xxxx52 Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 zdjec,na ktorych widac jaka macie tragiczna sytuacje,Ciocia R.zabrala sie dzisiaj do dziela...........i stara sie o pieniadze na budy i szczepienia.No zbaczymy na jedno juz mam:lol: ,a na inne musze walczycMoje adopcyjne pieniazki pragne poswiecic na szczepienia,ale............................pieski moje kochane juz koniec z wydawaniem was za darmo,nie jestes rzecza.Prosze was robcie Hau i umowa adopcyjna musi byc z cena oplaty schroniskowej min.25zl,to bedzie rowniez na przyszle szczepienia,rubcie hau i proscie o zalozenie kartoteki ze wpisaniem numeru identyfikacyjnego.Ciocia obiecuje pomoc!!!!Moze wiecej sie osob zarazi pomoca,bo sie zbliza zima,a wy biedaki nie mozecie marznac,i umierac z powodu chorubska:placz: Ciocia jest b.uparta i zaczela dzialac!!!!!!!! Quote
enia Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Super xxxxx52, że do nas dolączyłaś! :lol: jest nas coraz więcej i troche pieniędzy juz mamy na najpilniejsze potrzeby, chciałabym żebyśmy zadecydowali czy jak sytuacja sie unormuje , to czy szczepimy cały schron na wirusówki???:roll: proszę cioteczki i wujkowie wypowiadajcie sie! musimy sie juz ruszyć i pojąć decyzję! nie ma na co czekać......... musimy stworzyć jakis plan działania w końcu. A w piątek wielki dzień! w Węgrowie koncert na rzecz psiaków i wielka zbiórka oraz podpisywanie petycji! widziałam caly Węgrów oplakatowany brawo Kynologio!!!!!:multi::multi::multi: Quote
bea100 Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 enia napisał(a):...A w piątek wielki dzień! w Węgrowie koncert na rzecz psiaków i wielka zbiórka oraz podpisywanie petycji! widziałam caly Węgrów oplakatowany brawo Kynologio!!!!!:multi::multi::multi: BRAWO, trzymam kciuki za OWOCNĄ zbiórkę :multi: . Darz Bór kochane cioteczki :loveu: Co do szczepienia to ja myslę, że najpierw powinnismy odrobaczyć i zaszczepić na wściek (by się ten wet odtniutniał i przestał nas straszyć karami i zamknięciem schronu) ale ideałem by było oczywiście uzbierać i na wirusówki i zrobić całą akcję zaszczepienia. No i trzeba by było dopilnować porządku/założyć psom ksiażeczki zdrowia (by w przyszłości nie było żadnych wątpliwości). No i martwią mnie też pchły...no nic, nie od razu Kraków zbudowano. Czy ktoś wie jaki byłby koszt zaszczepienia hurtem 140 psów na wściek? Na wirusówki? Enia: Mam tez pytanie dot barakowozu. Co jest kłopotem? Nie ma ,,ciagnika" który by zawlókł go do Wegrowa? Jak to daleko?A może by wypożyczyć traktor po prostu...tak sobie głośno myslę...mając barakowóz mogłybyśmy z nim zrobić z desek izolatkę itd itd Quote
enia Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Barakowóz jakos nie moze dotrzeć, oczywiście transport jest problemem a to tylko ok.10 km.Jutro kierowniczka ma być u burmistrza ponownie, może coś wywalczy. A Hania nie moglaby sie zorientować w tych szczepionkach? jesli nie to szukam dalej...... Quote
GreenEvil Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Dzisiaj na AFN wplynela wplata z bazarku osiolka. same zajrzyjcie ;) pzdr GreenEvil Quote
gallegro Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 xxxx52 napisał(a):...pieski moje kochane juz koniec z wydawaniem was za darmo,nie jestes rzecza.Prosze was robcie Hau i umowa adopcyjna musi byc z cena oplaty schroniskowej min.25zl,to bedzie rowniez na przyszle szczepienia,rubcie hau i proscie o zalozenie kartoteki ze wpisaniem numeru identyfikacyjnego.... Czytasz w moich myślach ;). Kwota jest do ustalenia, ale zasada umieszczenia jej w umowie adopcyjnej jest ze wszech miar słuszna. Z tego co wiem odbywało się to na zasadzie "co łaska" i nie ułatwiało kontroli nad finansami schroniska. Proponowane rozwiązanie utnie wszelkie spekulacje dotyczące kwestii finansowych. Mam nadzieję, że po oznakowaniu psiaków, wspomniana kara (2000pln) zostanie anulowana. Trzeba to zrobić w pierwszej kolejności. Rozejrzę się tu i tam... >Enia, w/g mnie trzeba szczepić jeśli finanse pozwolą. Quote
tanitka Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Dzisiaj na AFN wplynela wplata z bazarku owieczki. same zajrzyjcie ;-) z bazarku Osiołka- sorrki jeśli ja sie pomyliłam:oops: Quote
GreenEvil Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 [quote name='tanitka']z bazarku Osiołka- sorrki jeśli ja sie pomyliłam:oops: Nie, to moja pomylka... :oops: pzdr GreenEvil Quote
enia Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 To super! a ile Osiolek uzbierala??? i na co przeznacza? może szczepienia? Quote
GreenEvil Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 [quote name='enia']To super! a ile Osiolek uzbieral??? i na co przeznacza? może szczepienia? Budy no dobra wkleje Wam ;) Schronisko Wegrow - 2 998,00 w tym: Ogolny Wegrow - 321,00 Wegrow Zaneta - 40,00 Woda dla Wegrowa - 562,00 Budy- 1 865,00 szczeniaki wegrow - 210,00 pzdr GReenEvil Quote
Olga132 Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 wiecie -jesli chodzi o szczepienia psów to może ja ze swoim wetem pogadam Chodze do niego od lat i na prawde mam do niego zaufanie (polecam go - jesli ktos jest z Ursynowa i szuka dobrego weta to mogę dac namiary). Ma serce do tych psiaków - nie traktuje ich jak rzeczy jak to sie czasami zdarza. Może by nam taniej policzył i bym z nim przyjechała i by wszystkie psy poszczepił i zrobił ogólny ich oglad- stwierdził by wiek. To ułatwiłoby prowadzenie kartoteki. Quote
Folen Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Olga jak dla mnie to dobry pomysł, wiadomo dlaczego.. A taka ocena wieku np by się bardzo przydała.. Quote
Mośka Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Olga, dobry pomysl! Ja popieram! Przy okazji wykonywania szczepien moznaby sie powoli zabrac za zalozenie "kartotek" naszym psiakom. Kto ma jakies doswiadczenie w takich schroniskowych pracach biurowych i wie jak to powinno wygladac, coby sie nikt juz nie czepial? Psy musza miec jakies identyfikatory (same ksiazeczki z opisem nie wystarcza?)? Tylko mnie nie wysmiejcie, ja tu nowa jestem :crazyeye: Quote
enia Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Psy będa mialy numerki, własnie są zamówione. A jak wygląda cała ta kartoteka? jak w bibliotece?;) Quote
gallegro Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 O identyfikatorach była już mowa. Jest to temat na cito, ponieważ może być nałożona kara (może nawet już jest :shake:) >Olga, ja również mam prawdziwego weta na oku. Na dokładkę mieszka ok. 20 km. od Węgrowa. Jak będzie kilka ofert, to zawsze można będzie wybrać korzystniejszą. Quote
gallegro Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 enia napisał(a):Psy będa mialy numerki, własnie są zamówione. A jak wygląda cała ta kartoteka? jak w bibliotece?;) Enia, jesteś szybsza od światła ;). Włąśnie miałem robić rozeznanie w tej sprawie. W takim razie wstrzymuję się. Quote
ata Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 nareszcie zaczyna sie cos dziac:p w dobra strone oczywiscie moze niedlugo uslyszymy, jak to super schronisko dziala:evil_lol: w Wieluniu tez bylo bardzo ciezko ale sie udalo:cool3: Quote
kiwi Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 kartoteka to wystarczy kartki papieru takie jak do drukarki wydrukowac tabelke na imie psa identyfikator kiedy przyjety jak znaleziony, kto zglosil kiedy odbył kwarantanne i miejsce na informacje, czyli szczepienia lub inne wpisy moge wam zaprojektowac kartoteke i normlanie zgodnie z numerkiem układac w koszyczku zadne cudo zaprojektuje tabelke na wzor naszego schronu i wam wysle Quote
xxxx52 Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 moze byly happy,gdyby do kartotek wpisane mialy imie.:lol: Dzieki w imieniu pieskow za poswiecanie sie ;) dla ich tylko dobra. Quote
enia Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Kiwi dzieki! czyli normalnie kartki w koszulki potem do segregatora i wsio! Quote
Olga132 Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 kiwi napisał(a):zaprojektuje tabelke na wzor naszego schronu i wam wysle :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
enia Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 No dobra , własnie poszlam na dziading i mamy mase segregatorów i koszulek i papieru do drukarki........i nawet dlugopisy! wszystko zawioze do schroniska. Quote
gamoń Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 W sobote lub w niedziele moge Wam dostarczyc kartoteke jaka prowadzi najwieksze schronisko w W-wie Quote
kiwi Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 gotowe, jest i miejsce na imie komu na maila?? Quote
Recommended Posts