Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nic nie nabroil, jest super grzeczny i kochany, ale jest dla nich niestety zbyt aktywny, mąz Pani Gosi cierpi na kregoslup, Pani Gosia tez nie jest okazem zdrowia, codzienne zapewnianie ruchu Fuksowi ich chyba przeroslo :(

• Replies 922
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biedny psiak ,mam wrazenie ze te DT graja w tenisa.To nie sa dobre Dt ,po prostu brak u nich odpowiedzialnosci za zywa istote.
A tak ,jezeli Pani Malgosia chodzi do pracy to musi byc hoo,a jezeli piesek jest kochany to spacery z psem sa najlepszym lekarstwem na zachowanie mlodosci i zdrowia.jezeli bezproblemowy pies ma przerastac ,to co , co?Obserwuje wygodnictwo u wielu ludzi ,i nic wiecej!
No tak ,najwazniejsze jest zeby w takiej sytuacji znalezc dobry DS z odpowiedzilnymi opiekunami.

Posted

Sluchaj no Ty ,ja wiem co pisze,to ze pies musi opuscic z powodu wyjazdu,itp.jedna tymczasowka ,nastepna tymczasowka,powrot do starej tymczasowki.A teraz ?
Nalezy sie sznaucerkowi o wrazliwej psychice, cieply kacik w dobrym domu stalym,ktory otoczy go opieka przez nastepne kilka ladnych lat.

Posted

Heh, no wszyscy by chcieli by trafil do wspanialego domu stalego zamiast sie tulac po tymczasach, ale nie jest to wcale takie proste. Oglaszamy go, ale jakos domy sie o niego nie bija. Domy tymczasowe tez nie, to co mamy, to jedyne co udalo mi sie znalezc.

Charlotte sie cieszy ;)

Posted

xxxx52 napisał(a):
Biedny psiak ,mam wrazenie ze te DT graja w tenisa.To nie sa dobre Dt ,po prostu brak u nich odpowiedzialnosci za zywa istote.
A tak ,jezeli Pani Malgosia chodzi do pracy to musi byc hoo,a jezeli piesek jest kochany to spacery z psem sa najlepszym lekarstwem na zachowanie mlodosci i zdrowia.jezeli bezproblemowy pies ma przerastac ,to co , co?Obserwuje wygodnictwo u wielu ludzi ,i nic wiecej!
No tak ,najwazniejsze jest zeby w takiej sytuacji znalezc dobry DS z odpowiedzilnymi opiekunami.
Szanowna Pani Romo, proszę się przenieść na inny wątek, chyba, że Pani chce, bym i tu wywlekała brudy... Zapewniam Panią, że pies ma bardzo dobrą opiekę, najlepszą jaką można mu zapewnić, zważywszy na okoliczności. A teraz Panią żegnam, ozięble.

Posted

[quote name='itaka']Allegro ma ? mogę zrobić. Mogę jeszcze zrobić mu ogłoszenie papierowe i powiesić u mojego weta.

allegro ma, ale sie jutro konczy http://allegro.pl/fuks-wspanialy-sznaucer-czeka-na-dom-i1380288937.html
bardzo bym byla wdzieczna za ponowienie.

a to aktualne zestawienie, otrzymalam datek w wysokosci 50zl na Fuksa - bardzo dziekuje :)

dotyczczasowe wydatki Fuksa:

pierwsza wizyta (lek do uszu + plyn do plukania uszu) = 59zl
operacja uszu = 450 zl
badanie moczu = 20zl
jedzenie (8kg) Brit = 45 zl
legowisko = 55zl
trzy wizyty kontrolne na ktorych podano zastrzyki przeciwbolowe, przeciwzapalne i antybiotyki + tabletki = 234 zl
kolejna porcja zarcia (suche i puszki) = 103zl
wizyta lekarska w sprawie czlonka i trzepania lbem = 25zl
wizyta kotrolna i zastrzyk - 25zl
wyciecia polipow - 150zl
taksowka na przewiezienie Fuksa - 15zl
wizyta kontrolna po wycieciu polipow - 123zl
antybiotyk na recepte - 22zl
lek do plukania uszu - 44zl

konto Fuksa:

Malawaszka wplacila = 120zl + 100zl = 220 zl
Wieso = 350zl
conceited = 100zl
LeCoyotte = 22,50
GoniaP = 53zl
Wieso = 150zl
Pani Magdalena K. - 50zl
Pani Donna S. - 50zl
Pani Gabrysia - 50zl

Podsumowanie: = - 301,5

Aniu, moglabys wkleic w 1 posta?

Posted

GoniaP napisał(a):
Szanowna Pani Romo, proszę się przenieść na inny wątek, chyba, że Pani chce, bym i tu wywlekała brudy... Zapewniam Panią, że pies ma bardzo dobrą opiekę, najlepszą jaką można mu zapewnić, zważywszy na okoliczności. A teraz Panią żegnam, ozięble.

Właśnie xxxx52 łatwo wszędzie wszystkich krytykować. Robisz to namiętnie. Ten czas możesz wykorzystać pożyteczniej. Wiemy że fizycznie z takiej odległości nie pomożesz ale możesz pomóc np. w robieniu ogłoszeń.

Wieczorem ponowie Fuksowi allegro i wstawię tutaj link. Może być ? :)

Posted

Bardzo dziekujemy, Twoje jest jeszcze piekniejsze :)

Przewiozlam wczoraj Fuksa od Pani Gosi do Charlotte. Pies najbardziej sie cieszyl z jazdy samochodem - on to uwielbia :) Cieszyl sie na wszystko, jak to Fuks, ale chyba sam sie juz gubi, bo nie wiem z kim ma wychodzic z mieszkania, czy moze zostac... Chcial ze mna wyjsc od Charlotty, a od Pani Gosi nie bardzo chcial wyjsc. Biedny ma mega metlik w glowie. Jeszcze te dwa dni zmiany domu na Wigilie...

Na szczescie Fuks nie ma juz kolnierza, a uszy wygladaja znacznie lepiej. Trzpie troche glowa, ale mniej i chyba juz tak z przyzwyczajenia :) Chyba nic go nie boli nie swedzi.

No nic, poniewaz pies jest znow u Charlotty, musze kupic karme.

Zwracam sie z uprzejma prosba o pomoc finansowa w zakupie karmy dla Fuksa. Jestem 300zl na minusie u Fuksa i wierzcie mi, ze to odczuwam. Nie mam jeszcze wyplaty z pracy za styczen, a Fuks musi dostac zarcie najpozniej za kilka dni (teraz ma jeszcze maly woreczek od Pani Gosi).

Pomozecie? :(

Posted

Niestety ja nie dam rady pomóc finansowo. Ale może by chłopaka poogłaszać i poszedłby w końcu do domu? Przydałoby się jeszcze zdjęcie mordki - ale robione na spacerku. Ładne spacerowe foty :) Na tym ostatnim z allegro ma minę męczeńską ;)

Posted

hahaha, męczeńską?:)

Fuks ma non stop allegro i mial chyba cale mnostwo innych ogloszen wykupionych na bazarku. Nie wiem czy sa nadal aktywne bo juz mi sie psy myla:P Ja tego nie rozumiem, piekny, dorodny pies, prawie rasowy, o cudownym charakterze. Jak on nie moze znalezc domu, to jak znalezc tym brzydszym kundelkom?

Fuks ma mnostwo fot http://picasaweb.google.com/charlottesaland/Fuks2?feat=email# ktoras jest lepsza?:)

Malawaszko - bardzo bylabym Ci wdzieczna. Ja juz wydalam na tego psa kupe kasy, jego leczenie i utrzymanie dawno przekroczylo moje poczatkowe wyobrazenia o wymaganych kosztach :/

Posted

Ostatnio z tego co widzę wszystkie adopcje stoją. Może ludzie jeszcze się nie otrząsnęli po świętach po prostu...
A finansowo też nie pomogę, przykro mi. :(

Edit: Zmieńcie tytuł wątku: "Sznaucer Fuks 300 zł na minusie!! Błaga o karmę!!"

Posted

[quote name='conceited']
Fuks ma mnostwo fot http://picasaweb.google.com/charlottesaland/Fuks2?feat=email# ktoras jest lepsza?:)
Zdjęcia są, ale nie koniecznie ogłoszeniowe. W ogłoszeniu pisze, że to taki radosny psiak, a on wygląda jak smutas. Ostatnio sporo słonecznych dni, to może uda się zrobić coś fajnego, nie z góry, bez świecących oczu? O mojego Gabrysia się chcieli pozabijać, a Fuks jest bardzo podobny, ale ładniejszy :)

Posted

Wieso - dziekuje ! Jestes niezastapiona. Wszystkich nas ten Fuks pusci z torbami ;)

Tematu na razie zmienic nie moge bo Ania jest w Niemczech i nie ma dostepu do dogo, a tylko ona moze to zmienic.

Co do zdjec - :P w weekend Charlotte strzeli nowe :)

Posted

Do moderatorów psów w potrzebie: Szamanka LALUNA Maupa4 Pianka Estera Czarodziejka jefta zaba14 misiaczek Saint Anashar
Najlepiej sprawdź który jest obecnie na forum , by mógł to zrobić już teraz. ;)

Posted

dzieki, juz wiem jak to sprawdzic ;) akurat nikogo nie ma na forum, ale bede sprawdzac od czasu do czasu. korzystajac z okazji wkleje nowe rozliczenie Fuksa:

dotyczczasowe wydatki Fuksa:

pierwsza wizyta (lek do uszu + plyn do plukania uszu) = 59zl
operacja uszu = 450 zl
badanie moczu = 20zl
jedzenie (8kg) Brit = 45 zl
legowisko = 55zl
trzy wizyty kontrolne na ktorych podano zastrzyki przeciwbolowe, przeciwzapalne i antybiotyki + tabletki = 234 zl
kolejna porcja zarcia (suche i puszki) = 103zl
wizyta lekarska w sprawie czlonka i trzepania lbem = 25zl
wizyta kotrolna i zastrzyk - 25zl
wyciecia polipow - 150zl
taksowka na przewiezienie Fuksa - 15zl
wizyta kontrolna po wycieciu polipow - 123zl
antybiotyk na recepte - 22zl
lek do plukania uszu - 44zl

konto Fuksa:

Malawaszka wplacila = 120zl + 100zl = 220 zl
Wieso = 350zl
conceited = 100zl
LeCoyotte = 22,50
GoniaP = 53zl
Wieso = 150zl
Pani Magdalena K. - 50zl
Pani Donna S. - 50zl
Pani Gabrysia - 50zl
Malawaszka - 50zl

Podsumowanie: = - 251,5

Wyslalam Charlotte pieniadze na karme transferem bankowym, jak bede miala rachunek w rece, to wkleje.

Dziekuje !