enia Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 [quote name='kiwi']gotowe, jest i miejsce na imie komu na maila?? i ja poprosze [email protected] dzieki! Quote
kiwi Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 poszlo, co prawda nie ma to za wiele wspolnego z krakowskim schronem ale przynajmniej sa takie rubryki jakie mi sie wydawaly potrzebne majac do czynienia z kartami i jak? podoba sie? :) Quote
Olga132 Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 cholerka - do mnie jeszcze nic nie doszło - ale może jeszcze dojdzie Quote
ARKA Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Jesli chodzi o szczepinia to rozmawialam z moja wetka, ktora glownie nam pomaga przy schroniskowych zwierzakach. Szczepienie p/wsciekliznie 5zl od psiaka a dowie sie o cene hurtowa szczepionki p/wirusowkom. Quote
Olga132 Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Cytuję z Arką: polska potrojna 12zl novibac-trojka- 15 zl wscieklizna 5 zl To pomoże ustalić koszty ew szczepień Quote
Olga132 Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 rozmawiałam z tym Panem, który ma nam pomóc w transporcie rzeczy do Węgrowa - bardzo fajna i konkretna osoba - ustaliłam, że przysle nam busa ale na razie bus jest w trasie. Jak będzie już wiedział dokładnie kiedy i o której może odebrać rzeczy to dam ci bea znać Quote
Ania W Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Ja z taką pewną nieśmiałością... Wiem , że jest kilka wątków o Węgrowie ale czy nie było by lepiej żeby jako ogólny wątek o schronisku nie funkcjonował ten na Akcjach ? Na psach do adopcji powinny być raczej wątki imienne dotyczące pojedynczych psiaków. Na tym wątku jest wyjątkowy ruch ludzie często wchodzą tylko po to aby podnieść jakieś psię i wątek o węgrowie szybko spada...Poza tym łatwiej komuś z zewnątrz powiedzieć gdzie ma szukac tych informacji bo na akcjach był on zawsze widoczny. Ja teraz szukam go przez "szukaj" bo wyszukiwanie normalne zajęłoby mi dużo czasu... Co wy na to ? Quote
kiwi Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 a wystarczy ze wejdziesz na "panel uzytkownika" i pokaza ci sie wszystkie watki, w ktorych bralas udzial i ktos odpisal:) Quote
Ania W Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Tylko, że tu nawet nie o mnie chodzi. Ja to robię przez szukaj jest w miarę ok chociaż wolałam tak jak było. Chodzi o osoby , które nie są zalogowane a które kierowałam , żeby sobie poczytały jak wyglada cała akcja pomocy schronisku Mówiłam : wchodzisz forum > czytaj > psy w potrzebie > akcje i Węgów zawsze był gdzieś na początku... Teraz szybko spada i jest mało widoczny a i tak poruszamy tutaj sprawy organizacyjne bo konkretne psy mają oddzielne wątki.. Wiem , że ten wątek jest starszy ( trochę ;-) )ale na początku tamatego od razu było widać o co chodzi i była nakreślona cała sytuacja schroniska. Ten z resztą też zaczyna się od opisu akcji na rzecz schroniska. Forumowicze jak będą chcieli to oczywiście sami odnajdą interesujęcy ich wątek ale trudno będzie " nowym"... Tak poddaję pod rozwagę :-) Quote
gallegro Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 [quote name='Ania W']Tylko, że tu nawet nie o mnie chodzi. Ja to robię przez szukaj jest w miarę ok chociaż wolałam tak jak było. Chodzi o osoby , które nie są zalogowane a które kierowałam , żeby sobie poczytały jak wyglada cała akcja pomocy schronisku Mówiłam : wchodzisz forum > czytaj > psy w potrzebie > akcje i Węgów zawsze był gdzieś na początku... Teraz szybko spada i jest mało widoczny a i tak poruszamy tutaj sprawy organizacyjne bo konkretne psy mają oddzielne wątki.. Wiem , że ten wątek jest starszy ( trochę ;-) )ale na początku tamatego od razu było widać o co chodzi i była nakreślona cała sytuacja schroniska. Ten z resztą też zaczyna się od opisu akcji na rzecz schroniska. Forumowicze jak będą chcieli to oczywiście sami odnajdą interesujęcy ich wątek ale trudno będzie " nowym"... Tak poddaję pod rozwagę :-) Masz dużo racji. Jako dorazne rozwiązanie problemu zastosuj ten "myk": W swoim poscie w wątku który chcesz zaznaczyć umieść ciąg "dziwnych", niepowtarzalnych znaków np. ",jhgktydj". Podaj to do informacji zainteresowanym, którzy używając wyszukiwarki, odnajdą ten wątek. Powinno zadziałać ;). Quote
Mośka Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Enia /Olga /Folen - wiem, ze do ktorejs z Was napisala niejaka Ola Z. z propozycja wsparcia finansowego:loveu: (nieskromnie dodam,ze mam w tym swoj udzial :evil_lol: ). Dziewczyny, ona czeka na jakis kosztorys (spokojnie, jeszcze kilka dni poczeka).A mozeby tak z tej kaski zaszczepic wszystkie nasze psiaki? Jak myslicie? Aha, i jeszcze jedno, przydalby sie jakis material o schronisku i zdjecia - jak najbidniejsze- to moze bardziej zmiekczy serca :roll: Chyba cos takiego bylo na watku, kojarze cos, chyba Osiolek chcial pozyskac jakiegos sponsora.Wyslijcie Oli jak mozecie,co? Quote
tanitka Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 a ja bardzo proszę, zebyście zmówili (gallegro;) ) te budy po 200 zł - podwójne za całą kase od Osiołka (1.222 pln) Quote
gallegro Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Tanitka, chyba coś przeoczyłem (chodzi o budy). Jeśli było wcześniej to przypomnij. Myślę, że podwójne za 200pln to dobra cena. Czy Osiołek ma wyrazic zgodę, czy daje nam wolną rękę? Quote
Osiolek Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Osiolek daje wolna reke ;-). Tzn w sprawie bud, bo juz tu rozpisalam ze beda :-) i obiecalam zdjecia Moska, link do zdjec z Wegrowa: http://web.mac.com/wientekm/iWeb/Hundens%20liv/98A151DF-CE51-4EA9-8E6D-421B5CA38220.html Jest wiecej (gdyby bylo potrzeba), w wiekszym formacie, tyle ze wiekszosc sie powtarza Quote
Olga132 Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Aniu W – wybierając wątek który ma być aktywny nie kierowałam się sentymentem, który starszy tylko wzięłam pod uwagę to, że kasiaprodex na moja prośbę o zmianie tytułu reaguje, podczas gdy ten drugi tytuł nie jest zmieniany. A przecież musimy od czasu do czasu zmieniać tytuł. Natomiast kompletnie zignorowałam fakt, że przecież te wątki są w różnych grupach tematycznych. Sama mam ten wątek w ulubionych i nie zwracam uwagi na to gdzie on się znajduje. Zrszta znana jestem z tego, że co założe watek to nie w tej grupie, w której powinien być i potem do moda muszę wypisywać. Moim zdaniem Twoja uwaga jest słuszna i trzeba będzie poprosić kasieprodex o napisanie do moda. Chyba że większość zdecyduje, że rezygnujemy z tego wątku i wracamy do tego zamkniętego. p.s. pamietasz że jutro sie widzimy? Tanitko – budy można zamówić w każdym momencie tylko nie zamawialiśmy ich, bo u bea100 mamy styropian do ocieplenia bud. Transport ma być chyba w nast. tygodniu i dlatego czekaliśmy. Niby można docieplić budy potem ale czy to ma sens? Decyzja należy do ciebie, bo działasz z ramienia osiołka – mówisz zamawiamy i na następny dzień zamawiamy budy. To jak??? Mośka – a OLA Z. to za szczepienia by zapłaciła? Bo my zrozumiałyśmy, że chodzi tylko o pomoc przy budach itp. A nie o takie niematerialne rzeczy jak szczepienie. Kosztorys na szczepienie to ja jej już jutro mogę zrobić. Quote
kasiaprodex Posted September 27, 2006 Author Posted September 27, 2006 jak mam cos zmienic w temacie lub cosik innego to dajcie znać i juz sie robi. Quote
tanitka Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Niby można docieplić budy potem ale czy to ma sens? nie, no pewnie że trzeba ten styropian dostarczyć facetowi, zeby juz go spożytkował w trakcie budowy budek.:lol: gallegro - ciebie wymieniłam w poprzednim postcie bo najpierw napisałam "żebyście zamówiły" no ale przecież nie mogłam do Ciebie tak się zrócić:lol: Quote
enia Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Momento, dostalysmy maila z prosba o kosztorys i potrzeby dot. materialow budowlanych oraz ceny i adresy producentow w Węgrowie.Ja juz schemat mam jutro pewnie wysle calość.Może sponsor skusi sie i zakupi budy? tego nie wiemy zobaczymy co wyniknie po wyslaniu calości.Także moze wstrzymajmy sie z kupnem bud? sama juz nie wiem...... Quote
gallegro Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 tanitka napisał(a):...gallegro - ciebie wymieniłam w poprzednim postcie bo najpierw napisałam "żebyście zamówiły" no ale przecież nie mogłam do Ciebie tak się zrócić:lol:. Tanitka, sorry... dopiero załapałem :oops:. Quote
Olga132 Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Eniu – a może budy zakupimy z pieniążków od Osiołka a drugi sponsor zgodzi się zaszczepić psy na wirusówki…bo rozumiem, że Osiołek z darczyńcami ustalił, że te pieniążki pójdą konkretnie na budy, więc teraz się z tego nie wycofa Quote
enia Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Olga prześlij mi ten kosztorys szczepień , to dołącze do tego budowlanego, zobaczymy jaka dostaniemy odpowiedź.Tylko to nie chodzi o same budy ale również o wszelkie materiały budowlane tj. siatka, deski, blacha do zadaszenia boksów( wszystko mamy juz pomierzone i wyliczone) nawet kontener uwzględnilam na izolatki......no nic, wyśle i czekamy na odpowiedź. Quote
gallegro Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Oj Ciotki, widzę że wziełyście się ostro do roboty. Będzie dobrze... jeszcze się okaże, że Węgrów będzie stanowił wzór dla innych schronisk ;-). Ponieważ z samego gadania nic nie wynika, dlatego i ja postaram się pomóc, w miarę swoich skromnych możliwości. Quote
Mośka Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Mam wykladzine, kwadraty 50x50cm, podklejone guma, 110szt. Mam zdjecia, ale jat tu sie wkleja??:-o Jak na moj gust to by sie nadalo do ocieplenia bud. To tez dobry izolator od podloza. Te 110 szt. wejdzie do samochodu osob. Moze jedzie ktos do Wegrowa? Falenica jest w miare po drodze, zbacza sie z trasy 10 km w bok. Jedzie kto? :razz: Quote
Recommended Posts