GoniaP Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Czekam z niecierpliwością na zdjęcia Pauliny. Nie rozumiem dlaczego tak radosny i kochany pies, jakim jest Fuks, nie ma jeszcze domu. W ogóle mam wrażenie, że adopcję stanęły :( Ten pies tyle przeszedł, że naprawdę powinien już trafić do ostatecznego domu. On nie zasługuje na tułaczkę z domu do domu, a nie daj Boże do hotelu. Ile można znieść? On i tak ma sieczkę w mózgu :-( Quote
klaki91 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Może dlatego, że ludzie mimo wszystko wolą nabywać szczeniaki. Wolą zapłacić te 200 zł za "sznaucera" z jak to określają- "domowej hodowli" niż wziąć dorosłego już psa. Jestem w stanie zrozumieć to, że ktoś woli wziąć szczeniaka. Ale skoro już go bierze to albo niech poszuka takiego, którego dostanie za darmo, albo niech wybierze się do schroniska, albo niech zapłaci sporą kwotę hodowcy za rasowego psiaka. Po co dawać kasę komuś kto bezsensownie rozmnaża swoją sukę, bo "ona ma cudowny charakter"/ "suka powinna mieć raz w życiu młode"/ "nie dopilnowałem jej jak miała cieczkę". Quote
conceited Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 Tez mam wrazenie, ze w przypadku Fuksa kluczowy jest wiek. Pies ma piec lat, uksztaltowana psychike, ludzie sie boja. Czesto slysze, ze ludzie chcieliby szczeniaczka, lub psa mlodego (max 1-2 lata), zeby moc go wychowac "pod siebie". 5 lat to jednak dla psa malo nie jest :( Quote
zerduszko Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 conceited napisał(a):Tez mam wrazenie, ze w przypadku Fuksa kluczowy jest wiek. Pies ma piec lat, uksztaltowana psychike, ludzie sie boja. Czesto slysze, ze ludzie chcieliby szczeniaczka, lub psa mloda (max 1-2 lata), zeby moc go wychowac "pod siebie". 5 lat to jednak dla psa malo nie jest :( Ja mam teraz tymczasa, który w kwietniu skończy 14 lat, do tego jest hmmmm zębowymuszający i ujadający. Ten to dopiero ma ukształtowaną psychikę i to dupiato ukształtowaną. Nie dołuj mnie :lol: Quote
klaki91 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 :D Mnie by tam wiek Fuksa nie przeszkadzał, szczerze mówiąc to nawet wygodniej- duży pies nie rozprasza się wszystkim tak jak szczenię przez co łatwiej wyegzekwować niektóre zachowania :) w dodatku Fuks nie ma jakiś dziwnych reakcji, nie wykazuje agresji po za chapnięciem tej dziewczynki. Szkoda, że nikt nie dzwoni :( Quote
Paulina87 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Jesteśmy jutro umówione na zdjęcia... dzwoniła moja współlokatorka bo mój angielski kuleje i jutro idziemy razem :P. Tylko Marta powiedziała przez tel że my znamy adres a nie znamy. Mogę prosić na PW (mam już czystą skrzynkę). Quote
Paulina87 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Mamy zdjęcia... Fuks to kochane psisko i aż dziwne, że nikt go nie chce. Część zdjęć robiła Marta część ja... więc jest misz masz... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Paulina87 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Margi Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Piękny.Patrząc na te zdjęcia dałabym mu max 2 lata. Quote
zerduszko Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 O to, to to - tego właśnie chciałam http://img696.imageshack.us/img696/1898/68187741.jpg :loveu: Jutro porobię mu ogłoszenia, bo dziś jeszcze muszę skończyć mojemu gadowi :razz: Quote
conceited Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 matko jakie piekne zdjecia !!! szok ! jutro tez porobie ogloszenia bo dopiero skonczylam prace i lece na zbiorke fundacji. Dzieki dziewczyny, z takimi zdjeciami musimy znalezc dom ! Quote
ania z poznania Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Margi napisał(a):Piękny.Patrząc na te zdjęcia dałabym mu max 2 lata. Na żywo też tak młodo wygląda. Quote
malawaszka Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Conceited nie wiesz czy ten facet, który Fuksa się pozbył jest muzykiem? Quote
zerduszko Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 conceited napisał(a): jutro tez porobie ogloszenia bo dopiero skonczylam prace i lece na zbiorke fundacji. Wklejaj gdzie robisz na wątek, żebyśmy się nie dublowały ;) Quote
Paulina87 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Jeszcze takie Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Paulina87 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Jak jeszcze Fuks dalej będzie czekał a będę miała w Poznaniu mój aparat to zrobię mu jeszcze lepsze zdjęcia bo niestety nie mogłam sobie poradzić z ustawieniami w aparacie koleżanki. Quote
malawaszka Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Paulina87 napisał(a):Jak jeszcze Fuks dalej będzie czekał a będę miała w Poznaniu mój aparat to zrobię mu jeszcze lepsze zdjęcia bo niestety nie mogłam sobie poradzić z ustawieniami w aparacie koleżanki. no juz nie kokietuj bo super wyszły :klacz: :lol: Quote
conceited Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 Malawaszko - nie wiem kim byl z zawodu, mieszka w Zakrzewie i na imie ma Tomasz, ale doszlym mnie gminne plotki, ze na jakims festynie wiejskim oszukal kupe ludzi na duze pieniadze. Zerduszko - zrobie nowe allegro i gumtree. Quote
malawaszka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Conceited jak wyglądało to chore ucho Fuksa przed operacją? wewnątrz - było widać coś że jest nie w porządku? czy tą operację musiał robić specjalista czy to normalnie weci robią? Quote
ania z poznania Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Malawaszko, było widać nawet na zewnątrz! Takie jakby owrzodzenie. Robił ogólny, dobry wet. Quote
conceited Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 Aniu - Dabrowski jest specjalistą chirurgiem :) Było widać, ze z uchem jest cos nie tak, wygladalo troche jak kalafior wewnatrz. Quote
Recommended Posts