaszko - nie wiem kim byl z zawodu, mieszka w Zakrzewie i na imie ma Tomasz, ale doszlym mnie gminne plotki, ze na jakims festynie wiejskim oszukal kupe ludzi na duze pieniadze.
Zerduszko - zrobie nowe allegro i gumtree.