evita. Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Dusje- nie ma sprawy :lol: . Nie ma się co gniewać i przepraszać tylko trzeba kombinować jak zorganizować ten transport, bo szkoda zmarnować taka okazję :lol: Quote
dusje Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 evita. napisał(a):Dusje- nie ma sprawy :lol: . Nie ma się co gniewać i przepraszać tylko trzeba kombinować jak zorganizować ten transport, bo szkoda zmarnować taka okazję :lol: Wszystko na spokojnie. 12 razy w roku oproznia sie chalupy, poza tym sa jeszcze inne znane mi dojscia do towaru. Mysle, ze najpierw zgromadzenie wszystkiego i rezerwacja, albo odwrotnie, i dopiero realna ocena ilosci i wielkosci plus wagi i organizowanie transportu. Kto moze znalezc info w zakresie przepisow celnych dot.przewozu towarow przeznaczonych na cele charytatywne? Co bedzie potrzebne? Faktycznie rzecz biorac nie ma na to zadnych faktur itp, poniewaz te rzeczy pochodza od osob prywatnych i sa przeznaczone do wyrzucenia/ zbierane z ulicy/. Zapytajcie prosze w Glownym Urzedzie Cel w Warszawie, jak nalezy to traktowac? Jakie papiery przewozowe i kto ma je wystawic ewentualnie? A moze nie ma takiej potrzeby? Quote
enia Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Dusje proszę Cie nie uciekaj, po łebkach przeczytałam co i jak........ schronisku w Węgrowie każda płyta chodnikowa , deska, blacha , gwóźdź, koc, mebel, cokolwiek JEST NA WAGĘ ZŁOTA!!!!!!!!!! czy Wy wiecie , że oni na taczkach przywożą do schronu kawałeczki asfaltu z miejsc gdzie naprawiaja np. drogę żeby uszczelniać po siatkami dziury????? boksy mają furtki zrobione z drewnianych palet..... LUDZIE TAM KAŻDE WIADRO I GARNEK , MISKA JEST BARDZO POTRZEBNA Kingula Twoje wory które podarowałaś w zimę wypełniły każdą bude kocem poduchą , kołderką i wszystkim którzy podarowali karme dla psiakow wegrowskich- DZIĘKUJĘ Proszę zbierajcie wszystko ja będę zawozić sukcesywnie jeśli nikt nie chce..... Quote
wellington Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Dusje, wewnatrz UE nie ma cel zadnych dla towarow pochadzacych z UE :multi: Tylko dla towarow pochodzenia innego (n.p. U.S.A., Azja) jest clo. Quote
enia Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Dusje proszę przczytaj na spokojnie cały wątek Węgrowa http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=20420 a my zbieramy dalej parasolki.....:lol: Quote
hankag Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 no wlasnie co decydujemy z tymi parasolkami - gdzie kupujemy . Wczoraj za pózno wyszlam z pracy... i niestety nie było juz handlarzy takze nic nie moge powiedzieć o cenie . Nie wiem czy Konisia ma podejść na stadion . Jaka jest Wasza decyzja co do miejsca zakupu bo pare sie pojawiło ( ikea , z allegro przez kuriera . Enia podejmij jako głównodowodząca decyzje bo boje sie ze do soboty nie wyrobimy sie Quote
enia Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Ja bym sie skłaniała do tych z Ikea, nie trzeba czekać na dostawę, cena chyba przystępna, no ja sama nie podejmę decyzji prosze pomóżcie mi Quote
hankag Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Kochani no to co robimy wypowiadajcie sie .... te z Ikei jesli tak to kto mialby samochod zeby kupię ... a moze Enia Ty jadac do Węgrowa po drodze . Chyba ze dzisiaj , jutro po pracy mozna byloby podjechac i kupić . Jesli potrzeba bedzie kogos do pomocy moge sie zglosić . Jesli nie prosze o podanie konta zeby przesłac pieniądze . Kochani szybciutko podejmijmy decyzje ... bo nas zastanie sobota . Na ile sztuk bedzie pieniązkow . Zadeklarowane pewniaki to 15 szt ( ja , Enia , Evita ) , a jeszcze te kupione w Auchan zrozumialam ze tez dla Wegrowa , a nie na uzytek wlasny ;) ... kto jeszcze .... Quote
hankag Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Kurcze tylko czy tyle bedzie w Ikei ... mam nadzieje ze nie trzeba byloby zamówić wcześniej... Quote
pixie Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 zadzwoncie do informacji maja wszystko w kompie i bedzie iwadomo w ktorej ile jest Quote
hankag Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 dzieki nie pomyslalam moge zadzwonic ...ale czekamy na podjecie decyzji przez tzw. Ogół ... no i ile sztuk Quote
enia Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 hankag na razie zadeklarowałas sie Ty, ja i Olga czyli 15 sztuk parasoli. Czekamy na chętnych....... Quote
enia Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 No wiec tak Olga może dzis jechać i zawieść parasole, tylko pierw trzeba je zakupić , potrzebny jej ktoś do pomocy w Ikea i towarzysz podróży do Węgrowa, czy ktoś ma dziś od 16 godz. chęci i wolny czas???? ja resztę ofiarowanych rzeczy zawiozę w sobotę. Quote
pixie Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 NAGLA POTRZEBA W RZESZOWIE!!!!! parwoglobulina i inny lek czy wiecie gdzie mozna kupic!!!! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27408 Quote
hankag Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 ale jak sie zawiezie parasole , to bedzie tam ktoś kto poprzyczepia do bud tak jak to wymysliłas Enia deskami . Czy beda czekać do soboty na Ciebie . Ewentualnie mogłabym pojechac jej pomoc w Ikei , ale pracuje na Woli na Kasprzaka teoretycznie do godz.16 ewentualnie moglabym sie troche zwolinic , mieszkam na Grochowie przy Wiatracznej na Majdańskiej jak jedzie Olga z jakiego miejsca w Warszawie Quote
enia Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Hankag oni pewnie i tak zaczna montować jutro rano tak sądzę........ Ola mieszka na ursynowie , kto jest chętny dzis na wycieczke do Węgrowa? to tylko 80km. Quote
hankag Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Mam dla nas smutna wiadomość w Ikei są tylko 4 szt parasoli w Jankach ani jednego i juz dostawy ich nie bedzie ... a wiec jesteśmy w punkcie wyjścia :placz: kurcze jak pech to pech ....... Kochani podejmujmy szybko nastepną decyzje Quote
gallegro Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Można rozważyć jeszcze zakup siatki cieniówki. Jest sporo tańsza od maskującej a cena jest uzależniona od stopnia zacienienia: http://www.allegro.pl/item111305969_siatka_oslonowa_pp_szer_2_x_50_mb_90_.html http://www.allegro.pl/item112351957_siatka_cieniowka_pp_szer_2_6_x100_mb_42_.html Jest jeszcze tańsza siatka przeciw ptakom, która po złożeniu na pół mogłaby dać sporo cienia: http://www.allegro.pl/item111057364__siatka_przeciw_ptakom_10_x_2_.html Można sprawdzić w hurtowniach ogrodniczych lub potargować w sklepie. Nie wiem jaka dokładnie jest konstrukcja boksów, ale zakładając że boki są z wysokiej siatki, może wystarczyłoby nałożyć cieniówkę na południową stronę. Do założenia na górę niestety potrzebny jest stelaż. Do bud wolnostojących oczywiście parasole. Quote
evita. Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Deklaruję pokrycie kosztów zakupu 5 parasoli. To ile potencjalnych parasoli mamy juz razem ? Quote
enia Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Ta maskująca siatka byłaby tez fajna można by ciąg boksów chociaz w połowie zacienić..... a ta przeciw ptakom łatwo sie uszkadza sprawdzone na działce..... Hankang a czy te 4 parasole w Ikea można zarezerwować? Quote
enia Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Piszę w imieniu Luny że deklaruje od siebie 100 zł dziekujemy baaardzooo!:loveu: Quote
hankag Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 No bede probowac zaraz zadzwonie i wezme na litosc ... ale co z pozostalymi sztukami bo jak widac mamy juz deklarujacych na 25 szt. :multi: ( Ty , ja , Olga, Evita i Pixie ) 3 szt. kupiła w Auchan jeszcze ... kurcze zapomniałam nicku ... pardon .... a myślalam ze jednak ta starosć nie jest az tak uciązliwa :evil_lol: . Takze byłyby do kazdej budy :multi: . Ale gdzie kupic reszte ? Quote
enia Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Słuchajcie bo ja też mam amnezję kto deklarował sprawdzenie na stadionie? Quote
pixie Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 wracam do pytania, pieniadze sa wirtualne na razie moje na czyje konto je przekazac Funduszu czy jak? bo zapomne ( tez starosc nie radosc....) moze byc na siatke ... Quote
Recommended Posts