Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 922
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fuks ma co chwile sesje zdjeciowe, nie wiem czy on niefotogeniczny jakis czy co...

Wszystkie nowe wkleilam do allegro, wiecej nie ma :/ Jedna osoba obserwuje allegro, ale juz od tygodnia, nie odzywa sie.

Posted

Teraz nie moge bo moj uwsteczniony narzeczony, niczym dziecko, gra w jakies gowniane gry komputerowe i jak laduje zdjecia to mu przerywa ... na szczescie jutro jedzie do Niemiec, bede miec komputer wolny i Czoko na DT. Aha, zapomnialam napisac, Czoko jutro bedzie sterylizowana, a w piatek jedzie do tego Milicza. Zal mi psiuty, nikt o nia nie pyta, wiec kochana wolontariuszka Ola postanowila zawiezc ja tam za darmo.

Posted

Tak, bedzie, wysle Ci na priv numer do Charlotty.

Malawaszka - nie wiem ile, ale jak widzisz presja jest. Napisala,ze ma przed soba najwazniejszy egzamin w zyciu (konczy medycyne, ostatni rok), musi sie uczyc, a niedlugo bedzie miala po iles tam godzin zajec dziennie i nie bedzie miala czasu odpowiednio zajac sie Fuksem, ze nie ma ani chwili wolnej, a Fuks potrzebuje spacerow i nie moze zostac sam na dluzej niz 5 godzin :/ i tak dalej.

Posted

ciesze sie ze doszlo, idzie z przyczyn odemnie niezaleznych troche dlugo :(....nastepny miesiac tez dla Fuksa zapisany.....
niestety na dogo nie bedzie mnie tak czesto bo moj Tz jest w szpitalu,.... dostaje Fuksowe wiadomosci na maila wiec bede informowana, gdyby cos byylo b.waznego to prosze do mnie na maila...
pozdrawiam

Posted

Krzysztof+Drops napisał(a):
Doloze na hotelik 100 pln/mies. Czy ma ktos paypal, na ktoryto chcialbym wplacac ?

ja tez doloze miesiecznie 100 zl na hotel.....

Posted

Ojej, Wieso - duuuzo zdrowia dla meza Twojego !
Naszej fundacyjnej Kasi maz tez od wczoraj w szpitalu. Cos pechowo sie ten rok zaczyna :(

Ja sie jednak ludze, ze znajdzie sie ten dom :( Ustalilam z Charlotte, ze jeszcze Fuks u niej zostanie, dopoki Charlotte nie bedzie miala po 8 zajec dziennie, czyli mniej wiecej 2,5 tygodnia. Domi zrobila Fuksowi kolejne allegro, ja wrzucilam go na gumtree.
Prosze, oglaszajcie go gdzie sie da.

Posted

Nie znam zadnego, w ktorym bylyby wolne miejsca... PDT w Poznaniu u Katebono peka w szwach, sa 4 dorosle psy, 5 szczeniakow i dwa koty.
Innych nie znam.
Klaki - nie wiem, jesli to wazne, to poprosze Charlotte o zmierzenie.

Posted

Od pewnego czasu przekonuje moich rodziców na drugiego psa, który mógłby być towarzyszem dla 10-letniej suczki- mieszańca sznaucera olbrzymiego (wysterylizowana, łagodna wobec innych psów, chętna do zabawy czy po prostu do zwykłego kontaktu z innym psem). Odkąd ja się wyprowadziłam z domu suka stała się niespokojna i wyraźnie potrzebuje towarzystwa bo gdy wróciłam na święta z moją małą to się uspokoiła i była bardzo zadowolona, że przywiozłam koleżankę. Problem w tym, że suka jest tak pół domowa- pół podwórkowa, dużo czasu spędza jednak na dworzu (gdy jest zimno czy po prostu na noc brana jest do domu), a Fuks ponoć ma skłonność do zwiewania, obawiam się, że nie byłoby możliwe ciągłe pilnowanie go. On wygląda na zdjęciach jakby był od niej mniejszy (ona waży jakoś koło 33 kg i ma tak ok. 62 cm w kłębie)
Mimo wszystko będę dalej naciskać, ale dużo nie obiecuję. Jak coś to możecie na mnie liczyć z finansowym wsparciem. Może poogłaszać go też w innych województwach? Zawsze łatwiej jest zorganizować transport niż szukać DS na obszarze na którym nikt nie jest zainteresowany jego adopcją.

Posted

Pewnie, ja go oglaszam na allegro, ktore jest miedzymiastowe ;)
Fuks wazy 20kg wiec jest znacznie mniejszy. No niestety, Fuks jest typem psa, ktory potrzebuje czlowieka, jego uwagi i spacerow. Pozostawiony sam sobie dosc sie frustruje, ucieka. Nie jest typem psa ogrodowego (jak na przyklad pies mojego Ojca, cale dnie siedzi na dowrze i obserwuje okolice).